- 22 Nisan 2008
- 8.760
- 0
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #10.881
kızlar ben düzensin oluyorum tablom listede daha ovulasyon testi yapayım mı ?????????
Selam kızlar, Kimse yok ama yine de yazayım. Tükürük ile ovalüasyon testine fazla güvenmeyin derim ben. Ben bu ay doktor kontrolünde yumurta takibi yaptırdım. Daha doğrusu hormon sorunum olduğu için farklı bir doktora görünmek istedim ve gittiğimde doktor yumurtamın 19 mm. oldugunu söyledi. Çatlatma iğnesi verdi ve iki gün üst üste ilişki dedi. Yani en doğurgan oldugum zamandı o dönem. Sabah erken saatte tükürük testime baktım ve bir tane bile egrelti otu yoktu. Yani teste göre doğurgan degildim. Ayrıca doktora gitmeden önceki günlerde de bakıyordum ve hiç eğrelti otu çıkmamıştı. Yani tükürük testi her zaman doğru göstermiyor. Bence ısı takibi ile de desteklemek lazım, hatta en iyisi 10. ile 20. günler arası iki günde bir ilişki gerekli. Sadece ovalüasyon testine güvenmek doğru değilmiş bunu anlamış oldum ki son 4 aydır buna göre hareket ediyorum. Bakalım bu ay ne olacak, inşallah artık bu ay tutar
ben zaten artık hiç o tükürük testlerine hiç güvenmiyorum yapmıyorumda ama yarın sabah bir yapayım diyordum tam belki öylesine yaparım
oğlakçım ben de ateş ölçmeyi öneririm. Geneç ay hamile olabileceğimi düşünüyordum yumurtlamadan sonra ateşim hep yüksek seyretti. Buradan sordum arkadaşlara, dediler ki regle 1-2 kala aniden düşebiliyor emin olma. 3 gün gecikmem oldu, 3. günün sabahı bir ölçtüm 1 derece kadar düşmüş, akşamına regl oldum...Kesinlikle en güveniliri ateş...
bide ateşe sarcaz desenealiim ben bugün bi termometre
Canım ben bu ay hevesim kırıldığından mıdır nedir ne ateş ölçtüm ne ovülasyon testi yaptım.
Ama geçen ay hem ateş takibi hem ovülasyon testiyle birlikte gitmiştim. Ateş yanılmadı ama test de yanıldı. Adet tarihime göre 14 gün geri gelerek bakıyorum, ov. testi pozitif gösterdikten 4. Gün sonra yumurtlama olmuş. Oysa testlerde 24-36 saat içerisinde diye yazıyor.
en iisi gün aşırı devam etmek bence. Test ateş vs bakmadan
Evet bence de...Ama o da her zaman tutmuyor işte...En güzeli hiç kafaya takmadan, oluruna bırakmak bir süre. Tabi yeni başlayanlar için söylüyorum, yoksa bazı durumlar için hekim yardımı şart ona sözüm yok da...
Geçen ay günler geçmek bilmiyordu, bu ay ne çabuk geçmiş, kendimi rahat bıraktım ya....
Evet bence de...Ama o da her zaman tutmuyor işte...En güzeli hiç kafaya takmadan, oluruna bırakmak bir süre. Tabi yeni başlayanlar için söylüyorum, yoksa bazı durumlar için hekim yardımı şart ona sözüm yok da...
Geçen ay günler geçmek bilmiyordu, bu ay ne çabuk geçmiş, kendimi rahat bıraktım ya....
sen bilmiosundur. Ben girdim hekim takibine. Eşimin sperm sayısı ve ileri harekette sorun çıktı. 3 ay takip edecekmiş olmadı tüp bebek merkezine yönlendirecekmiş. Öküz dann die de söledi he
Selam canım ne zamandır görünmüyorsun, merak ettim seni...Ben de giremedim, senelik izne çıkmıştım geldiğimde baktım ki kimseler yok :)
senin regl günün ne canım
sen bilmiosundur. Ben girdim hekim takibine. Eşimin sperm sayısı ve ileri harekette sorun çıktı. 3 ay takip edecekmiş olmadı tüp bebek merkezine yönlendirecekmiş. Öküz dann die de söledi he
Bende bir süredir giremedim girince de sen yoktun canım. Bu ay doktor kontrolunde deniyorum, yumurta takibi yaptırdım ve çatlatma iğnesi oldum. Ama zihnimi notr durumda tutuyorum ne umutlanmak istiyorum ne de olumsuz düşünmek. Artık kısmet bakalım ne olacak. Sen nasılsın, nasıl gidiyor çalışmalar?
Hayırlısı olsun canım, hadi bakalım. Ben de 3 gün gecikmeyle regl oldum geçen ay...Kendimi frenlemeye çalışsam da epey üzüldüm. Allahtan annemin yanındaydım Eskişehirde, yoksa kendi başıma daha yıkıcı olurdu. Regl tarihime bakarak yorumda bulunuyorum, sanırım ov. tarihini kaçırmışım ben. Test pozitif verdikten 4-5 gün sonra olmuş yumurtlama regl tarihinden 14 gün geriye gelirsen...O arada da çalışma yok bizim. Nasılsa ov. testi pozitif verince 24-36 saat içinde yumurtlama olmuştur diye, salmıştık kendimizi. İnsan da yoruluyo biliyo musun. Stresi bi yandan....
Bu ay çok rahatım. Ne ateş ölçtüm, ne ov. testi. Günler daha çabuk geciyo valla, geçen ay günler geçmek bilmiyodu
Başka bir doktora daha görünmeni öneririm canım. Benim de fsh sorunum var. Simdiye kadar 4 doktora gittim hepsi bana hemen tüp bebek dedi. Hatta birisi tüp bebekle bile hamile kalmama yüzde 20 şansı verdi. Ama ben beklemek istedim ve biraz daha araştırdım. Bu hafta cerrahpaşanın bir profesörünün muayenesine gittim. Doktor tüm testlerime baktı, beni muayene etti ve kısaca senin doğal yolla çocuğun olur tüp bebeğe gerek yok dedi. Tabi nasıl mutlu oldum anlatamam, sanki hamile kalmış gibi sevindim. 4 doktordan sonra çok da şaşırdım. Doktorum bana çok güven verdi ve şimdi onunla devam ediyorum. Tek doktorlar karar vermeyin derim ben çünkü başıma geldi.
kızlar slm herkese 2 gündür kasıklarımda bi ağrı war adetimede daha war yumurtlama dönemiminde geçmiş olması lazım bebk olabilirmi sizce test yapayımmıı
yaaaa nedeenn değilmidiryapmmaaaa bekleeeeeeeeeeeeeee
yaaaa nedeenn değilmidir