Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Hayırlısı olsun canım. Moralini yüksek tutman çok güzel.Zamanı var demek ki, herşeyin hayırlısı. Ben de çok ağır olmamak kaydıyla diyete ve spora başlıyorum yarın. Eğer regl olursam, elimde tutunacak bir meşgalem olsun diye.

İnan rahatım canım bu ay, kendime hediye mi de alacağım :KK9: Önemi olan beyni şartlamak, eğer ben öyle yapmasaydım şimdi hala ağlıyordum inan. Her ay regl görünce depresyona girmekten bıkmıştım, böyle çok iyi geldi bana :KK8:

İnan rahatım canım bu ay, kendime hediye mi de alacağım :KK9: Önemi olan beyni şartlamak, eğer ben öyle yapmasaydım şimdi hala ağlıyordum inan. Her ay regl görünce depresyona girmekten bıkmıştım, böyle çok iyi geldi bana :KK8:

Evet ben de bu ay eğer regl olursam "İşte biraz daha kilo verebilmem için en az 1 ay daha fırsat bana." diye sevinmek istiyorum üzülmek yerine. O yüzden hafif hafif yapayım diyetimi de sporumu da...
Sen de kendine hediyeni al, böyle de devam et canım moralli moralli :nazar:

Kızlar selam,
bu ay bende ovulasyon testi kullandım. SAT 17 Kasım, beklenen adet tarihi 17 Aralık. Dün kan testi yaptırdım 17,7 çıktı. Doktor pozitif dedi. Adet tarihinden 1 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi.
Hayırlısı artık,beklemedeyim..

öncelikle tebrik edrim.bir şey merak ettim.hamile oldugunuzu yumurtlama testiyle mi anladınız?

Evet bblaucum dediğin gibi beklersem 4-5 gün bekler, sonra da nasipse mutlu haberi alırım. Ama test yaptırsam erken mi yaptırdım sıkıntısı yaşayacağım. Sonuç beni tatmin etmeyecek. Geçen ayki gibi pozitifi görsem de acaba yine adet mi olacağım stresi saracak beni. En iyisi pazartesiyi beklemek. Bu arada bir damla da bu sabah geldi kahverengi akıntıdan. Dün öğleden sonra-akşam gibi gelmişti. Sonra kesildi. Bu sabah 10 gibi tekrar bir damla geldi. Bilmiyorum hayra alamet mi... Kasıklarımda değişik bir ağrı var. Her sonuca hazırlamaya çalışıyorum kendimi... Hayırlısı Allah'tan.

Hayırlısı herşeyin canım. Bu akıntıları/lekeleri yorumlayamıyorum.Hiç gebelik yaşamadığım gibi, hayatımda hiç lekelenerek adet görmedim, renkli akıntım olmadı. Bir tek geçen ay, önce pembe lekeler ama arkası regl oldu tabi. Bir de nadiren beyaz akıntım olur, zehir miktarda. ama implantasyon akıntısı gibi yorumlanabilir vakti esas alınırsa?

