- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #11.361
Çok teşekkür ederim bu harika olmuş en azından pozitif enerji veriyorBana da tüp diyorlar ama ben bir süre daha normal deneyeceğim canım. Olmazsa da canımız sağolsun yaparız tüp bebeği. Ama onda bile iyi düşünmek önemli ilk seferde tutan da var defalarca deneyen de. Biz yine de olacağına inanalım. İnternette bir yazı okudum aşağıya koyuyorum, beni çok etkiledi, sen de bir oku canım.
ÖLECEKSİN KELİMESİYLE GELİŞEN PSİKOLOJİ
11 yıl Finlandiya'da öğretim üyesi olarak çalıştım. Aynı üniversitede uzun yıllar çocuğu olmayan bir arkadaşım karnındaki şişme nedeniyle doktora gitti ve tetkikler sonucu yumurtalıklarıyla rahminde kanser olduğu ortaya çıktı. Kanserin çok fazla yayıldığını gören doktor arkadaşımın eşine,Ben eşinizin uzun süre yaşayacağına ihtimal vermiyorum, onun için siz eşinizi alın, tatile gidin ve ne istiyorsa onu yapsın demiş. Arkadaşım bizlerle vedalaştı, daha sonra Almanya' da yaşayan en yakın arkadaşına telefonda durumu anlatmış ve Ben Hindistan'a gideceğim, orada kendimi rahatlatmak için yoga, meditasyon gibi yöntemlerle ilgileneceğim demiş. Ertesi sabah havaalanına gitmeden önce bir telefon almış ve bir gece önce vedalaştığı arkadaşının trafik kazasında öldüğünü öğrenmiş. O anda, kanser teşhisi alıp, öleceksin lafını duyduktan sonra gelişen psikolojinin, yanlış bir psikoloji olduğuna karar vermiş.
RAHİM VE YUMURTALIK KANSERİYDİ, ANNE OLDU
Arkadaşım, Hindistan'da bir süre kaldı, ancak bu arada karındaki şişme devam etmiş. Bu şişliğin kitleden kaynaklandığı düşünülürken, kontrol amacıyla doktora gitmiş. Doktor muayene ve tetkikler sonunda büyük bir şaşkınlık yaşamış, çünkü kitlelerin tamamen yok olduğunu görmüş. Üstelik arkadaşımın 5 aylık hamile olduğu anlaşılmış. Arkadaşımın bu çocuğu şu anda 17 yaşında bir genç kız ve arkadaşım hala hayatta
Şimdi buna düşünce gücü denir veya herhangi bir şekilde başka bir açıklama getirilir. Ama bu olay o zaman bilimsel olarak yayınlandı. Arkadaşımın önceki filmleri, biyopsi sonuçları ve daha sonraki filmleri ile birlikte Finlandiya'daki doktorlar tarafından bilimsel rapor haline getirildi ve yayınlandı.
Kızlar, dün benim 11.günümdü. İlk ovulasyon testimi 4 saat hiç su içmeden ve tuvalete gitmeyip bekledikten sonra yaptım. Silik bir çizgi çıkmıştı. Testim duruyor hatta, hala var o çizgi. İlk 5 dakikada çıkmıştı.
Bugün 12.günüm. Ovulasyon testini 2 saat bekleyerek yaptım. İlk 5 dakika doldu şuan. Ama sadece kontrol çizgisi var. T'de hiç çizgi yok. Sebebi ne olabilir sizce? 2 saat beklemem az mı geldi acaba? Akşam tekrar etmeli miyim testi sizce? :44:
Benim de zaman zaman böyle oluyor canım. LH oranı bazen artıyor, bazen azalıyor. Ama teste pozitif demen için en az kontrol çizgisi koyuluğunda ve hatta daha da koyu bir test çizgisi elde etmen lazım. Siklusun kaç gün peki?
32 günde 1 oluyorum. Düzenlidir adetim. 12.günüm bugün. Gün aşırı yapıyoruz. Çift çizgi çıkan günlerde her gün yapalım diye düşünüyorum. Her gün yaparsak sperm kalitesi düşer mi acaba? Eşimin spermlerine baktırmadık henüz. Bir sorun var mı bilmiyorum. :44:
Ben yavaş yavaş artacak gibi düşündüm. 32 günde bir olduğum için 16-17. günlerde iyice koyulaşır diye tahmin etmiştim. Bugün 12.günüm. Daha var aslında çift çizginin koyulaşmasına. DÜn silik çıkıp bugün hiç çıkmayınca panikledim biraz. Teşekkür ederim bblau ve Belgisel verdiğiniz bilgiler için.
