Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

akşama yapacam canım aklıma taklıan acaba ovalasyon tesleri gebeliği en erken tespitte kullanılabilirmi bi buluş yapmış oluruz

Burada bazı kişilerin ovalüasyon testinde pozitif çıktı ve hamileydim dediğini biliyorum canım. Ama iki çizgi aynı netlikte çıkacak yani test tam pozitif olacak. Senin 2.ci daha bile koyu çıkmış. Bence bir umit var test yapınca bize de yaz, hayırlı haberler bekliyorum.

Hepatit B tedavisinde asıl amaç karaciğerin hasar görmesini engellemek. Çok şükür eşimin karaciğeri hasarlı değil. Allahın izniyle yeneceğine inanıyorum. Tedavisinin bulunacağına da. Eşimin morali çok yüzsektir, Allah nazardan saklasın, 6 senedir tanıyorum moralini 2 defa bozuk ya görmüşümdür ya görmemişimdir. Hayat kalitesine de yansıyor gerçekten. Moral çok önemli.

Allah nazardan saklasın :nazar: Hepimize böyle yüksek moralle yaşama gücü versin inşallah :26:

İçimi rahatlattın Belgisel. Çok sağol. Ateş tablomun maşallahı var.:nazar: Rabbim sonunu hayr etsin. Geçen ay adetimin ilk 2 günü 36.7 diye devam etti. Malum pıhtı filan geldi. Sonu güzel olmayınca bunların da bir anlamı yok. Rabbim en güzel sonuçla bizi karşılaştırsın. Kucaklarımıza mini mini bebikler nasip etsin. En hayırlı zamanda, en güzeliyle, en sağlıklısıyla inşallah.:KK70:

İnşallah böyle devam eder canım benim. Allah sağlıkla ve hayırlısıyla kavuştursun, gönlüne göre versin inşallah.

Allah nazardan saklasın :nazar: Hepimize böyle yüksek moralle yaşama gücü versin inşallah :26:

İnşallah canım. Bayanlar biraz daha hassas, biraz daha ayrıntıcı. Biraz daha takıntılı. Ama herşey olacağına varıyor aslında. Sadece olacak olana kadar kendimize hayatı zehir ediyoruz.

akşama yapacam canım aklıma taklıan acaba ovalasyon tesleri gebeliği en erken tespitte kullanılabilirmi bi buluş yapmış oluruz

Aslında bir buluş yapılmış değil canım. Biliyorsun gebelik testlerinde HCG hormonu ölçülüyor.
HCG hormonunun alfa ve beta olmak üzere iki ayrı alt grubu var. Alfa HCG, kanda dolaşan LH ve TSH ile oldukça benzer yapıda. Bence ov.kitleriyle yakalanan bu alfa HCG.

Burada bazı kişilerin ovalüasyon testinde pozitif çıktı ve hamileydim dediğini biliyorum canım. Ama iki çizgi aynı netlikte çıkacak yani test tam pozitif olacak. Senin 2.ci daha bile koyu çıkmış. Bence bir umit var test yapınca bize de yaz, hayırlı haberler bekliyorum.
yazarım canım yazmammı
Aslında bir buluş yapılmış değil canım. Biliyorsun gebelik testlerinde HCG hormonu ölçülüyor.
HCG hormonunun alfa ve beta olmak üzere iki ayrı alt grubu var. Alfa HCG, kanda dolaşan LH ve TSH ile oldukça benzer yapıda. Bence ov.kitleriyle yakalanan bu alfa HCG.
yani alfada olsa bende hcg ye benzzer bi hormon var dimi

yazarım canım yazmammı

Evet, hcg'nin alt grubu yakalanmış olabilir. Gebelik tespitinde beta hcg ölçülüyor ama.
Ayrıca bu LH bazen östrojen ile de çapraz etkileşime girdiği için ov. testleri pozitif veriyormuş.
Her halükarda bence gebelik ihtimali var.
Ama belgisel daha önce bu testte pozitif gördüğü halde hamile değildi. Bir de o var.

Ben artık kan testinde pozitif görmeden hiç bir şeye inanmıyorum. Ovalüsasyon testinde pozitif gördüm, idrar testinde hatalı pozitif gördüm ama kan testinde daha hiç görmedim. Benim favorim kan testi arkadaşlar. Eğer reglim bir kaç gün geçerse kan testine gideceğim. Ama ovaslüasyon testinde pozitif görüp hamile olanlarda da var, herkeste benim gibi olacak değil.

Evet ben de kan testlerine güveniyorum en çok. Hatta ultrasonda keseyi görmeye, kalp atışlarını duymaya güveniyorum. Kan testlerinde bile hatalı pozitifler oluyormuş bu hcg'nin alt gruplarının karışması sebebiyle, okuduğum bir makaleye göre.