Kızlar bu arada düşündüm, taşındım. Son günlerde psikolojimi altüst eden şeyler hakkında. Depresyon lehine yorumlanacak bir ruh hali; sürekli, üzgün, mutsuz, kaygılı, stresli ve öfkeli bir psikoloji içerisindeyim 15-20 gündür. Bunun bir sebebi son zamanlar üst üste yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntüler, ailemde yaşadığım sağlık sorunları ve endişeler olsa da , bir sebebi de umut eksikliği. Yapacak ve bekleyecek bir şeyin olmayışı. Evet ben kendimi sürekli yapacağım ya da olacak güzel şeylerle motive ederim, gelecek güzel günlerin hayali ve hevesiyle beslenirim. İşte birden bu kesildi bende. Nasıl mı? Mesela okulu bitireyim de hele şöyle güzel olacak, ya da şu vakit geçsin de düğünümüz olacak, şu kadar zaman sonra işe gireceğim, vs. gibi. Hep hayal ederek, hedeflerim için gün sayarak ve çabada bulunarak motive oldum. Herşeyin çabayla ve yeteri kadar arzulandığında elde edilebileceğine inandım. Son zamanlarda baktım ki, pek çok hedef geride kalmış. Okulum bitmiş, çok şükür iyi bir işim, anlayışlı ve gözümün içine bakan bir eşim var, maddi anlamda yapmak istediğim yatırımlarımı bir yoluna koymuşum, şükürler olsun annem ve kardeşim sağlıklı ve kendilerine bakabilecek konuma gelmişler. Eee ne kaldı geriye? Bir evlat…Ama işte burada “Tüm hedeflere çalışılarak ve yeterince istenerek ulaşılır” tezim çürüyüverdi. İstedim, çabaladım…Sonuç alamadım…Üstelik sabırsız, hemenci bir yapım da var. Daha fazla bir denemişliğim olmamasına rağmen hayal kırıklıkları ve olumsuz düşüncelere boğuldum. “Niye hemen olmuyor, hadi olsun işte şu kadar ay oldu?” diye düşünmeye ve “Acaba bir sorun mu var?” diye kaygılanmaya başladım…Çevremden de çok etkileniyorum, insanların benim zayıf yönümü kullanıp üzmelerine izin de veriyorum…Elimde “şu gün olacak şu güzel şeyi bekliyorum.” diyeceğim bir şeyim kalmadığını hissetmeye başladım. Bebeği bekliyordum, ama o da olmuyordu işte. Mutlu olacağım bir şeyim kalmadı gibi hissettim.
Silkinmeye çalıştım ama başaramadım.
Taaa ki bugüne kadar. Bugün kendime geldim, çünkü daha önce keşfetmediğim bir şeyi keşfettim. “Kendimi sevmem gerektiğini.”
Şimdi kendime bir, ay sonuna kadar yapacaklarım listesi yaptım. Siz de lütfen bana bunların hesabını sorun, bana yardım edin ruh halimi düzeltmemde.
Yapacaklarım şunlar: Ertelediğim ve üşendiğim ev işlerimi yapacağım, diyete ve spora başlayacağım, kendimle ilgileneceğim ve kişisel bakımlarımı tamamlayacağım, bir kitap bitireceğim ve en önemlisi kendimi daha fazla seveceğim.
Bu yolla ay sonunda regl olsam da bir travma yaşamayacağıma inanıyorum.

Son düzenleme:
Yapacaklarım şunlar: Ertelediğim ve üşendiğim ev işlerimi yapacağım, diyete ve spora başlayacağım, kendimle ilgileneceğim ve kişisel bakımlarımı tamamlayacağım, bir kitap bitireceğim ve en önemlisi kendimi daha fazla seveceğim.

bblau harikasın, maşallah.:nazar: Bu yazdıkların senin iç görü kazandığını gösteriyor. Bir sorunu çözmek için olması gereken ilk ve en önemli şey bu. Kendine yeni hedefler de belirlemişsin, aslında bunlar bizim eski hedeflerimizdir ama genelde erteleriz, üzerini örteriz. Sen gün ışığına çıkarmışsın ve liste haline getirmişsin. Harika bir yöntem bu. Tebrik ederim. Kesinlikle örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Ben, doktorumun kist için bana doğum kontrol hapı verdiği ay spora başladım. Tesadüf olmadığını düşünüyorum. Kendime hemen yeni bir hedef bulmak istedim. Madem bu ay bebek düşünmek yok, yapmam gereken ne? Kendime iyi bakmak. Hemen spora başladım ve 2 ay gittim. Kendime güvenimi kazandırdı, fiziğimi şekillendirdi. Sporun bir sürü faydası var, bunu gördüm. Zihnimi boşaltıyor hem. Spor yaparken günleri, kişileri, dedikoduları unuttum. Eve gelince devam etti o ayrı. :KK9: Eve gelince napılabilir, sen çok güzel yazmışsın. Kitap okunabilir, forumu takip ettiğimden beri kitaplarımı unuttum. Elif Şafak'ın Firarperest'ini aldım. Ben de hemen ona başlayayım. Evin dekorasyonuyla ilgili planladığım ve ertelediğim şeyler vardı. Onlarla ilgileneyim. Gördüğün gibi fikirlerini hemen çaldım bblau.:KK9: Ama o kadar güzel fikirler ki (ç)almadan duramadım.:KK52: Valla harikasın. Tebrik ederim. Hayırlı olsun.:KK71::KK70:

