- 19 Ağustos 2009
- 1.235
- 36
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.241
Evet canım aynı duygu durumu içerisindeyim. Sizlerin güzel haberini de en az kendiminki kadar heyecanla bekliyorum, dualarımdan eksik etmiyorum. En büyük isteğim de birlikte hamile olup, o deneyimi de birlikte paylaşmak. Çok istiyorum inan.
İnşallah canım, güzel haberleri paylaşacağımıza da inanıyorum. Her yokuşun bir de inişi vardır, güzel günler de göreceğiz. Valla atarım mesaj
İnan canım buradaki herkes için dua ediyorum ama sen ve sevdebilge ile o kadar çok şey paylaştık ki, ikinizden birisini hamilelik haberini alsam sevinçten ağlayacağım.
Bu arada kızlar dün gene doktoruma gittim yumurta takibi için ve beta hcg ile lh hormonu arasında birbirini etkileyen bir koreleasyon var mı diye sordum. Biri artınca diğeri de artar mı merak ediyorduk biliyorsunuz. Doktorum evet var dedi, yani hormon sorunu olmayan birisi ovalüsasyon testiyle de hamile olduğunu anlayabiliyor demek ki, daha önce üzerinde konuştuğumuz konu doğrulanmış oldu, bilginiz olsun.
Bugün regl görmezsen yarın testi yapacak mısın canım?
Demek doğruymuş....Nette araştırmalarımda buna benzer bir doktor yorumu okumuştum ama, iyi olmuş canım sorduğun....Belki ov. testi de yaparım ben gecikme devam ederse.
Doğru söylüyorsun, inşallah endişelendiğimiz günler geride kalacak. Sabah kalkar kalkmaz açtım burayı ve kahvaltı yapmamıştım. Karnım zil çalıyordu. Heyecandan onu bile unuttum kaldım burda. Seni umarım boşuna heyecanlandırmıyorumdur bblau. Ama heyecanımı da tutamıyorum. Çok umutlu olduğumu ve güzel şeyler hissettiğimi söylemeden duramadım. Allah'ım bu hevesimizi boşa çıkarmasın. Sen büyüksün ya Rabbim nolur bize güzellikler ihsan et. Aminnnnnn.
Yapayım diyorum canım. Aslında kanda gebelik baktırsam daha iyi ama, onun sonucu net ya artık bu satten sonra, korkmuyor da değilim. Metinim, her sonuca hazırlıklıyım ama, olsa fena mı olur
Yapayım diyorum canım. Aslında kanda gebelik baktırsam daha iyi ama, onun sonucu net ya artık bu satten sonra, korkmuyor da değilim. Metinim, her sonuca hazırlıklıyım ama, olsa fena mı olur
Kan testi yaptırma canım, eğer çıkmazsa çok yıpratan bir şey biliyorsun. Ben o testte negatifi görünce üzüldüğüm kadar regl görünce üzülmüyorum. Sen önce bir idrar testi yap ama kaliteli bir şey al, erken gebelik testi fortel iyi, yine aynı firmanın femina diye bir markası var. Bunlar çok hassas testler bunlardan birisi ile bakarsan daha iyi olur.
Ne testi yaparsan yap kendini hazır hissettiğinde yap. Ben nasip olur da şüphelenirsem idrar testlerini elime almamaya kararlıyım. O kadar silik çizgiyi gördükten sonra bir önemi kalmadı artık. Kanda baktırmak en güzeli. Çünkü kesin bilgi veriyor. Değerin düşük mü yoksa iyi mi anlayabiliyorsun. İdrar da silik çıkacak da yorumlamaya çalışıcaz da uzun iş bence.Kan testi için de biraz gecikmeden sonra yaptırmak en mantıklısı benim 7.07 çıkınca var mıydı yok muydu endişesi taşıyorsun. İnşallah şöyle yüksek değerler çıkar da şüphe müphe kalmaz.
Ben de kan testinden çekiniyorum canım. Aynen dediğin gibi, regl olduğumda kanda negatifi gördüğüm kadar etkilenmiyorum. Ama idrar kitleriyle de sağlıklı sonuç alabilmek için 3-4 günlük gecikme gerekiyor...Dediğin mantıklı, iyi ve hassasiyeti yüksek bir marka alayım.
Canım dediğin doğru, idrar testlerinden sonra bir de yorum telaşına düşücem, eninde sonunda gidip kanda baktırmak zorunda kalıcam...O yüzden beklemekle, beklememek arasındayım ya...Kan testinden de çekiniyorum işte....Hepsinin bir çözümü var, o da biraz daha sabır sanırım.
