Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

bblau ve Belgisel ikinize de çok teşekkür ederim. Beni o kadar iyi anladınız ki... Her kelimeniz beni rahatlattı. Şuan size o kadar sarılmak istedim ki... Dediğiniz gibi bazen etrafınızdakilerle paylaşamıyorsunuz durumunuzu. Paylaşsanız sonra pişman oluyorsunuz, sorulardan sıkılıyorsunuz. Burada hepimiz birbirimizi anlıyorum çünkü benzer durumlar yaşıyoruz... Allah hepimizin yardımcısı olsun. İyi ki sanal da olsa tanıdım sizi. Çok teşekkür ederim kızlar. Şuan okuldayım, teneffüsteyim. Derse gitmem lazım. Akşam eve gidince daha ayrıntılı bir cevap yazmak isterim. Şimdilik hoşçakalın. İkinize de tekrar tekrar teşekkürler. Beni kendime getirdiniz. Bulutlarda uçup yere çakılmaktan usanmamıştım. Ama en güzeli ayakların yere basarak İLERLEMEK. Bunun için ilk adımı atmama yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim. Allah gönlünüze göre versin herşeyi ve en hayırlısını. Sevgiyle...

Kızlar merhaba,
bende bu ay ovulasyon testi aldım. 10. günden itibaren yapıyorum.Negatif çıkıyor.Dün 14. gündü ve negatif çıktı. Bu akşam tekrar yapıcam. Regli döngüm 30 gün. 2 aralıkta yumurtlarım diye tahmin ediyorum. Bu testler yanılabilir mi? Birde nelere dikkat etmem lazım?

Ben de sana teşekkür ederim canım. İnsanın kendi ile aynı sorunları (gerek fiziksel gerek ruhsal) yaşayan kişilerle paylaşımlar yapması, yalnız olmadığını hissettiriyor. “Evet bunun gibi sorunlar yaşayan, benim gibi hissedenler var.” duygusu –belki doğru, belki yanlış ama- insanın bir nebze de olsa rahatlamasına, olan bitenin aslında “normal” olduğunu kabullenmesine sebep oluyor.
Bu güzel.
Herkesle paylaşım yapmama konusuna gelince. Kesinlikle herkesle paylaşım yapılmamalı. Bu hassas ve hatta mahrem bir konu. En yakın arkadaşın veya en yakın akraban olabilir belki iletişimde bulunduğun ama seninle aynı şeyi yaşamadıysa seni ve ruh halini anlamayabilir. Ve hatta ben insanların bu konuda acımasız bile olduğunu düşünüyorum. Senin hassasiyetini bile bile üzerine gelenler, sürekli regl olup olmadığını bazen açık açık bazen imalar yoluyla sormaya çalışanlar. Sonrasında bilmiş yorumlar, ya da kendini kötü hissetmene sebep olacak her türlü tavır, davranış, hareket, söz…
Bunu sana bir eksiklik gibi hissettirenler…
Bence bu aşamada hepsinden uzak olmalı. Eşin ve sen olmalısın gerçek hayatta bu konuyu tartışan.
Sanal paylaşımlar…Belki…O da eğer dün söylediğim yoksunluk hissine sebep vermiyorsa…
Ben ilk aşamada bebek istediğimi, korunmayı bıraktığımı söylediğim için pişmanım. Sadece 1-2 kişi paylaştıklarım, ki biri de uzun isteklerden sonra bebeğine kavuşan, sonra bebeğini kaybeden, akabinde yine bekleyişten sonra bebek sahibi olan biri olmasına rağmen, yaklaşımları acımasız.
Şimdi hatamı düzeltmeye çalışıyorum. Az önce birine tekrar korunmaya başlayacağımı söyledim. Regl olup olmadığımı sormaya mesaj atmış düşünün!

Testler idrarda LH hormonunun seviyesini ölçüyor ama elbette test bozuk olabilir. Son kullanma tarihine filan dikkat et bence.Çift çizgiyi gördükten sonra yumurtlamanın ne zaman olacağı kişiden kişiye de değişebilir. Genellikle 28 günde bir düzenli adet gören kişi için döngünün 10-16.günleri arası, sık ilişki öneriliyor.

