Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi açıklama,anlatım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
erkese selam, bu ay ilk defa ovülasyona başladım adetlerim düzensiz diye. ama testin sonuçları bana bir garip geldi.

daha önce 2 kez kanser atlattığım için hormonlarım da zaten sıkıntılı. ama testin bu sonuçları normal mi değil mi onu merak ettim açıkçası. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

Ben adet döngümün 6. günü başladım teste. Laboquick kullandım hep. Testte ikinci çizgi hep var ama C T’den daha koyu. ilk 10 gün bu şekilde gitti.

IMG_4616.jpg

sonra 12 ve 13′te koyulaşmaya başladı ama bence hala C T’den daha koyuydu. 13. günden itibaren testi sabah ve akşam’a çıkardım.

IMG_4617.jpg

özellikle 14. gün sabah yaptığım testte C ve T hemen hemen eşit görünmesine rağmen akşam yaptığım testte T’nin koyuluğunu azalmıştı.

15. gün yaptığım testte eşit koyuluğu yakalamışım gibi ama sonrasında akşam yaptığım testte yine Tnin koyuluğu azalmıştı.

IMG_4618.jpg

16. gün olan dün sabah yine testimi yaptım bence bu sefer T kesin C’den daha koyu. testin 9. dksı çektim bu fotoğrafı

IMG_4589.jpg

tabii son iki gündür akşam eve gelince yaptığım testlerde T’nin koyuluğu azaldı diye bugün bir de Miratech’in ovülasyon testini aldım ve aynı idrarla hem Laboquick hem de Miratech’in testini yaptım. sonuç bence T ve C eşit gibi.

aşağıdaki resim de dün sabah, dün akşam Laboquick ve dün akşam Miratech.

unnamed.jpg

dün akşama 12. gün koyulaşmaya başlamış ve 16. gün yani dün pik yapmışım gibi düşünüyordum esasen. sonra bu sabah çatlamayı görecek miyim diye tekrar testi yaptım hem Laboquick hem de Miratech ile sonuç:
IMG_4620.jpg

her iki testte kopkoyu.

esasen benim gibi kanser tedavisi görüp yumurtalıkları hasar gören kadınlarda LH yüksekliği olabiliyormuş ama mantıken bu yüksekliğin kanda hep mevcut olması gerek diye düşünüyorum. yani test baştan negatif çıkmazdı hep pozitif seyrederdi. özellikle son 4 gündür bariz bir şekilde test pozitif ve sanki sürekli artıyor gibi. acaba ben mi yanlış yorumluyorum yoksa garip birşeyler mi var yardımcı olabilir misiniz bana?

şimdiden teşekkürler.