bblau harikasın, maşallah.:nazar: Bu yazdıkların senin iç görü kazandığını gösteriyor. Bir sorunu çözmek için olması gereken ilk ve en önemli şey bu. Kendine yeni hedefler de belirlemişsin, aslında bunlar bizim eski hedeflerimizdir ama genelde erteleriz, üzerini örteriz. Sen gün ışığına çıkarmışsın ve liste haline getirmişsin. Harika bir yöntem bu. Tebrik ederim. Kesinlikle örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Ben, doktorumun kist için bana doğum kontrol hapı verdiği ay spora başladım. Tesadüf olmadığını düşünüyorum. Kendime hemen yeni bir hedef bulmak istedim. Madem bu ay bebek düşünmek yok, yapmam gereken ne? Kendime iyi bakmak. Hemen spora başladım ve 2 ay gittim. Kendime güvenimi kazandırdı, fiziğimi şekillendirdi. Sporun bir sürü faydası var, bunu gördüm. Zihnimi boşaltıyor hem. Spor yaparken günleri, kişileri, dedikoduları unuttum. Eve gelince devam etti o ayrı. :KK9: Eve gelince napılabilir, sen çok güzel yazmışsın. Kitap okunabilir, forumu takip ettiğimden beri kitaplarımı unuttum. Elif Şafak'ın Firarperest'ini aldım. Ben de hemen ona başlayayım. Evin dekorasyonuyla ilgili planladığım ve ertelediğim şeyler vardı. Onlarla ilgileneyim. Gördüğün gibi fikirlerini hemen çaldım bblau.:KK9: Ama o kadar güzel fikirler ki (ç)almadan duramadım.:KK52: Valla harikasın. Tebrik ederim. Hayırlı olsun.:KK71::KK70:

Al tabi canım benim :KK71: Herşey zihinde bitiyor bu bir gerçek, insan duygularını da yönetebiliyor, en azından kontrol edebiliyor. Keşke ben de daha erken başlasaydım spora. Sürekli ertelenenler listesindeydi işte. Kendimiz için yaptığımız yatırımlar aslında bunlar ama önemini kavrayamıyoruz. Sen de beni yokla tamam mı, eğer hedeflerimden uzaklaştığımı görürsen kız bana :KK9:
Eğer hamile kalırsam da devam edeceğim kendime bakmaya Allah nasip ederse :KK34:

Al tabi canım benim :KK71: Herşey zihinde bitiyor bu bir gerçek, insan duygularını da yönetebiliyor, en azından kontrol edebiliyor. Keşke ben de daha erken başlasaydım spora. Sürekli ertelenenler listesindeydi işte. Kendimiz için yaptığımız yatırımlar aslında bunlar ama önemini kavrayamıyoruz. Sen de beni yokla tamam mı, eğer hedeflerimden uzaklaştığımı görürsen kız bana :KK9:
Eğer hamile kalırsam da devam edeceğim kendime bakmaya Allah nasip ederse :KK34:

Yoklarım tabisi, ne demek!:KK9: İnşallah hamile kalırız en hayırlı zamanda ve bakımlı, kendine güvenen, kararlı, istikrarlı anneler oluruz. :KK49: İnşallahhhhhh!:KK71:

