Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Seni ümitlendirmek istemiyorum canım çünkü olmazsa çok hayal kırıklığı oluyor ama anlattığın şeyler hamile olduğunu düşündürüyor bana. Ateşinin düşmesi, ertesi gün lekelenme bunlar çok güzel belirtiler. Kimyasal gebelik konusunda rahat ol, eğer embriyo sağlıklı değilse beden kendi atıyor yani öyle olması hayırlı. Doktorda bu duruma hiç bir şey yapamaz. Ama her ayda kimyasal gebelik yaşayacaksın diye bir şey yok. Bence rahat olmaya çalış, asıl stres yaparsan bebek tutunamaz. Bence bir test yap, eğer yine aynı şey çıkarsa üst üste neden kimyasal gebelik geçirdiğini araştırırsın, bilmek her zaman daha iyidir. Ben kimyasal gebelik olduğunu da bilmek isterdim, bu senin hamile kalabildiğini gösteren bir işarettir. Hatta şüphelensem hemen kan testi yapardım emin olmak için. Yani bence bir test yap sonuç ne olacak. Bana sanki hamilesin gibi geliyor. Bak heyecan yaptım şimdi

Belgiselcim teşekkür ederim canım ya, eve gelir gelmez zaten interneti açıp size olanları anlatma ihtiyacı duyuyorum. Sizin fikirlerinizi almayı çok önemsiyorum, çünkü birbirimizi çok iyi anladığımızı düşünüyorum. Ve sen karşılaştığım en bilgili, mantıklı kadınlardan birisin. Duygusal davranmamak konusunda kararlısın ve bu gebelik konusunda bir kadının bilmesi gereken çoğu şeyi biliyorsun. O yüzden buraya yazdım senden ve bblau'dan yorum bekledim. Öncelikle yorumunu eksik etmediğin için teşekkür ederim. Allah razı olsun, ne muradın varsa versin, en hayırlısını, en güzelini versin sana.

Şimdi ben de ne yapacağıma karar verememiştim ama dediğin gibi test yaparsam ve pozitifi görürsem ve yine adet olursam, doktora gidip 2 aydır böyle oluyor diyebilirim ve sebebini araştırmaya gidebiliriz. Ama dediğin gibi de her ay kimyasal gebelik olacak diye bir kaide yok. Rabbim nasip etmişse, zaten kaderimizde varsa, ben hamileysem, nasipse kucağıma da alırım inşallah. Olmazsa da sebebini araştırırız, boşa kürek çekmemiş oluruz Allah'ın izniyle. Kan testi yaptırmaktan o kadar çok korkuyorum ki anlatamam, o ayrı bir konu. 6 aylık evliyim, 2-3 ay denedik doğru dürüst ve ben 4 kere kan testi yaptırdım şuana kadar. Birçoğu aslında çok erken yapılmış onu bu ay anladım. Ben 32 günde adet görüyorum, şuan 26.günüm. Yerleşme şimdi olduysa Beta Hcg yeni artış gösterecek, ben geçen aylardan birinde 23.gün test yaptırdım. Ovulasyonumu bilmiyordum, neyime güvendiysem. Gördüm 0.10'u, oturdum aşağı. Ve bu saçma sebepler yüzünden kan testinden soğudum. Sanki hep 0 görücekmişim gibi geliyor. İdrar testi mi yapsam diye düşünüyorum şimdi. Bakalım yarın olsun da... Hayır olsun inşallah...

Ne demek canım, birbirimize destek olmak için buradayız. Bildiğim kadarıyla herşeyi severek paylaşırım. Bir konuda haklısın, eğer yerleşme bugün olduysa daha hormon idrara geçmez, hatta kana bile daha karışmamış olabilir. Bir yerde yerleşmeden sonra hormon hemen salgılanmaya başlar ve kısa bir süre sonra kana geçer diye okumuştum ama bu süreyi bilmiyorum. Bu nedenle bugün kan testi bile sonuç vermeyebilir. En iyisi sabırlı olmak galiba canım. Ben de duyunca çok heyecanlandım test yap dedim ama sen test yapma biraz bekle. Şöyle düşünelim bugün yerleşme olsa, yarın hormon kanda artmaya başlasa bildiğim kadarıyla 4-5 gün sonra idrara geçmeye başlar. Demek ki regl gününde kesinlikle test pozitif vermeli. O gün 3-4 markanın testini alır ve bakarsın. Hepsi pozitif ise kan testi verirsin. Şimdilik pozitif düşünerek ve sabırla bekleyeceğiz. 6 gün sonra senden çok güzel haberler bekliyorum