Eklentiler

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 43
T tostos358
[/QUOTE]
T tostos358 Öncelikle yaşamış olduğunuz hastalıktan dolayı çok geçmiş olsun bir daha göstermesin allah 🙏🏼 iki kez atlatmışsın ve çok güclü bir kadinsın ❤
Öncelikle yumurtalar gelişirken LH hormonu salgıladığı için bazı durumlarda artışı azalır söz konusu Olabilir çünkü yumurta tam anlamıyla olgunlaştığı zaman için LH hormonu yoğun bir şekilde salgılanıyor Bu da testte eşit şekilde iki çift çizgiyi görmemizi sağlıyor testin 15 ile 16 günleri pik ama 16 gün net bir şekilde pik. Eğer eşinizde sperm problemi yoksa çatlama görene kadar her gun ( ortalama 2 gun sonra catlar yumurta) değerlendirebilirsiniz veya gün aşırı olarak devam edebilirsiniz ilişkiye. Günde 1 tane test yapmanız yeterli Aslında testi yapmadan 2 saat önce sıvı alımını kesmeniz gerekiyor Her gün aynı saatte yapmaya denk getirmeye çalışın özellikle. Testi bugün tekrarlayın çatladığını gördüğünüz gün ve sonraki iki günde yeni değerlendirmeniz Önemli çünkü spermler çatladığı zaman yumurtayı daha kolay dölleyebilir. benim pik gördüğüm test aşağıya Resim ekledim 16 güne tekabül ediyor
IMG_4620.jpg
tekrar test yapmaya devam edin yaptıkça resimlerini buradan atabilirsiniz birlikte yorumlarız tekrardan 🤗kısaca pik gununuzu Yakalamissınız, vucudunuzuda dinleyin özellikle akıntı, varmı hafif ateş basma veya kasıklarda ince bir agrı bat gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
T tostos358 Öncelikle yaşamış olduğunuz hastalıktan dolayı çok geçmiş olsun bir daha göstermesin allah 🙏🏼 iki kez atlatmışsın ve çok güclü bir kadinsın ❤
Öncelikle yumurtalar gelişirken LH hormonu salgıladığı için bazı durumlarda artışı azalır söz konusu Olabilir çünkü yumurta tam anlamıyla olgunlaştığı zaman için LH hormonu yoğun bir şekilde salgılanıyor Bu da testte eşit şekilde iki çift çizgiyi görmemizi sağlıyor testin 15 ile 16 günleri pik ama 16 gün net bir şekilde pik. Eğer eşinizde sperm problemi yoksa çatlama görene kadar her gun ( ortalama 2 gun sonra catlar yumurta) değerlendirebilirsiniz veya gün aşırı olarak devam edebilirsiniz ilişkiye. Günde 1 tane test yapmanız yeterli Aslında testi yapmadan 2 saat önce sıvı alımını kesmeniz gerekiyor Her gün aynı saatte yapmaya denk getirmeye çalışın özellikle. Testi bugün tekrarlayın çatladığını gördüğünüz gün ve sonraki iki günde yeni değerlendirmeniz Önemli çünkü spermler çatladığı zaman yumurtayı daha kolay dölleyebilir. benim pik gördüğüm test aşağıya Resim ekledim 16 güne tekabül ediyor
Eki Görüntüle 2702310 tekrar test yapmaya devam edin yaptıkça resimlerini buradan atabilirsiniz birlikte yorumlarız tekrardan 🤗kısaca pik gununuzu Yakalamissınız, vucudunuzuda dinleyin özellikle akıntı, varmı hafif ateş basma veya kasıklarda ince bir agrı bat gibi
[/QUOTE]

çok teşekkür ederim ilginiz için. eklediğiniz resim bugünün testiydi aslında yanlış ifade etmişim sanırım. bugün 17. gün piki bugün yakalamışım yani. ben de 2 gündür piki gördüm diye diye değerlendiriyorum. ama bugün de pikse artık adamı bi salayım :KK70: çatlamayı gördüğümde tekrar değerlendireyim.

Aslında testi hep aynı saatte yapıyorum kahvaltıdan sonra sıvı alımını kesip 12-13 gibi yapıyorum. kullanma talimatına falan çok dikkat ettim hep. 13. günde koyulaşmayı görünce piki ve çatlamayı kaçırmayayım diye bir de 18 civarı yapmaya başlamıştım. ama akşamları yaptığım bütün testler sabah testlerinden daha silik çıkıyor hep. Çatlama sanıyorum silikleşmeyi sonra ertesi sabah çatlamadan ziyade daha da koyulaşma görünce panik oluyorum. bu akşam yaptığımda da aynı şekilde olacak muhtemelen

açıkçası testler benim durumumda işe yaramıyor mu ve yumurtlamıyor muyum acaba diye düşüyordum .ama çok rahatladım sayenizde. şansım normalden çok daha az olsa da en azından deneyebileceğim tarih aralığımı tespit edebiliyorum. ilerisi için de vücudum yumurta ürettiği için tüp bebek tedavisine de başlayabileceğim.

bu arada dünden beri akşamları hafif bir sıcak basması oluyor, yumurta kıvamından ziyade sulu şeffaf bir akıntım var ve hafif bir karın ağrısı da başladı.

ilk defa kullandığım için kafam baya karışmış sanırım :KK43:

