Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

anladım cnms agol benım belırtım yok ne akıntımda artma nede baska bırsey sadece her reglı olcagım zaman bacagım agrır yıne o agrıyor bırde koltuk altından gogus yanlarım acıyor oda reglıde ıken oluyor sısme acıma vs yok hayırlısı kısmet ne yabalım

Bence senin hormon degerin normal canım. Bildigim kadarıyla sağlıklı bir gebelikte regl günü 100 civari olması gerekir. Senin 4 gün kala 17 cikmis. Her gun 2 katında çıksa regl günü 80 olur ki bu hiç düşük değil. Ayrıca iki kattan da fazla artabilir çok daha yüksek seviyelere de çıkabilir. Regl günü 3-5 gibi değerleri görüp sonradan çok yükselenler bile var. Olumlu düşünmeye çalış, stres sana da bebeğine de zarar verir. Görürsün bak değerin gayet güzel çıkacak :KK49:

Canım ne güzel konuşuyorsun,çok mutlu ettin beni. Pazar günü kan testi yaptırmayı planlıyorum, yazarım burdan.İnşallah dediğin gibi olur...Allah sana da nasip etsin :)

anladım cnms agol benım belırtım yok ne akıntımda artma nede baska bırsey sadece her reglı olcagım zaman bacagım agrır yıne o agrıyor bırde koltuk altından gogus yanlarım acıyor oda reglıde ıken oluyor sısme acıma vs yok hayırlısı kısmet ne yabalım

Benim ilk hamileliğimde hiç bir belirtim olmamıştı ve reglim bir hafta geçtikten sonra öğrenmiştim. Oysa şu son 6 ayda her belirtiyi yaşadım ama hepsi piskolojikmiş yani hamile değilmişim. Belirtilere çok takılmamak gerekiyor, hiç belirti olmadan da kişi hamile olabilir. İnşallah hamilesindir.

Bence senin hormon degerin normal canım. Bildigim kadarıyla sağlıklı bir gebelikte regl günü 100 civari olması gerekir. Senin 4 gün kala 17 cikmis. Her gun 2 katında çıksa regl günü 80 olur ki bu hiç düşük değil. Ayrıca iki kattan da fazla artabilir çok daha yüksek seviyelere de çıkabilir. Regl günü 3-5 gibi değerleri görüp sonradan çok yükselenler bile var. Olumlu düşünmeye çalış, stres sana da bebeğine de zarar verir. Görürsün bak değerin gayet güzel çıkacak :KK49:

Canım ne güzel konuşuyorsun,çok mutlu ettin beni. Pazar günü kan testi yaptırmayı planlıyorum, yazarım burdan.İnşallah dediğin gibi olur...Allah sana da nasip etsin :)

Canım bencede belirtilere çok takılma. Kişiye özgü olabiliyor. Biz bir arkadaşla aynı belirtileri yaşyorduk,adet tarihimizde aynıydı ama dün regl olmuş...

Yani belirti olması şart değil...

Amin canım, Allah isteyen herkese versin. Sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bence hamileliğin tadını çıkart ve kendine iyi bak, aklına kötü bir şey getirme. Sonucu bizimle paylaş ki biz de sevinelim :KK71:

... Kızlar n'olur dualarınızı eksik etmeyin, ben de sizler için dua edeyim. Şu mübarek günün yüzü suyu hürmetne Rabbim bize en hayırlı zamanda en güzelini nasip etsin.:KK71:[/QUOTE]

Amin SevdeBilge . Artık dualarımız müşterek. Mübarek günler hürmetine İnşallah hepimizin kucakları bebişlerle dolar.

inşallah canım senin testinde benimki gibi çıkr ve pozitifi görürsün ben iki hamişliğimide ilk önce ovülasyon testinden öğrendim AMA DÜŞÜKLE SONLANDI
bi kaçgün önce sormuştum hatta buıraya sonucu yazarım diyede söz vermiştim evet ben öncewki gün test yaptımYİNE hamileyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiM

Allah tamamına erdirsin. Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :nazar:

bende aldım test bu bide bunu deneyeceğim adet döngüm 29 30 gün arasında değişiyor ne zaman başlasam acaba bugün reglimin 4. günü

