- 31 Temmuz 2017
- 994
- 557
- 103
- 41
- Konu Sahibi sadeceMelek
-
Hayır canım dikkate alma. Benimki de sonradan koyulaşıyor ama ben 5 dk dolunca üzerine günü yazıp fotoğrafını çekiyorum. Sonraki koyuluğu umursamıyorum. Zaten üzerinde de 10 dakikadan sonrasını dikkate almayın yazıyor. Ay içerisinde hiç tamamen koyuluk görmüyorsan bi progesteron tahlili yapmanı tavsiye ederim. Bende de koyulaşmıyor. Belki de geç yumurtluyorum bilmiyorum ama yine de bi tahlil yapıp yumurtlayıp yumurtladığıma emin olacağım. Sen de yap bence.Kızlar merhaba.. Hemen konuya geçeceğim. Ovulasyon testi yapıyorum ama hiç bi zaman ilk 10 dk içersinde koyuluk olmuyor. Yaklaşık bir saat sonra koyulasma oluyor. Sizce bu bir saat sonra olan koyulasmayi mi dikkate almalıyım? Herkesin testi koyu koyu.. Onlar hep ilk 5 dk içersinde mi öyle koyu oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim
Aaa bunu bilmiyordum. Bi de akşam deniycem bakalım farkedecek mi bende. Ben ateş ölçümü de yapıyorum canım. Aynen dediğin gibi. Ateşte yumurtanın çatlayıp çatlamadığı bile belli oluyor.Ben de geçen ayki testlerimde hiç koyu çizgi görememiştim, ikinci çizgi çok silik kalıyordu. Yabancı bir forumda bazı kadınlarda LH hormonun akşam saatlerinde pik yaptığını ve öğleden sonra test yaparsa pozitif sonucun kaçtığını okudum. Bu yüzden bu ay günde iki defa (araya 6 saat koyun denşyor) test yaptım veeee akşam testimde ikinci çizgiyi kontrolden daha koyu gördüm! Oysa o gün ve ertesi gün 14:30'da yaptığım iki testte de test çizgisi çok silik çıktı. Akşam yapmasam pozitifi kaçıracakmışım yani...
Bu arada ufak bir bilgi: Bu testlerin pozitif çıkması yumurtlamanın kesin olarak gerçekleştiğini kanıtlamıyormuş. Evde yapılan ve kanıt olabilecek tek yöntem ateş takibi.
Canım çok teşekkür ederim. Bi kaç aydır evde test ile bakıyorum ve her zaman ilk 5 dkda silik çıkıyor. Burda da kızlar resim koyuyorlar hep 5 günden itibaren olan vs. Acaba bekleyince mi öyle koyuluk oluyor diye düşünmeye başlamıştım. Dediğin gibi bi tahlil ya da doktor takibi yaptırsam mi acaba.. Progesteron tam olarak ne anlam ifade ediyor?Hayır canım dikkate alma. Benimki de sonradan koyulaşıyor ama ben 5 dk dolunca üzerine günü yazıp fotoğrafını çekiyorum. Sonraki koyuluğu umursamıyorum. Zaten üzerinde de 10 dakikadan sonrasını dikkate almayın yazıyor. Ay içerisinde hiç tamamen koyuluk görmüyorsan bi progesteron tahlili yapmanı tavsiye ederim. Bende de koyulaşmıyor. Belki de geç yumurtluyorum bilmiyorum ama yine de bi tahlil yapıp yumurtlayıp yumurtladığıma emin olacağım. Sen de yap bence.
Canım çok teşekkür ederim. Ama ben zaten testlerimi genelde saat 18.00 gibi işten gelince yapıyorum. Acaba daha da mı geç saatte yapsam? Çünkü uyuma saatim ortalama 1 gibi oluyor. Bi de 21.00 gibi deneyim bakalım farkedecek mi.. Ateş takibi de hiç yapmadım ama önerirsin galiba?Ben de geçen ayki testlerimde hiç koyu çizgi görememiştim, ikinci çizgi çok silik kalıyordu. Yabancı bir forumda bazı kadınlarda LH hormonun akşam saatlerinde pik yaptığını ve öğleden sonra test yaparsa pozitif sonucun kaçtığını okudum. Bu yüzden bu ay günde iki defa (araya 6 saat koyun denşyor) test yaptım veeee akşam testimde ikinci çizgiyi kontrolden daha koyu gördüm! Oysa o gün ve ertesi gün 14:30'da yaptığım iki testte de test çizgisi çok silik çıktı. Akşam yapmasam pozitifi kaçıracakmışım yani...
Bu arada ufak bir bilgi: Bu testlerin pozitif çıkması yumurtlamanın kesin olarak gerçekleştiğini kanıtlamıyormuş. Evde yapılan ve kanıt olabilecek tek yöntem ateş takibi.