Eki Görüntüle 2702310 tekrar test yapmaya devam edin yaptıkça resimlerini buradan atabilirsiniz birlikte yorumlarız tekrardan 🤗kısaca pik gununuzu Yakalamissınız, vucudunuzuda dinleyin özellikle akıntı, varmı hafif ateş basma veya kasıklarda ince bir agrı bat gibi

çok teşekkür ederim ilginiz için. eklediğiniz resim bugünün testiydi aslında yanlış ifade etmişim sanırım. bugün 17. gün piki bugün yakalamışım yani. ben de 2 gündür piki gördüm diye diye değerlendiriyorum. ama bugün de pikse artık adamı bi salayım :KK70: çatlamayı gördüğümde tekrar değerlendireyim.

Aslında testi hep aynı saatte yapıyorum kahvaltıdan sonra sıvı alımını kesip 12-13 gibi yapıyorum. kullanma talimatına falan çok dikkat ettim hep. 13. günde koyulaşmayı görünce piki ve çatlamayı kaçırmayayım diye bir de 18 civarı yapmaya başlamıştım. ama akşamları yaptığım bütün testler sabah testlerinden daha silik çıkıyor hep. Çatlama sanıyorum silikleşmeyi sonra ertesi sabah çatlamadan ziyade daha da koyulaşma görünce panik oluyorum. bu akşam yaptığımda da aynı şekilde olacak muhtemelen

açıkçası testler benim durumumda işe yaramıyor mu ve yumurtlamıyor muyum acaba diye düşüyordum .ama çok rahatladım sayenizde. şansım normalden çok daha az olsa da en azından deneyebileceğim tarih aralığımı tespit edebiliyorum. ilerisi için de vücudum yumurta ürettiği için tüp bebek tedavisine de başlayabileceğim.

bu arada dünden beri akşamları hafif bir sıcak basması oluyor, yumurta kıvamından ziyade sulu şeffaf bir akıntım var ve hafif bir karın ağrısı da başladı.

[/QUOTE]
Akinti var ise sivi sekilde seffaf bu yumurtanin catladigina isaret ediyor. Bugun bekleyin yarin tekrat test yapin silikse catmis anlamina gelexektir yarini degerlendirme yaparsiniz tektardan. Gun asiri iliski devm etmenizi tavsiye ederim geri kalan gunlerde. Her gun iliski sperm sayisinida etkiledigini dusunuyorum 🙂 tup bebek dusunmek icin cok erken henuz yumurtlamanizi takip ederek onumuzdeki aylarda degerlendirin derim 🤗 esiniz sperm testi yaptirdimi siz de hormon testi yaptirdiniz mi yakin zamanda?

Akinti var ise sivi sekilde seffaf bu yumurtanin catladigina isaret ediyor. Bugun bekleyin yarin tekrat test yapin silikse catmis anlamina gelexektir yarini degerlendirme yaparsiniz tektardan. Gun asiri iliski devm etmenizi tavsiye ederim geri kalan gunlerde. Her gun iliski sperm sayisinida etkiledigini dusunuyorum 🙂 tup bebek dusunmek icin cok erken henuz yumurtlamanizi takip ederek onumuzdeki aylarda degerlendirin derim 🤗 esiniz sperm testi yaptirdimi siz de hormon testi yaptirdiniz mi yakin zamanda?
[/QUOTE]

Ben 1.5 yil once yaptirmistim sonuclar cok ic acici degildi ne yazik ki. Eşim henüz yaptirmadi. Şimdilik doktor tavsiyesiyle herseyi yolunda bir çift gibi deniyoruz. Allah büyük 🤷🏻‍♀️

Arkadaşlar bir de bana yardımcı olsanız 1 numaralı olan dün yaptığım test 2. Numara bugün henüz çatlamadı mi demek bu kaşıklarım çok ağrımaya başladı 2 saattir testi yapalı 6 saati geçti

