Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar, dün benim 11.günümdü. İlk ovulasyon testimi 4 saat hiç su içmeden ve tuvalete gitmeyip bekledikten sonra yaptım. Silik bir çizgi çıkmıştı. Testim duruyor hatta, hala var o çizgi. İlk 5 dakikada çıkmıştı.

Bugün 12.günüm. Ovulasyon testini 2 saat bekleyerek yaptım. İlk 5 dakika doldu şuan. Ama sadece kontrol çizgisi var. T'de hiç çizgi yok. Sebebi ne olabilir sizce? 2 saat beklemem az mı geldi acaba? Akşam tekrar etmeli miyim testi sizce? :44:

Çok etkileyici bir hikaye gerçekten...

Benim de zaman zaman böyle oluyor canım. LH oranı bazen artıyor, bazen azalıyor. Ama teste pozitif demen için en az kontrol çizgisi koyuluğunda ve hatta daha da koyu bir test çizgisi elde etmen lazım. Siklusun kaç gün peki?

Ben yavaş yavaş artacak gibi düşündüm. 32 günde bir olduğum için 16-17. günlerde iyice koyulaşır diye tahmin etmiştim. Bugün 12.günüm. Daha var aslında çift çizginin koyulaşmasına. DÜn silik çıkıp bugün hiç çıkmayınca panikledim biraz. Teşekkür ederim bblau ve Belgisel verdiğiniz bilgiler için.

Ben de Belgisel’e katılılıyorum. Benim de 32 günde bir adetlerim. Arada 1 gün sapma olabiliyor. Ve ben 2 aydır 15. Günde pozitif çizgisini görüyorum. Daha sonrasında her gün çalıştık. Gerçi tutmadı o ayrı da
Ama ben 2 aydır ov. Haftasından sonra salıyorum kendimi çalışmaları aksatıyorum, bir dahaki ay regle kadar devam edeceğim, öyle düşünüyorum.

Yok yok hergün biraz daha artmıyor.
Dikkate alman gereken iyice koyulaştığı zamanlar. Zaten teorik olarak günleri biliyoruz aşağı yukarı.
Bu testle de pratikte onaylamış oluyoruz.
Ama sana tavsiyem pozitifi gördüm 1-2 daha çalışıp bırakayım nasılsa önemli günler geçti deme.
Regle kadar en az gün aşırı devam et. 20-21. Günlere kadar da her gün bence.
Çünkü benim 2 aydır regl tarihinden 14 gün geri gidersek ovulasyonum 19. Günde oluyor. Ama 15. Günde çift çizgi çıkıyor. (siklus 32 gün)
Yada şu adet tarihinden 14 gün geriye git işte ovülasyonun o gün teorisi yanlış. İkisinden biri.

Kızlar çok teşekkür ederim. Ben de 32 günde 1 oluyorum diye acaba 18.günde kesin yumurtluyor muyumdur diye merak ediyordum. Ama ne olur ne olmaz diye 12.günden itibaren ov.testi yapmaya başladım. İlk kez bu ay başladım bu testleri yapmaya. Bugün yaptığım test 10.dkkdan sonra silik bir çizgi belirdi. Bakalım ne zaman yumurtlayacağım. Geçen ay biz de gün aşırı yöntemini denedik. Bazen 48 saatte bir, bazen 60 saatte bir çalıştık. Ama tutturamadık demek ki. Bu ay çift çizgi gördüğüm günler full çalışmayı düşünüyorum. Daha sonra da 2 günde 1. Önceki aylar ben de sonlara doğru gevşiyordum. Bu ay ne olur ne olmaz. Full performans çalışmamız lazımmm. 2011e hamile olarak girmek istiyorum Yaratan Rabbim'in izniyle... İnşallah dileyen herkese verir Rabbim.

İnşallah canım Allah’ım tüm isteyenlere, dileyenlere versin. Aratmasın. İlk sene korunmayan sağlıklı bir çiftin bebek sahibi olması olasılığı %25 iken, ilk sene sonunda %85e çıkıyormuş okuduklarıma göre. Bir başka yerde de çiftlerin %80inin ilk bir yıl içerisinde çocuk sahibi olduklarını okudum. Yani bir yıldan önce paniğe gerek olmamakla birlikte yine de kontrollerimizi ihmal etmememiz gerekir diye düşünüyorum.

Evet 18 ay içinde korunmayan bir çiftin bebek sahibi olma olasılığı %90 diye okumuştum ben de. Biz daha 5.5 aylık evliyiz. Ve hesapladık ki aslında 2 ay denemişiz. Ben 1 ay doğum kontrol hapı kullandım kist için. Sonra tatildeyken günlerimi kaçırdım vs. Topu topu 2 ay uğraşmışım ve fazla aceleci davranıyorum. Çok istiyorum ondan tabi. Siz ne kadar zamandır bebek istiyorsunuz bblau? Dediğin gibi Allah aratmasın, dileyen herkese versin. En hayırlı zamanda versin. Bu ovulasyon testlerinin faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü bazen 2-3 günde 1 ilişkiye giriyoruz ve yumurtanın döllenme zamanı 6-24 saatmiş. O vakti kaçırdıysak yandık. Dilerim bu ay yakalarız o vakti de 2011de hepimizin kucağında minik minik tosbik bebişler olur inşaAllah.

