Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

kızlar arnızda pko lu olan varsa benden tavsiye boşuboşuna ovulasyon testlerine para vermeyin, lh yüksek olduğu için hep pozitif çıkar kafa karıştırmaktan başka da bi işe yaramaz
örnek: ben

kızlar arnızda pko lu olan varsa benden tavsiye boşuboşuna ovulasyon testlerine para vermeyin, lh yüksek olduğu için hep pozitif çıkar kafa karıştırmaktan başka da bi işe yaramaz
örnek: ben

Peki testte ov. öncesi ve sonrasında testin negatif vermesi pko olmadığı, lh hormonunun normal olduğu şeklinde yorumlanabilir mi?

Daha regline 3 gün var canım, o testler genelde regl günü geçmeden sonuç vermez biliyorsun. Lütfen sabırlı ol en azından reglin bir gün geçsin. Bu şekilde kötü düşünürsen asıl bebeğin tutunmasına zarar verirsin. Yanlış hatırlamıyorsam senin implantasyondan şüphelendiğimiz lekelenmen 2-3 gün önce oldu. Tutunmadan 4-5 gün sonra hormon kana geçmeye başlıyor ve miktarı yavaş yavaş artıyor, yani olsa bile idrara tam karışmamış olabilir. İdrarda belli bir oranın üzerine çıkması da zaman alacaktır. Sakince regli bekle lütfen, ben çok ümitliyim ama olmazsa da kendini bu kadar tüketme, önümüzdeki aya bakar, yolumuza devam ederiz.

Şimdi ov. testi yaptım. Yok denecek kadar silik. Gerçi testi tekrarlayacağım öğleden sonra, çünkü testten 1 saat filan önce 2 fincan su içmiştim.
Yumurtlama olmadı mı acaba bu ay ya

canım testi tekrar etmene gerek yok ki. Prospektüsünde normalden fazla su içmemek diye yazıyo. Senin içtiğin su normal derecede .

Bu havalardan mıdır nedir benim de ateşim bu ay ilginç iniş çıkışlar yaptı canım. Herhalde vücut soğuyan havaya alışmaya çalışıyor. Reglden önceki gün sabah 36.6 çıktı ve ben tamam regl göreceğim dedim. 1 saat sonra kontrol etmek için baktım 36.00 çıktı ve şaşırdım 1 saat sonra bir daha baktı 37.02 çıktı. Yani bir acayip dalgalanma oldu ve ertesi sabah 36.6 ile reglimi gördüm. Yani bu ay ateşe çok güvenmemek gerekebilir diye düşünüyorum. Yumurtlamış olabilirsin yada geç yumurtlama olabilir. Bence yarın da bir ovalüsyon testi yap ve ateşini ölç, eğer daha yumurtlamadıysan en azından bundan sonrasını takip edersin. Bir de reglin 21.gün progesterona baktırabilirsin ama bu 21 gun 28 günde bir regl görenler içindir, senin daha geç olduğu için 24. gün falan baktırabilirsin bence. Bu şekilde yumurtlayıp yumurtlamadığını anlarsın.

Peki testte ov. öncesi ve sonrasında testin negatif vermesi pko olmadığı, lh hormonunun normal olduğu şeklinde yorumlanabilir mi?

Sende pco olduğunu düşünmüyorum canım reglini düzenli görüyorsun ve o kitlerde sadece 2 gün pozitif veriyordu geçen aylarda. Pco olsa daha fazla günde görürdün LH pikini. Tabi emin olamam ama bence sende pco yok.

Benim de aklıma geldi progesteron baktırmak ama, kafama göre yaptırmış olacağım.
Yukarıda epey karışık anlatmışım, olay şöyle oldu aslında:

18. günde ateşim 36,4 idi.
19. gün sabah 6:30da ölçtüm 36,2 ve saat 8e yakın ölçtüğümde 36,5 idi.
20. gün yani bugün de 36,5 idi.

Havalara da bağlı olabilir dediğin gibi. Çünkü daha soğuk ortamda bazal metabolizma sıcaklığı düşecektir, soğukta metabolizma daha da yavaşlıyor çünkü. Bir de ben ateş ölçtüğüm ay tam ov. tarihinde grip olmuştu ne zaman yükseldi onu da tam bilmiyorum....Siklusun başından beri de ölçmediğim için bir yorum da yapamıyorum şimdi...