Evet canım çok haklısın. Beklemek inşallah daha hayırlıdır. Bekleyelim ve görelim... Rabbim en güzelini nasip etsin hepimize. Umutlarımızı, hayallerimizi boşa çıkarmasın Rabbim ve hepimize de en hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin. Bugün 26.günüm ve 6 günüm var. Sakinlikle beklemem lazım... Görelim Mevlam neyler, Neylerse güzel eyler.

Şimdi biraz araştırdım canım beta hcg'nin kana karışma süresi bile kişiden kişiye değişirmiş. Ovalüasyondan 10 gün sonra ortalamaymış. Daha kısa yada uzun olabilirmiş. Forumlarda da reglime 3 gün kala kan testi yaptırdım negatifti, 3 gün geçince pozitif oldu ya da reglimi 3 gün geçince kan testim 5 çıktı sonra arttı diyenler olduğunu gördüm. Yani aslında regle 3-5 gün kala kan testi kesin sonuç verir gibi bir şey de yokmuş. Hormon bazı insanlarda daha geç kana karışabilirmiş. Demek ki regl günü geçmeden kan testi bile çok güvenilir değil, en iyisi reglin geçmesini beklemek.

Vallahi kızlar çok haklısınız. Ben ultrasondada gördüm ama yine o bile yetmedi. Çünkü kalp atışlarını duyamadık.

Benim bir arkadaşıma , gittiği doktor bebeğinin kalp atışları olmadığı için kürtaj olmalısın demiş. Başka bir hastaneye gitti. Orada bebeğinin kalp atışlarını duydu. Ultrason cihazları bile farklı hassasiyette.
Sağlık sektörünün her alanı böyle. Hiçbir şey kesin değil. Her an her şeyle karşılaşabiliyoruz.

Canım , bazı günler 35 günü geçiyor. Bazen de daha kısa sürüyor. Şubatta kürtaj olmuştum. Kürtajdan sonra adetlerim bir türlü düzene girmedi. Kürtajtan sonra 3 kez doktora gittim. Benim de şansımdan mıdır nedir? Gittiğim doktorların ağzını bıçak açmaz . Sorduğum sorulara doğru dürüst cevap vermezler. 2 kez adet düzenleyici ilaç kullandım. Sen de pko var yada yok demediler. Ultrasondan bakıp temiz deyip yolladılar. Çalıştığım için doktora gitmek için şartları da zorlamam gerekiyor.Gittiğim bir doktora dedim ki : Yaşım ilerlediği için bir an evvel çocuk sahibi olmak istiyorum dedim. Bana neler tavsiye edersiniz? Nasıl bir süreçten geçmem lazım? Bana verdiği cevap : Senin yaşında ne varmış ? Bak kraliçe 45 yaşında doğum yaptı. Sende yaparsın merak etme olur deyip yolladı. Bu interneti icad edenden Allah bin kere razı olsun , sevdiği mübarek kullarının arasına alsın.
Ne öğrendiysem , bu internet ve kk sayesinde öğrendim. Doktordan özel seminer alsam bu kadar bilgilenemezdim herhalde
İnşaallah benim için geç değildir. Bu arada 35 yaşındayım. 3 ay sonra 36 olacağım. Bu ovulasyon testleri umutlarıma güneş gibi doğdu

