ovulasyon testi kullanip hamile kalanlar yardimci olabilir mi

merhaba, ovulasyon takibi için reglin 25 gün olacakmış gibi başla çünkü az olandan başlarsan kaçırma ihtimalin kalmaz:) testin açıklamasında kaçıncı gün yazıyor bilemiyorum ama bendekinde 25 gün için reglinin başlangıcıdan itibaren 8.gün başlıyorsun. sabah ilk idrarındla yapma ve testi yapmadan önce çok sıvı tüketme vede hergün aynı zamanda yapmalısın. C-çizgisi ve T-çizgisi bulunuyor testlerde. T çizgisinde koyulaşma gördükten sonraki 24-36 saat içerisinde yumurtlama-çatlama-ovulasyon olacak ve yumurtan sadece 12-24 saat arası döllenmeye uygun olacaktır.
cinsiyet konusunda ise bilimsel bir makalede okudugumu paylaşmak istiyorum. cinsiyet belirleme sadece erkege baglıdır. bilmsel olarak Y kromozomu taşıyan spermler X kromozoumu taşıyanlara göre hızlıymış ve uzun ömürlü. Egerki sen yumurtlama dan 12 saat önce ilişkiye girersen ortamda X kromozomları hali hazırda bulunacaklar, yumurtlama olunca yumurta direkt onlarla karşılaşma olasılığı fazla. tabiki yumurtlamadan sonra yada aynı zamanlarda ise hızlı koşan Y kromozolu spermler döllemeyi sağlama olasılığı fazla. tabiki bunlar olasılıklar. bilimsel olarak yazlıanlar denenbilir ama yinede sğlıkla hayırlısı ile temenni ederimki kucagınıza bebeklerinizi alırsınız. :)
Cok cok tesekkur ederim.
Kalem kalem ne guzel anlatmissiniz.
Rabbim gonlunuzden gecen herseyi o anda nasip etsin size ins

merhaba hanımlar. bende ilk kez ovilasyon testi kullanıp hamile kalanlardanım.

benim şöyle oldu. ben adetimin 10. gününden itibaren testi yapmaya başladım. 16. güne kadar test negatifti 17. gün koyulaştı. 18. gün tam olarak koyuydu ve 19 ve 20 günler yeniden negatif oldu. ancak benim şöyle birşey oldu. benim 16. günden önce ilişki olmadı. yani yumurtam çatladığında ilişki olmadı. hatta ben yumurtlamayı yakaladım ama ilişki olmadı hamile kalamam dediğimde hamile kalmışım. anlayacağınız, yumurta çatlamadan önce spermin rahim içinde olması gerekiyormuş. birçok kişi bana bunu söylemişti. gerçekten de öyleymiş,

hanımlar, eğer ovilasyon testini kullanıyorsanız kesinlikle faydasını görürsünüz, ben 1,5 yıllık evliyim ve ilk defa kullandım. hemde yumurtlama gününden bir gün önce ilişki olmasına rağmen hamile kaldım. buna da dikkat edin derim ben
Yumurtlamadan once spermler varsa rahimde bir teoriye gore kiz bebeginizin olma olasiligi yuksekmis:)

Bnde cizginin cok koyu oldugu gunle iliski yasadim ama sadece bir gun iliski oldu baklaim nolcak mazertim 17.sinde ama hamile degilimdir buyuk ihtimal oyle hissediyorum:KK43:

Bnde cizginin cok koyu oldugu gunle iliski yasadim ama sadece bir gun iliski oldu baklaim nolcak mazertim 17.sinde ama hamile degilimdir buyuk ihtimal oyle hissediyorum:KK43:

bende ovu. ile hamile kaldım. çift çizgi günü değilde ertesi günü değerlendirmeni tavsiye ederim. ama o günde tutma ihtimali çok çok yüksek. çünkü 2 3 gün öncesi ilişkiden bile hamile kalabiliyosun. umutsuzluğa düşme ve bi belriti arama kendinde. ben hiç bi belirti yaşamadım. 8.haftama girdim daha yeni yeni bişeyler belirti veriyor.

bende ovu. ile hamile kaldım. çift çizgi günü değilde ertesi günü değerlendirmeni tavsiye ederim. ama o günde tutma ihtimali çok çok yüksek. çünkü 2 3 gün öncesi ilişkiden bile hamile kalabiliyosun. umutsuzluğa düşme ve bi belriti arama kendinde. ben hiç bi belirti yaşamadım. 8.haftama girdim daha yeni yeni bişeyler belirti veriyor.
Canım öğrendikten sonra herhangi bir düşük tehlikesinden bahsettler mi sana ilk gebelik düşer vb gibi

Canım öğrendikten sonra herhangi bir düşük tehlikesinden bahsettler mi sana ilk gebelik düşer vb gibi

yok hayır çok şükür. hatta doktor normal hayatına devam et kendini kısıtlaman gereken bişey yok sadece çok fazla ağır kaldırma yeterli dedi. ama o dediğini duymuştum bazı doktorlar moral bozmak için birebir sağolsunlar.