Son düzenleme:

Benim 3-4 gün filan sürüyor LH piki ama canım. Daha doğrusu kontrol çizgisiyle aynı koyulukta olmasa da, silikten koyu bir test çizgisi oluyor.
Ama pcos olsam adet gecikmesi, tüylenme, vs belirtiler olması lazım, hiçbiri yok.
E kontrollerimde de mi çıkmazdı, doktor kontrollerimde de çıkmadı birşey...

Bence doktor ultrason muayenesinden sonra anlardı en azından şüpheleri olurdu canım. Bence ayrıca dediğin gibi reglin de düzenli yani bana düşük bir olasılık gibi geliyor. Bundan sonra ateşini ölçmeye devam et bir yükselme olacak mı? Ayrıca yumurtlamışta olabilirsin, belki yumurtlamadan önce ateşin 36.2 idi şimdi yükseldi onu da bilmiyoruz. Artık bundan sonrası için olacak mı diye takip edebilirsin ama olmazsa da yumurtlaman geçmiş olabilir yani fazla kafana takma. Progesteron kesin çözüm olduğu için söyledim, oradan kesin anlıyorsun yumurtlama olmuş mu.

Şimdi bir ovulasyon testi daha yaptım, 2 saat filan tuvaletimi tutarak ve hiçbirşey içmeden, o da negatif. Epey silik. En azından LH yüksek seyretmiyor, ona sevinebilirim, ne diyim.
Belki de ovulasyon olmuştur dediğin gibi. Bu ay fazla akıntım da olmadı. Peki bir şey soracağım. Normal bir siklusta, yani bir herhangi bir sorun olmayan bir kadında yumurtlama olmayabilir mi arada? Yani atıyorum senede 11 ay oluyor da bir ay olmuyor gibi. Anovulasyonu kastetmiyorum.

kızlar merhaba
benım tukuruk testınde otlar cıktı yumurtluyormuyum acaba ama reglıme 4 gun var daha
yada reglımı olcam acaba?

Buarada ateşimin ov. öncesi 36,2 gibi seyrettiğini sanmıyorum, bir önceki gün 36,4tü çünkü.
Bakalım yarın da ölçeyim sabah. Belki bugündür ovulasyon, halen batma, ağrı var kasıklarda.
Zaten reglden 14 gün öncesi, ortalama bir süreymiş. Bu bazen 12ye kadar düşüp, bazen 16 güne kadar çıkabiliyormuş.
Valla böyle ölçüp biçmekten hasta değilsem de hasta edeceğim kendimi
Netten okudukça, içimi kaygılar kaplıyor, Allah korusun anovulasyon filan
Ama daha önceki ateş takibimde 37üzerine çıkmıştı ateş, regle bir gün kala 36,5a düşmüştü, yumurtlama olmazsa çıkmazdı dimi:44:

Merhaba kızlar. Yazılarınızın hepsini okumaya çalıştım. Şuan çok şiddetli başım ağrıyor. Derste zor durdum eve geldim. Bir şeyler yiyip ilaç mı içsem diye düşünüyorum. Dayanamıyorum. Sanki beynim çıkacak yerinden. Zonkluyor. Minoset birşey yapmaz herhalde değil mi? He tabi hamileysem. Ben bu ay kendime söz vermiştim test yapmayacağım diye. Ne kadar iradeli olduğumu görmüş oldum. Kaç gün öncesinden yapmaya başladım. Bugün beni yıkan dünkünden silik olmasıydı ve bir testte yok denecek kadar az olması, diğerinde ise dünkünden silik olmasıydı. Sanırım kendimi adapte ettim, daha koyu bir çizgi göreceğime. Olmayınca şok oldum. Moralim bozuldu. Derste bir baş ağrısı tuttu ki anlatamam. Midem bulanıyor. Sanki baş ağrım midemi tetikliyor gibi hissediyorum. Pazaartesiye kadar bekleyip öyle kan testi yaptırmaya karar verdim ama tabi benim bir saat sonra napacağım hiç belli olmaz. Başım ağrımasaydı kesin test yaptırmaya gitmiştim. Çok kötü olunca soluğu evde aldım. Haftasonunu umarım sakinlikle geçirebilirim. Bu telaşeyle nereye varabilirim hiç bilmiyorum.

