• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Akıntısı Takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Akıntı olmaması yumurtlama olmadığı anlamına gelmiyor merak etmeyin bazen az miktarda olup dışarı fazla akmadığı oluyormuş öyle öğrendim
Hamile misin merak ettim? Benimde bu ay o akıntıdan olmadı ama kasıklarımda sancılarım oldu

cevap verdiğin için çok teşekkür ederim iğneye rağmen çatlama olmadı diye çok üzülmüştüm umarım hamile kalırım. 13. günüme kadar ateşim 35,6 ve 35,8 arasında değişiyordu 13. gün yani iğneden 48 saat sonra 36,5 oldu ve şimdi 36,1 lerde ddevam ediyor 36,5 tan 36,1 e düşmesi problem teşkil ediyor mu yoksa 35,8 den büyük olduğu için hala gebelik ihtimalim va rmı bilgin varsa cevaplarsan çok sevinirim
En yüksek olduğu dönem yumurtanın çatladığı dönem diye biliyorum. Ovulasyon testi ile de takip edebilirsiniz.

Hamile misin merak ettim? Benimde bu ay o akıntıdan olmadı ama kasıklarımda sancılarım oldu
Evet 3 gündür adet görmüyorum ve testlerim pozitif. Mayıs ve Haziran da tutmadı spiral yeni çıktı diye sanırım. Çok şükür Temmuz da tutmuş.
Ben hiç yapışkan akıntı fark etmedim.
Sadece rakı beyazı akıntım oluyordu bazen çok sulu bazen yoğun..
Gebe kaldığımda da (henüz bilmiyorken) sanki altıma cişimi yapmışcasına sulu akıntılarım oldu. Çamaşırım ıslanıyordu full.
Şimdi daha az akıntım var. Bugün biraz lekeleme oldu. Yerleşme lekesidir dediler. Yarın kan testi yaptıracağım hayırlısıyla.
Yani siz de o yapışkan akıntıyı beklemeyin. Her kadında olacak diye bir durum yokmuş. Ben hayatımda belki 1 belki 2 kere gördüm onu çok eskiden. Son zamanlarda hiç görmüyorum fakat gebeyim. Adet bittiği günden başlayarak 1 gün ara ile deneme yapın. Doktorlar özellikle sabahları öneriyor. Sperm kalitesinin en yüksek olduğu saatler sabahmış . Ben de yumurtlama günümde ilk kez sabah denedim pazar gününe denk geliyordu. Ve yazlıktaydık minik bir tatil yapıyorduk. Muhtemelen hem tatil kafa rahat hem de sabah olması etkili oldu. Tavsiye ediyorum bu şekilde herkese (uzun oldu kusura bakmayın)

Evet 3 gündür adet görmüyorum ve testlerim pozitif. Mayıs ve Haziran da tutmadı spiral yeni çıktı diye sanırım. Çok şükür Temmuz da tutmuş.
Gebe kaldığımda da (henüz bilmiyorken) sanki altıma cişimi yapmışcasına sulu akıntılarım oldu. Çamaşırım ıslanıyordu full.
Şimdi daha az akıntım var. Bugün biraz lekeleme oldu. Yerleşme lekesidir dediler. Yarın kan testi yaptıracağım hayırlısıyla.
Yani siz de o yapışkan akıntıyı beklemeyin. Her kadında olacak diye bir durum yokmuş. Ben hayatımda belki 1 belki 2 kere gördüm onu çok eskiden. Son zamanlarda hiç görmüyorum fakat gebeyim. Adet bittiği günden başlayarak 1 gün ara ile deneme yapın. Doktorlar özellikle sabahları öneriyor. Sperm kalitesinin en yüksek olduğu saatler sabahmış . Ben de yumurtlama günümde ilk kez sabah denedim pazar gününe denk geliyordu. Ve yazlıktaydık minik bir tatil yapıyorduk. Muhtemelen hem tatil kafa rahat hem de sabah olması etkili oldu. Tavsiye ediyorum bu şekilde herkese (uzun oldu kusura bakmayın)
Ne güzel açıklamışsın :) bende uzun zamandır görmüyorum o akıntıyı ve kafama takıyordum açıkcası ama bu yazı içimi rahatlattı bizim sabah şansımız pek olmuyor ama akşamları bazen hergün bazen bi gün arayla bu ay baya çalışma yaptık. Umarım tutmuştur. Senin için de hayırlı olsun :) Allahım sorunsuz çok güzel bir hamilelik geçirmene yardımcı olsun

