• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

canım önemli olan adet döngün kaç günde bir oluyorsun bu çok önemli sanırım 5 gün adet oluyorsun bu ıyı döngünüde yaz test aldım mı peki

adet dongum bellı degıl kı benım. ben zaten yıllardır hap ıle adet goruyorum ama 29-30 gunde oluyorum dıyebılırım. son ıkı aydır hapsız adet goruyorum. ılkınde 30 gunde gordum sonuncusunda 40 gunu buldu. 17 temmuzda son adetımı gordum ve ılk kez bu kez 5 gun surdu azıcık damla oldu 5. gun. yoksa aslında tam yogun 3 gun surdu dıyebılırım. 3-4 gun surer benım herzamam. test almadım. hangı marka almalıyım ? nasıl kullanmalıyım ?

[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]Nick
[/TD]
[TD]Sat
[/TD]
[TD]Bat
[/TD]
[TD]Yaş
[/TD]
[TD]Kacinci ay
[/TD]
[TD]Şehir
[/TD]
[TD]Kaçıncı Çocuk
[/TD]
[TD]Sonuc olacak ins stres yok
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]GurbetGuzeli
[/TD]
[TD]25 mayis
[/TD]
[TD]bilmiyorum
[/TD]
[TD]36
[/TD]
[TD]8. ay
[/TD]
[TD]isvicre
[/TD]
[TD]5.
[/TD]
[TD]
:50:

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Beklenti
[/TD]
[TD]17 ocak
[/TD]
[TD]17 subat
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]16.ay
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]:49:
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]fbetuly
[/TD]
[TD]11 nisan
[/TD]
[TD]11mayis
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]6.ay
[/TD]
[TD]yalova
[/TD]
[TD]2.
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]istanbulizmir
[/TD]
[TD]21 ocak
[/TD]
[TD]19 mart
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2.ay
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gLssHh
[/TD]
[TD]16 ocak
[/TD]
[TD]12 subat
[/TD]
[TD]29
[/TD]
[TD]6.ay
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevgen
[/TD]
[TD]20 subat
[/TD]
[TD]16 mart
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]3.ay
[/TD]
[TD]izmir
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]krdy
[/TD]
[TD]21 subat
[/TD]
[TD]21 mart
[/TD]
[TD]24
[/TD]
[TD]3.ay
[/TD]
[TD]bursa
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cerol
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]:50:
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]_balim_
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]naz034
[/TD]
[TD]15 subat
[/TD]
[TD]17 mart
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]8.ay
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]efesude
[/TD]
[TD]31 ocak
[/TD]
[TD]03 mart
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]10 ay
[/TD]
[TD]kanada
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeynepfaz
[/TD]
[TD]17 subat
[/TD]
[TD]15 mart
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]suay82
[/TD]
[TD]13 nisan
[/TD]
[TD]10 mayis
[/TD]
[TD]29
[/TD]
[TD]8.ay
[/TD]
[TD]ankara
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]belfü
[/TD]
[TD]03 mayis
[/TD]
[TD]05 haziran
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]10.
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]NarMik
[/TD]
[TD]15 nisan
[/TD]
[TD]11 mayis
[/TD]
[TD]39
[/TD]
[TD]2. ay
[/TD]
[TD]izmir
[/TD]
[TD]5.
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Emos61
[/TD]
[TD]04haziran
[/TD]
[TD]06 temmuz
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]8.
[/TD]
[TD]Istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ay_she
[/TD]
[TD]13 nisan
[/TD]
[TD]10 mayis
[/TD]
[TD]24
[/TD]
[TD]2.
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]4.
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]MDK55
[/TD]
[TD]14 nisan
[/TD]
[TD]14 mayis
[/TD]
[TD]24
[/TD]
[TD]1.
[/TD]
[TD]samsun
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angellllllllll
[/TD]
[TD]14 nisan
[/TD]
[TD]14 mayis
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]1.
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hi_girl
[/TD]
[TD]08 nisan
[/TD]
[TD]03 mayis
[/TD]
[TD]32
[/TD]
[TD]4.
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Arslan07
[/TD]
[TD]22 nisan
[/TD]
[TD]19 mayis
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Izmir
[/TD]
[TD]Ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hayalimsin1
[/TD]
[TD]13 nisan
[/TD]
[TD]09 haziran
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.
[/TD]
[TD]Danimarka
[/TD]
[TD]2.
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eylemsevcan
[/TD]
[TD]26 nisan
[/TD]
[TD]30 mayis
[/TD]
[TD]31
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]2.
[/TD]
[TD]..
:49:
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sedser
[/TD]
[TD]06 mayis
[/TD]
[TD]06 haziran
[/TD]
[TD]23
[/TD]
[TD]2.
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meydeydey
[/TD]
[TD]21 nisan
[/TD]
[TD]21 mayis
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]2.
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hewa
[/TD]
[TD]23 nisan
[/TD]
[TD]23 mayis
[/TD]
[TD]32
[/TD]
[TD]11.
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]necolyn
[/TD]
[TD]23 mayis
[/TD]
[TD]bilmiyorum
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]6.
[/TD]
[TD]istanbul
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]..
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

