- 16 Eylül 2020
- 1.544
- 750
- 27
-
- Konu Sahibi Flowers001
evet canim doktorum banada onermedi akintidan vs degisebiliyor mus ama ben 3 aydir adetten sonraki 15 16 gun de yumurtluyorum normal stabil 14 gun yani bu adet takvimleri 14 gunden hesap ediyor mesela neden adetten hemen sonra degilde yumurtlama oldugu yada olacagi gunler t cizgim pik yapiyor peki bu düdüncemde doktoru yalanliyor biraz tabi onlar daha iyi bilir herseyi ondan kusskum yok ama ise yaramaz deyipte siyirip atmamak lazim ne kadar cok insan var bunlari kullanipta gebe kalan onlarin varligi birazda olsa umut veriyor dediginiz gibi gun asiri denenebilir ama buda cinsel yasami kotu etkiler bir sure sonrasinda ben zaten klomene basliyacagim bu ay ve yumurtlamam doktor kontrolunde olucak sanirim bu son ovulasyo teslerim allah sonumuzu hayir etsin gercekten bu isler cok zormiisDoktorum bana ovulasyon testlerini önermedi. Hepsi yanlış verebiliyor sonucu güvenilmez dediği için gün aşırı ilişkiye devam. En kesin bu şekilde gebe kalabilirsiniz. Zaten mantık olarak pko hastalarında LH yüksekliği var, ovulasyon testleri de LH hormonu üzerinden çalışan kasetler, yani benim aklıma da yatmıyor pko hastalarında özellikle.
amin canimmmİnşallah güzel şeyler olur canım rabbim daha beterinden sakınsın inşallah
Ya bir de psikolojik olarak ovulasyon testlerini her gün yapıp yok oldumu olmadımı diye takip edip strese sokmak istemiyorum kendimi açıkçası. Pko stres sevmez zaten, sürekli de bu konuya odaklanınca bence kötü bir psikoloji oluşuyor insanda. Gün aşırı ilişki olduğu zaman zaten farketmiyor yumurta 24 saat yaşar, o yüzden de kendimi bir de ovulasyon stresine sokmuyorum. Zaten gebelik testlerini yapmak bile stres yani. Kendi adıma LH yüksek dediğim gibi o yüzden test bana güvenilir gelmiyor aklıma yatmıyor o yüzden hiç girmedim.evet canim doktorum banada onermedi akintidan vs degisebiliyor mus ama ben 3 aydir adetten sonraki 15 16 gun de yumurtluyorum normal stabil 14 gun yani bu adet takvimleri 14 gunden hesap ediyor mesela neden adetten hemen sonra degilde yumurtlama oldugu yada olacagi gunler t cizgim pik yapiyor peki bu düdüncemde doktoru yalanliyor biraz tabi onlar daha iyi bilir herseyi ondan kusskum yok ama ise yaramaz deyipte siyirip atmamak lazim ne kadar cok insan var bunlari kullanipta gebe kalan onlarin varligi birazda olsa umut veriyor dediginiz gibi gun asiri denenebilir ama buda cinsel yasami kotu etkiler bir sure sonrasinda ben zaten klomene basliyacagim bu ay ve yumurtlamam doktor kontrolunde olucak sanirim bu son ovulasyo teslerim allah sonumuzu hayir etsin gercekten bu isler cok zormiis
canim gebelik dusunuyorsan her yolu dene derim bence nevar strese girecek inan bende pcoyum ama normal gunluk bir rutincesine yapip geciyorum ustunde cokta fazla durmuyorum acikcasi t yi koyu gordugum zaman diyorum ki allahim sukurler olsun hic olmassa yumurtlaya biliyorum bu beni daha cok motive ediyor nedense bu sekilde kotu dusunmeyin belkide size faydasi olur daha cok daha kontrollu ilerlersiniz pcoyuz ve yumurtlamalarimiz cok sacma sapan zmanlarda olabilir bizim aksine kullanmamiz lazim bence yada kesinlestirmek istiyorsak yumurtlamayi doktor kontrolunde gorerek yapmamis lazim zaten gun asirida deniyorsunuz anladigim kadariyla esinde bi sperm sorunu varsa belki bu engel oluyordur gebeliye cunku sperm sorunu olanlara gun asiri deneme onerilmiuor diye biliyorum sen hic doktora gittinmi canim klomen herhangi bi yumurta gelisyirici onermedimi doktoeunYa bir de psikolojik olarak ovulasyon testlerini her gün yapıp yok oldumu olmadımı diye takip edip strese sokmak istemiyorum kendimi açıkçası. Pko stres sevmez zaten, sürekli de bu konuya odaklanınca bence kötü bir psikoloji oluşuyor insanda. Gün aşırı ilişki olduğu zaman zaten farketmiyor yumurta 24 saat yaşar, o yüzden de kendimi bir de ovulasyon stresine sokmuyorum. Zaten gebelik testlerini yapmak bile stres yani. Kendi adıma LH yüksek dediğim gibi o yüzden test bana güvenilir gelmiyor aklıma yatmıyor o yüzden hiç girmedim.