Kızlar kafayı yemek üzereyim.:KK14: Bu sabah test yaptım iki tane farklı marka aldım. Birisi çok silik çıktı. Diğerinde de eser miktarda var-yok. Yani yok desek yeridir. Çok ama çok ama çok az bir belirti var. Fotoğrafını çeksem çıkmaz, çıplak gözle çok dikkatli bakarsanız ancak çıkıyor o da 15.dakikadan sonra çıktı. Diğerinde görülebilen ama çok silik, dünkünden de silik bir çizgi var. Anlamadım ben bu durumu ya.:KK14: Sanırım hamile değilim ben ya. Geçen ayki gibi olucam sanırım. :KK14: Tek bir ümidim var dünkini 6-7 saatlik idrarla yapmıştım saat 6:30da. Bugün gece 1de lavaboya kalktım. Sonra 5:50de test yapmaya kalktım. 4 saat 50 dakikalık bir idrarla yaptım. Tek ümidim bu ama zorla kendimi hamile gibi hissetmeye mi çalışıyorum nedir? Bu testler de bozuk galiba. Yani su damlatsanız o kadar silik çizgi çıkar zaten herhalde.:KK14: Off ne düşüneceğimi şaşırdım. Ama kendimi fazla kaptırdım sanırım. Dün kasıklarım çok ağrıdı. ADet sancısı gibi de değil ama ne bileyim kendi kendime belirti yaşıyorum herhalde. Sabahın bu saatinde off uykum kaçtı. Çok üzgünüm.:KK14:

Bu arada
Nova Gebelik Testi 12Dpo (Adetten 4 gün önce): Silik
One Step Rapid Test 13 Dpo(Adetten 3 gün önce): Daha Silik
Miratech Test 13 Dpo(Adetten 3 gün önce): Daha da silik

Durum bu.:KK14:

Kızlar kafayı yemek üzereyim.:KK14: Bu sabah test yaptım iki tane farklı marka aldım. Birisi çok silik çıktı. Diğerinde de eser miktarda var-yok. Yani yok desek yeridir. Çok ama çok ama çok az bir belirti var. Fotoğrafını çeksem çıkmaz, çıplak gözle çok dikkatli bakarsanız ancak çıkıyor o da 15.dakikadan sonra çıktı. Diğerinde görülebilen ama çok silik, dünkünden de silik bir çizgi var. Anlamadım ben bu durumu ya.:KK14: Sanırım hamile değilim ben ya. Geçen ayki gibi olucam sanırım. :KK14: Tek bir ümidim var dünkini 6-7 saatlik idrarla yapmıştım saat 6:30da. Bugün gece 1de lavaboya kalktım. Sonra 5:50de test yapmaya kalktım. 4 saat 50 dakikalık bir idrarla yaptım. Tek ümidim bu ama zorla kendimi hamile gibi hissetmeye mi çalışıyorum nedir? Bu testler de bozuk galiba. Yani su damlatsanız o kadar silik çizgi çıkar zaten herhalde.:KK14: Off ne düşüneceğimi şaşırdım. Ama kendimi fazla kaptırdım sanırım. Dün kasıklarım çok ağrıdı. ADet sancısı gibi de değil ama ne bileyim kendi kendime belirti yaşıyorum herhalde. Sabahın bu saatinde off uykum kaçtı. Çok üzgünüm.:KK14:

Bu arada

canım üzülme hakkında hayırlısı olsun bide ilk idrarda yapılmaz diye biliyorum ben :26: bida akşam idrara sıkışık yap bakalım silik ama pembelik varmı canım

Bu arada

Canım adet tarihin nedir senin? Kaç gün geçti?

Bu arada

çok erken test yapıyorsun canım yapma bekle gününü

Kızlar kafayı yemek üzereyim. Bu sabah test yaptım iki tane farklı marka aldım. Birisi çok silik çıktı. Diğerinde de eser miktarda var-yok. Yani yok desek yeridir. Çok ama çok ama çok az bir belirti var. Fotoğrafını çeksem çıkmaz, çıplak gözle çok dikkatli bakarsanız ancak çıkıyor o da 15.dakikadan sonra çıktı. Diğerinde görülebilen ama çok silik, dünkünden de silik bir çizgi var. Anlamadım ben bu durumu ya. Sanırım hamile değilim ben ya. Geçen ayki gibi olucam sanırım. Tek bir ümidim var dünkini 6-7 saatlik idrarla yapmıştım saat 6:30da. Bugün gece 1de lavaboya kalktım. Sonra 5:50de test yapmaya kalktım. 4 saat 50 dakikalık bir idrarla yaptım. Tek ümidim bu ama zorla kendimi hamile gibi hissetmeye mi çalışıyorum nedir? Bu testler de bozuk galiba. Yani su damlatsanız o kadar silik çizgi çıkar zaten herhalde. Off ne düşüneceğimi şaşırdım. Ama kendimi fazla kaptırdım sanırım. Dün kasıklarım çok ağrıdı. ADet sancısı gibi de değil ama ne bileyim kendi kendime belirti yaşıyorum herhalde. Sabahın bu saatinde off uykum kaçtı. Çok üzgünüm.

Bu arada

Durum bu.

