- 19 Ağustos 2009
- 1.235
- 36
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.181
Evet spermler 72 saate kadar yaşıyor. Pek çok makale okudum 2-3 günde bir birlikte olunduğunda, ovulasyonun kaçırılmayacağına dair ama insanın içi rahat etmiyor işte. İlla o gün de çalışma yapmak lazım gibi düşünüyorum. Sanki garantiye almak için bu şartmış gibi. :26:
Yerleşme kanaması da olabilir gelen. Ovulasyon da olabilir. Bu her ne ise daha önce yaşamadığım bir şey yaşadım. Ovulasyonda kanama hiç olmadı bugüne kadar. Ömrümde ilk kez ara kanama (kanama denirse tabii) yaşıyorum. Lekelenme bile olmaz bende, akıntım olmaz(renkli akıntılardan bahsediyorum)...Çok sadeyimdir
Bu işin garantisi yok ki canım. Geçen ay doktora gittim biliyorsun ve çatlatma iğnesi oldum, üzerine çatlama olurken acayip ağrım oldu, nerdeyse kıvarandım çünkü 3 yumurta aynı anda çatladı. Yani çatladığı saati bile biliyorum. Bir önceki gün ve o gün çalıştık ama yine olmadı. Yani olmayınca olmuyor olunca da tek ilişkide bile hamile kalanlar var. En iyisi kafayı rahat tutmak bu iş hesapla kitapla çok ilgili değil. Bu ay 11. gün benim akıntım geldi demek ki yumurtlama 10. günde yada daha önce oldu hiç hesapta olmayan bir şey yani. Ovalüasyon testi yapsam bile 9. gün başlardım ve testte bile sonuç göremezdim. En iyisi 2-3 günde bir düzenli ilişki ve kafay takmamak canım ben sonuçta buna karar verdim. Bu şekilde gün kaçırmazsın ve olacaksa mutlaka olur, olmayacaksa o gün yapsanda olmuyor.
Hanımlar yazdıklarınızı bir güzel okudum.Kendime de yormaya çalıştım.ama anlayamadığım nokta kahverengi lekelenme bende hasta olmaya yakın zamanda geliyo,2 3 gün önce mesela.sizin dediğiniz gibi olmuyor.:26:EE ben nası anlayacağım??
SevdeBilgecim, hani doktor arıyordun ya sen. Forum takip kısmına öylesine bakarken gördüm bir konuyu, Kocaeli deyince açıp baktım. Kocaeli Acıbadem Hastanesinde Doktor Yıldız Tunçay varmış, ilgili ve iyi bir doktor olduğundan bahsetmişler. Belki denemek istersin.
Sende daha ilk aşamadasın canım, ovalüasyon için belli günleri düşünme erken de yumurtlama olabiliyor daha önceden de çalışmanızı öneririm. Benim başıma geldiği gibi olursa gün kaçırmamış olursun. Bu günleri de değerlendirin.
cevaplar için sağolun.ben bu ay hiç bi test yapmadım.kasık ağrılarımdan çıkarımda bulundum.gün aşırı bazen her gün çalıştık.advenced calender ve bir başka programla yumurtlama zamanını ayarlamaya çalıştım o kadar.artık olmazsa ocak ayında ovulasyon testi kullanmayı düşünüyorum.beklicez artıkk:)
mrb bugün 13. günüm adetim 33 gün sürdü bu ay ..
11.gününde ovulasyon testi yaptığımda 2 çizgi de çıktı
12.günde tek çizgi çıktı çok silikti 2. çizgi ..
normalde çarşamba günü diye düşünüyordum acaba ovulasyon zamanım geçtimi
eğer 11.gün iki çizgide aynı koyuluktaysa yada 2. Ci ilk çizgiden koyu ise ovalüasyon 24-36 saat içinde olacak demektir. Ama ikinci çizgi silikse yapmaya devam et daha ovalüasyon günün gelmedi demektir. O testler bazen hiç çizgi çıkartmayabiliyor. önemli olan aynı koyulukta çizgileri görmen geri kalan tüm sonuçlar negatiftir.
