- 23 Aralık 2018
- 3.738
- 2.893
- 32
Canım çok sağol ilgin için bunlara baktırdım ama gayet normal tiroidim yüksekti 2 ah önce düşürdük ilaçla ama doktorum PCO filan demedi gayet temiz dedi ama anlamadım neden benim testler böyle sinirimi bozdu artık bu ayda olmazsa ovu yapmıcam zaten oluruna bırakçam hayırlısı inşallahBazı böbrek üstü hastalıklar ve troit bezinin normalden yavaş çalışmasıda bunların aracındaymış arkadaşım
- Menopoza giriş: Menopoz yaklaştığında ve özellikle de menopoza girişle birlikte FSH hormonu ve LH normal değerlerin üzerine çıkar.
- Hipofiz adenomu (hipofiz bezi tümörleri): Hipofiz bezinde ortaya çıkan bazı tümörler vücutta Luteinleştirici Hormonun aşırı miktarda üretimine neden olur. Aslında çoğunlukla iyi huylu olan bu tümörler, kişide hormon bozukluklarına yol açar.
- Bazı genetik hastalıklar: Kadınların yaşadığı Turner sendromu ve erkeklerin yaşadığı Klinefelter sendromu vücutta Luteinleştirici Hormon seviyesinin normalden fazla olmasına sebep olur.
- Polikistik Over Sendromu (PCOS):Kadınların yumurtalıklarında çok sayıda kistlerin olduğu, yumurtlamanın bozukluğunun yaşandığı ve adet düzensizliklerinin olduğu bir hastalıktır. Bunların yanında Polikistik Over Sendromunda kadının vücudunda ekstra kıllanma görülebilir. Bu durum vücuttaki insülin direnci ile ilişkili ve kadının FSH hormonu normal veya düşük olmasına rağmen LH hormonu yüksek seyreder.
- Alkol kullanımı: Kişinin uzun süreli ve fazla miktarda alkol kullanımı testislerde yetersizliğe neden olur ve bundan dolayı da Luteinleştirici Hormon seviyesi yükselir.
- Kadınlarda yumurtalık, erkeklerde testis yetmezliği: Farklı sebepler dolayısıyla testislerin veya yumurtalıkların fonksiyonlarını yeterince yerine getirememesi sorunudur. Genellikle radyasyon almak, kemoterapi, birtakım ameliyatlar, enfeksiyonlar, travmalar, tümörler ve çeşitli hastalıklar yumurtalık ve testis yetmezliklerine neden olabilir.a