Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Mrb arkadaşlar. Bende bu ay ovülasyon testini denemek istiyorum. Dikkat etmem gerekenler hakkında bilgilendirir misiniz beni. Napacağımı bilmiyorum. Bu ayda böle deniim die düşünüyorum. Bu da olmazsa artık hiçbişe yapmıycam. :)

bugün reglmin 13.günü ve sabah tükürük testi yaptım otsuz şimdi idrarda ovulasyon testi yaptım az silik çıktı sanırım 2 gün sonra filan koyulaşacak yada en koyu bu silinecek yavaş yavaş

Selam....Ov. testinde sanırım önemli olan her gün yaklaşık aynı saatlerde yapmak (prospektüsünde en tavsiye edilen saatler yazar), sabah idrarıyla yapmamak, en az 2 saat önce normalden fazla sıvı almamak (mümkünse hiç) ve yine 2 saat tuvalete çıkmamak, tutup testi öyle yapmak. Ben 4 saat filan tutup öyle yapıyordum testi.
Testlerin prospektüslerinde genelde testler pozitif gösterdikten 24-36 saat içerisinde yumurtlama gerçekleşir yazıyor ama benim ayın 9unda pozitif gösterip yumurtlamanın 13ünde olduğu da oldu. Ateş ölçümü ov. testlerinden daha güvenilir. Ama ateşi yorumlamak da daha zor...

Tşk. ederim cvp için. Ben henüz almadım testi bugün alcam inşallah. Benim bugün adetin 5. günü ateş ölçümüne yarın başlasam olur muu?:44:

2 aydır aynı koyulukta olmadı benimkiler...
hep az açık rengi...
yani bu yumurtlamadığım anlamına mı geliyor arkadaşlar...

Tşk. ederim cvp için. Ben henüz almadım testi bugün alcam inşallah. Benim bugün adetin 5. günü ateş ölçümüne yarın başlasam olur muu?:44:

Olur sanırım...Aslında regl ile birlikte başlasaydın daha iyiydi, bazıları yüksek ateşle regl oluyormuş....Ama bundan sonra takip et sen bence. Sabah kalkar kalmaz, hatta yataktan çıkmadan, mümkünse saat 7-7.30 arasında, dil altından dijital termometreyle alırsan iyi olur. Herhangi bir şey yemeden, banyo vs. vücut ısısını değiştirecek birşeyler uygulamadan...

Genellikle yumurtlamadan önce az bir düşüş ve yumurtlamayla birlikte 0,5-1 derece gibi bir artış oluyor ve regle kadar böyle sürüyor. Eğer hamile isen, regl gününde de düşmüyor. Zaten üzerine görme yoksa adet gecikmen de başlıyor. Ama eğer regl olacaksan 1-2 gün önce ateş normal seyrine düşüyor ve 1-2 gün içerisinde regl oluyorsun.

kızlar test pozıtıf cıktı bhcg 311 e cıkmıs ınsallah narkoz etkılememıstırde bebıs olur dua edın kızlar ddarısı hepınızın basına opuyorum hepınızı

kızlar test pozıtıf cıktı bhcg 311 e cıkmıs ınsallah narkoz etkılememıstırde bebıs olur dua edın kızlar ddarısı hepınızın basına opuyorum hepınızı

niye narkoz aldın hayatım ne zaman aldın tam olarak yani bebeğe yada regl gününe göre yazar mısın

Isı ölçümlerini yataktan kalkmadan ve fazla hareket etmeden aynı saatte yapıyorsun değil mi canım? Bir de dil altından olması önemli. Ben ilk ay kol altından yapmıştım hep düşüktü, şimdi dil altından yapıyorum daha yüksek çıkıyor. Bunlara dikkat etmek gerekli.

kizlarrr birsey sormak istiyorummm
ovulasyon gununde gogusleri aciyan ozellikle koltuk altina dogru
varmidir??? bu normalmi acaba????

canım önceden koltuk altı ölcüyodum onları yazmadım sabah 7 de dil altından ölçüyorum

kizlarrr birsey sormak istiyorummm
ovulasyon gununde gogusleri aciyan ozellikle koltuk altina dogru
varmidir??? bu normalmi acaba????

ovalüasyon gününden sonra prolaktin artar ama günün geçmesi lazım. İstersen bir prolaktin hormonuna baktır yükselmesi gögüsleri etkiler çünkü ve yüksekse ilaç kullanmadan hamile kalmak zordur. Ama yüksekse başka zamanlarda da göğüslerde dolgunluk olur canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…