yok hayır çok şükür. hatta doktor normal hayatına devam et kendini kısıtlaman gereken bişey yok sadece çok fazla ağır kaldırma yeterli dedi. ama o dediğini duymuştum bazı doktorlar moral bozmak için birebir sağolsunlar.
ya of evet kanamam falan yok ama doktor ilk ebbekler genelde düşer bilgin olsun dedi resmen. neyse hayırlısı diyelim. Valla ben temizlik ev işi falan bile yapıyorum çok abartmadan sen de kısıtlamadın di mi kendini

ya of evet kanamam falan yok ama doktor ilk ebbekler genelde düşer bilgin olsun dedi resmen. neyse hayırlısı diyelim. Valla ben temizlik ev işi falan bile yapıyorum çok abartmadan sen de kısıtlamadın di mi kendini

ben abartarak yapıyorum ama mecbur olduğum için taşındım ve ev karmakarışık mecbur yapıyorum. düşük riskin yoksa bişey olmaz Allah ın izniyle. durduk yere böyle söylemesi çok garip. imkanın varsa başka bi doktora da görün derim. moral çok önemli hamilelikte. ben bile sinir oldum doktora şimdi. :KK12::KK12:

ben abartarak yapıyorum ama mecbur olduğum için taşındım ve ev karmakarışık mecbur yapıyorum. düşük riskin yoksa bişey olmaz Allah ın izniyle. durduk yere böyle söylemesi çok garip. imkanın varsa başka bi doktora da görün derim. moral çok önemli hamilelikte. ben bile sinir oldum doktora şimdi. :KK12::KK12:
Yine de dikkat et Canım kendine o taşınma işleri ağır oluyor çünkü :/ küçük bir yerdeyim doktor seçeneğim yok maalesef Ben de öyle dedim hayırlıısyla bir şey olmaz dedim çok takmıyorum her doktor bir başka tuhaf ya

Yine de dikkat et Canım kendine o taşınma işleri ağır oluyor çünkü :/ küçük bir yerdeyim doktor seçeneğim yok maalesef Ben de öyle dedim hayırlıısyla bir şey olmaz dedim çok takmıyorum her doktor bir başka tuhaf ya

kesinlikle öyle. sen boşa kafana takma. bazı doktorlar gerçekten uyuzluk yapmak için napıcağını şaşırıyo. Dua et bolbol. Allah tan başkası bilemez. Hem herkes ilk çocuğunu düşürüyomuymuş sanki. folik asiti ihmal etme vermiştir zaten doktor. o sağlıklı tutunmasını sağlıyo

kesinlikle öyle. sen boşa kafana takma. bazı doktorlar gerçekten uyuzluk yapmak için napıcağını şaşırıyo. Dua et bolbol. Allah tan başkası bilemez. Hem herkes ilk çocuğunu düşürüyomuymuş sanki. folik asiti ihmal etme vermiştir zaten doktor. o sağlıklı tutunmasını sağlıyo
Evet ya ben de öyle dedim kendi kendime o Zaman herkes ilkini düşürürdü yok ki ama öyle bir şey. Hiç takmıyorum zaten önemsemedim sadece aklıma takılmıştı sana sorayım dedim:) sağol canım benim Aynen folik asitte ikinci kuyuya başladım zaten. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hayırlıısyla

Ovulasyon testi bana ilk ayda fayda etmedi sanirm 1 hafta oldu bugun gebelik teati yapyim olmamis:KK43:(
Ne mutlu ilk kullanimda olanlara..

Ovulasyon testi bana ilk ayda fayda etmedi sanirm 1 hafta oldu bugun gebelik teati yapyim olmamis:KK43:(
Ne mutlu ilk kullanimda olanlara..

1 haftada idrar testinde çıkmaz. ancak kanda çıkar o da çoook düşük bi değer çıkar. bende 5. kez kullanmamda hamile kaldım. umutsuzluğa yer yok :)

Belki bi umut iste:KK43:
Sonunda olmusya oda cok guzel :)
Ya bu testi nasil kullaniyosunz siz bi kutuda 5 teat var nasil yapiyosunz bi anlatrmisinz bn 1 tane yaptim oda koyu cizgiyiydi 1 aksam aayla yinr yaptim silikti..
her aksam mi yapicam bunu?
Cift cizgi cikinca ust uste 3 gece iliskimi olacak?

Belki bi umut iste:KK43:
Sonunda olmusya oda cok guzel :)
Ya bu testi nasil kullaniyosunz siz bi kutuda 5 teat var nasil yapiyosunz bi anlatrmisinz bn 1 tane yaptim oda koyu cizgiyiydi 1 aksam aayla yinr yaptim silikti..
her aksam mi yapicam bunu?
Cift cizgi cikinca ust uste 3 gece iliskimi olacak?
Merhaba canim,
Ben gitti gidiyordan aldim 18 tl icinde 24 ovu. 6 gebelik testi var.
Bugun adetimin son gunu ve basladim.
Hergun ayni saatte deniyorsun ben 11:00 de yapiyorum.
Testi yapmadan 2 saat once sivi alimini azaltmalisin.
T cizgisi C cizgisi ile ayni koyuluga ya da daha koyu bir renge ulasincaya kadar her gun ayni saatte denemelisin.
Koyu cizgiyi gorunce 24-36 saat arasinda yumurtlama oluyormus(ayni zamanda jel renginde uzayan bir akintida oluyormus yumurtlama gununde)ben o gece ve ondan sonraki 2 gun birliktelik oluyor diye biliyorum.
Sonrasi rabbime kalmis dua ederiz artik:)
5 tane cok az ama senin reglin her ay duzeliyse yeter sana onlar.
En kisa surede bebeklerimize kavusmamiz dilegiyle:KK66:
Kolay gelsin

Ins vardir canim.
Belli olmaz o gune denk geldiyse tek iliskiden kalan arkadaslarda var.
Rabbim kalbine gore versin.
Sonucunu yazarsin burdan:)

Bu nasil bunu alayimmi kullanan varmi

Eklentiler

• Screenshot_2015-11-10-19-46-30.jpg
    Screenshot_2015-11-10-19-46-30.jpg
    163,2 KB · Görüntüleme: 104
X