Bende bu ay ovulasyon testi yaptım. Idrari damlatinca hemen koyulaşmaya başlıyor. Bi doktora görünseniz iyi olur. 5 dk dolmadan sonuç çıkıyor yani. Veya başka bi test alıp deneyin. Ancak mutlaka doktora gidinKızlar merhaba.. Hemen konuya geçeceğim. Ovulasyon testi yapıyorum ama hiç bi zaman ilk 10 dk içersinde koyuluk olmuyor. Yaklaşık bir saat sonra koyulasma oluyor. Sizce bu bir saat sonra olan koyulasmayi mi dikkate almalıyım? Herkesin testi koyu koyu.. Onlar hep ilk 5 dk içersinde mi öyle koyu oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim
5 dk içersinde cır çizgi oluşuyor ama hep silik kalıyor. Bu ay farklı bir marka aldım onu deneyeceğim. Henüz adetim biteli 5 gün oldu. Biraz daha bekleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi doktora gitmek en iyisi sanırım. TeşekkürlerBende bu ay ovulasyon testi yaptım. Idrari damlatinca hemen koyulaşmaya başlıyor. Bi doktora görünseniz iyi olur. 5 dk dolmadan sonuç çıkıyor yani. Veya başka bi test alıp deneyin. Ancak mutlaka doktora gidin
Belki geç oluyordur yumurtlama.. Bence siz yine de teste devam edinAy kızlar benide korkuttunuz şimdi benimde aynı şekilde aradan uzun bi süre geçince koyulaşıyor ilk damlatıorm sadece ilk çizgi çıkıyor diğer silik olan 5-10 dk sora beliriyor bende daha 13. Günüm yumurtlama henüz olmadı ondan diye düşünmüştüm bi kaç gün daha takip edeyim bakıyım nolcak bende akşam 7 de yapıyorum
Adetiniz biteli 5 gün olmuş başlamanız gerekiyordu bence. Benim yumurtlamam 10.gunmus bende bu ay öğrendim. Adetiniz biter bitmez başlayın derim ben. Çünkü herkesin farklılık gösteriyor. Birde sabah 11-12 arasi yapın mutlaka. Ilk idrarla değil. Ben 08.00 'den 11.00 e kadar maksimum 3 bardak su içiyorum sadece.5 dk içersinde cır çizgi oluşuyor ama hep silik kalıyor. Bu ay farklı bir marka aldım onu deneyeceğim. Henüz adetim biteli 5 gün oldu. Biraz daha bekleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi doktora gitmek en iyisi sanırım. Teşekkürler
Bence ilk ay denerken günde 2 defa ölçerseniz daha emin olursunuz. Örneğin LH değeriniz 13-14:00'te pik yapıyorsa ama siz 21:00'de ölçerseniz gene kaçırmanız söz konusu olabilir.Canım çok teşekkür ederim. Ama ben zaten testlerimi genelde saat 18.00 gibi işten gelince yapıyorum. Acaba daha da mı geç saatte yapsam? Çünkü uyuma saatim ortalama 1 gibi oluyor. Bi de 21.00 gibi deneyim bakalım farkedecek mi.. Ateş takibi de hiç yapmadım ama önerirsin galiba?
Yumurtlama döneminden sonra yumurtlama olursa artış gösteren bi hormon. Gebelik hormonu diye de geçiyor. Düşüklüğünde yumurtlamada sıkıntı oluyor, olsa bile gebelik gelişemeden sonlanıyor. Adetin 21. 22. 23. Günleri yapılıyor. 10 ve üzeri olması lazım sonucun.Canım çok teşekkür ederim. Bi kaç aydır evde test ile bakıyorum ve her zaman ilk 5 dkda silik çıkıyor. Burda da kızlar resim koyuyorlar hep 5 günden itibaren olan vs. Acaba bekleyince mi öyle koyuluk oluyor diye düşünmeye başlamıştım. Dediğin gibi bi tahlil ya da doktor takibi yaptırsam mi acaba.. Progesteron tam olarak ne anlam ifade ediyor?
Bilgilendirici olmuş canım sağolasın. Yani progesteron hormonu normal olan birinde sadece yumurtlama olmuş değil yumurta çatlamış da diyebiliriz. Yanlış anlamadım heralde.Yukarıdaki zeynepugr arkadaşımız da değinmiş, sıvı tüketimini minmumda tutmak gerçekten önemli. Aslında bu yöntemin en sevmediğim yanı bu. Hem sıvı almamak hem de birikmiş idrarla test yapmak gerekiyor :)
İlgisini çeken arkadaşlar için hormon değişim seviyelerini gösteren bir çizim ekliyorum. Sarı LH, pembe progesteron.
