- 12 Mayıs 2008
- 3.782
- 3.574
-
- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
- #1.941
Kızlar bişey merak ediyorum akışına bırakmayı tedavisiz denemeyi düşünüyorsunuz ya sizin herhangi bir sorumumuz var mı yoksa sebepsiz yere mi olmadı
Benim tam günü gününe geliyorDenk gelmistir canim cat diye hamile kalmalari benim annemle ablamda oyle ama ille herkeste ilk 2 ayda kalicak diye bisey yok. Bence bosa gecikmektense yoksa adet olmak en guzeli ben her ay gecikiyorum stres olunca
Yakınında hiç tüp bebek süreci geçiren oldu mu bilmiyorum kuzum ama tüp bebek çok yıpratıcı bir süreç hem maddi hem manevi..Kendi karnına her gün iğne yapıyosun, her deneme için en az 10 bin maliyet, transfer oluyor ve tuttu mu tutmadı mı stresi yaşıyosun..Tutmayadabiliyor, en az 2, 3 deneme gerekiyor. Umarım onu yaşamayız hiç birimiz benim çok yakınlarım yaşadığı için...Zaten bende hemen bebeğim olsun stresi yok da ya o süreçler gereksirse diye stres oluşuyor..Banim hormon testlerim ve vajinal muayenem oldu yani hsg falan cektirmedim suanki duruma gore bir sorun yoktu sadece sureci hizlandirmak adina ben cok fazla stres oldugum ve stresim yuzunden adetlerim gecikmeye basladigi icin hem duzenler hem ihtimali arttirir diye klomen ve cat ignesi oldum olursa 6 ay cocuk sahibi olamazsam o zaman hem esime hemde kendime daha detayli bir inceleme isteyebilirim bakalim kismet ama buyuk konusmak istemiyorum hic 1 yil olmazsa tup denerim sorun olmasada cunku bekleme surecide insani cok yipratiyor
Benim tam günü gününe geliyor
Yakınında hiç tüp bebek süreci geçiren oldu mu bilmiyorum kuzum ama tüp bebek çok yıpratıcı bir süreç hem maddi hem manevi..Kendi karnına her gün iğne yapıyosun, her deneme için en az 10 bin maliyet, transfer oluyor ve tuttu mu tutmadı mı stresi yaşıyosun..Tutmayadabiliyor, en az 2, 3 deneme gerekiyor. Umarım onu yaşamayız hiç birimiz benim çok yakınlarım yaşadığı için...Zaten bende hemen bebeğim olsun stresi yok da ya o süreçler gereksirse diye stres oluşuyor..
Evet kuzum yani demek istediğim tüp bebeğin de garantisi yok yani deneye deneye bir çok kez olumsuz sonuç alma da var..Benim tamamlayıcı sigortam var özel doktorlara bedava gidebiliyorum neyseki. Yoksa dediğin gibi bende baya bir harcamış olurdum. Benim çok çok yakınım yengem aynı süreçleri geçirdi, hoş gerçi 2 deneme de olumsuz oldu sonra kendiliğinden oldu ama tabi yıllar geçti o arada.O sonuç bekleme stresi o kadar kötü ki. Neyse bunları hiç düşünmeyelim..Valla kuzum isin mali boyutunda degilim hic Allah nasip etsinde yeterki. Igne konusunda bilgidigim kadariyla gonal f fln vurduruyorlar bence sen yinede cok buyutuyosun gozunde cok arkdsm oldu benimde. Bak burda asilama
Olanlarda o igneyi vuruyorlar. Bende ovitrelle vurdum onun gibi dusun. Ama bende ilaclar cok yan etki yapiyor iste ondan cok korkuyorum! Bende ki stresi sorarsan eger o sureclerle bile
Olmazsa diye korkuyorum. Surecten degilde surecin olumsuz sonuclanmasi yikim bence... insallah guzel haberlerimizi alalim Allahin izniyle. Ben zaten boylede her ay doktora bine yakin para harciyorum en az valla 4 ayda harcadigimla bir tup yapmistim... ins Allah muhtac etmesin smdiki aklim olsa ztn onden ozeL saglik sigortasininyaptirirdm erkenden
Canım, kuzenim evlendikleri gece hamile kaldı. Çok yakın arkadaşım ilk çocuğuna da ilk ay ikinci çocuğuna da ilk denemede doğal yoldan hamile kaldı ve etrafımda böyle çok örnek var. Benim ilk gebeliğim 3. ayda tedavisiz olurken bu gebeliğim 13 ay sonra aşılama ile oldu. Bazı şeyler kısmet gerçekten. Yaşadığımız hayat çok stresli. Çalışıyoruz, evde çalışıyoruz, ailemiz için ekstra çaba gösteriyoruz... Çocuk işi kafa rahatlığı istiyor. Neden bu gebeliğimde bu kadar tedavi gördüm ? Çünkü hemen olmasını istememin sebebi vardı. Eşimin babası son dönemlerindeydi torun görsün istedik, göremeden vefat etti. Babam kanser hastası bari ona yetişelim istiyoruz, o da hiç torun görmedi. Bir insanın babası bu kadar hastayken ve duygusal olarak zaten yıpranmışken, stresli bir işin varken gebe kalmak biraz zor gerçekten. Tedaviyle bile 13 ayda oldu. Eğer hiçbir acele etmemi gerektirecek sebebim olmasaydı daha çok gezmeye vakit ayırarak tedavisiz gebe kalmayı bekleyebilirdim. Sonuçta bir kadın olarak hiçbir problemim yok Allah a şükürler olsun. Sanırım kişiler şartlara göre farklı pozisyon alıyorlar bu yüzden özel hayatımıza göre bizler de şekil alıyoruz.Valla kuzum isin mali boyutunda degilim hic Allah nasip etsinde yeterki. Igne konusunda bilgidigim kadariyla gonal f fln vurduruyorlar bence sen yinede cok buyutuyosun gozunde cok arkdsm oldu benimde. Bak burda asilama