Canım benim ben seni böyle görmek, senden bunları okumak istemiyorum.
Daha adet günün geçmedi, bu silik çizgileri bile görmen aslında çok önemli. Zaten kopkoyu bir çizgi görmenin imkanı var mı ki? Kanda bile adet tarihinde bakın o da en erken, negatif çıkarsa 3-4 gün içinde tekrarlayın diyor doktorlar. Kanda doygun seviyeye ulaşmadan, idrara çıkmaz ki.
Daha adet tarihini bile geçmeden, 3 testte de silik çizgi çıkmış.
Ama ben miratech teste pek güvenmiyorum. Geçen ay, üstüne görmeden şüphelendiğimde o eser miktarda var yok dediğin çizgi çıkmıştı bende de...Ama diğer iki testte de silik diyorsun. Silik ama var yani sonuçta.
Ben seni umutlandırmak istemiyorum ama, bana hamileymişsin gibi geliyor.
Ama böyle yaparsan, böyle hezeyana kapılırsan bebek tutunamaz ki.
Stres yok, en relaks olman gereken zaman dilimindesin canım benim.
Kaldı ki evet, hamile de olmayabilirsin. Ama şükürler olsun sağlığın yerinde, daha çok çok yeni evlisin.
Hiçbir problemin yok. Bu ay olmazsa önümüzdeki ay....
İnan bana herkes az veya çok bu sıkıntıları yaşıyor.
Annem anlattı, onun da bir sene olmamış doktora gitmişler, düşün 30 sene önce de bu korkular, bu sıkıntılar varmış.
Sonra görümcem, 7 ay denedik, olmadı, doktora gittim, kontrollerim yapılırken baktım ki hamileyim diye anlattı dün. Kayınvalidemin 3 sene olmamış. Sebepsiz. Sonra peş peşe, 1'er sene arayla hamile kalmış hep. Sonra anneannem, hiç sebepsiz 11 sene hamiel kalamamış. Çok takıntılı ve stresli bir mizacı vardı. Tam artık olmayacak demiş, ümidi kalmamış evlat edinme girişiminde bulunmuşlar. Herşey ayarlanmış, ne görsün hamile. Sonra yabancı forum sitelerine bakıyorum, aynı düşünceli, stresli kadınlar.
Yani bu kaygı stres senelerdir var, her kültürde var. Avrupalısında, Amerikalısında, Türkünde...Ve senelerdir...Kadın varolduğunca....
Yani bu da demek oluyor ki, herkes bu yoldan geçtiğine göre, şıp diye ilk ilişkiden hamile kalanlar anormal, biz değil :KK1:
Bu işin normali bu :KK1:
Ve biz hiç canımızı sıkmayacağız, doğaya ve Rabbimize boyun eğeceğiz, dua edeceğiz.
Bizim için kötü bir durum yok ki, normal süreci yaşıyoruz. Üzülecek bir durum yok.
Kaldı ki sen zaten bu duruma üzülmeyi bırak sevinmelisin. Adet gününe daha zaman varken bir sürü siliğin var, hem de idrar kitlerinde :nazar:

Son düzenleme:
Kızlar bu arada bende tuhaf bir durum var. Bu ay regl başlangıcından ateş ölçmedim ama, 2-3 gündür ateş ölçüyorum ovulasyon olmuş mu diye. Şu an siklusun 20. günündeyim. Ateşim hala 36,5. Sikluslarım 32 bazen de 33 gün sürüyor. Bu durumda dün yumurtlamış olmam lazım.
Yalnız dün sabah 6buçukta ölçtüğümde 36,2 idi, 8'e doğru ölçtüğümde 36,4 olmuştu. Bu ay fazla akıntım olmamakla birlikte, 2-3 gündür kasık ağrım var. Batma şeklinde.
Hala var...
Acaba 36,2 yumrutlamadan hemen önceki düşüş müydü? Bir saat içinde hemen yükselir mi ama?
Bu ay böyle 36,5 seviyesinde mi seyredecek acaba?
Ama o 36,2 havanın soğuk olmasından, benim biraz üşümüş olmamdan da kaynaklanıyor olabilir belki. Üşüyünce bazal metabolizma sıcaklığında 0,2-0,3 C düşüş olurmu acaba? Öyle çok da üşümemiştim ama....

Daha önce 1 kez ateş ölçmüştüm, bir siklus. Onda da araya grip girmişti, ama yine de iyileştikten sonra da 37 ve üzerinde devam etmişti. Sonra da regle 1 gün kala 36,5a düşmüştü.

Ovulasyon testi de yapmadım bu ay, hiçbirşeyle uğraşmıyayım da kafam rahat olsun diye (ama yine duramadım gördüğünüz gibi :KK57:). Acaba yumurtlama olmadı mı ki? Yoksa bugün mü olur...
Yanımda ov. testi var yapacağım şimdi.

Şimdi ov. testi yaptım. Yok denecek kadar silik. Gerçi testi tekrarlayacağım öğleden sonra, çünkü testten 1 saat filan önce 2 fincan su içmiştim.
Yumurtlama olmadı mı acaba bu ay ya
:KK14:

X