KULLANIM TALİMATI
Lütfen, Test öncesi tüm kullanım talimatlarını ve “Sorular ve Cevaplar” bölümünü dikkatlice okuyunuz.

İlk testi ne zaman yapmalıyım ?
1) İlk testin yapılacağı günü tespit edebilmek için önce kendinizin siklus dönemi uzunluğunu hesap etmeniz gerekir.
Siklus dönemi uzunluğunuzu adet kanamanızın birinci gününden bir sonraki adet kanamanızın birinci gününe kadar sayarak hesaplayabilirsiniz.
2) Aşağıdaki tabloya bakarak siklus dönemi uzunluğunuzun karşısında bulunan günde ilk testi yapınız.
3) Siklus dönemi uzunluğunuz her ay değişiyorsa en kısa siklus dönemi uzunluğunu dikkate alarak tabloya bakınız.
4) İlk test günü sonuç negatif ise ertesi günler testi yapmaya devam ediniz.
5) Test sonucu pozitif ise ertesi günler test yapmaya gerek yoktur. Kalan testleri diğer aylar yapabilirsiniz.

TABLO:
Siklus dönemi uzunluğunuz 21 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak beşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 22 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak altıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 23 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 24 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak sekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 25 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak dokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 26 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 27 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbirinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 28 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 29 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 30 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondördüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 31 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbeşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 32 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onaltıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 33 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onyedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 34 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onsekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 35 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 36 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirminci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 37 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmibirinci gün İlk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 38 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 39 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 40 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmidördüncü gün ilk testi yapınız

1. Test Kitini koruyucu alüminyum poşetten çıkarınız.
2. a) Damlalığın pompasını sıkarak içine idrar alınız.
b) Damlalıkla aldığınız idrardan 4-5 damla test kasetinin ucundaki yuvarlak deliğe damlatınız.

SONUÇLARI OKUMA :
Lütfen test sonucunu 10 dakika sonra okuyunuz! Pozitif sonuç, süre uzasa da değişmez. Ancak negatif sonuçta 20 dakika sonra silik bir (T) çizgisi meydana gelebilir. 20 dakikadan sonra oluşacak sonuçları dikkate almayınız.

LH-Artması yok (test sonucu negatif)
(C) bölgesinde 1 çizgi test sonucu negatiftir.
veya (C) bölgesinde 1 çizgi ve (T) bölgesinde daha silik 1 çizgi test sonucu
yine negatiftir. (LH artması henüz başlamamış) Lütfen teste ertesi gün devam ediniz.

LH-Artması var (test sonucu pozitif)
(T) bölgesindeki çizgi, (C)bölgesindeki çizgi kadar koyu ise veya daha koyu ise, test sonucu pozitiftir. LH artması başlamıştır. 24-36 saat içersinde
yumurtlama olacaktır. Hamile kalmak isteyenler pozitif test sonucunu takip eden 2 gün üst üste cinsel ilişkide bulunmalıdır.
Bu siklus için başka bir test daha yapmanız gerekmez.