Evet ben de kan testlerine güveniyorum en çok. Hatta ultrasonda keseyi görmeye, kalp atışlarını duymaya güveniyorum. Kan testlerinde bile hatalı pozitifler oluyormuş bu hcg'nin alt gruplarının karışması sebebiyle, okuduğum bir makaleye göre.

Sen beni de aştın canım :KK19: Haklısın kan testinde de sorun oluyor. Bu ay hormon testlerimi yaptırdım ve fsh her zamankine göre çok düşük çıktı. Tabi şüpheledim ve bir daha bakın dedim. Hata olmaz dediler ama ısrar ettim bu fsh mantıken bu kadar düşemez ben tekrarını istiyorum dedim. Bir daha kan verdim ve bu sefer çıkan değer çok farklıydı. Yani kan testlerine bile fazla güven olmuyor. Düşün aynı şey beta hcg ölçümünde başıma gelseydi itirazda etmeyecek ne derlerse kabul edecektim. Yani haklısın ultrasonda görene kadar inanmak yok :KK53:

yazarım canım yazmammı

İnşallah hamilesindir canım senin daha önceki hamileliginde de aynı şey olmuş. Bu senin yeniden ovalüasyon testinden gebeliğini öğrenme şansını arttırıyor. Herkesin bünyesi farklıdır, herkeste farklı şeyler olabilir. Sen akşam testini yap, inşallah hamilesindir. Pozitif vermezse de üzülme bir hafta sonra bir daha yaparsın. Eğer bir şey yoksa da canın sağolsun, önümüzdeki ay yeniden denersiniz.

Kızlar sohpetinizi bölüyorum ama birşey sormak istiyorum tükürükle yapılan mikroskoplu ovülasyon testlerinde en güvenilir hangi markanınki sizce almak istiyorum hangisini almalıyım tavsiyede bulunabilir misiniz_?

Kızlar sohpetinizi bölüyorum ama birşey sormak istiyorum tükürükle yapılan mikroskoplu ovülasyon testlerinde en güvenilir hangi markanınki sizce almak istiyorum hangisini almalıyım tavsiyede bulunabilir misiniz_?

Benimki babystart ve iyi bir marka. Benim hormon sorunlarım olduğu için çok faydalanamadım ama diğer kullananların memnun olduğunu biliyorum.

Sen beni de aştın canım :KK19: Haklısın kan testinde de sorun oluyor. Bu ay hormon testlerimi yaptırdım ve fsh her zamankine göre çok düşük çıktı. Tabi şüpheledim ve bir daha bakın dedim. Hata olmaz dediler ama ısrar ettim bu fsh mantıken bu kadar düşemez ben tekrarını istiyorum dedim. Bir daha kan verdim ve bu sefer çıkan değer çok farklıydı. Yani kan testlerine bile fazla güven olmuyor. Düşün aynı şey beta hcg ölçümünde başıma gelseydi itirazda etmeyecek ne derlerse kabul edecektim. Yani haklısın ultrasonda görene kadar inanmak yok :KK53:

:KK76: Sorma hiçbişeye güvenim yok.
Gerçi ben daha evde yapılan test kitlerinde bile pozitif görmedim, o da ayrı mesele de :KK49:

İnşallah hamilesindir canım senin daha önceki hamileliginde de aynı şey olmuş. Bu senin yeniden ovalüasyon testinden gebeliğini öğrenme şansını arttırıyor. Herkesin bünyesi farklıdır, herkeste farklı şeyler olabilir. Sen akşam testini yap, inşallah hamilesindir. Pozitif vermezse de üzülme bir hafta sonra bir daha yaparsın. Eğer bir şey yoksa da canın sağolsun, önümüzdeki ay yeniden denersiniz.

Ben de ilk denediğimiz ay senin yönlendirmenle yapmıştım, negatifti ovülasyon testi regle 1-2 gün kala. ve gerçekten gebelik de yoktu. Ama bu durum bu testlerin gerçekliğinin göstergesi olamaz tabi.
Bu arada sende FSH yüksek seyrediyordu di mi canım?
Çünkü sanırım FSH ve LH aynı merkezin uyarması sonucu salgılanıyor ve ilişkililer. Sende ov.testinin regle yakın pozitif vermesinin sebebi bununla alakalı olabilir mi acaba?
Sadece basit bir mantık güdüyorum...

Ben de ilk denediğimiz ay senin yönlendirmenle yapmıştım, negatifti ovülasyon testi regle 1-2 gün kala. ve gerçekten gebelik de yoktu. Ama bu durum bu testlerin gerçekliğinin göstergesi olamaz tabi.
Bu arada sende FSH yüksek seyrediyordu di mi canım?
Çünkü sanırım FSH ve LH aynı merkezin uyarması sonucu salgılanıyor ve ilişkililer. Sende ov.testinin regle yakın pozitif vermesinin sebebi bununla alakalı olabilir mi acaba?
Sadece basit bir mantık güdüyorum...