Tahmin ettiğim gibi bu sabah reglimi gördüm kızlar. Ama inanın bu sefer ne depresyona girdim ne de üzüldüm. Hayırlısı olsun demek ki daha zamanı gelmemiş dedim. Hatta ilginç bir şekilde keyfim yerinde, kendimi çok şartlamıştım regl görürsem moralimi yüksek tutacağım diye ve başardım. Bu iş tamamen Allah'ın nasibi. Bu ay 3 tane yumurtam vardı, doğru zamanlarda çalıştık, beslenmeme bile dikkat ettim. Ama olmayınca olmuyor işte. Neyse bunda da bir kismet vardır. Şimdi bir kaç gün kafamı rahat bırakacağım sonra bu ay doktora gidip gitmemeye karar vereceğim. Bir ayı test yaptırmadan ve doktora gitmeden oluruna bırakarak geçirmeyi düşünüyorum. Ama önce doktorumla telefonda konuşacağım ara vermeyelim derse yapacak bir şey yok, gideceğiz.

Allah sana senin için en hayırlı zamanda bebiş nasip etsin. Ama güçlü olman , depresyona girmemen çok hoşuma gitti. Ben bu konuda çok zayıfım işte. Hemen muslukları açıyorum. Uzun süre canımın sıkıntısı geçmiyor. Bu ay 3 tane yumurtan olduğunu nasıl anladın canım? Doktorun mu söyledi? Yoksa ovulasyon testlerinde farklı günlerde mi çift çizgiyle karşılaştın?

arkadaşlar ben geçen ayda ovulasyon testi yaptım aynı koyulukta çizgi elde edemedim.belli oluyod ama aynı değildi.bu ayda dünden beri yapıyorum ( 30 günde 1 adet görüyorum) çizgim belli ama silik.c çizgisi kadar değil.neden böyle çıkıyor hep çok üzülüyorum.:KK43::-)43:neden oluoyo böyle.bi kere ben yapmıştım ovulasyon testi 10 gün geçmişti adetim yapayım dedim.kopkoyu çizgi çıkmıştı.adet gördüm o gün bir de.çok ilginç.ama şimdi yok bişey.yumurtlamıyor muyum yoksa.bir de bugün bi hamile haberi daha aldım.çok üzülüyorum.dr da gitiim bi sorun yok .böyle hep silik çıkmayan ama hamile kalan var mı

Mrb yosunnk. Aynı koyulukta çizgi elde edilememesinin sebebi belki de yumurta gelişiminin yeterli derecede olmamasından kaynaklanabilir. Ben burada tarçın + bal+ çörekotu mucizesi isminde bir topicte okumuştum. Yumurtaların yeteri büyüklüğe ulaşmasını ve hormonların düzene girmesini sağlıyormuş. Adetin 2. günü başlanıp 12. gününe kadar bu karışımdan sabah akşam alınıyor. Karışımı kullananların ifadesiyle klomen isimli yumurtlama ilacından daha tesirli olduğu söyleniyor. Eğer bu ay hamile kalamazsam ben de denemeyi düşünüyorum. İstersen sen de deneyebilirsin.