Ne güzel açıklamışsın :) bende uzun zamandır görmüyorum o akıntıyı ve kafama takıyordum açıkcası ama bu yazı içimi rahatlattı bizim sabah şansımız pek olmuyor ama akşamları bazen hergün bazen bi gün arayla bu ay baya çalışma yaptık. Umarım tutmuştur. Senin için de hayırlı olsun :) Allahım sorunsuz çok güzel bir hamilelik geçirmene yardımcı olsun
Amin çok teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ama tavsiyem hergün denemeyin. Araya 1 gün koyun ki spermler gelişimini tamamlayıp yumurtaya ilerleyecek güce sahip olsunlar. Ben bu şekilde okudum. Sadece yumurtlama gününüzde sabah 1 kere denemeye çalışın. Ben onun etkisi olduğunu düşünüyorum nedense. Muhtemelen esiniz çalıştığı için sabah şansınız olmuyor ama 1 gün erken kalkıp onu uyanma saatine yakın uyandırın. Zaten hayır diyeceğini sanmıyorum :) şeffaf uzayan akıntı için de dert etmeyin dediğim gibi :)

En yüksek olduğu dönem yumurtanın çatladığı dönem diye biliyorum. Ovulasyon testi ile de takip edebilirsiniz.
ovülasyon testi için geç kaldım sanırım ama vucut ısısı ne zamana kadar devam eder gebelik varsa hiç düşmüyor sanırım ama gebelik yoksa ne zaman düşüşe geçer

ovülasyon testi için geç kaldım sanırım ama vucut ısısı ne zamana kadar devam eder gebelik varsa hiç düşmüyor sanırım ama gebelik yoksa ne zaman düşüşe geçer
Ben gebeyim benim 35 derece cıktı bugün. Çok yüksek değil bence. Yani gebelik süresince yüksek kalacak diye birşey yoktur sanırım.

Hem aradığım konuyu açmışsın hem de cevap vermişsin
Teşekkür ederim arkadaşım :KK68:
Allah sağ salim bebeğine kavuştursun insallah:dua:

Ben gebeyim benim 35 derece cıktı bugün. Çok yüksek değil bence. Yani gebelik süresince yüksek kalacak diye birşey yoktur sanırım.
yumurtlamadan önce35,6 -35,8 arası oynuyordu yumurtladan sonra 36,5 e çıktı şimdi minumum 36,1 oluyor umarım gebelik vardır yumurtlama gününe göre düşük ama yumurtlama öncesi göre yüksek kendimi bu şekilde avutuyorum

Rica ederim çok mutlu oldum cevap bulabilmene. Amin cümlemizi kavuştursun inşallah:) :)

Kizlar yumurtlama donemim kuru geciyodu adetime 10 gun var bugun sulu akintim oldu camasir baya islanmis. Yumurtlama takibimi atesle yapmistim ve catlatma ignesi vurdurmustum adetimin 11. Gunu o gunlerde akinti olmadi simdi adete 10 gun kala akinti olmasi normal mi

Kizlar yumurtlama donemim kuru geciyodu adetime 10 gun var bugun sulu akintim oldu camasir baya islanmis. Yumurtlama takibimi atesle yapmistim ve catlatma ignesi vurdurmustum adetimin 11. Gunu o gunlerde akinti olmadi simdi adete 10 gun kala akinti olmasi normal mi
Canım ümit vermek istemem ama gebe kalmış olabilirsin. Ben de resmen altıma çiş yapmış gibi akıntı gördüm adetime 1 hafta kala. Meğer hamile olduğum içinmiş. Sen yinede test falan yapma daha. Adetinin geçmesini bekle.