Çizgi yok
Test sonucu geçersizdir. 4 saat idrarınızı tuttuktan sonra, yeni bir test kasetiyle testi tekrarlayınız. Bu süre içersinde normalden fazla içecek tüketmeyiniz. Şayet testin tekrarı için ertesi günü beklerseniz, LH artmasını kaçırabilirsiniz.

Lütfen aşağıda, kullanılan idrarla ilgili kriterlere dikkat ediniz:
*Testleri hergün yaklaşık olarak aynı saatte yapmaya gayret gösteriniz (mesela hergün saat 15-16 gibi). Ancak sabah ilk idrarınızla test yapmayınız!
*Test öncesi 4 saat kadar idrar yapmayınız!
*Bu 4 saat içerisinde normal tükettiğinizden fazla su içmeyiniz! Fazla su hormonu inceltip, test sonucunun yanlış çıkmasına neden olabilir!

SORULAR VE CEVAPLAR :
MediSmart OVULASYON TESTİ nasıl çalışıyor ?
LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır. TMediSmart OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LH’nin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış oluyor.

MediSmart hamilelikten korunma için de kullanılabilir mi ?
Hayır. MediSmart OVULASYON TESTİ sadece yumurtlama (ovulasyon)’nun 24-36 saat öncesini göstermektedir. Ancak spermler, vücudun içersinde 72 saat kadar daha yaşayabilirler. Örnek olarak : 28 günlük bir siklus olduğunu varsayarsak, yani yumurtlama 14. günde gerçekleşiyorsa, cinsel birleşme ise 11. siklus gününde yapılırsa döllenme meydana gelebilir. 1. test gününüz, 12. siklus gününüzdür. Bundan dolayı hamilelikten korunma için kullanılması sakıncalıdır.

Hangi faktörler test sonuçlarını etkiler ?
Alkol ve çoğu bilinen ilaçlar test sonuçlarını etkilemez. Ancak fazla miktarda alınan sıvı (mesela su), LH konsantrasyonunu inceltir. Bundan dolayı testten 2 saat öncesine kadar mümkünse hiç içecek alınmamalıdır.

Yanlış sonucun sebepleri ne olabilir ?
Hamileyseniz, kısa süre önce hamilelikten çıktıysanız veya menopoz dönemindeyseniz, bu yanlış sonuç almanıza sebep olabilir. Aynısı, şayet gebe kalmak için tedavi görüyorsanız ve buna bağlı LH (Luteinise Hormon) veya hCG (Humanes Chorion Gonadotropin) arttırıcı ilaç alıyorsanız da geçerlidir -bu konuyla ilgili olarak önce hekiminize sorunuz. Clomifen ihtiva eden ilaçlar sonucu etkilemez, ancak siklus süresini etkileyebilirler. Bunun sonucunda bir paket daha alıp kullanmanız gerekebilir.

Yakın zaman önce korunma haplarını bıraktım. Test sonuçlarına etkili olabilir mi ?
Korunma haplarını veya başka bir hormonal korunma metodlarını bıraktıktan sonra, regl döneminin normale dönmesi birkaç gün alabilir. Bundan dolayı 2 dönem, siklusun normale dönmesini bekleyip, daha sonra test’e başlamanız daha mantıklı olur. Bunun avantajı, doğal siklus süresini öğrenmeniz ve ilk test gününüzü daha kesin belirlemenizdir.

Test sonuçlarını gün be gün karşılaştırmalı mıyım ?
Hayır. Test kasetinde bulunan iki çizgiyi birbirleri ile kıyaslamanız yeterlidir. Zira her test kesin bir sonuç vermektedir. Kullanılan test kasetleri 20 dakika içersinde uygun bir şekilde atılmalıdır.

Pakette bulunan 5 Test kasetini de bir ay içersinde kullanmalı mıyım ?
Hayır. LH artmasını tespit ettiyseniz, başka bir test daha yapmanız gerekmez. Eğer gerekliyse, geriye kalan test kasetlerini gelecek ay da kullanabilirsiniz.

