• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi yardım..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Normalde dundu adetim kahverengi lekelenmem oldu arkasi hemen gelirdi normalde simdiye derya deniz olmaliydi bugun pedim hic batmamis mesela ama hafif kanama pecetemi kirlieticek kadar hicbir belirtimde yok ne kasik agrisi ne bel agrisi ne goguslerimde hissiyat anlamadim gercekten noldugunu..Oglumda rota virusu cikti 2 gundur hastanedeydim pert oldum kendimden utandim bi evladim baygin yatiyor bense ikincisi icin cabaliyorum diye aglamaktan helak oldum dua edin arkadaslar rabbim sagligimizi almasin gercekten gerisi cok bos..
Allah şifa versin çok geçmiş olsun

Normalde dundu adetim kahverengi lekelenmem oldu arkasi hemen gelirdi normalde simdiye derya deniz olmaliydi bugun pedim hic batmamis mesela ama hafif kanama pecetemi kirlieticek kadar hicbir belirtimde yok ne kasik agrisi ne bel agrisi ne goguslerimde hissiyat anlamadim gercekten noldugunu..Oglumda rota virusu cikti 2 gundur hastanedeydim pert oldum kendimden utandim bi evladim baygin yatiyor bense ikincisi icin cabaliyorum diye aglamaktan helak oldum dua edin arkadaslar rabbim sagligimizi almasin gercekten gerisi cok bos..
Çok geçmiş olsun. Tez zamanda iyileşsin inşallah

Çatlama olduktan sonra yumurtanın ömrü 12-24 saat canım. Doktor 2 gece ilişki önerdiğine göre belki yumurtanın büyüklüğünü baz alarak ovulasyonun (çatlamanın) yakın olduğunu, misal 1 gün içinde gerçekleşeceğini öngörmüştür. O nedenle ovulasyon öncesi gün + ovulasyon günü olarak 2 gün önermiştir. Yumurta takibi konusunda deneyimli olan arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilir.
LH testine gelince, maalesef ovulasyonu anlamak için çok güvenilir bir yöntem değil. Mesajımdaki 2. Resme bakarsan orada cift yükselişli bir A grafiği göreceksin. Orada LH önce az yükselmiş, hatta daha yükselmeden ovulasyon gerçekleşmiş, sonra düşmüş ve taa çok sonra peak yapmış. Belki senin de buna benzer, yani peak'in sonradan oluştuğu bir grafiğin vardır.
Ovulasyon takibi için doktor kontrolü dışında en iyi yöntem ateş takibi canım. Önümüzdeki ay ateşini takip edip yumurtalama gününü tespit edebilirsin :KK39:
Canım bugün başka bi bölüme tekrar hastaneye gitmiştim. Aynı katta olunca doktora gidip tekrar sordum. Notlarından bakarak bana dediği o gün çatlama olmuş. Bir ayda da tek olur dedi. O günleri degerlendirseydin dedi. Ama zaten ben eşimle tartıştım ve değerlendiremedim :( ovulasyon testi bugün biraz daha koyu çıktı ama hala ilkinden daha koyu değil.. Belki de senin dediğin gibi sonradan pik yaptı bilemiyorum

Geçmiş olsun canım.. Acil şifalar dilerim

Merhaba şimdi bu ovülasyon testi yumurta çatlayınca mı çift çizgi oluyor olgunlaşınca mı
çatlamak üzere olduğunda
o çift çizgi gördüğün zamanlarda 12 saat içinde çatlıyor yanılmıyorsam
lh hormonu yumurtanın çatlaması için tetikleyici görev görüyor

Merhaba şimdi bu ovülasyon testi yumurta çatlayınca mı çift çizgi oluyor olgunlaşınca mı
Çift çizgi birkaç gün boyunca çıkabilir. Testin pozitif sayılması için T'nin C kadar veya daha koyu olması gerekiyor. Test pozitif çıktıktan sonra 12-36 saat içinde çatlama bekleniyor. Ama bu ortalama bir tahmin sadece.
Yukarıda yazdıklarımı okursanız LH yükelişindeki davranışın kadından kadına değiştiğine dair bulguları görebilirsiniz. Bazı arkadaşlar çatlamadan sonra pozitif görmüşler.
Teste tahmini yumurtlama gününüzden birkaç gün önce başlayıp misal 10 gün ya da fazla testiniz varsa daha uzun süre test ederek kendi bünyenizdeki davranışı takip edebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.. Dun aksam ki ovulasyon testim bu sekilde. Bu sabah tekrarladim ama cok silik cikti. Lutfen bilgisi olan yardimci olabilir mi ? Yorumlarsaniz cok sevinirim ..

Eklentiler

• 1519639656232.jpg
    1519639656232.jpg
    27,7 KB · Görüntüleme: 77
Merhaba arkadaşlar.. Dun aksam ki ovulasyon testim bu sekilde. Bu sabah tekrarladim ama cok silik cikti. Lutfen bilgisi olan yardimci olabilir mi ? Yorumlarsaniz cok sevinirim ..
Merhaba, bu test pozitif değil. Sıvı alımına dikkat ediyor musunuz? Sabah ilk idrarla test etmediniz değil mi?
Sabahki testinizden en az 6 saat sonra yeniden test edin bence

Merhaba, bu test pozitif değil. Sıvı alımına dikkat ediyor musunuz? Sabah ilk idrarla test etmediniz değil mi?
Sabahki testinizden en az 6 saat sonra yeniden test edin bence

Yok ilk idrarla yapmadim sivi da hic almadim teati yapana kadar ama cok silik ckti. Aksamki niye bu kdr koyuydu anlam veremedim

Back