Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

oğlakçım ben de ateş ölçmeyi öneririm. Geneç ay hamile olabileceğimi düşünüyordum yumurtlamadan sonra ateşim hep yüksek seyretti. Buradan sordum arkadaşlara, dediler ki regle 1-2 kala aniden düşebiliyor emin olma. 3 gün gecikmem oldu, 3. günün sabahı bir ölçtüm 1 derece kadar düşmüş, akşamına regl oldum...Kesinlikle en güveniliri ateş...

Bir türlü karşılaşamadım canım :KK3:

Nasıl gidiyor çalışmalar, kaç gün kaldı adete?

Çok kolay, dijital bir termometre al. Her gün sanah yataktan kalkmadan ve fazla hareket etmeden uyanınca aynı saatte dil atından ateşini ölç ve kaydet. En iyisi adetin ilk günü başlamaktır böylece gün kaçırmazsın. Yumurtlama olmadan önceki gün ateşin biraz düşecek. Örnegin sürekli 36. 4 - 36.5 olan ateş bir anda 36.1 e iniyor. Yani fazla degil bir kac dizyem gibi düşüyor. Ertesi gün ise ateş birden yükseliyor, örneğin 36. 8 oluyor ki bu yumurtalamanın olduğunun işaret. İşte ateşin düştüğü günü değerlendirmek çok önemli. Bir de yükseldiği günde çalışın. Hatta yükseldiğinde 2 gün üste üste çalışmak lazım. Eğer hamileysen ateşin artık hiç inmeyecek ama değilsen adetten bir gün önce hatta bazen saatler önce inecek. Eğer ovalüasyon testiyle aynı anda yaparsan ateş testi daha iyi oluyor.
hmmm hmn aliim bgn eczaneler satarmı? bide dil altımı ilk kez duydum ya onu kol altı olmazmıı

hmmm hmn aliim bgn eczaneler satarmı? bide dil altımı ilk kez duydum ya onu kol altı olmazmıı

Kol altı iyi ölçmüyor hatalı sonuç çıkabiliyor. Ben ilk ay öyle denemiştim sonuçlarda istikrarsızlıklar vardı, dil altı daha güvenilir. Her eczanede vardır derece, kolaylıkla bulursun.

Kol altı iyi ölçmüyor hatalı sonuç çıkabiliyor. Ben ilk ay öyle denemiştim sonuçlarda istikrarsızlıklar vardı, dil altı daha güvenilir. Her eczanede vardır derece, kolaylıkla bulursun.
tmm cnm çok sağol bide ne kdr bekleticem dereciyi dilinin altında

tmm cnm çok sağol bide ne kdr bekleticem dereciyi dilinin altında

Dijital derecelerde ateş ölçümü bitince ses çıkiyor, yani derece alarm veriyor o zaman anlıyorsun ve alıp bakıyorsun. Özellikle dijital derece al, fiyatı son derece ucuz ben bir marketten almıştım ve 5-10 lira gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum.

Dijital derecelerde ateş ölçümü bitince ses çıkiyor, yani derece alarm veriyor o zaman anlıyorsun ve alıp bakıyorsun. Özellikle dijital derece al, fiyatı son derece ucuz ben bir marketten almıştım ve 5-10 lira gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum.

2 gün önce 6 tl ye eczaneden aldım ben cnm

kızlar kaynatmışsınız bugün
bugün ovulasyon testim çift çizgi ve koyu hatta 4 saatte bir tekrarlıyorum ne zaman silinmeye başlıycak diye en son 3 buçukta iyice koyulaşmış bu akşam çok büyük bir aksilik olmazsa çalışma yoğunnnnnn

Bir türlü karşılaşamadım canım :KK3:

Nasıl gidiyor çalışmalar, kaç gün kaldı adete?

Valla canım benim bi karşılaşamadık gitti ya :KK43:
Valla çalışmalar fena sayılmaz. Bu ay ateş ölçmüyorum. Ov. Testi de yapmıyorum. Kendimi dinlemiyorum, nerem ağrıyor nerem değişmiş diye :)
Sadece dün adetin 15. günü diye ov. testi yaptım ama sıvı alımına ve 2 saat önceden wc.ye gitmemeye dikkat etmedim. Negatifti. Tahminim bugün-yarın ov. olacak hafiften kasık ağrısı var bugün. 27-28 kasım gibi adet günü...
Kendimi şartlamadım bakalım bu ay nasıl olacak...

Sende ne var ne yok?