Pakette bulunan 5 Test kasetini de anlatıldığı gibi kullandım ancak LH artmasını tespit edemedim. Ne yapmalıyım ?
5 Test kaseti, çoğu kadının LH artmasının tespiti için yeterli gelmektedir. Siklus süreniz 3 gün kadar oynuyorsa, LH artmasının tespiti için bir paket daha almanız gerekebilir. Çoğu kadına 5 Test kaseti yeterli gelirken, kadınların bir kısmı bir paket daha almak durumunda kalmaktadır. Ancak, siklus süresi içersinde yumurtlama olmayabilir de.

DİKKAT!
Kadınların büyük çoğunluğu ön sayfada yazılan tablodaki günler içersinde yumurtlamasına rağmen bazı kadınlar adet döneminin herhangi bir gününde yumurtlayabilir. Bu istisnayi durumu tespit edebilmek için adetin bittiğinin ertesi günden başlayarak diğer adetin başladığı güne kadar her gün bir test yapılmalıdır.

Döllenme meydana geldiğini nasıl ve ne zaman öğrenebilirim ?
Hamilemiyim ? Hamile olup olmadığınızı yumurtlamanın 10. gününden itibaren eczanelerde satılan MediSmart Erken Gebelik Testiyle test yaparak öğrenebilirsiniz.

UYARILAR!
*Her zaman doktorunuza ve eczacınıza danışınız,
*Kullanım talimatını dikkatlice okuyunuz!
*Çocuklardan uzak turunuz, yutulmamalıdır!
*Test kasetini açmayınız, parçalamayınız!
*Vakum yırtıksa, son kullanma tarihi geçmişse test uygulamasını yapmayınız!
*Atıkları biyolojik çöp olarak yok ediniz!
*Oda sıcaklığında muhafaza ediniz! (+4…+30°C)

TEKNİK VERİLER :
ÜRÜN ADI: MediSmart OVULASYON TESTİ
ÜRÜN KODU: MSO.01
ÜRETİCİ: Lobeck Concept AG, 5073 Oberfrick-, Switzerland
KULLANIM AMACI: LH değerlerinin ölçülmesi için vücut dışı kullanım amaçlı ve kendi kendine yapılabilir test.
PAKET İÇERİĞİ: 5 Test kaseti ve damlalık, 1 Kullanım Talimatı.
EK MATERYALLER: İdrar kabı ve zaman ölçücü.
SAKLAMA: Kapalı kutuyu oda sıcaklığında muhafaza ediniz (+4…+30°C). Folyonin açılmasından sonra, test 1 saat içersinde yapılmalıdır.
METHOD: Membranm bir ucundan verilen idrar anti-LH antikor komplekslerini hareketlendirir ve sabit anti-LH test bölgesi ile antikor tanıyan kontrol bölgesinden geçerek, membranın diğer ucuna ulaşır. LH’ın varlığında test çizgisinin yanında oluşan kontrol çizgisi idrarın membranın diğer ucuna vardığını gösterir.

TESTİN LİMİTLERİ: Yumurtalık kistleri ya da endokrin düzensizlikleri gibi bazı fiziksel durumlar, testin yorumlanmasını etkileyebilir. MediSmart Ovulasyon Testi hamilelik sırasında, menopozun başlamasından sonra ya da hCG iğnesinin vurulmasından sonra çalışmaz. Bu Testin sonuçları doğum kontrolü için yardımcı olarak kullanılamaz. Her teşhis prosedüründe de aynı şekilde olacağı gibi; doktor bu kitin kullanımıyla elde edilen verileri, diğer klinik bilgilerin ışığında değerlendirmelidir.

