Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi açıklama,anlatım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Doktor bu ne daha olmadı sanırım C çizgisi neden o kadar koyu çıkıyor ki t çizgisi hiç o kadar koyu olmayacak gibi geliyor bana tövbe tövbe

Herkese merhaba. Ovülaston testinden geç haberim oldu. Aklıma takılan birkaç soru var.

1- pik tam olarak ne demek? test olduktan sonra çift çizgi olunca mı pik diyoruz?
2- çatlama pik olduktan sonra mı oluyor yoksa pik ile çatlama aynı şey mi ?
3- tam olarak ne zaman denenmeli? pikten önce veya sonra ..

bu benim testim. pik denilen şey bu mu ? bu gece deneme imkanımız yok. yarın denesek yine şansımız var mı?

Çoook teşekkür ederim şimdiden

Merhaba hoşgeldiniz. Testiniz pik e yakın. Pik demek yumurtlama oldugu anlamına geliyor çatlaması da yumurta döllenmek için en uygun anda demek spermlerin içeri girişi daha rahat ama pik iken ilişki olması öneriliyor çünkü pik olduktan saatler sonra çatlıyor yumurta. Testlerle pik gününü yakalamak ve değerlendirmek önemli. Şimdi testi adetiniz bittiğinden emin olduğunuz başlaya bilirsiniz. Testi sabah ilk idrarla yapmıyoruz. Istediğiniz saate yapabilirsiniz. Testin yapmadan 2 saat önceden sıvı alanını bırakıyoruz. Testi yaptıktan 5 dk icinde çıkan sonucu baz alabilirsiniz. Teste t ve c kismi var. C kısmı herzaman koyu cikar testin çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Biz t kısminda ise herzaman hafif silik bulanip ince bir cizgi cikacaktir. Buda yumurtlama da olusan horman LH nin herzaman vucuzunuzda bulunmasindandir. Yumurtlamadan 24 saat once bu LH hormonu arkadaş artıyor. Test yaptigimizda T cizgisi kop koyu cikiyor ise anliyoruzki onumuzdeki 24 saat icinde yumurtamiz catlayacak. Iki cizgide (c ve t cizgisi) ayni esitlikte koyu ve kalın oldugunda test pozitif. O gunu degerlendirin. Ertesi gun tekar ayni saate test yapmaya özen göstererek testi yenileyin. Test tekrar pozitif çıkabilir bu çatlamamış daha demektir. Ama t cizgisi siliklesmeye baslamissa yada yok denecek kadar az ise yumurtaniz catlamistir. O gunude mutlaka degerlendirin derim. Silik çizgi çıktıktan sonra test yapmanıza gerek yok. Ama bazen kadınlar iki kez yumurtlamaya biliyor. Deneyedebilirsiniz. Tavsiyem teste basladiginiz andan itibaren gun aşırı iliski ile pik gununu beklemek. Sperm içeride yaşayabiliyormuş. Sağlıklı bir sperm ise çatladığı gibi direk yumurtayı dölleyebilir. Buda hamilelik sansini artiriyor.
çok sık sorulan Çizgi koyu iken mi ilişki olmalı silikleşince mi?
Çizginin koyu olması LH ın maksimum seviyesine çıktığını gösterecektir saatler içerisinde yumurtanız çatlayacaktır. bu sebeple testi gündüz veya akşam saatlerinde yaptıysanız o geceyi ve ertesi geceyi değerlendirmeniz iyi olacaktır.
Gün aşırı mı olmalı her gün mü?
spermlerin olgunlaşması 72 günü buluyor, 60günde seminifer tüpçüklerde üretiliyor 6 günde hareket yeteneği kazanıyor,6 günde vas deferans kanalına geçiyor. yani bügun cinsel ilişki yaşadığınzdaki spermler yaklaşık 2buçuk ay önce üretilmişti. bir seferde 100 milyonu aşkın sperm atılsa da Meninin %5 veya 10u i spermdir geri kalan kısmı semen denilen vücut sıvısıdır. bu sıvı spermleri vajinanın asidik yapısından koruyarak ölmelerine engel olur ve spermlerin yüzebilmesi içn sıvı formundadır. bu sıvının üretimi saatler içinde gerçekleşir. Yani gün aşırı beklememize gerek yok pik gördüğünüz zaman ard arda değerlendirin derim ama pik görene kadar gün aşırı daha mantıklı bence.
Ovülasyon testlerini kaç gün yapmalıyım?
Başladığınz günden itibaren aynı koyuluğu yakalayıp silikleşince bırakın, bunun kaç gün süreceği tamamen yumurtalıklarınız keyfine kalmış
Ovülasyon sonra illa ki 14.günde mi adet olunur?
Hayır,genel geçer bu kabul edilir ama 10 ila 16 gün aralığında sürebilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir sorularılarınıza

Kızlar ben de bu ay ovğkasyın testi almak istiyorum birgebenin günlüğü sayfası var Instagram'da oradan alanınız oldu mu hiç? Bir de strip test mi daha anlaşılır kaset mi
Birgebenin günlüğündem alan arkadaşlar vardı doğru hatırlıyorsam, görünce yazarlar canım yorumalarını :)

Kızlar ben de bu ay ovğkasyın testi almak istiyorum birgebenin günlüğü sayfası var Instagram'da oradan alanınız oldu mu hiç? Bir de strip test mi daha anlaşılır kaset mi
Ben ordan aldim canim bu ay ilk denememdi ama daha sonuc kismini bilmiyorum strip test aldim is yerinde de rahatca yapabildim sorun olmadi

Ben labquick ve miratech kullandım. Miratech daha çok beğendim. Çoklu paketler satılıyor sitelerde oralardan alin

Canım çok saol ama benim testlerimde yumurtlama olmuş mu bakabilir misin? Bu arada bende pco var LH değerim 4 cok yüksekte değil. niyetliyim akşam gelip yapıyrm testleri bayagı bi sıvı alımı olmuyor doğal olarak oyüzden test doğru sonuc verr mi?

Eklentiler

• 2FB9F1BE-4A33-4573-9E35-5232436AE1FD.jpeg
    139 KB · Görüntüleme: 135
  • BB7DD810-1113-41DE-9C32-7A910ABD8DC1.jpeg
    242,2 KB · Görüntüleme: 120
Merhaba, evet canım yumurtlamışsın son teste göre. tekrar test yaptığında silikleşmiş olursa çizgi çatladıgı anlamna geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…