Günaydın Belgisel. Teşekkür ederim bu araştırma için. Önemli bir bilgi aslında. Ben sanıyordum ki hemen görücem kanda. 23.gün bile yaptırmışım. Bugün 27.günüm. Ateş tablom aşağıdaki şekilde. Sabah mide bulantısıyla uyandım. Göğüslerimde hassasiyet... Belirtileri yaşıyorum ama bunları şuan hiç umursamıyorum. İlk aylarda ay midem mi bulandı acaba? Göğsüm ağrıdı mı ne? Böyle belirti arıyordum kendimde. Yaşıyordum da sahtesini. Bu ay herşeyin tesadüf olamayacağını düşünüyorum ama nedense şuan çok gerçekçi bakıyorum olaya. Eşim test yaptırmayacak mısın dedi. Hayır dedim. Adet günümün geçmesini bekleyeceğim. Şuan belirtileri yaşıyorum, implantasyon lekesini de gördüm, mide bulantısı da başladı, ama şuan bunları umursamıyorum. Keseyi görmek, kalp atışını duymak daha önemli benim için. O kadar çok şey duydum ki herşey olabiliyor. Hamileyim sanıyorsun kimyasal gebelik çıkıyor. Bu belirtileri geçen aylarda yaşasaydım çoktan kan testi yaptırmıştım. Şimdi tek dileğim bu belirtilerin hayırla sonuçlanması. Hayırsız olanı istemiyorum. Rabbimden hayırla sonlandırmasını, eğer hamileysem de kucağıma sağlıkla almayı nasip etmesini diliyorum. Ve bunu sadece kendim için değil, hepiniz için istiyorum. Rabbim en hayırlı zamanda en güzelini nasip etsin. Amin.

Günaydın canım. Yaşadığın belirtiler, ateş tablon, akıntın hepsi hamileliği işaret ediyor, Allahın izniyle. Ama yaklaşımında çok doğrusun bence. Evet internette çeşitli bilgiler var, adetten önce kanda gebelik testiyle pozitif gördüğünü anlatan forum üyeleri de var. Ben en az 7-8 ayrı doktora bu konuyu sordum. Hepsi ağız birliği edercesine kanda gebelik testi için en erken regl gününü veriyorlar. Zaten ov. sonra ortalama 10 gün tezi de bu güne yaklaşık bir zaman. Bekleyeceğin fazladan bir 4 gün. İdrara geçmesi ise ortalama 10 günlük bir gecikmeden sonra diyorlar. Erken yapacağın testte negatif alırsan, regl tarihini gecince tekrar yapman gerekecek, ondan da tatmin olmayacaksın çünkü. Zaten doktorların dediği de bu, pozitif sonuç kuvvetle muhtemelen doğrudur ama negatif olduğu zaman adet gecikmesinde tekrarlanması gerekir.
Ve eğer hamileysen ve beta hcg negatif çıkarsa, senin için moralsiz bir bekleyişle gececek birkaç gün olur regl gecikene kadar. Beklemek en güzeli, Allah'ın izniyle, hayırlısıyla inşallah hamilesindir canım benim.

Canım o zaman mesela reglin 12-13. gününden itibaren başlayabilirsin testlere. Ya da o civarlarda...Erken de gelse sanırım 28 günün altında değildir, böylece kaçırmamış olursun. Aşağı yukarı ortalama bir fikir sahibi olana kadar biraz fazlaca test harcayacaksın artık. GG de çoklu paketler var uygun fiyatlara, bence alabilirsin oradan. Bunun yanı sıra ateş de ölç bence.Ben de bir dolu ov. testi almıştım ama şimdi pek de gerek görmüyorum doğrusu, ateş daha sağlıklı geliyor. Dijital bir ateş ölçerle ölçersin. Kürtaj olduğuna göre zaten gebe kalmanda bir sorunun yok Allahın da izniyle.
Buarada pko olsaydı ultrasonda görürlerdi muhtemelen, çoklu kist nihayetinde bunlar.

Evet sonuçta bazı somut verileri yorumlayarak teşhis koyup tedavi öneriyorlar. Doktor yorumu çok önemli ve dolayısıyla doktordan doktora farklı uygulamalar olabiliyor. Dediğin gibi, cihazlar da farklı hassasiyette...

Canım benim ya, ikilemlerini o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de geçen ay regl gördüğümde hemen açıp sizlere yazmak istemiştim. Eşimle bile paylaşmak istememiştim üzüntümü sıkıntımı…
Bekleme konusundaki fikrimi bir önceki mesaja yazdım.
Eğer yine kimyasal gebelikse, belgisele katılıyorum, ona göre bir önlem alınır belki. Ben de regl olursam hormon testlerine gitsem mi, bir ay daha mı beklesem ikilemindeyim. Bakalım hayırlısı belli mi olur belki gitmeme gerek kalmaz

