Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Selam canım ne zamandır görünmüyorsun, merak ettim seni...Ben de giremedim, senelik izne çıkmıştım geldiğimde baktım ki kimseler yok :)

ben zaten artık hiç o tükürük testlerine hiç güvenmiyorum yapmıyorumda ama yarın sabah bir yapayım diyordum tam belki öylesine yaparım

oğlakçım ben de ateş ölçmeyi öneririm. Geneç ay hamile olabileceğimi düşünüyordum yumurtlamadan sonra ateşim hep yüksek seyretti. Buradan sordum arkadaşlara, dediler ki regle 1-2 kala aniden düşebiliyor emin olma. 3 gün gecikmem oldu, 3. günün sabahı bir ölçtüm 1 derece kadar düşmüş, akşamına regl oldum...Kesinlikle en güveniliri ateş...

bide ateşe sarcaz desene aliim ben bugün bi termometre

bide ateşe sarcaz desene aliim ben bugün bi termometre

Canım ben bu ay hevesim kırıldığından mıdır nedir ne ateş ölçtüm ne ovülasyon testi yaptım.
Ama geçen ay hem ateş takibi hem ovülasyon testiyle birlikte gitmiştim. Ateş yanılmadı ama test de yanıldı. Adet tarihime göre 14 gün geri gelerek bakıyorum, ov. testi pozitif gösterdikten 4. Gün sonra yumurtlama olmuş. Oysa testlerde 24-36 saat içerisinde diye yazıyor.

Son düzenleme:

en iisi gün aşırı devam etmek bence. Test ateş vs bakmadan

en iisi gün aşırı devam etmek bence. Test ateş vs bakmadan

Evet bence de...Ama o da her zaman tutmuyor işte...En güzeli hiç kafaya takmadan, oluruna bırakmak bir süre. Tabi yeni başlayanlar için söylüyorum, yoksa bazı durumlar için hekim yardımı şart ona sözüm yok da...
Geçen ay günler geçmek bilmiyordu, bu ay ne çabuk geçmiş, kendimi rahat bıraktım ya....

sen bilmiosundur. Ben girdim hekim takibine. Eşimin sperm sayısı ve ileri harekette sorun çıktı. 3 ay takip edecekmiş olmadı tüp bebek merkezine yönlendirecekmiş. Öküz dann die de söledi he

senin regl günün ne canım

sen bilmiosundur. Ben girdim hekim takibine. Eşimin sperm sayısı ve ileri harekette sorun çıktı. 3 ay takip edecekmiş olmadı tüp bebek merkezine yönlendirecekmiş. Öküz dann die de söledi he

Geçmiş olsun canım...Böyle işte doktorlar...Dan diye söylüyorlar, babam rahmetlinin hastalığında da bize öyle yapmışlardı. Löp diye söyleyiveriyorlar...Allahın izniyle bu 3 ay takipte olur inşallah, tüp bebeğe gerek kalmadan...

Selam canım ne zamandır görünmüyorsun, merak ettim seni...Ben de giremedim, senelik izne çıkmıştım geldiğimde baktım ki kimseler yok :)

Bende bir süredir giremedim girince de sen yoktun canım. Bu ay doktor kontrolunde deniyorum, yumurta takibi yaptırdım ve çatlatma iğnesi oldum. Ama zihnimi notr durumda tutuyorum ne umutlanmak istiyorum ne de olumsuz düşünmek. Artık kısmet bakalım ne olacak. Sen nasılsın, nasıl gidiyor çalışmalar?

senin regl günün ne canım

Benim günü gününe tutmuyor canım adetim. Kah 32 günde, kah 31 günde...Bazen 33 oluyor....Son 3 adet tarihim, 24 ağustos, 24 eylül, 27 ekim...Sanırım bu ay 29u gibi olur...bugünlerde ov.testi yapsam pozitif çıkar muhtemelen, önümüzdeki günlerde de yumurtlama olur herhalde ama hiç test yapasım yok. elimde de test var halbuki...çantamda gezdiriyorum :87:

Başka bir doktora daha görünmeni öneririm canım. Benim de fsh sorunum var. Simdiye kadar 4 doktora gittim hepsi bana hemen tüp bebek dedi. Hatta birisi tüp bebekle bile hamile kalmama yüzde 20 şansı verdi. Ama ben beklemek istedim ve biraz daha araştırdım. Bu hafta cerrahpaşanın bir profesörünün muayenesine gittim. Doktor tüm testlerime baktı, beni muayene etti ve kısaca senin doğal yolla çocuğun olur tüp bebeğe gerek yok dedi. Tabi nasıl mutlu oldum anlatamam, sanki hamile kalmış gibi sevindim. 4 doktordan sonra çok da şaşırdım. Doktorum bana çok güven verdi ve şimdi onunla devam ediyorum. Tek doktorlar karar vermeyin derim ben çünkü başıma geldi.

Hayırlısı olsun canım, hadi bakalım. Ben de 3 gün gecikmeyle regl oldum geçen ay...Kendimi frenlemeye çalışsam da epey üzüldüm. Allahtan annemin yanındaydım Eskişehirde, yoksa kendi başıma daha yıkıcı olurdu. Regl tarihime bakarak yorumda bulunuyorum, sanırım ov. tarihini kaçırmışım ben. Test pozitif verdikten 4-5 gün sonra olmuş yumurtlama regl tarihinden 14 gün geriye gelirsen...O arada da çalışma yok bizim. Nasılsa ov. testi pozitif verince 24-36 saat içinde yumurtlama olmuştur diye, salmıştık kendimizi. İnsan da yoruluyo biliyo musun. Stresi bi yandan....
Bu ay çok rahatım. Ne ateş ölçtüm, ne ov. testi. Günler daha çabuk geciyo valla, geçen ay günler geçmek bilmiyodu

Aynı hatayı ben de çok yapmışım canım. Doktora gitmeden önceki sabah tükürük testine bakmıştım ve ot hiç yoktu. Sonra doktorum yumurtan 19 mm olmuş dedi yani çatlamasına az kalmış. Sonra iğnemi oldum ve yumurta 36 saat sonra çatladı. Bir önceki gün de test yapmıştım yine negatifti. Senin anlayacağın teste güvenseydim ovalüasyonu kaçıracaktım. Bu ay tam zamanına denk geldi. Test yapmak faydalı ama ateşini de ölçmeni öneririm. Bir de istersen doktora git yumurta takibi yaptır böylece tam gününü biliyorsun

adı nedir efendim :) paylaşınız en acilinden :)

kızlar slm herkese 2 gündür kasıklarımda bi ağrı war adetimede daha war yumurtlama dönemiminde geçmiş olması lazım bebk olabilirmi sizce test yapayımmıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…