Kızlar çok teşekkür ederim. Ben de 32 günde 1 oluyorum diye acaba 18.günde kesin yumurtluyor muyumdur diye merak ediyordum. Ama ne olur ne olmaz diye 12.günden itibaren ov.testi yapmaya başladım. İlk kez bu ay başladım bu testleri yapmaya. Bugün yaptığım test 10.dkkdan sonra silik bir çizgi belirdi. Bakalım ne zaman yumurtlayacağım.Geçen ay biz de gün aşırı yöntemini denedik. Bazen 48 saatte bir, bazen 60 saatte bir çalıştık. Ama tutturamadık demek ki. Bu ay çift çizgi gördüğüm günler full çalışmayı düşünüyorum. Daha sonra da 2 günde 1. Önceki aylar ben de sonlara doğru gevşiyordum. Bu ay ne olur ne olmaz. Full performans çalışmamız lazımmm. 2011e hamile olarak girmek istiyorum Yaratan Rabbim'in izniyle... İnşallah dileyen herkese verir Rabbim.
Evet 18 ay içinde korunmayan bir çiftin bebek sahibi olma olasılığı %90 diye okumuştum ben de. Biz daha 5.5 aylık evliyiz. Ve hesapladık ki aslında 2 ay denemişiz. Ben 1 ay doğum kontrol hapı kullandım kist için. Sonra tatildeyken günlerimi kaçırdım vs. Topu topu 2 ay uğraşmışım ve fazla aceleci davranıyorum. Çok istiyorum ondan tabi. Siz ne kadar zamandır bebek istiyorsunuz bblau? Dediğin gibi Allah aratmasın, dileyen herkese versin. En hayırlı zamanda versin. Bu ovulasyon testlerinin faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü bazen 2-3 günde 1 ilişkiye giriyoruz ve yumurtanın döllenme zamanı 6-24 saatmiş. O vakti kaçırdıysak yandık. Dilerim bu ay yakalarız o vakti de 2011de hepimizin kucağında minik minik tosbik bebişler olur inşaAllah.
Evet 18 ay içinde korunmayan bir çiftin bebek sahibi olma olasılığı %90 diye okumuştum ben de. Biz daha 5.5 aylık evliyiz. Ve hesapladık ki aslında 2 ay denemişiz. Ben 1 ay doğum kontrol hapı kullandım kist için. Sonra tatildeyken günlerimi kaçırdım vs. Topu topu 2 ay uğraşmışım ve fazla aceleci davranıyorum. Çok istiyorum ondan tabi. Siz ne kadar zamandır bebek istiyorsunuz bblau? Dediğin gibi Allah aratmasın, dileyen herkese versin. En hayırlı zamanda versin. Bu ovulasyon testlerinin faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü bazen 2-3 günde 1 ilişkiye giriyoruz ve yumurtanın döllenme zamanı 6-24 saatmiş. O vakti kaçırdıysak yandık. Dilerim bu ay yakalarız o vakti de 2011de hepimizin kucağında minik minik tosbik bebişler olur inşaAllah.
Kızlarr bişi rocam eşim sanal kartla alcakta ovulasyon testlerini ben 35 günde bir regli oluyorum GG sitesinde 35 günde bir olanlar için 18. günde başlayın diyor ama ben 16. günden başlamak istiyorum silik çizgi çıkınca mı çalışmlara başlasak onun önces,nd ebaşlarsam ve ilişkiye girdiğimizin ertesi günü çizgiyi görürsem arka arkaya iki gün olamayabiliyor silik çizgi çıkınca başlayıp çizgi koyulaşınca mı iki gün arka arkaya yapsak nasıl olsa bilmiyorum.
