Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon hesaplama zorluğu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Maalesef bugün gittim doktora canım kist varmış bayağı büyümüş ilaç yazdı kullanacam Doğum kontrol hapı gbi bişey bu ay boşuna ovülasyon yapmayayım bence 15 gün kullan hasta olursun dedi çünkü

1520598489339-343870942.jpg

Sagol canım bugün de devam o zaman :halay:

Aynen çatlamış kuzum bugünü de değerlendir benim de 2 gün çift koyu çizgi çıktı ve bugün benim de silik çıktı işte

Canım eczaneden alacaksın 5’li paketleri var miratech marka aldım ben 2 kutu yani 10 tane aldım çünkü 8
gün kadar yapmak gerekli ne zaman çift koyu çizgi çıkacak diye.reglin düzenli midir? Son 3 ayın tarihini yaz hesaplayalım ne zaman başlamalısın teste söyleyelim canım.testin 5li paketi 30 tl ben 4 gün önce aldım.
18 ocak
11 şubat
Ve dün oldum cnm daha 8 mart

Bunu doktor söylemedende alabilitmiyiz acaba eczaneden

Tabi alabilirsin zaten doktor istemez özellikle bunu ama anne adayları alıp bakıyor emin olmak adına yumurtlama gününden

18 ocak
11 şubat
Ve dün oldum cnm daha 8 mart
Ocak şubat 25 günde,şubat mart 27 günde olmuşsun ama 2 gün gecikme muhtemelen şubat 28 çektiğinden.Normalde gecikmiyor ve 25 günde oluyorsan her ayın 12 yada 13 ü yumurtlama günün olmalı ama sen garantiye alıp ayın 10-12-13-14 ü günlerinde birlikte ol ama eğer 27 gün arayla oluyorsan regl ayın 13. veya 14.de yumurtlama tarihin oluyor bunda da 11-13-14-15.günlerde birlikte ol ama en en garantisi ovulasyon testi çünkü erken yada geç yumurtluyor da olabilirsin ben mesela erken yumurtladım bu ay 1 gün

Ocak şubat 25 günde,şubat mart 27 günde olmuşsun ama 2 gün gecikme muhtemelen şubat 28 çektiğinden.Normalde gecikmiyor ve 25 günde oluyorsan her ayın 12 yada 13 ü yumurtlama günün olmalı ama sen garantiye alıp ayın 10-12-13-14 ü günlerinde birlikte ol ama eğer 27 gün arayla oluyorsan regl ayın 13. veya 14.de yumurtlama tarihin oluyor bunda da 11-13-14-15.günlerde birlikte ol ama en en garantisi ovulasyon testi çünkü erken yada geç yumurtluyor da olabilirsin ben mesela erken yumurtladım bu ay 1 gün
Ya çok saol cnm insan emin olamıyor ne zaman oldundan

İşte tam da bu yüzden ovulasyon testine ihtiyaç duyuyor insan.Bence sen de al bir ara en azından reglin bittikten 5-6 gün Sonra yapmaya başla 8 gün falan yap her öğleden Sonra mesela saat 2 de yaptın her gün aynı saatte yap.Öğleden sonra olmasını doktor tavsiye etti bana ve sabah ilk idrar da yapılmazmış yanıltıyormuş sonuç.Bir de unutmadan testi yapmadan 2 saat önce sıvı bir şey tüketmeyeceksin bana doktorum nasıl tavsiye ettiyse aynısını yazdım sana

Ben reglimin ilk gününden saydım ve 9.gün de başladım yani reglim bitti ve 5 gün Sonra teste başladım ertesi gün zaten çift koyu çizgi çıktı

İşte tam da bu yüzden ovulasyon testine ihtiyaç duyuyor insan.Bence sen de al bir ara en azından reglin bittikten 5-6 gün Sonra yapmaya başla 8 gün falan yap her öğleden Sonra mesela saat 2 de yaptın her gün aynı saatte yap.Öğleden sonra olmasını doktor tavsiye etti bana ve sabah ilk idrar da yapılmazmış yanıltıyormuş sonuç.Bir de unutmadan testi yapmadan 2 saat önce sıvı bir şey tüketmeyeceksin bana doktorum nasıl tavsiye ettiyse aynısını yazdım sana
Çok saol cnm eşimlede konuşuyorum sorup öğrendikçe alıcam adet bitsin hemen yapıcam burayada yazmak nasip olur inş

Ovulayon Testinde çift koyu çizgi çıkması testin pozitif olduğunu yani yumurtlama olacağını gösterir, tek çizgi olması o gün yumurtlama olmayacağını gösterir. Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-48 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda testi uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-48 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.

- Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10’unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8’inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11’inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Bu gunleri net saptayabilmeniz icin ovulasyon testi kullanmaniz onerilir, ve saptanan gunler icerisinde iliski sayisi fazlalastirilmasi gebelik sansinizi artiracaktir. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

Eveeeetttt benim yumurta çatladı dün ve bugün 2.çizgi yok.İnşallah değerlendirmeler sonuç verir ve tutar.Rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :KK200: Bu arada benim mide hassasiyetim hiç yoktur bu yaşıma kadar hiç mide şikayetim olmamıştı ama nedense 2 gündür midem yanıyor ve ben hesapta kafaya takmıyorum diyordum kızlar ama sabah epey bi baktım gebelikte ilk hafta olur mu mide yanması ve kasıklarda doluluk hissi diye offf ya insan ister istemez takıyor kafasına işaret sanıyor her şeyi Sonra hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum diye takmamaya çalışıyordum ama imkansızmış :KK43:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 183
2.çizgi Yok yazmıştım ama biraz bekledikten Sonra çok çok silik çıktı hatta fotoğraf da belli bile olmuyor o derece silik. lh hormonu epey azalmış artık.Tek çizgi değilmiş yani.Olanı biteni yazıyorum ama belki birilerinin ihtiyacı olur ve yardımcı olmuş olurum diye

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    16,1 KB · Görüntüleme: 177
Baksanıza kızlar dün yaptığım test 2 koyu çizgi çıkmıştı,bugün yaptığım da aynı 2 koyu çizgi çıktı.yumurta 24-48 saat arası çatlıyormuş acaba çatlamadı da daha ondan mı böyle çıktı?
Kuzucum benim ovu testlerim neden hep beyaz bembeyaz

X