Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bu arada kızlar dün gene doktoruma gittim yumurta takibi için ve beta hcg ile lh hormonu arasında birbirini etkileyen bir koreleasyon var mı diye sordum. Biri artınca diğeri de artar mı merak ediyorduk biliyorsunuz. Doktorum evet var dedi, yani hormon sorunu olmayan birisi ovalüsasyon testiyle de hamile olduğunu anlayabiliyor demek ki, daha önce üzerinde konuştuğumuz konu doğrulanmış oldu, bilginiz olsun.

Bugün regl görmezsen yarın testi yapacak mısın canım?

İnşallah canım, güzel haberleri paylaşacağımıza da inanıyorum. Her yokuşun bir de inişi vardır, güzel günler de göreceğiz. Valla atarım mesaj

Doğru söylüyorsun, inşallah endişelendiğimiz günler geride kalacak. Sabah kalkar kalkmaz açtım burayı ve kahvaltı yapmamıştım. Karnım zil çalıyordu. Heyecandan onu bile unuttum kaldım burda. Seni umarım boşuna heyecanlandırmıyorumdur bblau. Ama heyecanımı da tutamıyorum. Çok umutlu olduğumu ve güzel şeyler hissettiğimi söylemeden duramadım. Allah'ım bu hevesimizi boşa çıkarmasın. Sen büyüksün ya Rabbim nolur bize güzellikler ihsan et. Aminnnnnn.

İnan canım buradaki herkes için dua ediyorum ama sen ve sevdebilge ile o kadar çok şey paylaştık ki, ikinizden birisini hamilelik haberini alsam sevinçten ağlayacağım.

Kesinlikle Belgiselcim ya o kadar güzel olur ki mutlu haberlerimizi paylaşmak. Zor günlerimizde hep destek olmaya çalıştık. Kendimizi frenleyemezken birbirimizi frenlemeye çalıştık. Allah'ım güzel günler de gösterecek bize inşallah ve güzellikler de paylaşacağız inşallah. Tüm kalbimle inanıyorum buna.

Demek doğruymuş....Nette araştırmalarımda buna benzer bir doktor yorumu okumuştum ama, iyi olmuş canım sorduğun....Belki ov. testi de yaparım ben gecikme devam ederse.

Demek doğruymuş....Nette araştırmalarımda buna benzer bir doktor yorumu okumuştum ama, iyi olmuş canım sorduğun....Belki ov. testi de yaparım ben gecikme devam ederse.

Zaten çatlatma iğnesinin içeriği lh hormonuymuş. Mantıken sonradan düşündüm de o iğneyi olunca gebelik testleri pozitif veriyor yani bir bağlantı olduğu kesin. Eğer elinde varsa önce bir ovaslüasyon testiyle bak istersen Çıkmazsa da fazla kafaya takmazsın sonuçta herkeste çıkmayabiliyor.

Canım çok teşekkürler...
Umutlanmamak elde değil ki...Elbette bu kadar belirtiye heyecanlanıyor insan. Yine de her sonuca hazırım, her durumda iyi olacağım, iyi olacak sebeplerim var. Çok şükür...

Yapayım diyorum canım. Aslında kanda gebelik baktırsam daha iyi ama, onun sonucu net ya artık bu satten sonra, korkmuyor da değilim. Metinim, her sonuca hazırlıklıyım ama, olsa fena mı olur

Kan testi yaptırma canım, eğer çıkmazsa çok yıpratan bir şey biliyorsun. Ben o testte negatifi görünce üzüldüğüm kadar regl görünce üzülmüyorum. Sen önce bir idrar testi yap ama kaliteli bir şey al, erken gebelik testi fortel iyi, yine aynı firmanın femina diye bir markası var. Bunlar çok hassas testler bunlardan birisi ile bakarsan daha iyi olur.