Bence öyle düşünme canım bu kısmet işi. İnan ben aylarca ovalüasyon testi kullandım, ateşimi ölçtüm, rahim kontrolu yaptım ama olmadı. Geçen ay yumurta takibim yapıldı ve doktor ilişki günleri verdi yani kesin ovalüsasyon günüm belliydi ama yine olmadı. Oysa ilk hamileliğimde ne güne dikkat ettim ne başka bir şeye ve hamile kalmışım. Burada en önemli konu stres yapmamak, biz böyle kendimizi kastıkça olacağı varsa da olmuyor. Bir de nasip işi herşeyin bir zamanı var. Allah hayırlı zamanda kısmet edecektir sana da. Bu nedenle rahat ol, bu takipler bizi iyice kasıyor. Tamam test yap ama yumurta döllensin diye ilişkiye girince hem olmuyor hem de cinsellikten de soğuyorsun. En iyisi rahat olmak arkadaşım ben artık öyle olmaya çalışıyorum

Ben de Belgisel'e katılıyorum canım. O kadar çok duydum ki bebek için cinsellik yaşayıp hamile kalamayan ve umudumu kestim kendi haline bıraktım dediğim ay hamile kaldım diyen.
Bizler aceleci davranıp kendimizi strese sokuyoruz. Benim de ilk motivasyonum senin gibiydi ve sonrası daha büyük hayal kırıklığı oluyor. Kendini böyle şartlama canım benim. Ben de ov.testi aldığımda "Tamam." dedim."Bunu aldım ya, işim garanti." O zaman yıkımın daha büyük oluyor.
Ben de 2,5 aydır deniyorum. 2,5 senelik evliyim. Bir yıl doğum kontrol hapıyla korundum. Daha sonrasında iğne,ilaç almadan korunduk, diğer yöntemlerle. Ben daha da düşünmezdim bebek belki diyet filan yapıcam diye ama eşim istedi. O isteyince ben de istedim ve birden kendimi fazla kaptırdım. İlk ay siklus bitmek üzereydi regl çok yakındı, dolayısıyla aslında o ayı saymamak gerek belki de, ovulasyon çoktan kaçmıştı zaten. Onu saymazsan 2 aydır deniyoruz. Ama 2 aydır da tahmini ovulasyondan sonra kendimi salmak, çalışmayı bırakmak gibi hatalar da yaptım...
Kendimizi baskılamasak, çok daha rahat olacak. Cinsellik de, gebelik de, pozitif düşünce de...
Böyle zul oluyor bazen...

Son düzenleme:
Haklısınız kızlar. Ben de kendimi çok kaptırdım. Gün aşırı ilişkiyi sanki görev bildiğim için zorunluluktan yapıyorum sanki. Eşim bugünlerin dışında birlikte olmak istediğinde şaşırıyorum. Bugün birlikte olamayız der gibi bakıyorum. O da hep senin tablona göre mi birlikte olucaz diyor. E haklı tabi. Kanptırmıyım kendimi diyorum, olmuyor. Ya foruma filan girmeyeceğim bir süre ya da tatile falan mı çıksam. Ov.testi alınca bu ay kesin tuttururum gibi geliyor. Sizin dediğiniz gibi hayal kırıklığı da olabilir. Buna kendimi hazırlamam lazım. Bir de ben geçen ay bebek istediğimi kimseye söylemedim ama arkadaşlarımdan, ailemden telefonlar aldım. Seni rüyamda gördüm, hamile misin, diye sordu herkes. Ben gaza geldim tabi. Bebek istediğimi bilmeyenler böyle diyorsa bu ayın bir hikmeti vardır dedim ama olmadı. Bu ay da ov.testine güveniyorum. İnsan sanırım tutunacak bir dal arıyor, boşlukta sallanırken. En iyisi boş durmamak. Allah boş duranı sevmezmiş. :) Teşekkür ederim ikinize de bu hatırlatmalarınız için. Elimizden geleni yapıp tevekkül edelim. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Aynen senin gibi oldu canım benim de. Ben de senin gibi telefonlar aldım, bu tip konuşmalar geçti bebek istediğimi bilmeyen kişilerle aramda. Ben de bir hikmeti var sandım. İnsan ister istemez kaptırıveriyor kendini. Bu ay o kadar emindim ki hamile olduğumdan. Eşim bile inandırdı kendini ki çok temkinli ve realisttir.
Bir de bebek istediğini kimseye söylememekte fayda var. Sürekli sıkıştırıyorlar insanı yok mu bir şey yok mu diye. Baskı altında hissediyorsun. Belirtilerini söyleyip de hamile çıkmayınca, adet görünce onlara karşı da kötü hissediyorsun. Sanki yetersizmişsin gibi. Hani belirtilerin vardı ne oldu fos mu çıktı diye düşünüyorlar gibine geliyor. Bazen bazı arkadaşlarınla yarış halini alıyor sanki.
Sürekli hamile haberlerine takılıyorsun. Önceden dikkatini çekmeyen hamile haberleri gözü gözüne giriyor sanki.
Buradaki paylaşım çok güzel, ben regl olduğumda bu Pazar misafirlikteydim ve tuvaletten çıkar çıkmaz internet olsa da kızlarla dertleşsem diye düşündüm. O an eşimle bile konuşmak istemedim. Düşün bir de misafirlikteyim, çaktırmamam lazım. O kadar zordu ki. Oysa Belgisel biliyor, ay başında nasıl da ahkam kesiyordum ben ov.testi yapmıyorum, ateş ölçmüyorum, kendimi dinlemiyorum, kaptırmadım bu ay diye.
Ama bu güzel paylaşımın bence bizim gibi henüz deneme aşamasının başında olan, 2-3 aydır deneyen ve (en azından şu an için) bir sağlık problemi olmayanlar için psikolojik zararları da var. Sürekli “bebek istiyoruz, ama olmuyor” konulu muhabbet insanı yoksunluk psikolojisine sokuyor. Bebeğim olmuyor psikolojisine giriyorsun ama şu an normal bir süreçtesin. Yani en azından benim için öyle. Bu forumdan gereği gibi faydalanamıyorsan burayı da kısıtlamakta fayda var bence.
Ben biraz uzaklaşmayı düşünüyorum aslında. Pozitif düşünmem üstünde olumsuz etkisi var gibime geliyor.
Tabi ki bu benim psikolojimin normal olmayışı, forumun bir zararı değil. Yanlış anlaşılmasın.