Kızlar bu arada düşündüm, taşındım. Son günlerde psikolojimi altüst eden şeyler hakkında. Depresyon lehine yorumlanacak bir ruh hali; sürekli, üzgün, mutsuz, kaygılı, stresli ve öfkeli bir psikoloji içerisindeyim 15-20 gündür. Bunun bir sebebi son zamanlar üst üste yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntüler, ailemde yaşadığım sağlık sorunları ve endişeler olsa da , bir sebebi de umut eksikliği. Yapacak ve bekleyecek bir şeyin olmayışı. Evet ben kendimi sürekli yapacağım ya da olacak güzel şeylerle motive ederim, gelecek güzel günlerin hayali ve hevesiyle beslenirim. İşte birden bu kesildi bende. Nasıl mı? Mesela okulu bitireyim de hele şöyle güzel olacak, ya da şu vakit geçsin de düğünümüz olacak, şu kadar zaman sonra işe gireceğim, vs. gibi. Hep hayal ederek, hedeflerim için gün sayarak ve çabada bulunarak motive oldum. Herşeyin çabayla ve yeteri kadar arzulandığında elde edilebileceğine inandım. Son zamanlarda baktım ki, pek çok hedef geride kalmış. Okulum bitmiş, çok şükür iyi bir işim, anlayışlı ve gözümün içine bakan bir eşim var, maddi anlamda yapmak istediğim yatırımlarımı bir yoluna koymuşum, şükürler olsun annem ve kardeşim sağlıklı ve kendilerine bakabilecek konuma gelmişler. Eee ne kaldı geriye? Bir evlat…Ama işte burada “Tüm hedeflere çalışılarak ve yeterince istenerek ulaşılır” tezim çürüyüverdi. İstedim, çabaladım…Sonuç alamadım…Üstelik sabırsız, hemenci bir yapım da var. Daha fazla bir denemişliğim olmamasına rağmen hayal kırıklıkları ve olumsuz düşüncelere boğuldum. “Niye hemen olmuyor, hadi olsun işte şu kadar ay oldu?” diye düşünmeye ve “Acaba bir sorun mu var?” diye kaygılanmaya başladım…Çevremden de çok etkileniyorum, insanların benim zayıf yönümü kullanıp üzmelerine izin de veriyorum…Elimde “şu gün olacak şu güzel şeyi bekliyorum.” diyeceğim bir şeyim kalmadığını hissetmeye başladım. Bebeği bekliyordum, ama o da olmuyordu işte. Mutlu olacağım bir şeyim kalmadı gibi hissettim.
Taaa ki bugüne kadar. Bugün kendime geldim, çünkü daha önce keşfetmediğim bir şeyi keşfettim. “Kendimi sevmem gerektiğini.”
Şimdi kendime bir, ay sonuna kadar yapacaklarım listesi yaptım. Siz de lütfen bana bunların hesabını sorun, bana yardım edin ruh halimi düzeltmemde.

Harika şeyler düşünmüşsün ve farkındaysan çok olumsuz bir durumu olumlu bir duruma çevirmişsin. Hele kendini daha fazla sevme fikrini bayıldım. Galiba olduğumuz halimizle kendimizi sevmemiz ve kendimizle barışık olmamız lazım. Geçen ay regl gördüğümde ağlamaktan ve üzüntüden mavfolmuştum. Bu ay ise çok rahatım ve keyfim yerinde, bunun nedeni düşüncelerimi doğru noktaya odakladım. Bir aydır kendime hamile kalacağım sadece doğru zamanı var. O zaman gelene kadar da kendime hayatı zehir etmeyeceğim, mutlu mutlu bebeğimi bekleyeceğim diyorum. Zihnimi sürekli olumlu düşüncelerle meşgul ediyorum. Diyet yapıyorum, kitap okuyorum, güzel filmler seyrediyorum. Beni mutlu edecek şeylere odaklanıyorum. Bunun çok faydasını gördüm en azından böyle bir günde keyfim yerinde. Düşündüklerini yapacağına eminim sana hesap sormamıza ihtiyacın yok canım, sen zaten senin için neyin iyi olduğunu anlamışsın. Hatta kimbilir bu güzel ruh haliyle belki bu ay iyi haberlerini alırız :KK71:

Allah sana senin için en hayırlı zamanda bebiş nasip etsin. Ama güçlü olman , depresyona girmemen çok hoşuma gitti. Ben bu konuda çok zayıfım işte. Hemen muslukları açıyorum. Uzun süre canımın sıkıntısı geçmiyor. Bu ay 3 tane yumurtan olduğunu nasıl anladın canım? Doktorun mu söyledi? Yoksa ovulasyon testlerinde farklı günlerde mi çift çizgiyle karşılaştın?