Son düzenleme:
bugün ovulasyon testim çift çizgi ve koyu hatta 4 saatte bir tekrarlıyorum ne zaman silinmeye başlıycak diye en son 3 buçukta iyice koyulaşmış bu akşam çok büyük bir aksilik olmazsa çalışma yoğunnnnnn

Ben de daha yapmadım ama, bugun tahminimce pozitif çıkacak kasık ağrıma bakılırsa :)
Bakarsın aynı günlerde tuttururuz yavruyu :p

Valla canım benim bi karşılaşamadık gitti ya :KK43:
Valla çalışmalar fena sayılmaz. Bu ay ateş ölçmüyorum. Ov. Testi de yapmıyorum. Kendimi dinlemiyorum, nerem ağrıyor nerem değişmiş diye :)
Sadece dün adetin 15. günü diye ov. testi yaptım ama sıvı alımına ve 2 saat önceden wc.ye gitmemeye dikkat etmedim. Negatifti. Tahminim bugün-yarın ov. olacak hafiften kasık ağrısı var bugün. 27-28 kasım gibi adet günü...
Kendimi şartlamadım bakalım bu ay nasıl olacak...

Sende ne var ne yok?

Benim bu ay yumurta çatladı ondan eminim ama döllenip döllenmediğini Allah bilir. Şimdi bekleme dönemindeyim, eğer erken olmazsa 20 kasım adet günü. Bende artık kendimi dinlemiyorum bu belirtileri kendini dinledikçe artıyor. Geçen ay midem bulanıyordu adet gördüm anında bulantı geçti :86:

Bu ay oluruna bıraktım aynı senin gibi. Olmazsa da ne yapalım kısmet. Bu geceyi ve yarını iyi değerlendir canım. İnşallah seninde benim de bu ay tutar hatta bu ay bu topicten bir sürü hamişimiz çıkar :nazar:

Harikasın ya, ben de kendimi bu konuda tek sanıyordum ama hiç 4 saat ara ile test yapmadım daha doğrusu hiç aklıma gelmedi. Gelse kesin yapardım :KK53:

Bu ay tutmazsa önümüzdeki ay aynı senin gibi bakarım iyi strateji valla :KK49:

Benim bu ay yumurta çatladı ondan eminim ama döllenip döllenmediğini Allah bilir. Şimdi bekleme dönemindeyim, eğer erken olmazsa 20 kasım adet günü. Bende artık kendimi dinlemiyorum bu belirtileri kendini dinledikçe artıyor. Geçen ay midem bulanıyordu adet gördüm anında bulantı geçti :86:

Bu ay oluruna bıraktım aynı senin gibi. Olmazsa da ne yapalım kısmet. Bu geceyi ve yarını iyi değerlendir canım. İnşallah seninde benim de bu ay tutar hatta bu ay bu topicten bir sürü hamişimiz çıkar :nazar:

İnşallah be canım, ne güzel olur valla :)
Geçen ay kendimi dinliyodum o kadar çok belirtim vardı ki :)
Dediğin gibi regl olunca geçiverdiler :) Şimdi dinlemiyorum ya ne belirti var ne bişey :)

Dinlemicem de inşallah bundan sonra da :KK36:

Harikasın ya, ben de kendimi bu konuda tek sanıyordum ama hiç 4 saat ara ile test yapmadım daha doğrusu hiç aklıma gelmedi. Gelse kesin yapardım :KK53:

Bu ay tutmazsa önümüzdeki ay aynı senin gibi bakarım iyi strateji valla :KK49:

Vallahi benim aklıma da düşürdünüz bu işi :KK61:
Psikopata bağlamasam bari yine :KK76:

Son düzenleme:
Kızla hamile kalmak için alternatif şeyleri araştırıyordum ve bazı bilgileri netten topladım. İlgimiz çekenleri aşağıda sizinle de paylaşmak istedim. Belki faydalanan olur.

KARANFİL: HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. HER GÜN YEMEKLERDEN SONRA ALINAN BİR KARANFİL HEM AĞZINIZIN HOŞ KOKMASINA HEM DE HORMONLARINIZIN ÇALIŞMASINA YARAR. HAMİLELİKTE RAHİMİ KUVVETLENDİRİR.

Karanfil alıp kullanacağım sonuçta bir zararı olmaz.

İLGİNÇ BİR YÖNTEM

Vogel'a gore böyle bir durumda yapılabilecek iki şey var. Bunlardan birincisi vücudu, hormon üretimini arttıracak şekilde uyarmak. Bunun için birbiri ardına sıcak ve soğuk banyo yapmak etkili olacaktır. Bedenin alt kısmını sık sık bu şekilde yıkamak hamile kalmak için çok etkili bir yöntemdir. Aynı şekilde, kan dolaşımını hızlandıran her şey kanın karın bölgesinde toplanmasını sağlayacak ve bu da vücudun hormon üretimini arttıracaktır.

Bu ay olmazsa önümüzdeki ay bunu da deneyeceğim.

Aytaşı :

Histeri,kısırlık,yolculuk rahatsızlıkları,sıskalık,siğilere karşi,umut verir,zehirlenme,kazalardan korur,başarı ve mutluluk getirir,hamileliği destekler,bereketliliği arttırır.

Anladığım kadarıyla bu taşı kolye gibi boyunca taşıyabiliyormuşuz. Ama taşı haftada bir kere yıkamak yada tuzlu suda bir gece bekletmek gerekliymiş. Aksi halde zararı bile olabilirmiş. Bunu biraz daha araştıracağım bana kolay geldi, bulabilirsem alacağım bir tane.