Tahmin ettiğim gibi bu sabah reglimi gördüm kızlar. Ama inanın bu sefer ne depresyona girdim ne de üzüldüm. Hayırlısı olsun demek ki daha zamanı gelmemiş dedim. Hatta ilginç bir şekilde keyfim yerinde, kendimi çok şartlamıştım regl görürsem moralimi yüksek tutacağım diye ve başardım. Bu iş tamamen Allah'ın nasibi. Bu ay 3 tane yumurtam vardı, doğru zamanlarda çalıştık, beslenmeme bile dikkat ettim. Ama olmayınca olmuyor işte. Neyse bunda da bir kismet vardır. Şimdi bir kaç gün kafamı rahat bırakacağım sonra bu ay doktora gidip gitmemeye karar vereceğim. Bir ayı test yaptırmadan ve doktora gitmeden oluruna bırakarak geçirmeyi düşünüyorum. Ama önce doktorumla telefonda konuşacağım ara vermeyelim derse yapacak bir şey yok, gideceğiz.

Sonradan üzülmeden korkuyorum ama bana hamilesin gibi geliyor. Tüm belirtilerin var ve tablon çok iyi. Sen yine de kendini çok kaptırma ama güzel sonuçlara da hazırlan. İnşallah bu ay senden güzel bir haber alırız da moral olur.

Kızlar selam,
bu ay bende ovulasyon testi kullandım. SAT 17 Kasım, beklenen adet tarihi 17 Aralık. Dün kan testi yaptırdım 17,7 çıktı. Doktor pozitif dedi. Adet tarihinden 1 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi.
Hayırlısı artık,beklemedeyim..

Tebrik ederim canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Değerin bir kaç gün içinde artar diye düşünüyorum.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı olsun, tebrikler.

Hayırlısı olsun canım. Moralini yüksek tutman çok güzel.Zamanı var demek ki, herşeyin hayırlısı. Ben de çok ağır olmamak kaydıyla diyete ve spora başlıyorum yarın. Eğer regl olursam, elimde tutunacak bir meşgalem olsun diye.

Evet bblaucum dediğin gibi beklersem 4-5 gün bekler, sonra da nasipse mutlu haberi alırım. Ama test yaptırsam erken mi yaptırdım sıkıntısı yaşayacağım. Sonuç beni tatmin etmeyecek. Geçen ayki gibi pozitifi görsem de acaba yine adet mi olacağım stresi saracak beni. En iyisi pazartesiyi beklemek. Bu arada bir damla da bu sabah geldi kahverengi akıntıdan. Dün öğleden sonra-akşam gibi gelmişti. Sonra kesildi. Bu sabah 10 gibi tekrar bir damla geldi. Bilmiyorum hayra alamet mi... Kasıklarımda değişik bir ağrı var. Her sonuca hazırlamaya çalışıyorum kendimi... Hayırlısı Allah'tan.

Ay inşallah bblau ya, dediğin gibi gerek kalmaz belki de. Umutlu olmak ve mantıklı olmak, bu ikisini bir arada bulundurmak biraz zor ama imkansız değil. Biz bazen sadece birine sarılıyoruz. Ya kaptırıp gidiyoruz ya da boşveriyoruz. Şu cümlenin sonuna koyduğun smiley bile gülümsememize yetiyor. Umut ederek bekleyelim... En hayırlısını nasip etsin Rabbimiz.

Ben de seni merak etmiştim, bugün 15 Aralık olduğu için. Hayırlısı olsun Belgiselcim. İyi olmana sevindim. Nasipten öteye geçemeyiz. Herşeyde bir hayır aramak lazım. Hayırsız olanından Allah muhafaza etsin bizi. En hayırlı zamanda en güzelini nasip etsin inşallah.

Ben de test yaptırıp negatifi görünce resmen depresyona giriyorum. Ama adet olunca bu kadar üzülmüyorum. Adetimi beklemek istiyorum şimdi de. Gelmezse o zaman test yaptırmak istiyorum. Birşeyler hissediyorum ama dediğim gibi bunun sonu önemli. Rabbim sağlıkla, huzurla devamını nasip etsin. Hayırlısını versin herkese.

Tebrik ederim. Hayırlı olsun. İnşallah Beta Hcg düzenli şekilde artar ve kalp atışlarını duyarsın bebeğinin. Benim de SAT 19 Kasım. Beklenmeyen(!) adet tarihim 20 Aralık. Beklemedeyim. Hayırlısı Allah'tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…