Zor işler bunlar, Allah hepimize güç versin
Geçen ay tedaviye başladık, ilk sefer femara ve çatlatma iğnesi kullanmama rağmen tribe girdim resmen. Her gün test yaptım nerdeyse :)canim gebelik dusunuyorsan her yolu dene derim bence nevar strese girecek inan bende pcoyum ama normal gunluk bir rutincesine yapip geciyorum ustunde cokta fazla durmuyorum acikcasi t yi koyu gordugum zaman diyorum ki allahim sukurler olsun hic olmassa yumurtlaya biliyorum bu beni daha cok motive ediyor nedense bu sekilde kotu dusunmeyin belkide size faydasi olur daha cok daha kontrollu ilerlersiniz pcoyuz ve yumurtlamalarimiz cok sacma sapan zmanlarda olabilir bizim aksine kullanmamiz lazim bence yada kesinlestirmek istiyorsak yumurtlamayi doktor kontrolunde gorerek yapmamis lazim zaten gun asirida deniyorsunuz anladigim kadariyla esinde bi sperm sorunu varsa belki bu engel oluyordur gebeliye cunku sperm sorunu olanlara gun asiri deneme onerilmiuor diye biliyorum sen hic doktora gittinmi canim klomen herhangi bi yumurta gelisyirici onermedimi doktoeun
haklisin canim herkezin farkli bir bakis acisi var bunyelerimiz cok farkli sanirim ben biraz relaxsim bu konuda keske esimde ben kadar relax olsaGeçen ay tedaviye başladık, ilk sefer femara ve çatlatma iğnesi kullanmama rağmen tribe girdim resmen. Her gün test yaptım nerdeyse :)
Yani herkesin psikolojisi farklı, geçen ay hamile görmek dahi istemiyordum.
Eşimde problem yok. Tedavi süreci devam ediyor, ama dediğim gibi ben bu olayı fazla düşünürsem daha çok kafaya takarım o yüzden akışına bıraktım yani doktor ne derse onu yapıyorum, güveniyorum şuan kendisine.
Yüzde 20 şansımız var bu şekilde. Zaten biz yumurta geliştirici ve iğneyle normal yumurtlayabilen biri haline ancak ulaşabiliyoruz.haklisin canim herkezin farkli bir bakis acisi var bunyelerimiz cok farkli sanirim ben biraz relaxsim bu konuda keske esimde ben kadar relax olsahsg isteyecegim doktorumdan baktim olmuyor yaptiricam sanirim gozumu kararttim bu ayda bir gecsin bakalim da klomenle belki bir sonuc elde ederiz doktor tedaviye yanit verirsin dedi artik uzulmiyeyim diyemi dedi bilmiyorum
8 aydir deniyoruz canim ama benim esimde tek tarafli varikosel var ve doktor gebelik olusasiya kadar deneyin olmadi ameliyat dedi bakalim bekliyoruz doktor esimin degerlerinin gebelik olusturabilecegini ve spermlerin etkilenmedigini soyledi bakalim nasip ama ben ilk aylar hemen ayaga kalkiyordum bi 5 ay ayim oyle gecti daha 3 aydir denemeden sonra yarim saat kadar uzaniyorum ve ilk defq yumurta gelistirici kullqnicam catlama ignesini bilemiyorum doktor catlamazsa catlaticaz dedi belki kendi catlarYüzde 20 şansımız var bu şekilde. Zaten biz yumurta geliştirici ve iğneyle normal yumurtlayabilen biri haline ancak ulaşabiliyoruz.
İlk denemenmiydi? Ben bir de yumurta için destekleyici vitamin kullanıyorum. İnofolic combi belki duymuşsundur, onun benzeri pholicaps isimli. Bu vitamin desteğinin de işe yarayıp yaramadığını bu ay görecem, kontrole gittiğimde. Çünkü bu ay da olmayacak gibi geliyor bana, adetin 3. günü tekrar femara başlıcaz.