A
Canım ümit vermek istemem ama gebe kalmış olabilirsin. Ben de resmen altıma çiş yapmış gibi akıntı gördüm adetime 1 hafta kala. Meğer hamile olduğum içinmiş. Sen yinede test falan yapma daha. Adetinin geçmesini bekle.
Artik test yapmaya korkuyorum canim 1 bucuk yildir gebelik olusmadi esimde sorun vardi cok sukur atlattik iyilesti simdi bekliyoruz bakalim insallah rabbim isteyen herkese ve bizede hayirli evlatlar verir. Aksam uzeri akintim vardi simdi yine yok benimde aklim karisti iyice ara ara adet agrisi gibi agri var afedersin bazen ishal olacakmisim gibi agri oluyo

A

Artik test yapmaya korkuyorum canim 1 bucuk yildir gebelik olusmadi esimde sorun vardi cok sukur atlattik iyilesti simdi bekliyoruz bakalim insallah rabbim isteyen herkese ve bizede hayirli evlatlar verir. Aksam uzeri akintim vardi simdi yine yok benimde aklim karisti iyice ara ara adet agrisi gibi agri var afedersin bazen ishal olacakmisim gibi agri oluyo
Akıntı benim de bazen yoğun bazen az oluyor. Onlara hiç takılma. Bana gebesin gibi geldi ama senin bünyeni de bilemiyorum tabi şimdi.. Haber verirsen sevinirim son durumu daha sonra

I
Akıntı benim de bazen yoğun bazen az oluyor. Onlara hiç takılma. Bana gebesin gibi geldi ama senin bünyeni de bilemiyorum tabi şimdi.. Haber verirsen sevinirim son durumu daha sonra

Ilgin icin sagol canim rabbim insallah banada hayirli saglikli gebelik nasip eder haber veririm mutlaka haftaya cuma kontrolun var doktor 15 gun sonra gel demisti

Merhaba,

Benim bazen yumurtladığım çok net anlaşılıyor, bacagıma vuran kasık agrılarım, akıntım vs.. Ama bazı aylar da dümdüz geçiyor hiç bu belirtiler olmuyor. Acaba bu her ay yumurtlamadığım, bazı aylar yumurtladığım anlamına mı geliyor? Bu ay çocuk düşünmeye başladık da , ovulasyon testi takibine başlasam mı diye düşünüyorum.

Not: Amma yumurtlama kelimesini kullanmışım tavuk gibi hissettim kendimi :D

Bende konu sahibi gibiyim hiç uzayan akıntı yakalayamıyorum ama bazen öyle bir ıslaklık oluyorki sanki altıma yapmısım gibi yumurtlama dönemlerinde bu sekilde oluyo genelde sulu akışkan bir akıntı bu ay ekstra olarak meme ucu hassasiyeti yaşadım daha önce olmamıştı bugun hassasiyetim bitti elimden geldiğince değerlendirmeye çalıştım bu sabah ayaktayken rahim içine doğru bişey sokuluyormuş gibi değişik bi ağrı hissettim ara ara da kasıklarımda ağrı oluyor daha önce ovulasyon testi yaptım ama tutmadı yine umutsuzum ama bakalım nasıl olacak :)

Merhaba, ben her ay o uzayan şeffaf akıntıyı görüyorum. Tam da o günden 14 gün sonra adetim geliyor son birkaç aydır takip ettim. Benim kullandığım bir program var telefonda onda dün yumurtladığımı gösteriyor ama akıntı olmadı. Bugün doktora gittim bebek düşündüğümüz için muayene oldum. Yumurtlamamışım cidden sol yumurtalıkta duruyormuş yumurta ama malesef değerlendiremeyeceğiz gelecek ay denemelere başlıycaz biz de inşallah. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Bu arada o aşırı ıslaklığı ben adetimin olacağı gün yaşıyorum. Her bünye farklı tabiki.

Back