Kızlar günaydın. Bugün regl günüm. Dün ateşimi ölçmüştüm ve düşüş yoktu,36,5tu. Bu sabah saat 4:30 da 36,8 ölçtüm, 6:20de 36,7 ve 7:30da da 36,7 ölçtüm. Yani düşmenin aksine 0,2-0,3 dizyem artış var! O saatlerde ne işin vardı neden uyumadın derseniz de mide bulantısından ölüyordum çünkü! 2-3 gündür giderek yoğunluğu artan bir bulantım var. Özellikle aç olduğum saatlerde. Ama mide kazınması değil. Çünkü yutaktan ve mideden olmak üzere bulantılarımı 2 tipte tanımlıyorum ben, üniversite yıllarımda bir mide rahatsızlığı geçirip tedavi gördüğümden kendimi tanıyorum. Bu direkt mideden bir bulantı. Açlıktan bulanan mide yutaktan işaret verir.
Dün gece regl olacakmışım gibi belirtilerim vardı ama olmadı. Hatta gayet rahat gittim kontrollerime olsa da üzülmeyeceğim, gayet rahatım ve moralliyim düşüncesi içerisinde ama gelmedi. Bu sabah da kasık ağrısı ve bulantı dışında bir şey yok. Eczaneye gitmekle gitmemek arasında kaldım ama sonra vazgeçtim, bazen sikluslarım 33 gün sürüyor diye beklemek istedim. Rahatım, heyecanım geçti.
Her sonuca hazırım, Allahtan gelen her şeye razıyım.
Sizlerle de paylaşmak istedim. Aslında sabah yazacaktım işe gelmeden, ama bulantıdan kalkamadım pc başına.
Ben yeni yıla girerken öğrenelim diyorum canım. Eğer kan testinde sonuç olumsuz çıkarsa üzülmeyeceksen kesinlikle en iyisi kan testi ama sonuç olumsuz olursa üzüleceğini düşünüyorum çünkü ben en hazırım dediğimde bile çok üzülmüştüm. Ama sonuç olumsuz olursa idrar testinde o kadar etkilenmiyorsun belki daha çıkmamıştır falan diyor insan. Regli görünce de zaten kabulleniyorsun. İdrar testinde silik bile çıkarsa hemen kan testine gidersin, eğer çıkmazsa da en azından yeni yıla üzgün girmezsin çıkmamış olabilir dersin. Ayyy şuraya bak bir test için amma stratejik düşündük
inş. hamişsindir canım.
bence hemen bir test yap.sonuçta adet döngünü biliyorsun.
ben ilk gebeliğimde adetimin 1 gün gecikmesiyle hemen test yapmıştım ve sonuç pozitif çıkmıştı.
sonrasında sağlık ocağında idrar ve kan tahlillerinde de pozitifi görmüştüm.
bence hiç geciktimeden testini yaptır.
Zaten çatlatma iğnesinin içeriği lh hormonuymuş. Mantıken sonradan düşündüm de o iğneyi olunca gebelik testleri pozitif veriyor yani bir bağlantı olduğu kesin. Eğer elinde varsa önce bir ovaslüasyon testiyle bak istersen Çıkmazsa da fazla kafaya takmazsın sonuçta herkeste çıkmayabiliyor.
Evet LH hormonu salgılandığında ovulasyon gerçekleşiyor ya. Çapraz reaksiyona girebildiğini duymuştum beta hcg nin LH'la. Hatta hcg'nin alfa alt tipiyle de çok benzer hormonmuş LH.
Evde çok ovulasyon testim var. Olmazsa akşam bir tane ovulasyon testi yapayım öncelikle.
Amma çok fikir değiştiriyorum yalnız
Zaten çatlatma iğnesinin içeriği lh hormonuymuş. Mantıken sonradan düşündüm de o iğneyi olunca gebelik testleri pozitif veriyor yani bir bağlantı olduğu kesin. Eğer elinde varsa önce bir ovaslüasyon testiyle bak istersen Çıkmazsa da fazla kafaya takmazsın sonuçta herkeste çıkmayabiliyor.
Canım nasıl mutlu oluyorsan onu yap. Ben de öyle yapmıcam böyle yapmıcam dedim gittim kaç tane test yaptım. Sonuç negatif olursa alıştırıyorsun kendini bir şekilde. Ben canlı örneğiyim.Ama pozitifse bu mutluluğu başka ne şekilde yaşayabilirsin ki? Umarım en güzel şekilde öğrenirsin bblaucum.
Öyle mi diyorsun canım? Yap diyorsun yani?
Adetini bir gün geçtiğinde silik mi çıkmıştı? Benim bugün adet günüm, ama halen belirti yok.