Eklentiler

• 16032219175008056534478578276920.jpg
    16032219175008056534478578276920.jpg
    115,2 KB · Görüntüleme: 161
Arkadaşlar bir de bana yardımcı olsanız 1 numaralı olan dün yaptığım test 2. Numara bugün henüz çatlamadı mi demek bu kaşıklarım çok ağrımaya başladı 2 saattir testi yapalı 6 saati geçti
Henuz catlamamis canim iki testte pik duruyor yarin tekrar yap ayni saatlerde catlamis olur buyuk ihtimalle degerlendirin bugunu kesin cok guzel pik duruyor cunku 😊

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim canım bugün tamam😎 yarını da mi değerlendirmem gerekiyor peki
Yarin tekrar test yap catlamis ise yarinida degerlendirin canim eger pik ise bekleyin bir gun catldigi zaman degerlendirin ki sperm sayisi düşmesin 🤗

Merhaba kızlar, adetime üç gün kaldı üstteki ki adetime 5 gün kala alttaki dünün ovu koyulaşıyor gibime geldi hamilelik olabilir mi ? Gebelik testi aşırı silik sadece ben görüyorum desem yeri var 😄
BE8DBE53-9658-4575-9C9B-4D037742CED4.jpeg

Merhaba kızlar, adetime üç gün kaldı üstteki ki adetime 5 gün kala alttaki dünün ovu koyulaşıyor gibime geldi hamilelik olabilir mi ? Gebelik testi aşırı silik sadece ben görüyorum desem yeri var 😄Eki Görüntüle 2708361
Canim daha dun gordum ovu tetinde iki cizgide kop koyu cikiyor sonra hamile cikmis burdaki bir arkadas. Ama bazen yaniltadabiliyor. Sanirim hamilelikten dolayi artan hirmonlardan koyu cikmisti. Ama en sagliklisi hamilelik testi ile ogrenmen kac gun var adetine suan ? 😊

Kızlar deli olacağım ovulasyon testim bugün de böyle dün ağrıdan öldüm akintim da bitti ama hala çift çizgi çatlamamış de mi yoksa kist mi oldu dersiniz? Test mi bozuk onu da anlamadım o yüzden 2 tane yaptım aynı anda

Eklentiler

• 16032882103737098781269776694279.jpg
    16032882103737098781269776694279.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 145
Merhaba kızlar, adetime üç gün kaldı üstteki ki adetime 5 gün kala alttaki dünün ovu koyulaşıyor gibime geldi hamilelik olabilir mi ? Gebelik testi aşırı silik sadece ben görüyorum desem yeri var 😄Eki Görüntüle 2708361
Canım ben ilk gebeliğimi ovulasyon testi ile öğrendim adete 3gun kala kıpkırmızı olmuştum c çizgisinden koyuydu ve anında öyle oluyor beklemeden seninki silik gibi umudunu kırmak gibi olmasın ama adete yakin lh hormonu öyle çıkabiliyor maalesef

Canim daha dun gordum ovu tetinde iki cizgide kop koyu cikiyor sonra hamile cikmis burdaki bir arkadas. Ama bazen yaniltadabiliyor. Sanirim hamilelikten dolayi artan hirmonlardan koyu cikmisti. Ama en sagliklisi hamilelik testi ile ogrenmen kac gun var adetine suan ? 😊
3 gün var daha canım ☺️

Canım ben ilk gebeliğimi ovulasyon testi ile öğrendim adete 3gun kala kıpkırmızı olmuştum c çizgisinden koyuydu ve anında öyle oluyor beklemeden seninki silik gibi umudunu kırmak gibi olmasın ama adete yakin lh hormonu öyle çıkabiliyor maalesef
Gebelik testi aşırı silik zaten kimyasaldır diye tahmin ediyorum

Kızlar bana anlatabilecek bir arkadaş var mı? Bu ay ilk defa düzenli hatta günde 2 kere ovülasyon testi yaptım. İlaç, çatlama iğnesi vs kullanmadım.
Pik günüm 2 gün önceydi, testlerde alttan 6. Test pik olduğum test.
Fakat bu silikleşme 2 gündür az mı? Yoksa normali mi bu?
20201021_190924.jpg

X