Bu konuyla ilgili deneyimimi aktarayım arkadaşlar.
Ben de birkaç aydır deneyip, stres yapıp sonunda ovülasyon testi denemeye karar verdim. Gittigidiyor'dan aldım 8'li bir paket. Bir kere paket elime ulaştığında biraz şaşırdım. Çünkü "kit", 8 tane ince kağıt parçasından ibaretti. Neyse, adet döngüm 29-30 gün. Ben de 11. gün başladım bakmaya.. 11-12-13 derken, 19. güne kadar geldim, çift çizgi hiç görünmedi. Hatta, "acabaa ben hiç yumurtalmıyor muyum" diye endişeye kapıldım, adet sonrası doktora gideyim diye düşündüm. Biraz da kafama taktım...
Sonra, günler geçti, reglim gecikince test bile almayayım, bu ay bir tuhaflık var zaten diye düşündüm... Gecikme 3 günü bulunca tabii her ihtimale karşı bir bakayım dedim ve, bingo!
Yani tek çizgi görüp "tüh" dediğim günlerden birinde hamile kalmışım.
Bu arada doktora gittikten sonra ultrasondaki ölçümlere göre döllenme tam 15-16 gün civarında olmuş. Yani test yaptığım günlerde.. Bir geç-erken döllenme söz konusu değil.
Diyeceksiniz ki, acaba testi mi doğru düzgün kullanamadın, ama bu küçük bir ihtimal zira karşınızda gebelik testlerini onlarca defa yapmış bir guru duruyor. :)
Ama sonuçta ya benim aldığım testler çok kötüydü (ki pek güven verici görünmüyorlardı dediğim gibi), ya da yanlış sonuç verdiler...
Size iyi şanslar dilerim,
Sevgiler