Kızlar bu arada, regl miktarım çok az. Bulantılarım devam ediyor hala. Bu sabah ateşime baktım, ama saat 8i geçmişti ve yataktan çıkmıştım. 36,9du. Yumurtlamadan sonra bu seviyeye çıkmıştı. Birkaç kez ölçmüştüm düzenli takip etmedim. Grip filan da değilim. Kafam takıldı. Dün sabah da gebelik testi yaptım ev tipi kitle, bir şey çıkmadı ilk 5dk.da. Sonra unutup gitmişim. Aradan zaman geçince baktım silik bir çizgi var. Ama aradan zaman geçtiği için onu dikkate almıyorum. Ama ateş kafamı karıştırdı.
Pek umudum yok ama üstüne görme şüphelerim de devam ediyor. Yada kimyasal gebelik vs. gibi.
Nasılsa cumartesi sabah doktora gideceğim. Nedir ne değildir çıkacak meydana. Stresten de regl az geliyor olabilir.

Bir yaşıma daha girdim. Regl olup olmadığını sormak için mesaj mı atmış çok ilginç gerçekten. Ben kimseyi takmıyorum bu konuda birisi bir şey sorunca hazır olunca yapacağız diyorum. Israr edip de neyi bekliyorsunuz falan gibi bir şey de derse, herkesin ailevi planları vardır bizimde kendimize göre planlarımız var diyor bunun bir aile meselesi olduğunu hissettiriyorum. Geçen biri ısrarla sorunca sonunda dayanamadım eşimin keyfinin gelmesini bekliyorum ama istersen bir de sen söyle belki seni dinler dedim ve ne diyeceğini şaşırdı sustu Böyle soruları hemen kesiyorum ben kesmelerse de böyle yapıyorum işte

Bir yaşıma daha girdim. Regl olup olmadığını sormak için mesaj mı atmış çok ilginç gerçekten. Ben kimseyi takmıyorum bu konuda birisi bir şey sorunca hazır olunca yapacağız diyorum. Israr edip de neyi bekliyorsunuz falan gibi bir şey de derse, herkesin ailevi planları vardır bizimde kendimize göre planlarımız var diyor bunun bir aile meselesi olduğunu hissettiriyorum. Geçen biri ısrarla sorunca sonunda dayanamadım eşimin keyfinin gelmesini bekliyorum ama istersen bir de sen söyle belki seni dinler dedim ve ne diyeceğini şaşırdı sustu Böyle soruları hemen kesiyorum ben kesmelerse de böyle yapıyorum işte

Çok heyecanlandım şimdi Eğer grip falan değilsen bu ateş çok yüksek canım. Ben denedim yataktan çıkıp sonra ateşe bakınca 2 dizyem fark ediyor yani sabah baksan büyük ihtimalle 36.7 çıkacaktı ki bu bile yüksek. Hangi marka gebelik testi yaptın ve çizgi pembe miydi? Ben hemen her testi denedigim icin sonradan çizgi çıkıp çıkmayanı biliyorum.

Samimiyetim olmayanları ben de böyle susturuyorum. Brikaç yakın dost beni asıl rahatsız eden ama onlara da bildireceğim rahatsızlığımı başka yolu yok :96:

Yanlış hatırlamıyorsam miratech canım test. Pembe değil öyle, belli belirsiz gölge gibi. Ama o beklediği içindir onu dikkate almıyorum. Ama ateş soru işareti.
Geçen ay tam takip ettim, ateşim hep 37,2 gibi seyretti, reglden bir gün önce 36,4e düşmüştü. Bu sabah böyle ölçünce şaşırdım. Yarın sabah yataktan çıkmadan ölçeceğim bakalım. Zannetmiyorum gebelik olduğunu da var br tuhaflık.
Zaten doktor ultrasonla da bakar dimi? Bu şüphem hakkında uyarayım ama, vajinal ultrasonun zararı olur belki?

Miratech de ben sonradan bile hiç bir çizgi görmedim ama pembe değilse zaten fazla önemseme canım, hafif de olsa bir pembelik olması gerekidi. Ama ateşinin yüksek olması ve reglinin az gelmesi ilginç. Bir şey varsa doktor mutlaka ultrasonda görür . Vajinal ultrasonun zararı olacağını sanmam, hamilelere bile ilk kontrolde bakıyorlar diye biliyorum ama sen yine de uyar. Bir de çok su içerek git, vajinal bakmazsa su içmenin faydası olur. Bende bugün doktoruma gideceğim, yumurtalar çatlamış mı diye bakacak. Sabahtan beri çok ağrım var herhalde bugün çatlıyor, sabahtan beri ağrı çekiyorum. Hiç böyle olmazdı ama bu ay ilaç kullandığım için dengem bozuldu. Bakalım ne diyecek doktorum. İnşallah sen de hayırlı haberler alırsın.

