Selam Kızlar,
Nasılsınız bakalım? Umarım herkes gönlünden geçeni layığıyla,hayırlısıyla yaşar.
uzun zamandır yoktum ortalıkta fark eden oldu mu bilmiyorum.
Bildiğiniz üzere gebelik için topikteki herkes gibi çalışıp duruyordum :)
sağlık konusunda çok pimpirikliyim.hamile olabileceğimi düşündüğüm ay yumurtlamadan sonra adet gününe kadar sigarayı mı bırakmadım,fast food yemeyi mi kesmedim daha neler neler.Hani hamile olursam bebeğe zararı olmasın diye .Azıcık kırıklık var :)
Bu böyle 1 ay,2 ay,3 ay... devam etti.Herkesin söylediği rahat olmak kafaya takmamak çünkü stres öncelkle üreme hormonlarını etkiliyormuş.Kafadan atmak kolay değil tabi hele ki ilk ay deneyip negatif sonucu aldıktan sonra ister istemez takıntı haline gelebiliyor.
Bu ay çalışmalardaki düşüncem 'Allah istedikten sonra olmayacak şey yok.Takma olursa olur,olmazsa olmaz.KAderinde ne varsa onu yaşayacaksın.Düşünme,anın tadını çıkar,6.kattan düşşen de Allah ömür verdikten sonra bebek seninle olur.Alnına ne yazıldıysa o.' dedim ve fast food da yedim,sigarayı da içtim.Zaten çok içmem günde 3-5.İlişki sonrası bel boşluğuna yastık koydum uzandım,gayesizce.Bir de dipnot geçeyim kızlar ben yastık koydugumda başımın altına da koyuyordum,bu sefer başımın altına koymadım tam meyil verdim yani :) Önemli bir ayrıntı oldugunu düşünüyorum.
Sadece 4 gün ilişki oldu.11.13.15.18. günler.Adetten 10 gün öncesinde göğsüm ve kasıklarım ağrımaya başladı,birkaç güne göğüslerim büyümeye ve sızlamaya başladı.'Allah Allah bu sefer erken adet olacağım herhalde ' dedim.Adetten 2 gün önce falan ağrır göğüsler,ağrısı geçer adet olurum çünkü.Neyse üzerinde durmadım dedim ya saldım çayıra mevlam kayıra :)Bu ay ovulasyon testi de kullanmamıştım.
Bu arada 3 gün inanılmaz derecede kabızlık vardı.Bu yaşıma kadar hiç böyle olmamıştım.Ben hep adet öncesi ishal olurum.Kusura bakmayın tavsiyenin ayıbı olmaz.
Yaşadığım bu değişiklikler üzerine birşeyler sezmeye başladım ama hiç üstünde durmadım.Tabi bu arada 10 gün geçti sızım sızım ağrıyan göğüslerde bir değişiklik yok.Kornişon turşusuyla cevizi birlikte yedim
tuzlu patmaış mısırın tuzlarını resmen yaladım.Normalde az tuzlu yiyen bir insanım ama canım nasıl istiyor anlatamam.Eşim suratıma bakakalmıştı.Bakışırken acaba mı? deyip karnımı gösterip,gülümsemiştik.
Uzun hikayemi anlattıktan sonra sadede gel artık dediğinizi duyar gibiyim.
Adet günüm 1 gün geçti ama her an kan boşalacakmış gibi kasık ağrısı vardı.
Evde bu sabah ilk idrarın orta kısmıyla idrar testi yaptım belirgin derecedeydi.Kontrol çizgisinden koyu değildi ama kendini gösteriyordu.Eşimi uyandırdım,durumu anlattım,işe giderken kan verelim dedim.
Bir saat önce aldığımız kan sonucu : 719,66 .Sonuş pozitif ve ben hamileyim
Umarım doktor kontolünde de herşey yolunda gözükür.Eşimden sonra bilenler sizlersiniz.Büyüklere ne zaman söylesek,nasıl söylesek tartışmasını yaptık bile :)
Umarım tavsiyelerimin faydasını görenler olur.
Allah isteyen herkese ,gönlüne göre versin.Kimsenin kucağı boş kalmasın.