LH'ın tabiri caizse zıplama yaptığı, yani testlerde kopkoyu çıktığı günün ertesinde (ortalama 12-36 saat sonra) yumurtlama gerçekleşiyor; ve de çatlayan yumurta progesteron salgıladığı için progesteron miktarı yavaşça yükseliyor. (bunu da ikinci resimde görebilirsiniz).
İşe yararsa ne mutlu bana :) Yumurtlama, yumurtlamanın çatlaması, ovulasyon hepsi birebir aynı şey canım. Yumurtanın folikülü yırtıp serbest kalması anlamına geliyor. Yani aslında bi nevi folikül "yumurtlamış" oluyor, yumurta serbest kalıyor :)Bilgilendirici olmuş canım sağolasın. Yani progesteron hormonu normal olan birinde sadece yumurtlama olmuş değil yumurta çatlamış da diyebiliriz. Yanlış anlamadım heralde.
Bi de progesteron testi hep 21-23 arası yapılıyor deniyor. Ama yumurtlaması geç olan biri içinde bu süre yine aynı mı olur. İleri kayar mı.
Yanlış anlatmıştım galiba.. Bugün adetin 11. Günü ve ben 9. Günden beri yapıyorum zaten testi.. (adetim 7 gün sürdü bu ay nerdeyse.. Ertesi günü test yapmadım bittikten 2. Gün başlamış oldum yani teste).. Galiba ben yakalayana kadar bir öğlen bir akşam yapsam daha garanti olacak sanırım. Normalde suyu da çok seviyorum o kadar zor ki su içmemek..Adetiniz biteli 5 gün olmuş başlamanız gerekiyordu bence. Benim yumurtlamam 10.gunmus bende bu ay öğrendim. Adetiniz biter bitmez başlayın derim ben. Çünkü herkesin farklılık gösteriyor. Birde sabah 11-12 arasi yapın mutlaka. Ilk idrarla değil. Ben 08.00 'den 11.00 e kadar maksimum 3 bardak su içiyorum sadece.
Çok teşekkür ederim. Çok bilgi verici bir yorum olmuş benim için.. Belki benim de sizin dediğiniz gibi oluyor ve ben farkedemiyorum. Şimdi İnternetten sipariş vermek için ateş ölçer bakacağım. Dijital olanlardan mi tavsiye edersinizBence ilk ay denerken günde 2 defa ölçerseniz daha emin olursunuz. Örneğin LH değeriniz 13-14:00'te pik yapıyorsa ama siz 21:00'de ölçerseniz gene kaçırmanız söz konusu olabilir.
Ateş takibini öneririm ben kesinlikle. Zahmetsiz, masrafsız bir yöntem. Ben 2 ay ateş takibi ile yumurtlama günümü belirlemiştim. Bu ayki testlere de ona göre başladım, 2. test günümde pozitifi görmüş oldum.
Mesela geçen ay ateş takibi 15. gün yumurtladığımı göstermişti. Bu ay da öyle olacaksa testin 14. gün pozitif çıkması gerekiyordu. Ben de teste 13. gün başladım günde 2 defa olarak... 14. gün akşamı pozitif gördüm (test kontrolden daha koyu); ancak diğer tüm testlerimde ikinci çizgi çook açıktı. (Aynı 5li paketten çıkan testleri kullandım)
Yumurtlama döneminden sonra yumurtlama olursa artış gösteren bi hormon. Gebelik hormonu diye de geçiyor. Düşüklüğünde yumurtlamada sıkıntı oluyor, olsa bile gebelik gelişemeden sonlanıyor. Adetin 21. 22. 23. Günleri yapılıyor. 10 ve üzeri olması lazım sonucun.
İşe yararsa ne mutlu bana :) Yumurtlama, yumurtlamanın çatlaması, ovulasyon hepsi birebir aynı şey canım. Yumurtanın folikülü yırtıp serbest kalması anlamına geliyor. Yani aslında bi nevi folikül "yumurtlamış" oluyor, yumurta serbest kalıyor :)
Progesteron testi konusunda bilgim yok ama dediğin akla çok yatkın. Grafiklere göre yumurtlamadan 7 gün sonra pik değere ulaşmış gibi. Şöyle bir bilgi buldum az önce:
Ovulasyonun siklusun yaklaşık 14. günü olduğu kabul edilirse 21. Gün progesteron ölçümü yapılması için en ideal zamandır. Ancak normal regl siklüsü 21-35 gün kabul edilir ve 21 gün aralıklarla adet gören kadınlarda ovulasyon 9. gün olabilirken, 35 gün aralıklarla adet gören kadınlarda ise ovulasyon 22. günde olmaktadır. Böyle durumlarda ovulasyon tespiti için serum progesteron ölçümü yapılacak en uygun zaman beklenen menstruasyon tarihinden 1 hafta önce olmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?