Burda okumuştum yine biri yazmisti ben 1 senedir bu testlerde düzenli olarak pik görüyorum ama doktorda yumurta takibi yaptirdigimda yumurtanin yeterli olgunluğa gelmedigini gördük, demekki test belli bir olgunluğu gösteriyor ama döllenmesi icin yeterli değilmiş 1 sene bosa zaman kaybım oldu yazmıştı. Onu duyunca bu testlerle en fazla 6 ay denemeliym diye düşündüm bencanim ben cok sukur hep pik goruyorum ama doktorumda adetten 8 gun sonra bakti ultrasonda olgun yumurtam yok ama ben adetten yaklasik 14 15 16 gunleri arasi t cizgisini pik goruyorum ve 2 yada 3 gun suruyor doktor oyle diyor ama testte nasil yumurtlama goruyorum onuda anlamadim o sure zarfindami buyuyor yumurtalarim kafamda deli sorular
en garantisi doktor kontrolu altinda gebelik denemek canim heleki birde pcoy san ben hem ovulasyon hemde doktor kontrolunde deniyecegim bu aydan sonraki zamanlarda sanirim bu sekilde isi garantileye bilirim ancaBurda okumuştum yine biri yazmisti ben 1 senedir bu testlerde düzenli olarak pik görüyorum ama doktorda yumurta takibi yaptirdigimda yumurtanin yeterli olgunluğa gelmedigini gördük, demekki test belli bir olgunluğu gösteriyor ama döllenmesi icin yeterli değilmiş 1 sene bosa zaman kaybım oldu yazmıştı. Onu duyunca bu testlerle en fazla 6 ay denemeliym diye düşündüm ben
Merhaba bende pcoluyum ovulasyon testi kullanıyorum ilk kullandım bu ay pik grdüm ama olmadı galiba tüp bebeğe başvurucaz yıprandık artık dediğiniz gibi doğru sonuç vermiyormn acaba günleri boşuna mı değerlendiriyoruzBurda okumuştum yine biri yazmisti ben 1 senedir bu testlerde düzenli olarak pik görüyorum ama doktorda yumurta takibi yaptirdigimda yumurtanin yeterli olgunluğa gelmedigini gördük, demekki test belli bir olgunluğu gösteriyor ama döllenmesi icin yeterli değilmiş 1 sene bosa zaman kaybım oldu yazmıştı. Onu duyunca bu testlerle en fazla 6 ay denemeliym diye düşündüm ben
Ne kadar süredir deniyosunuz bebek? Ne düzeyde pko her ay adet görür müsünüz?Merhaba bende pcoluyum ovulasyon testi kullanıyorum ilk kullandım bu ay pik grdüm ama olmadı galiba tüp bebeğe başvurucaz yıprandık artık dediğiniz gibi doğru sonuç vermiyormn acaba günleri boşuna mı değerlendiriyoruz
5. Sene bitti beş senedir düşünüyoruz hiç hamile kalamadım aşılama oldum iki kere oda tutmadı adet zamanlarım değişiyo bazen 15 günde bir oluyorum bazen 30 günde oluyorum ama 2 ayı geçmiyo oluyorum mutlakaNe kadar süredir deniyosunuz bebek? Ne düzeyde pko her ay adet görür müsünüz?
Eşinizde bi sorun var mı? Siz yumurta takibi klomen falan denediniz mi neden olmuyo bi sebep söylemedi mi dr?5. Sene bitti beş senedir düşünüyoruz hiç hamile kalamadım aşılama oldum iki kere oda tutmadı adet zamanlarım değişiyo bazen 15 günde bir oluyorum bazen 30 günde oluyorum ama 2 ayı geçmiyo oluyorum mutlaka
Eşimde bi sıkıntı yok 6 kere klomen +çatlatma iğnesi kullandım olmadı 2 aşılama oldum yine olmadı yumurtlamamın sıkıntılı olduğunu sylediler rahim filmim falan normal çıktı yumurtalarım yeterli byüyüp çatlayaamıyomuşEşinizde bi sorun var mı? Siz yumurta takibi klomen falan denediniz mi neden olmuyo bi sebep söylemedi mi dr?
Allah Allah.. bu zamana kadar takviye vs bisuru sey de kullanmışsınızdır illaki. Peki hacamat sülük denediniz mi hiç?Eşimde bi sıkıntı yok 6 kere klomen +çatlatma iğnesi kullandım olmadı 2 aşılama oldum yine olmadı yumurtlamamın sıkıntılı olduğunu sylediler rahim filmim falan normal çıktı yumurtalarım yeterli byüyüp çatlayaamıyomuş
Evet hacamatta yaptırdım bazen bende çok şaşırıyorum bu kadar şeye rağmen bir kere hamile kalamamak çok ktü bi duygu tüp bebek düşünüyoruz ya oda tutmazsa dye korkuyorum inannınAllah Allah.. bu zamana kadar takviye vs bisuru sey de kullanmışsınızdır illaki. Peki hacamat sülük denediniz mi hiç?
Ya tabi insan birçok seyi denedikten sonra umudu kırılıyor ama her yeni deneme yeni bir umut demek. Maddi gücünüz varsa tutana kadar yaptırın bence tüp bebek. Evet cok zahmetli bi süreç, cok yakından şahit oldum, kadın için özellikle zahmetli ve zor ama bazi zorlukların mükafatı da cok tatlı oluyor, inşallah ilkinde tutar Rabbim aratmasın bir an önce kavuştursun insallahEvet hacamatta yaptırdım bazen bende çok şaşırıyorum bu kadar şeye rağmen bir kere hamile kalamamak çok ktü bi duygu tüp bebek düşünüyoruz ya oda tutmazsa dye korkuyorum inannın
Rabbim isteyen herkeze nasip etsin tutacağını bilsem varımı yoğumu vermeye razıyım gerçekten siz neler denedinizYa tabi insan birçok seyi denedikten sonra umudu kırılıyor ama her yeni deneme yeni bir umut demek. Maddi gücünüz varsa tutana kadar yaptırın bence tüp bebek. Evet cok zahmetli bi süreç, cok yakından şahit oldum, kadın için özellikle zahmetli ve zor ama bazi zorlukların mükafatı da cok tatlı oluyor, inşallah ilkinde tutar Rabbim aratmasın bir an önce kavuştursun insallah