Bu ay doktora gittim canım ve ilaç kullandım. İlaç zaten fazla yumurta gelişimini sağlıyor yoksa her ay bir yumurta olur. Çatlatma iğnesi de olduğum için tam ovalüasyon tarihini biliyorum. Geçen ay regl gördüğümde ağlamaktan ve üzüntüden berbat bir durumdaydım. Ama bu ay kendime eziyet etmekten vazgeçtim ve ne olursa olsun iyi olacağım dedim. Hala regl görüyorum bu bile çok iyi bir şey hiç regl göremeyenlerde var. Yani iyi olmak için çalıştım ve Allah'a şükür iyiyim. Bundan sonrada keyifli bir ruh halinde olmaya kararlıyım. Bebeğim gelince mutlu bir anne bulsun :21:

bugün erken gebelik testi yapsam cıkar mı acaba :26:

Slm Gamze. Umarım hamilesindir. Söylemeden geçemedim. Bildiğim kadarıyla yumurta ve sperm döllendikten sonra en erken ortalama 12 gün sonra kanda beta hcg hormonu salgılanıyor. Daha erken gebelikten haberdar olunamıyor diye biliyorum. Paylaşmak istedim.

Bu ay doktora gittim canım ve ilaç kullandım. İlaç zaten fazla yumurta gelişimini sağlıyor yoksa her ay bir yumurta olur. Çatlatma iğnesi de olduğum için tam ovalüasyon tarihini biliyorum. Geçen ay regl gördüğümde ağlamaktan ve üzüntüden berbat bir durumdaydım. Ama bu ay kendime eziyet etmekten vazgeçtim ve ne olursa olsun iyi olacağım dedim. Hala regl görüyorum bu bile çok iyi bir şey hiç regl göremeyenlerde var. Yani iyi olmak için çalıştım ve Allah'a şükür iyiyim. Bundan sonrada keyifli bir ruh halinde olmaya kararlıyım. Bebeğim gelince mutlu bir anne bulsun :21:

Çok haklısın. İlaçların en etkilisi ve güzeli mutlu olmak , stresten uzak durup moral bulmak bence. Galiba tüm sorunlarımız iyi bir ruh haliyle daha kolay çözülebilir.:KK34:

merhabalar arkadaşlar bende bal+tarçın+çörek otu kullanmıştım bende kist yaptı haberiniz olsun bidahada kullanmadım....

Mrb TUNAMİNE. Canım , emin misin peki ? Yani bu karışım mı kist yaptı yoksa başka bir nedeni olma ihtimali var mı? Çünkü ben bal+tarçın+çörek otu topiğinde karışımı kullananların çok faydalandıklarını okumuştum. Hatta ben de denemeyi planlıyorum. Bu nedenle cevabın benim için önemli

merhaba bende şu ovulasyon testinden sipariş verdim .. Bugün yarın adet olucam adet sonrasında her gün denicem ama benim adetlerim çok düzensiz sizce işe yarar mı ?

Merhaba MERVEOZKER. Canım ben de bu ay testlerden kullanmaya başladım. Benim de adetlerim çok düzensiz. Bence yumurtlama sorunu olmayan her bayan başka şeylere ihtiyaç duymadan kolaylıkla bu testlerle hamile kalabilir. Ben topicteki mesajların çoğunu okudum. Birçok bayan bu testlerle hamile kalmayı başarmış. Hem de ilk denemelerinde. Ben de ilk defa bu ay deniyorum. Eğer yumurtlamamda bir sorun olduğunu hissedersem başka çareler ararım herhalde.