Yapayım diyorum canım. Aslında kanda gebelik baktırsam daha iyi ama, onun sonucu net ya artık bu satten sonra, korkmuyor da değilim. Metinim, her sonuca hazırlıklıyım ama, olsa fena mı olur

Ne testi yaparsan yap kendini hazır hissettiğinde yap. Ben nasip olur da şüphelenirsem idrar testlerini elime almamaya kararlıyım. O kadar silik çizgiyi gördükten sonra bir önemi kalmadı artık. Kanda baktırmak en güzeli. Çünkü kesin bilgi veriyor. Değerin düşük mü yoksa iyi mi anlayabiliyorsun. İdrar da silik çıkacak da yorumlamaya çalışıcaz da uzun iş bence. Kan testi için de biraz gecikmeden sonra yaptırmak en mantıklısı benim 7.07 çıkınca var mıydı yok muydu endişesi taşıyorsun. İnşallah şöyle yüksek değerler çıkar da şüphe müphe kalmaz.

Ben de kan testinden çekiniyorum canım. Aynen dediğin gibi, regl olduğumda kanda negatifi gördüğüm kadar etkilenmiyorum. Ama idrar kitleriyle de sağlıklı sonuç alabilmek için 3-4 günlük gecikme gerekiyor...Dediğin mantıklı, iyi ve hassasiyeti yüksek bir marka alayım.

Canım dediğin doğru, idrar testlerinden sonra bir de yorum telaşına düşücem, eninde sonunda gidip kanda baktırmak zorunda kalıcam...O yüzden beklemekle, beklememek arasındayım ya...Kan testinden de çekiniyorum işte....Hepsinin bir çözümü var, o da biraz daha sabır sanırım.

Ben yeni yıla girerken öğrenelim diyorum canım. Eğer kan testinde sonuç olumsuz çıkarsa üzülmeyeceksen kesinlikle en iyisi kan testi ama sonuç olumsuz olursa üzüleceğini düşünüyorum çünkü ben en hazırım dediğimde bile çok üzülmüştüm. Ama sonuç olumsuz olursa idrar testinde o kadar etkilenmiyorsun belki daha çıkmamıştır falan diyor insan. Regli görünce de zaten kabulleniyorsun. İdrar testinde silik bile çıkarsa hemen kan testine gidersin, eğer çıkmazsa da en azından yeni yıla üzgün girmezsin çıkmamış olabilir dersin. Ayyy şuraya bak bir test için amma stratejik düşündük

inş. hamişsindir canım.
bence hemen bir test yap.sonuçta adet döngünü biliyorsun.
ben ilk gebeliğimde adetimin 1 gün gecikmesiyle hemen test yapmıştım ve sonuç pozitif çıkmıştı.
sonrasında sağlık ocağında idrar ve kan tahlillerinde de pozitifi görmüştüm.
bence hiç geciktimeden testini yaptır.

Evet canım ya sorma Şekilden şekile giriyoruz ne yapsak diye.
Aslında ben de senin gibi düşünüyorum. Yani önce bir idrar testi. Yeni yıla da mutlu girmek istiyorum eğer sonuç olumluysa, o da var.
Acaba şimdi eczaneye gidip alsam mı? Sabah idrarı şart mıydı?
Ama bulunduğum yer Tuzlanın bir mahallesi, eskiden köydü belediyeleri iptal ettiklerinde mahalle yaptılar. Bizim fabrika burada, ve çevrede 2 eczane var onlarda da medismart marka gebelik testi satılıyor...Ne yapsam sence?