ılk sayfayı yenı gordum hangı test ve nasıl kullanacam dıyordum zaten yazıyormus aslında topıc de :)

merhaba kızlar... ya bu klomen kist yaparmı acaba internette biraz araştırdım da yapabiliyomu doktorda hiç çatlatma iğnesinden bahsetmedi....sonrasında catlatma iğnesi vuruluyomus halbuki...ben öle içtim bakalım cumartesi doktora gidicem umarım çatlamış olurlar

merhaba kızlar... ya bu klomen kist yaparmı acaba internette biraz araştırdım da yapabiliyomu doktorda hiç çatlatma iğnesinden bahsetmedi....sonrasında catlatma iğnesi vuruluyomus halbuki...ben öle içtim bakalım cumartesi doktora gidicem umarım çatlamış olurlar

Tatlım bende bir ay denemiştim klomeni.Doktor garanti amaçlı iğne yapıyor.Yumurtalar kendiliğinden çatlıyorlar genelde zaten.
Sen içini ferah tut:38:

canım igneyi muhakkak vurul ben vurulmadım iki aydır kistle ugraşıyorum canım işini şansa bırakma :)

kızlar bişey sorucam.şimdi hastaneyi aradım tekrardan randevu verdi bana.ben 11 inde gitmiştim tahlil istemişti 13 ünde tahlil sonuclarını göstermiştim adetin gecikirse test yaparız demişiti neyse bende 23 ünde kan verdim şimdi direk doktorun yanına gidip gösterip ultrasonla bakabiliyormuyum.yoksa ilk kez gider gibi para ödeyip mi giricem ne yapmam lazım ? of ya her gidişimde para verirsem yandım demektir

belfü cüm sana ilk kontrolde neler yapıldı ? doktor eksik bişey yapmasın diye soruyorum.not alıp öyle gidicem o kadın ilgilenmiyor yaa
diğerleri gelse de bi de onlara baksam

kızlar bişey sorucam.şimdi hastaneyi aradım tekrardan randevu verdi bana.ben 11 inde gitmiştim tahlil istemişti 13 ünde tahlil sonuclarını göstermiştim adetin gecikirse test yaparız demişiti neyse bende 23 ünde kan verdim şimdi direk doktorun yanına gidip gösterip ultrasonla bakabiliyormuyum.yoksa ilk kez gider gibi para ödeyip mi giricem ne yapmam lazım ? of ya her gidişimde para verirsem yandım demektir

belfü cüm sana ilk kontrolde neler yapıldı ? doktor eksik bişey yapmasın diye soruyorum.not alıp öyle gidicem o kadın ilgilenmiyor yaa

özele gidiyorsun heralde 10 12 gün kontrol süresi oluyor ama senin zamanın geçmiş heralde muhtemelen tekrar muayene ücreti ödersin bebeğine de bakarsın tabi hayırlı haberlerle gel inşallah

özele gidiyorsun heralde 10 12 gün kontrol süresi oluyor ama senin zamanın geçmiş heralde muhtemelen tekrar muayene ücreti ödersin bebeğine de bakarsın tabi hayırlı haberlerle gel inşallah

valla vezneye hiç görünmeden cıkıcam doktorun yanına.bişey derse telden vermişlerdi drim :52: hiç durmadan para mı vericem ya zaten yaptıgı bşiy yok.ultrason fotosunu alsaydım bi

cnm 23.ünde gittiğinde muayene ücreti verdiysen almazlar tekrar, ama vermediysen alırlar sanırım. özeller hele hiç kaçırmaz bu fırsatı...

Canım kontrol süren geçmiş ne yazık ki ücret ödemen gerek.
İlk muayenede tansiyon ,kilo ölçümü, herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğin,ailedeki rahatsızlıklar ve idrar-kan tahlilleri yapılmalı.Ve elbette ultrason kontrolü öncelikle karından baksanı istemelisin.Ve idrar kesen dolu olmamalı net görünmesi için.
Özellikleri testleri aksatma derim.Benim gerzek doktorum yaptırmadı 3 ay bitti anca yeni doktor yaptırıyor.Oda neden yapmadılar diye azarı kaydı tabi.