Kızlarr bişi rocam eşim sanal kartla alcakta ovulasyon testlerini ben 35 günde bir regli oluyorum GG sitesinde 35 günde bir olanlar için 18. günde başlayın diyor ama ben 16. günden başlamak istiyorum silik çizgi çıkınca mı çalışmlara başlasak onun önces,nd ebaşlarsam ve ilişkiye girdiğimizin ertesi günü çizgiyi görürsem arka arkaya iki gün olamayabiliyor silik çizgi çıkınca başlayıp çizgi koyulaşınca mı iki gün arka arkaya yapsak nasıl olsa bilmiyorum.
Aynen senin gibi oldu canım benim de. Ben de senin gibi telefonlar aldım, bu tip konuşmalar geçti bebek istediğimi bilmeyen kişilerle aramda. Ben de bir hikmeti var sandım. İnsan ister istemez kaptırıveriyor kendini. Bu ay o kadar emindim ki hamile olduğumdan. Eşim bile inandırdı kendini ki çok temkinli ve realisttir.
Bir de bebek istediğini kimseye söylememekte fayda var. Sürekli sıkıştırıyorlar insanı yok mu bir şey yok mu diye. Baskı altında hissediyorsun. Belirtilerini söyleyip de hamile çıkmayınca, adet görünce onlara karşı da kötü hissediyorsun. Sanki yetersizmişsin gibi. Hani belirtilerin vardı ne oldu fos mu çıktı diye düşünüyorlar gibine geliyor. Bazen bazı arkadaşlarınla yarış halini alıyor sanki.
Sürekli hamile haberlerine takılıyorsun. Önceden dikkatini çekmeyen hamile haberleri gözü gözüne giriyor sanki.
Buradaki paylaşım çok güzel, ben regl olduğumda bu Pazar misafirlikteydim ve tuvaletten çıkar çıkmaz internet olsa da kızlarla dertleşsem diye düşündüm. O an eşimle bile konuşmak istemedim. Düşün bir de misafirlikteyim, çaktırmamam lazım. O kadar zordu ki. Oysa Belgisel biliyor, ay başında nasıl da ahkam kesiyordum ben ov.testi yapmıyorum, ateş ölçmüyorum, kendimi dinlemiyorum, kaptırmadım bu ay diye.
Ama bu güzel paylaşımın bence bizim gibi henüz deneme aşamasının başında olan, 2-3 aydır deneyen ve (en azından şu an için) bir sağlık problemi olmayanlar için psikolojik zararları da var. Sürekli “bebek istiyoruz, ama olmuyor” konulu muhabbet insanı yoksunluk psikolojisine sokuyor. Bebeğim olmuyor psikolojisine giriyorsun ama şu an normal bir süreçtesin. Yani en azından benim için öyle. Bu forumdan gereği gibi faydalanamıyorsan burayı da kısıtlamakta fayda var bence.
Ben biraz uzaklaşmayı düşünüyorum aslında. Pozitif düşünmem üstünde olumsuz etkisi var gibime geliyor.
Tabi ki bu benim psikolojimin normal olmayışı, forumun bir zararı değil. Yanlış anlaşılmasın.
Ne güzel yazmışsın canım, ellerine sağlık
Benim gerçekten sorunum var, yumurta reverzlerim az, hormonlarım dengesiz ve kaç tane doktor tüp bebek dedi, normal yolla % 5 şansım varmış. Ama ne yaptım hep başka doktora da sordum, gittim geldim. En sonunda normal olur diyen bir doktor buldum çünkü buna inanmak istiyorum. Ben bile olacak diye inanırken siz çok daha rahat olmalısınız. Ben eminim olacak ama zamanı var. Bak gör hepimiz hamile kalacağız burada ama sabırla beklememiz ve olumlu olmamız lazım. Bu ay regl görürsem kendimi hala regl görebildiğim için kutlayacağım ve hiç üzülmeyeceğim. Yok hamile kalırsam da kendimi kutlayacağım her durumda olumlu olacağım artık kararlıyım
Evet canım çok çok haklısın. Ben de bugün kendi kendime şükrettim, düzenli adet görebildiğim ve fiziksel bir sıkıntım olmadığı için. Yolun başındayız ve Rabbim inşallah hepimizin yardımcısı olacak ve muradımızı verecek.
canım, sen işini sağlama al ve gün aşırı ilişkiye gir. teste hiiiiçççç takılma stres yapma testi sadece yumurtladığını takip etme amaçlı kullan