Canım , insanlar hangi durumlarda , hangi şartlarda yaşarlarsa yaşasınlar , hayatın akışı içerisinde insanın psikolojisini bozup , depresyona neden olabilecek o kadar çok şey var ki ....Bunun bir çok örneğini zaman zaman çevremizde görüyoruz. Şahit oluyoruz. Benim bir tanıdığım zamanında çok fazla çocuk sahibi olmayı istiyordu. Şimdi çocuklarını ^ ömür güyeleri ^ diye seviyor :KK60:
Çocuk sahibi olan insanlar da belki başka nedenlerle depresyona girebiliyorlar. Hayat devam ettiği sürece herkes elindekilerle mutlu olmayı , sahip olmadıklarıyla da üzüntü içinde boğulmamayı öğrenmeli bence. Yoksa hayat tüm insanlara zehir olur herhalde. ÇOCUK bizim hayatımızda mutluluğumuzun ne başlangıcı , ne de sonu olmalı... Ben de tıpkı senin gibi , hayatımda sahip olduğum her şeye tırnaklarımla kazıyarak , çalışarak , alın teri dökerek sahip oldum. Şu ana kadar sahip olamadığım tek şey ise , malesef bir evlat. Onun eksikliği beni çok yaralıyor. Mutlu olmak için hep bir çıkış kapısı arar dururum. Ama galiba bizi asıl yaralayan tevekkül eksikliği. Çalışmak , çabalamak , gayret göstermek sadece fiili bir duadır. Çalışmalarımızın sonunda istediğimizi şimdiye kadar hep elde ettiğimiz için , hep öyle devam etmesini istiyoruz, bekliyoruz. Gayretlerimizin sonucunu ,varlık aleminin yegane sahibi olan
Allaha bırakmayı ve bu sonuçtan da razı ve mutlu olmayı başardığımız zaman , hakiki süruru yakalamış olacağız sanırım. :79:

Canım , insanlar hangi durumlarda , hangi şartlarda yaşarlarsa yaşasınlar , hayatın akışı içerisinde insanın psikolojisini bozup , depresyona neden olabilecek o kadar çok şey var ki ....Bunun bir çok örneğini zaman zaman çevremizde görüyoruz. Şahit oluyoruz. Benim bir tanıdığım zamanında çok fazla çocuk sahibi olmayı istiyordu. Şimdi çocuklarını ^ ömür güyeleri ^ diye seviyor :KK60:
Çocuk sahibi olan insanlar da belki başka nedenlerle depresyona girebiliyorlar. Hayat devam ettiği sürece herkes elindekilerle mutlu olmayı , sahip olmadıklarıyla da üzüntü içinde boğulmamayı öğrenmeli bence. Yoksa hayat tüm insanlara zehir olur herhalde. ÇOCUK bizim hayatımızda mutluluğumuzun ne başlangıcı , ne de sonu olmalı... Ben de tıpkı senin gibi , hayatımda sahip olduğum her şeye tırnaklarımla kazıyarak , çalışarak , alın teri dökerek sahip oldum. Şu ana kadar sahip olamadığım tek şey ise , malesef bir evlat. Onun eksikliği beni çok yaralıyor. Mutlu olmak için hep bir çıkış kapısı arar dururum. Ama galiba bizi asıl yaralayan tevekkül eksikliği. Çalışmak , çabalamak , gayret göstermek sadece fiili bir duadır. Çalışmalarımızın sonunda istediğimizi şimdiye kadar hep elde ettiğimiz için , hep öyle devam etmesini istiyoruz, bekliyoruz. Gayretlerimizin sonucunu ,varlık aleminin yegane sahibi olan
Allaha bırakmayı ve bu sonuçtan da razı ve mutlu olmayı başardığımız zaman , hakiki süruru yakalamış olacağız sanırım. :79:

Kesinlikle haklısın canım. Aslında tevekkülsüz biri de değilimdir ama, insanın anlattığın ruhani derinliği kazanması zor ve hatta bazıları için imkansız. Ne de olsa nefsimize yenik düşüyoruz, isyan etmiyoruz belki ama, ruh halimiz de bir isyan aslında...
Elbette çocuk çok öenmli insanlar için, hele ki bir kadın için. Rabbim kimseyi bu hasretle, bu yoksunlukla sınamasın, hiçbirşeye benzemiyormuş zira...

X