Bende keyifsizim SevdeBilgecim. Şu ateş olayı canımı sıktı. Hem ölçmeyeceğim diyorum, baştan ölçüp nedir ne değildir anlayacak veriyi toplamıyorum, siklusun ortasında ölçesim geliyor, terslik olunca da alim ayağıma dolaşıyor. Ya ölç baştan ya da sonuna kadar aldıysan karar ölçme. Yarım yamalak yapıyorum, bu sefer de baştan ölçseydim acaba baştan beri nasıl gidiyor, şimdi niye böyle diyorum...
Bizden adam olmaz.
Ama bence senin canını sıkacağın bir durum yok. Şu an normal herşey.
Bu kadar erken silik görmek bile bir nimet. Ben olsam şimdi zil takıp oynuyordum.

bblaucum senin mesajlarını okudum ama yorum yapamadım. Zaten sdece bu ay yaptığım için ovulasyon testini ve ateşi, hiçbir şey anlamıyorum. Ne kendi tablomdan ne de başkasınınkinden.

Kendime çok kızıyorum. Test yapmayacağım diye söz vermiştim kendime. Ama halime bak. Testlere bakıp bakıp üzülüyorum. Sevinsem mi diye düşünürken aklıma ya hamile değilsem sorusu geliyor. Diyorum ölüm yok ya ucunda. Allah verir zamanı gelince diyorum. Ama sanki içimde başka bir ben var, ara sıra o dışarı çıkıyor ve zaptedemiyorum onu.

Başım çok ağrıyor. Bir tülbentle başımı sardım sımsıkı biraz azaldı gibi ama çok kötü. Hiç böyle şiddetli ağrıdığını hatırlamıyorum. Bir de mideme vuruyor ağrısı. Üşüttüm mü ben ya çok kötüyüm. Doktora mı gitsem? İlaç, iğne filan verirse zararı olabilir ama di mi? Uff en iyisi biraz uyumaya çalışıyım.Yapabilirsem tabi.

Şimdi hamilelerin ateş tablolarına baktım forumdan, benim gibi seyredip de hamile kalan çok.
Sanırım ovulasyondan sonra yükselen ateşin öyle 0,5 santigrat filan yükselmesi değil kastedilen.
0,1-0,2 bile artıştan sayılıyor. Ayrıca hep aynı seyreden, adet tarihi geçtikten sonra belirgin yükselenler de var. Düşenler bile var.
Bir de daha hassas termometrelerle ölçülmesi gerekiyor, çünkü belirlenmesi gereken ısı farkı da hassas.
Ayrıca hep aynı saatte olması gerekiyor ölçümün.
Benim gibi bir ölç bir ölçme, sonra kafana tak...Saçmalık...
Zaten illa bu ay hamile kalayım diye bir derdim de yok da, sorun olmasın yeter ki...
Hem rahat olma kararı alıp, hem de uygulayamıyorum.
Vazgeçtim sağı solu araştırıp kendimi sıkmaktan.
Hayırlısıyla ve Allahın izniyle, onun istediği verdiği zaman olacak ben inanıyorum....

Canım geçmiş olsun. Biraz uyumaya gayret et. Eğer geçmezse bi doktora git istersen. Zaten orda başağrısına da çözüm bulunur, gebelik var mı mecburen o da bakılır.
Sen de benim gibisin işte. Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir diye bir söz vardır. Çok doğru. Turtarlı değiliz aldığımız kararlarda. Test yapmayacağız diyoruz, elimiz yine gidiyor teste.
Ben de ateş tablosuna da ovulasyona da pek yorum yapamıyorum. Çünkü bir ay yaptım sadece, iki aydır yapmıyorum.Ama böyle ucundan kıyısından bulaşmak da olmuyor. Ya yapacaksın, sonucuna katlanacaksın, ya da hiç yapmayıp fikrini tavrınla destekleyeceksin. Bak Belgisel yapıyor bunu biz yapamıyoruz, onun gibi dirayetli değiliz.
Bir daha ki ay ne yapacaksam başından yapacağım. Hamile kalmazsam. Zaten kalacağımı da sanmıyorum, umudum yok bu ay için, beklentim de yok.
Dur konuyu değiştireyim de kafan dağılsın azıcık
Sen ne burcusun bana çok benziyor düşündüklerin, yaptıkların

seni ümitlendirmek istemem ama başağrısı hamilelik belirtisi tatlım

cnm benım bır kızım var 6 aydır ıkıncı ıcın ugrasıyoruz adetlerım 30 ıle 34 arası olur ovulasyon kıtınde cıft cızgıyı 3 4 gun goruyorum bende pkomu vardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…