canım igneyi muhakkak vurul ben vurulmadım iki aydır kistle ugraşıyorum canım işini şansa bırakma :)

ya kist yapar demi of korktum şimdi doktor verdi gönderdi ya bende başka doktordan randevu aldım beyenmedim o doktoru.adetin 13 üncü gününe denk geliyor doktor randevum.o zamana kadar çatlamamıssa heralde çatlatma iğnesi yapar diye düşünüyom.ama benim ovulasyon testlerine göre erken yumurtluyorum ben yani 11 ci gün falan .bide iki aydır adetim gecikiyo 3-4 gün heralde daha geç yumurtlarım diyorum ama of doktora gidince belli olacak bakalım.

diğerleri gelse de bi de onlara baksam[/Q

doktora gittikten sonra bir haftayı geçirmeden bida gidersen ücret almıyorlar diye biliyorum ama 7 günü geçerse alırlar ücret.sen sorarlarsa tahlil sonucumu göstercem de doktor bey bekliyordu falan de o zaman bişey demezler

kızlar sol tarafımda bi ağzı var yumurtladığımdan mı ki?:26: ve ilişkiye girerken batma oluyo normal mi?:31:

bi de ikinci çizgi silik bile olsa değerlendirin demişsiniz benim 2 gündür ikinci çizgi var ama birinciyle aynı koyulukta değil:50:

dün 10 dk gecikmeyle hastaneye gittim.doktorun kapısına tıkladım acan olmadı o an öyle üzüldüm ki.sonra veznede duran kızlara sordum bi daha bakın cıkmadı dediler filan tam kapısının oraya vardım kapı acıldı doktor hazırlanmıs gidiyormus.neyse aldı beni içeriye.bu sefer baya güleryüzlüydü.şaşırdımmmmmmm belki de önceki gittiklerimde kötü gününe denk geldim.hemen gösterdim testimi hamileyim dedim.şaşırdı tuhaf tuhaf baktı suratıma hamilemisin dedi değerime baktı 12 binn diye 3 kere sayıkladı.ama nasıl olur degerin cok güzel ben nasıl farkedemedim filan dedi gülerek.bizde adetini bekliyorduk demi dedi.evet dedim gelmeyince test yaptım sonra kan verdim dedim.23 ünde vermiştim ya ben seni 2 gün önce gördümmü dedi hayır dedim odanıza almadınız ki diyince bozuldu hımmm dedi.sonra hemen ultrasona aldı.baktık.ufacık bi kara göründü boşlukta.evet hamilesin tebrik ederim cok güzel dedi.hani bebek dedim kara seyi gösterdi anammm hemen sordum kalbini ne zaman dinliycez dedim bebek var mı içinde dedim soru yagmuru.kese görünüyor ama bebek daha görünmez dedi 2 hafta sonra gel hem bebeği görürüz hem kalbini dinleriz dedi.bende üstelemedim tamam dedim.gec döllenme filan olmus olabilirmi diye sordum hayır hersey gayet normal zamanında olmus suan cok iyi dedi.gebelikle alakalı testlerden istedi ve bol bol su iç dedi.ultrason fotosunu da verdi.o heyecanla cıktım avmye gittim eşime pembe tişört aldım.kendime de şişe süt(tişörtü saklamak için süt poşetine koydum görmedi.