ben iki tane farklı test kullanıorum garantiye almak için .. Acaba günü kaçırdımmı diye içimde şüphe oluştu.. Ozaman ben ovulasyon dönemine girmedim dimi
selam kızlar nabersiniz? biliyorsunuz bende ovulasyon mikroskobu kullanıyordum ve aynı zamanda ateşimi ölçüyordum.. bugün hamilelik haberimi aldım ve sizinle de listemi paylaşmak istiyorum
1.gün.... 36,4..... 21 kas regl-leke
2.gün.... 36,2..... 22 kas regl
3.gün.... 36,3..... 23 kas regl
4.gün.... 36,3..... 24 kas leke
5.gün.... 36,3..... 25 kas leke
6.gün.... 36,4..... 26 kas
7.gün.... ????..... 27 kas
8.gün.... ????..... 28 kas
9.gün.... 36,2..... 29 kas yarı Pozitif
10.gün... 36,3..... 30 kas
11.gün... 36,4..... 1 Aralık
12.gün... 36,2..... 2 Aralık
13.gün... 36,3..... 3 Aralık yarı Pozitif
14.gün... 36,4..... 4 Aralık
15.gün... 36,3..... 5 Aralık
16.gün... 36,0..... 6 Aralık yarı Pozitif/B]
17.gün... 36,2..... 7 Aralık yarı Pozitif
18.gün... 36,2..... 8 Aralık yarı Pozitif
19.gün... 36,2..... 9 Aralık yarı Pozitif
20.gün... 36,1..... 10 Aralık
21.gün... 36,1..... 11 Aralık
22.gün... 36,4..... 12 Aralık yarı Pozitif
23.gün... 36,0..... 13 Aralık
24.gün... 36,1..... 14 Aralık
25.gün... 36,3..... 15 Aralık pozitif
26.gün... 36,2..... 16 Aralık 1,5 saat erken ölçüldü
27.gün... 36,3..... 17 Aralık 1,5 saat erken ölçüldü
28.gün... 36,2..... 18 Aralık 1 saat erken ölçüldü
29.gün... 36,6..... 19 Aralık 1 saat erken ölçüldü
30.gün... 36,6..... 20 Aralık yarı Pozitif 1 saat erken ölçüldü
31.gün... 36,5..... 21 Aralık yarım saat erken ölçüldü
32.gün... 36,4..... 22 Aralık yarım saat erken ölçüldü
33.gün... 36,5..... 23 Aralık yarım saat erken ölçüldü
34.gün... 36,6..... 24 Aralık yarım saat erken ölçüldü
35.gün... 36,5..... 25 Aralık yarım saat erken ölçüldü
36.gün... 36,4..... 26 Aralık yarım saat erken ölçüldü
37.gün... 36,6..... 27 Aralık
38.gün... 36,7..... 28 Aralık
30368d Ovulation Charts
günaydın kızlar.
ben bu ay ilk kez ovulasyon testi kullandım.
dün 2 çizgiyi gördüm.bebiş için çalışma yaptık.
yumurta akı kıvamında akıntımda var.
anlamadığım bişey dünden beri de kasıklarım ağrıyor.
bugün nasıl bir yol izlemeliyim?
bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Günaydın canım. Ov. testi ve akıntı yumurtlamanın muhtemelen bugün olacağını gösteriyor. Bence bugün ve yarın da çalışabilirsiniz canım.
teşekkürler
12-14-16. günlere dikkat ediyorduk.
sonradan öğrendimki 30 gün sürernlerinki 14. gün oluyormuş.
bende ovulasyonla aynı mı denk gelir yoksa farklı mı denk gelir diye adetim biter bitmez testi yapmaya başlamıştım.demek ki doğruymuş.
durmak yok o zaman çalışmaya devam....
Günaydın kızlar. Ben bu ay ovu.testi yapmadım henüz. 2-3 gün sonra başlarım diye düşünüyordum. Ateşimi ölçüyorum her sabah. Geçen aydan biraz farklı. O ilgimi çekti. Geçen ay ovu.dan önce 36.1-36.3 arasında değişiyordu. Ovu.dan sonra 36.4'ün altına inmedi. Bu ay ateşim 36.4 civarında hep. Ovu.gerçekleşmeden yüksek devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? 36.3 36.5 36.4 36.4 36.4 36.4 36.4 36.2 36.3 36.4 şeklinde devam ediyor. Sizin de her ay farklı olduğu olmuş muydu?