Kızlarr bişi rocam eşim sanal kartla alcakta ovulasyon testlerini ben 35 günde bir regli oluyorum GG sitesinde 35 günde bir olanlar için 18. günde başlayın diyor ama ben 16. günden başlamak istiyorum silik çizgi çıkınca mı çalışmlara başlasak onun önces,nd ebaşlarsam ve ilişkiye girdiğimizin ertesi günü çizgiyi görürsem arka arkaya iki gün olamayabiliyor silik çizgi çıkınca başlayıp çizgi koyulaşınca mı iki gün arka arkaya yapsak nasıl olsa bilmiyorum.

canım, sen işini sağlama al ve gün aşırı ilişkiye gir. teste hiiiiçççç takılma stres yapma testi sadece yumurtladığını takip etme amaçlı kullan

Bence gün aşırı çalışmaya devam et. Çift çizgiyi gördüğünde de olabildiğince hergün...Ovulasyon testleri %100 yumurtlama zamanını tutturmuyor sonuçta bir zaman dilimi, bir zaman aralığı sunuyor...

Ne güzel yazmışsın canım, ellerine sağlık

Benim gerçekten sorunum var, yumurta reverzlerim az, hormonlarım dengesiz ve kaç tane doktor tüp bebek dedi, normal yolla % 5 şansım varmış. Ama ne yaptım hep başka doktora da sordum, gittim geldim. En sonunda normal olur diyen bir doktor buldum çünkü buna inanmak istiyorum. Ben bile olacak diye inanırken siz çok daha rahat olmalısınız. Ben eminim olacak ama zamanı var. Bak gör hepimiz hamile kalacağız burada ama sabırla beklememiz ve olumlu olmamız lazım. Bu ay regl görürsem kendimi hala regl görebildiğim için kutlayacağım ve hiç üzülmeyeceğim. Yok hamile kalırsam da kendimi kutlayacağım her durumda olumlu olacağım artık kararlıyım

Evet canım çok çok haklısın. Ben de bugün kendi kendime şükrettim, düzenli adet görebildiğim ve fiziksel bir sıkıntım olmadığı için. Yolun başındayız ve Rabbim inşallah hepimizin yardımcısı olacak ve muradımızı verecek.

Sana özel bir mesaj attım canım

canım, sen işini sağlama al ve gün aşırı ilişkiye gir. teste hiiiiçççç takılma stres yapma testi sadece yumurtladığını takip etme amaçlı kullan

canım eşiminde bazı sorunları var hatta dr bize yani eşime perhiz yap yani boşalma perhizi eşnini akıntısı gelmeye başladığında olsun demişti. Gerçi dr değiştirdim gün aşırı yeter dedi. Ben de ovulasyon nasılsa yumurtlamadan göstermez ve 18. günü felan başlangıcı başlıor 15. gün olsun 16-17 ara verelim eğer 18 inde koyu iki çizgi çıkarsa 18-19 arka arkaya olur diye düşündüm. Eğer hala silik çıkarsa 18 inde olur 19 ara veririm ama 20 veya 21 kesin zaten yumrtlarım o zaman arka arkaya olur dedim ama baharda iki kere denedik tutmadı aralıka attık daha yeni yani acaba gün aşırı denesem 15. günden itibaren çünkü geç yumurtluyorumn zaten 15. günden başlasm yeterli olur. Bir daha ki ay mı alsam ovulasyon testi çok kafam karışacak. Arkadaşta öle hamile kalmış silik çıktığında başla gün aşırı yap dedi. Koyulaştığında arka arkaya da olabilir dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…