İnşallah doktor güzel haberler verir canım sana da. Dışarıdan müdahale olunca insanın dengesi tepetaklak oluyor ama eminim bu emeklerine değecek. Ben senin mücadeleni çok önemsiyor ve takdir ediyorum. Gerçekten örnek alıyorum kendime. Sen doğal yollardan hamile kalacaksın yüce Allahın izniyle.
Bakalım inşallah ben de güzel haberlerle gelirim. Gitmişken smear testi de yaptırayım. Rutin kontrollerimi de aksattım ne zamandır. Bir yandan da aradan o çıkmış olsun.
Zaten dediğim gibi gebelik testini hiç önemsemiyorum da bakalım ateş yarın ne olacak. Onu merak ettim.

Sık ilişki derken,her gün mü?

canım fiyat performans olarak en iisi
okudum yaptım araştırdım denedim
idrarla yapılan Core marka
al onu düşünme hiç

cnm cvbın için tskler bitane ggde var 50 ovulasyon + 5 gebelik testi 39,90 markasıda one step kullanan var mı acaba? core olana bakıom bu arada

cnm cvbın için tskler bitane ggde var 50 ovulasyon + 5 gebelik testi 39,90 markasıda one step kullanan var mı acaba? core olana bakıom bu arada

Fiyat olarak uygunmuş. İçinde gebelik testi de var. Ama almadan önce ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka teyit et bence arkadaşım. 50 tane ürünü (eğer hergün kullanmayacaksan) uzun zamanda bitirirsin, son kullanma tarihi yakınsa eğer, elinde kullanmadan kalabilirler.

Yuh artık! Bu insanlara inanamıyorummmm! O kadar doğru söylemişsin ki bu mahrem bir konu ve yeri gelince en yakınlarınla bile konuşamıyorsun. İnsanların bunu didiklemesi çok sinir bozucu. Ya bir de ben şuna sinir oluyorum. Ben hafif kilolu bir insanım. 165 boyunda 67 kiloyum. Aslında çok değil ama biraz göbeğim var ve yeni tanıştığım bazı insanlar hamile misin diye sordukça çıl-dı-rı-yo-rum! Ya ben hamile olsam sana söylerim. Hatta belki söylemem. Sana ne di mi? Onlar sordukça ve ben HAYIR dedikçe kendime kızıyorum. Sanki suçluyum ben. Off depresyona giricem ben bu kadınlar yüzünden. Ben mesela sekreterimizi ilk gördüğümde hamile olduğunu anlamıştım 5-6 aylık filandı ama sanki biraz kilolu gibi de duruyordu. Hemen pat diye hamile misiniz diye sormadım ya değilse üzülmesin o konuyu açana kadar hiç açmadım. İnsanlar neden anlayışsız? Neyse... Burası da benim dert tahtam oldu...

Bu arada bugün benim 13.günüm ve 4 saat idrarımı tutmak zorunda kaldım bugün ve eve gelir gelmez ilk işim test yapmak oldu. Ov.testimin 3.sü çok garip çıktı. Akşam eşim gelince fotoğrafını yüklerim.Kıpkırmızı bir şey oldu. C'deki çizgi belli tamam ama diğer bütün alan pembe-kırmızı gibi bişey oldu. İlk 10 dakikada T'de silik bir çizgi vardı ama test her yere dağıldı sanki. Kırmızı C çizgisi ve pembe T çizgisi dışında kalan ve beyaz olması gereken alan da kırmızıya dönük pembe bir renk aldı. Sizce bozuk mu bu test? Yoksa çok mu fazla idrar damlattım?

Son düzenleme:

saol arkadasım hemen msj atayım son kullanma tarihini sorayımm

Bir kez bana da aynısı olmuştu. Lab.... marka mı kullanıyorsun canım. Ben günüme de bakarak negatif kabul etmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…