Lh hormonumda reglin 3.günü bir sorun görünmüyor canım normal değerlerde çıkıyor ama luteal fazdaki durumunu bilmiyorum tabi, belki de senin dediğin gibi fsh dan etkileniyordur. Benim sanki regl belirtilerim başladı gibi yada bana öyle geliyor ama hiç kafaya takmıyorum bu ay bende bir dinginlik var. Reglin 3. günü hormon testlerimi bile yaptırmayacağım tamamen zihnimi boşaltmak istiyorum :KK34:

Lh hormonumda reglin 3.günü bir sorun görünmüyor canım normal değerlerde çıkıyor ama luteal fazdaki durumunu bilmiyorum tabi, belki de senin dediğin gibi fsh dan etkileniyordur. Benim sanki regl belirtilerim başladı gibi yada bana öyle geliyor ama hiç kafaya takmıyorum bu ay bende bir dinginlik var. Reglin 3. günü hormon testlerimi bile yaptırmayacağım tamamen zihnimi boşaltmak istiyorum :KK34:

Canım, bu ay gerçekten çok dirayetlisin. Helal olsun sana. :nazar:Bu moralle üstesinden gelemeyeceğin bir durum yok. Hepimiz kendimize seni örnek almalıyız.
Reglin 3. günü benim de testlerimi yaptırmam lazım, eğer hamile kalamazsam. Ama ben de bir ay bekleyip iyice zihnimi boşaltsam mı diyorum...

Canım, bu ay gerçekten çok dirayetlisin. Helal olsun sana. :nazar:Bu moralle üstesinden gelemeyeceğin bir durum yok. Hepimiz kendimize seni örnek almalıyız.
Reglin 3. günü benim de testlerimi yaptırmam lazım, eğer hamile kalamazsam. Ama ben de bir ay bekleyip iyice zihnimi boşaltsam mı diyorum...

Ben önümüzdeki ay doktora bile gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyorum. Önce psikolojimi toplamam lazım bu stresle zaten hamile falan kalamam. Şimdi çok iyiyim canım üstelik regl göreceğime inanıyorum, ağrılarım başladı sayılır. Ama inan çok hazırım hiö takılmayacağım. Önümüzdeki ay da aynı psikolojide olmak istiyorum. Sen tahlillerini yaptır bence en azından ne olduğunu görürsün. İnşallah bu ay hamile kalırsında artık gebelik kontrollerini yaptırırsın önümüzdeki ay :KK49:

Kızlar merhaba. Size bir şey demem lazım. Hani ben yabancı bir siteden "ovulasyon takvimini" takip ediyorum ya. Ona göre ovulasyon günümden itibaren neler olup bitebilir, ihtimalleri takip ediyorum. O takvimde diyordu ki işte ovulasyondan 10 gün sonra ateşiniz düşebilir, implantasyon yüzünden, ertesi gün yazıyor ki bugün implantasyon kanaması olabilir vs. Ben buna göre ateşimi göstermiştim size 36.7'den 36.4'e düşmüştü ve bu sabah tekrar 36.6'ya çıkmıştı. Ben bugün öğlen okula gittim. Öğlen adet oldum sandım, ıslaklık, karın ağrısı vs. yüzünden. Lavaboya gittim hiçbir şey yok. Saat 15:00 gibi bakmıştım en son. Akşam eve geldim. 20:30 gibi lavaboya girdim. Unutmuştum gündüz hissettiğim o şeyi. Ne görsem iyi? Kahverengi,pembe karışımı bir akıntı vardı. Birazını pedim emmiş, çok afedersiniz. Yani biraz akıntım devam etmiş. Ama bozuk para kadar bir alanda daha duruyordu o akıntı. Lavaboda peçeteye gelmedi bir daha. Normal renksiz akıntım geldi. Devamı yok anladığım kadarıyla. Yani takvime göre ateşim de güzel gidiyor, beklenen akıntı da geldi. Ama ben aynı tabloyu geçen ay da yaşamıştım. Adet oldum diye de umursamamıştım. Artık o kimyasal gebelik miydi neydi bilmiyorum. Ama bu ay da aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum. Bu tablodan sonra test yapmıştım ben ve pozitifi görmüştüm evdeki idrarla yapılan testlerde. Şimdi onu da yapmak istemiyorum. Yine pozitif çıkabilir. Ama ben yine adet olabilirim değil mi? Doktoruma da gıcık oluyorum artık gitmek istemiyorum. Acaba gitmeli miyim? Adetimi beklemeli miyim? Eğer geçen ay gibi olursa acaba doktora gitsem bir önlem alınsa olur mu? Pişman olmak istemiyorum ama ne yapsam daha doğru olur onu da bilmiyorum. Kafam çok karışık. Testten korkuyorum. Adet günüm geçene kadar beklesem sonra doktora gitmem gereken bir durum olsa da ben geç kalmış olursam diye korkuyorum. :18:

X