sonraaa yolda gelirken ben baya astım surat neyin var filan ded eşim.canım sıkılıyor basım agrıyor dedim.doktora gittim gecen gördüğü yumurta kist olmus catlamamıs hemde büyümüş kistler o yüzden adet olmuyormusum dedim.ee şimdi napıcaz dedi.pazartesiye kadar bekliycez o zamana kadar gelmezse adet söktürücü ilaç vericek,adetimi düzene sokucak o da yaklasık 5-6 ayda olurmus ondan sonra yumurta takibine başlıycakmısız ama buna da şükür ki yumurtam olgunlasıyormuş bazılarının hiç büyümeden düşüp gidiyormus benimkiler büyüyor ama çatlamasında sorun varmıs ona da heralde çatlatma iğnesi yapacak dedi.( iyi senaryo yazmısım ama değil mi baya inandırıcı nerdeyse kendim bile inanacaktım )
bişey demedi üzüldü filan içimden nasıl gülüyorum.ama bana da söyleniyor bi taraftan ben istediğimde yapsaydık böyle seyler olmazdı,ben sana o zaman söylemiştim bi sorun olur hastalık olur bişey olur istediğimiz zamanda olmaz demiştim hep kendi bildiğini okuyorsun al işte şimdi de böyle oldu filan diyor.evde gelince de, sakın agzından filan kacırma annene cok üzülür kadın dedim.eltimin de 3 senedir bebeği olmuyor yumurtası olmuyormus galiba onun da tüp filan denediler inş. onlarında en kısa zamanda olur.kaynanamda onun için cok düşüyordu üstüme korkuyordu bizimde olmazsa diye.torun torun diye kadın her aradığımda sorar var mı bişey olsun artık bişey ben istiyorum ama bakın filan der bende anne cok istiyorsan sen yap bi tane derim zaten siz böyle yapacaksanız ben yaparım bi tane daha der vurur lafı hahaha.anasıyla tutturmuslardı 2-3 aylık evliyken bebek diye bende 1 sene dolsun o zaman demiştim şükür tam 1.senemizde geliyor bize bebişimmmm benim.dün böyle geçti işte nerdeyse tüm konusmaları yazdım kızlar okudunuz ağzınıza sağlık.Yüreğinize sağlık

Rabbim bütün isteyen kardeşlerime nasip etsin en kısa zamanda hayırlısıyla inş. kimseye aratmasın gercekten cok zor

Bhcg
anti hcv
anti hıv(bu ikisi bulaşıcı hastalık sanırım bunları ben istedim)
vitamin b12
hbsag
ferritin
folik asit
hemogram
tam idrar

canım tekrardan hayırlı olsun inşlhh Allah sonuna kadar devam ettirsin.henüz eşine söylemedin yani ayy ben dayanamazdım herhalde:16: Rabbim inşlh banada nasip eder bu duyguları..

adet dongum bellı degıl kı benım. ben zaten yıllardır hap ıle adet goruyorum ama 29-30 gunde oluyorum dıyebılırım. son ıkı aydır hapsız adet goruyorum. ılkınde 30 gunde gordum sonuncusunda 40 gunu buldu. 17 temmuzda son adetımı gordum ve ılk kez bu kez 5 gun surdu azıcık damla oldu 5. gun. yoksa aslında tam yogun 3 gun surdu dıyebılırım. 3-4 gun surer benım herzamam. test almadım. hangı marka almalıyım ? nasıl kullanmalıyım ?

tatlım en iyi marka laboquıck bol şanslar :34:

Kızlar bu saate kadar suayın gelmesi gerekirdi.En kötü bir merhaba derdi.
Haberi olan var mı ? Meraklanmaya başladım :(

kuzucum günaydın tatlım nasılsın bakalım ayyy minnoşum dünnn sen foruma nıye gelmedin diyince bende bızım burda forum alışveriş merkezi var orası sandım :9::9::9:
yiğenım nasıl annesi babası nasıl sana karşı şimdi resmıde gördü ya değişiklik varmı:16::54:

demi canım ya bugün hiç gelmemiş aceba doktora filan mı gitti ? yada misafiri filan mı var ?

günaydın canım evet dün gelmedim tatlım eğitimdeydim işyeri gönderdim tatlım nerde misafir ağırlamak gün felan yapmak çok isterdim :34: ama ben çok yoğun çalışıyorum tatlım ama düşündüğün için sağol küçük anne :54:

dün 10 dk gecikmeyle hastaneye gittim.doktorun kapısına tıkladım acan olmadı o an öyle üzüldüm ki.sonra veznede duran kızlara sordum bi daha bakın cıkmadı dediler filan tam kapısının oraya vardım kapı acıldı doktor hazırlanmıs gidiyormus.neyse aldı beni içeriye.bu sefer baya güleryüzlüydü.şaşırdımmmmmmm belki de önceki gittiklerimde kötü gününe denk geldim.hemen gösterdim testimi hamileyim dedim.şaşırdı tuhaf tuhaf baktı suratıma hamilemisin dedi değerime baktı 12 binn diye 3 kere sayıkladı.ama nasıl olur degerin cok güzel ben nasıl farkedemedim filan dedi gülerek.bizde adetini bekliyorduk demi dedi.evet dedim gelmeyince test yaptım sonra kan verdim dedim.23 ünde vermiştim ya ben seni 2 gün önce gördümmü dedi hayır dedim odanıza almadınız ki diyince bozuldu hımmm dedi.sonra hemen ultrasona aldı.baktık.ufacık bi kara göründü boşlukta.evet hamilesin tebrik ederim cok güzel dedi.hani bebek dedim kara seyi gösterdi anammm hemen sordum kalbini ne zaman dinliycez dedim bebek var mı içinde dedim soru yagmuru.kese görünüyor ama bebek daha görünmez dedi 2 hafta sonra gel hem bebeği görürüz hem kalbini dinleriz dedi.bende üstelemedim tamam dedim.gec döllenme filan olmus olabilirmi diye sordum hayır hersey gayet normal zamanında olmus suan cok iyi dedi.gebelikle alakalı testlerden istedi ve bol bol su iç dedi.ultrason fotosunu da verdi.o heyecanla cıktım avmye gittim eşime pembe tişört aldım.kendime de şişe süt(tişörtü saklamak için süt poşetine koydum görmedi.

sonraaa yolda gelirken ben baya astım surat neyin var filan ded eşim.canım sıkılıyor basım agrıyor dedim.doktora gittim gecen gördüğü yumurta kist olmus catlamamıs hemde büyümüş kistler o yüzden adet olmuyormusum dedim.ee şimdi napıcaz dedi.pazartesiye kadar bekliycez o zamana kadar gelmezse adet söktürücü ilaç vericek,adetimi düzene sokucak o da yaklasık 5-6 ayda olurmus ondan sonra yumurta takibine başlıycakmısız ama buna da şükür ki yumurtam olgunlasıyormuş bazılarının hiç büyümeden düşüp gidiyormus benimkiler büyüyor ama çatlamasında sorun varmıs ona da heralde çatlatma iğnesi yapacak dedi.( iyi senaryo yazmısım ama değil mi baya inandırıcı nerdeyse kendim bile inanacaktım )
bişey demedi üzüldü filan içimden nasıl gülüyorum.ama bana da söyleniyor bi taraftan ben istediğimde yapsaydık böyle seyler olmazdı,ben sana o zaman söylemiştim bi sorun olur hastalık olur bişey olur istediğimiz zamanda olmaz demiştim hep kendi bildiğini okuyorsun al işte şimdi de böyle oldu filan diyor.evde gelince de, sakın agzından filan kacırma annene cok üzülür kadın dedim.eltimin de 3 senedir bebeği olmuyor yumurtası olmuyormus galiba onun da tüp filan denediler inş. onlarında en kısa zamanda olur.kaynanamda onun için cok düşüyordu üstüme korkuyordu bizimde olmazsa diye.torun torun diye kadın her aradığımda sorar var mı bişey olsun artık bişey ben istiyorum ama bakın filan der bende anne cok istiyorsan sen yap bi tane derim zaten siz böyle yapacaksanız ben yaparım bi tane daha der vurur lafı hahaha.anasıyla tutturmuslardı 2-3 aylık evliyken bebek diye bende 1 sene dolsun o zaman demiştim şükür tam 1.senemizde geliyor bize bebişimmmm benim.dün böyle geçti işte nerdeyse tüm konusmaları yazdım kızlar okudunuz ağzınıza sağlık.Yüreğinize sağlık

Rabbim bütün isteyen kardeşlerime nasip etsin en kısa zamanda hayırlısıyla inş. kimseye aratmasın gercekten cok zor

yaaaa muhteşem olmuş kız okurken ben bile inandım allah emı nedeyim sana ben sende tam tiyatrocu ruhu var ama bravo bende olsam senın gibi yapardım ınankı çok muhteşem bir gün olacak canım bebek badısı alıp resmı onun üstüne yerleştir pasta alırsın üzerine de bir sen bir ben bırde bebek yaz :9: hadı bol şans darısı bebeşin kalp atışlarına olsun :nazar::54:

Back