Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Tşk ederim canım. Bilgi alıyım die interneti kurcaladıkça kafam iyice karıştı. Bu sabah ateşimi ölçmeyi de unuttum. Offffffff yaaaaaaaaaa

Olsun canım yarın ölçersin. Ölçtüğün günleri not al, buraya yaz, yorumlariz. Ateş takibiyle ilgili topicler de var, orda yazan arkadaşlar da fikir verirler.

Günaydın.
Bence de ikisini de göz önüne alarak git canım. Bu günlerde her gün, hiç değilse 2 günde bir çalışmak iyi bence.

Yumurtlama olunca ertesi gün ateşin artıyor. Mesela benim bu ay ateşim 36.3'dü. Yumurtlama oldu ertesi sabah 36.8'e çıkmıştı. Yumurtlamadan sonra 4 gün geçti bu sabah ateşim hala 36.8. Eğer hamile değilsem bu adetten bir gün önce iniyor. Hatta bir seferinde adetten 2 saat önce düştü ve adet gördüm. Hamile kalanlarda ise ısı hamilelik sonuna kadar yüksek kalıyor. Bu progesteron hormonunun etkisi canım, ısıyı yapan hormon bu ve bu hormon yumurtlamadan sonra artıyor, rahmi hamileliğe hazırlıyor. Eğer döllenme yoksa adetle birlikte düşüyor.

yani benim dünmü oldu diyorsun.

evet cnm reglin 1. gününü 1 olarak baz alıp, 21. gün yapıyorsun.

Ayrıca hamilelerde bu hormonun değeri çok artarmış bildiğim kadarıyla. Gerçi çok artmadan hamile olanlarda var araştırdım ama genelde çok yüksek çıkması hamilelik işareti olabilirmiş. Sonuçlarını alınca bize de yaz canım, ben merak ederim

yaa çok soru soruyorum ama kızlar bu ateş olayı ne anlatırmısınız bn bilmiyomm

yazarım tabiki cnm. Arife günü yaptıracağım

Eğer pazartesi olduysa çok iyi, eger dün olduysa spemler 72 saat yaşadığı için yumurtanın döllenme şansı hala var. Ama bugünü iyi değerlendir. Hatta iki gün üst üste değerlendir. Ben bu ay yumurta takibi yaptırdım ve yumurtam çatladıktan sonra bile doktor 2 gün üst üste ilişki önerdi canım. Yani bu iki günü değerlendirmen önemli. Gerisi Allah'a kalmış, doğru zamanı bulsan bile olmayınca olmuyor. Ama biz elimizden geleni yapalım

öyle nasipte ne varsa o.ötesi yok.

yaa çok soru soruyorum ama kızlar bu ateş olayı ne anlatırmısınız bn bilmiyomm

Çok kolay, dijital bir termometre al. Her gün sanah yataktan kalkmadan ve fazla hareket etmeden uyanınca aynı saatte dil atından ateşini ölç ve kaydet. En iyisi adetin ilk günü başlamaktır böylece gün kaçırmazsın. Yumurtlama olmadan önceki gün ateşin biraz düşecek. Örnegin sürekli 36. 4 - 36.5 olan ateş bir anda 36.1 e iniyor. Yani fazla degil bir kac dizyem gibi düşüyor. Ertesi gün ise ateş birden yükseliyor, örneğin 36. 8 oluyor ki bu yumurtalamanın olduğunun işaret. İşte ateşin düştüğü günü değerlendirmek çok önemli. Bir de yükseldiği günde çalışın. Hatta yükseldiğinde 2 gün üste üste çalışmak lazım. Eğer hamileysen ateşin artık hiç inmeyecek ama değilsen adetten bir gün önce hatta bazen saatler önce inecek. Eğer ovalüasyon testiyle aynı anda yaparsan ateş testi daha iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…