Akupunktur

Akupunktur tedavisi sonrası birçok hastamızın hamilelik dönemine girdiği sevinçle gözlenmiştir.
Çünkü akupunktur tedavisi, kısırlık sorunu olan erkek ve kadın hastaya mevcut tedavi yöntemleri arasında en etkili yaklaşımı sunar. Şöyle ki;
Erkekte:
Erkekte sperm sayısını artırır ve hareketliliğine güç kazandırır. Canlılık kazandırır.
Hormonal sistemi düzelterek, sperm yapısındaki bozukluğu ortadan kaldırır,
-Spermler üzerinde olumsuz etkide bulunabilecek zararlı salgıları hormonal tedaviyle durdurur.
Çocukluktan itibaren eğer geçirilmiş bir rahatsızlık varsa, bu sebeple bozulan immün sistemini ve vücuttaki denge sistemini düzenler. Böylece vücudu normal seviyeye getirir.
Kadında:
Bağışıklık sisteminden kaynaklanan olumsuz faktörleri tümünden tedavi eder,
Akupunkturel stimülasyon tedavsiyle yumurtalıklar gereken miktarda uyarılır. Böylece yumurtalıkların büyümesi, kanda hormon düzeylerinin yükselmesi sağlanır.
Yumurta üretimi artar ve bozukluğu giderilir,
Tüplerdeki tıkanmaları ortadan kaldırır,
Chlamydia ve Mycoplasma gibi sık rastlanan bakterilerin oluşumunu önler,
Endometriotik rahatsızlıklarda en etkin tedaviyi gerçekleştirerek,
Yumurtalıklarda bulunan ve çikolata kisti adı verilen kistin çözünümünü ve ortadan kalkmasını sağlar,
Hormon tedavisiyle, yumurta hücresi üzerinde olumsuz etkide bulunabilecek zararlı salgıları durdurur yumurtlamaya teşvik eder.
Aynı zamanda adet bozuklukları giderilir, adet dönemi düzene girer,
Rahim iç tabakası kalınlaştırılır.
Hastalıkta en sık rastlanan karın alt bölgelerindeki ağrıyı giderir.
Böylece adet kanamasının hemen öncesinde başlayan ağrılar son bulur.
Cinsel temas sırasındaki ağrılar gider.

akupunktur çok aklıma yattı biraz daha araştırayım diyorum

Evet alternatif yöntemler denenebilir, zararsız görünüyorlar. Akapunkturu bilemiyorum. Seneler önce kilo vermek için denemiştim, lazerli olanını pek bir faydası olmamıştı. Yine kiloyu kendi gayretimle vermiştim. Ama iğnelisinden çok memnun kalan arkadaşlarım var.

Evet alternatif yöntemler denenebilir, zararsız görünüyorlar. Akapunkturu bilemiyorum. Seneler önce kilo vermek için denemiştim, lazerli olanını pek bir faydası olmamıştı. Yine kiloyu kendi gayretimle vermiştim. Ama iğnelisinden çok memnun kalan arkadaşlarım var.

Akupunkturu araştırmam lazım, sonuçta çok emek gerektiriyor kaç seansa gidiliyor, ücreti nedir, başarı yüzdesi ne bilmem lazım. Ama karanfil, su ile bedenin altını yıkama çok basit. Taşı bilmiyorum ona da bakacağım ama bir kolyenin zararı olmaz. Başka bir şey bulursam yazarım canım. Faydası olur mu bilmiyorum ama denemekten de zarar gelmez. Ovalüasyon testi, ateş yöntemi zaten uğraşıyoruz, biraz da farklı bir şeylere bakayım. İnşallah bu ay hamile kalırız da bunlara gerek kalmaz :KK49:

Akupunkturu araştırmam lazım, sonuçta çok emek gerektiriyor kaç seansa gidiliyor, ücreti nedir, başarı yüzdesi ne bilmem lazım. Ama karanfil, su ile bedenin altını yıkama çok basit. Taşı bilmiyorum ona da bakacağım ama bir kolyenin zararı olmaz. Başka bir şey bulursam yazarım canım. Faydası olur mu bilmiyorum ama denemekten de zarar gelmez. Ovalüasyon testi, ateş yöntemi zaten uğraşıyoruz, biraz da farklı bir şeylere bakayım. İnşallah bu ay hamile kalırız da bunlara gerek kalmaz :KK49:

İnşallah canım, bu ay kalalım da bu yöntemlere gerek kalmasın :)
Bugün de en yakın arkadaşlarımdan biri doğum yaptı, diğeri de hamile... Artık sıra bende olsun ya :KK52:

İnşallah canım, bu ay kalalım da bu yöntemlere gerek kalmasın :)
Bugün de en yakın arkadaşlarımdan biri doğum yaptı, diğeri de hamile... Artık sıra bende olsun ya :KK52:

Ya hiç sorma bu ara bende çok hamilelik haberi aldım. Allah isteyen herkese versin. Artık kasım anneleri topgine hep beraber geçelim :KK49:

X