Son düzenleme:
Ya evet şunu yap bunu yap diyoruz ama zaten sen kendini nasıl iyi hissediyorsan onu yaparsın. Umarım üzülmeyeceğin bir sonuçla karşılaşırsın da endişelerimiz boşa çıkar. Ben adet günüme 5 gün kala idrar testlerini yapmaya başladım ve her gün silik çizgi çıktı. Çok ümitlendim onlarla. Her marka testte bile silik çıkıyor diye heveslendim. Kan testinde 7.07'yi görünce kimyasal olabileceğini anladım. İdrar testinde silik çıkarsa umutların büyüyor. Kan testi daha kesin sonuç olduğu için negatifse verdiği üzüntü de daha büyük oluyor. Buna hazır olmak çok önemli ama eminim ki bebek isteyen bir kadın asla negatife hazır değildir. Şuan adet günün olduğu için beta Hcg'n şüphe bırakmayacak kadar yüksek olması lazım bildiğim kadarıyla eğer pozitifse. Ama benimki gibi düşük çıkarsa anlayabilirsin ki çok sevinmemeli umut bağlamamalısın. Kan testini iyi ki yaptırmışım diyorum ben bu ay, çünkü gördüğüm bir sürü silik testi yorumlayamayacaktım. Adet oldum ama idrar testleri neden silik çıktı, hem de her marka diyecektim. İyi ki bir gün öncesinde kan testi yaptırmışım dedim. Sen bilirsin yani özeti bu. Umarım her şekilde de olsa bize güzel haberi verirsin bblau.

Öyle mi diyorsun canım? Yap diyorsun yani?
Adetini bir gün geçtiğinde silik mi çıkmıştı? Benim bugün adet günüm, ama halen belirti yok.

Evet LH hormonu salgılandığında ovulasyon gerçekleşiyor ya. Çapraz reaksiyona girebildiğini duymuştum beta hcg nin LH'la. Hatta hcg'nin alfa alt tipiyle de çok benzer hormonmuş LH.
Evde çok ovulasyon testim var. Olmazsa akşam bir tane ovulasyon testi yapayım öncelikle.
Amma çok fikir değiştiriyorum yalnız

Canım nasıl mutlu oluyorsan onu yap. Ben de öyle yapmıcam böyle yapmıcam dedim gittim kaç tane test yaptım. Sonuç negatif olursa alıştırıyorsun kendini bir şekilde. Ben canlı örneğiyim. Ama pozitifse bu mutluluğu başka ne şekilde yaşayabilirsin ki? Umarım en güzel şekilde öğrenirsin bblaucum.

Evet LH hormonu salgılandığında ovulasyon gerçekleşiyor ya. Çapraz reaksiyona girebildiğini duymuştum beta hcg nin LH'la. Hatta hcg'nin alfa alt tipiyle de çok benzer hormonmuş LH.
Evde çok ovulasyon testim var. Olmazsa akşam bir tane ovulasyon testi yapayım öncelikle.
Amma çok fikir değiştiriyorum yalnız

Aslında bekleyedebilirim ama yeni yıla, varsa birşey mutlu ve müjdeli haberle girmek istiyorum.
Yapacağım sanırım.
Birşekilde negatifse de alışıyoruz. Zaten negatif durum için de ekstra B planlarım var.

Öyle mi diyorsun canım? Yap diyorsun yani?
Adetini bir gün geçtiğinde silik mi çıkmıştı? Benim bugün adet günüm, ama halen belirti yok.

canım ben adetimden 10 gün önce test yaspmıştım tek çizgi çıkmıştı.
o nedenle bebişimde yok diye düşünmüştüm.
adet olacak belirtilerimi aynen yaşadım.
göğüs dolgunluğu ve hassasiyeti,kasık ve bel ağrısı,aşırı derecede iştah artması...
adet döngümde düzenliydi.
ayın 17 sinde olmam gerekirken olmadım.
gittim eczaneden test aldım gayet koyu çift çizgi çıktı.
ertesi gün hemen sağlık ocağında idrarda çıktı önce.sonrada kan tahlilimde.
betahcg değerimde 500 lerdeydi.
beklemek daha zor.bence zamanın geçtikçe daha da umutlanırsın.
bence test yaptır ve umutların inşallah boşuna çıkmaz ve hamişsindir.
beklediğin hergün gebe miyim hatta gebeyim galiba diye sorularla geçecek.
sonucunu merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…