Olanlarda o igneyi vuruyorlar. Bende ovitrelle vurdum onun gibi dusun. Ama bende ilaclar cok yan etki yapiyor iste ondan cok korkuyorum! Bende ki stresi sorarsan eger o sureclerle bile
Olmazsa diye korkuyorum. Surecten degilde surecin olumsuz sonuclanmasi yikim bence... insallah guzel haberlerimizi alalim Allahin izniyle. Ben zaten boylede her ay doktora bine yakin para harciyorum en az valla 4 ayda harcadigimla bir tup yapmistim... ins Allah muhtac etmesin smdiki aklim olsa ztn onden ozeL saglik sigortasininyaptirirdm erkenden
Bebişim günaydınnnn çok güzel bir hafta olsun inşallahGünaydın kızlar nasılsınız iyimisiniz
Canım sen gerçekten çok erken davranmıssın kızma ama 4 ay ne ki yıllarca bekleyenler var en azından bir sene geçsin vücudunu hemen ilaçla doldurma 4 ay daha çok yeni yani doktorun ilaç vermesi bile yanlış bence akışına bırak profun dediği gibi dene stres yapma ben bir sene olmadan hastaneye gittim 8.ay dı doktor bir sene oldumu diye soruyor yani demem o ki kafanı şimdiden olmuyor tedaviye baslamalıyım gibi şeylerle doldurma naçizane fikrimBanim hormon testlerim ve vajinal muayenem oldu yani hsg falan cektirmedim suanki duruma gore bir sorun yoktu sadece sureci hizlandirmak adina ben cok fazla stres oldugum ve stresim yuzunden adetlerim gecikmeye basladigi icin hem duzenler hem ihtimali arttirir diye klomen ve cat ignesi oldum olursa 6 ay cocuk sahibi olamazsam o zaman hem esime hemde kendime daha detayli bir inceleme isteyebilirim bakalim kismet ama buyuk konusmak istemiyorum hic 1 yil olmazsa tup denerim sorun olmasada cunku bekleme surecide insani cok yipratiyor
Canım bazen, bazı şeylerin olmaması olmasından daha iyidir. İlk gebeliğim sağlıklı bir gebelikti ve planlıydı. 3. ayımda boşandık ve malesef gebeliği sonlandırdık. Böyle bir durumu yaşamaktansa, ki bu travma insanı öyle 1-2 yılda toparlayamıyor, bazı şeyler yoluna girdikten sonra anne baba olmak çok daha doğru. Hakkında hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki herkes hakettiğine dönüşüyor. Çok aşık olduğum için evlendiğim adam bana kredi çektirmişti, arabam vardı satmak zorunda kaldım, evim yoktu, sürekli onun borçlarını ödüyordum ek iş yapıyordum ama yaranamıyordum, boşadım. Şimdi kendi evim var, kendime ait arabam var , eşimin ayrı var. Param cebimde, saygı duyuyor ve duyuluyorum. Çok mutluyum bin şükür. O yüzden Rabbim herkese çabalarının karşılığını verir sen içini ferah tut.Ben 3.dozda tedaviyi kestim boşanma kararı aldım arkadaşlar. Inşallah sizler güzel haberler verirsiniz. Dualarım sizinle ❤
Canım tebrik ederimkan testi ne zaman yaptıracaksın. Böyle çift çizgiler görmek çok güzellGünaydın arkadaşlar iğnenin olduğu sabahı saymazsak bugün 14.gün Bat 26 Eylül
Bu sabah test yaptım artık iğnenin etkisi kalmamıştır heralde
Canım tebrik ederimm evet iğne etkisi kalmaz artık bence hemen kan testi vermelisinGünaydın arkadaşlar iğnenin olduğu sabahı saymazsak bugün 14.gün Bat 26 Eylül
Canım tebrik ederimkan testi ne zaman yaptıracaksın. Böyle çift çizgiler görmek çok güzell
Teşekkür ederim inş kanda da çıkar . İki düşüğüm var pıhtılaşmam çıkmıştı iğneye başlanacak
Canım tebrik ederimkan testi ne zaman yaptıracaksın. Böyle çift çizgiler görmek çok güzell
Teşekkür ederim cnm 3 yıldır zor zamanlar geçirdik uğraşıyoruz hiç pes etmedik. İnş herşey yolunda gider allah isteyen herkese versin.Canım tebrik ederimm evet iğne etkisi kalmaz artık bence hemen kan testi vermelisin
Canım pıhtılaşman var ise hiç ertelemeden testini yaptır ve bir an önce ilaca başla. Bendede mthfr c677t heterezigot var ve dr um önlem amaçlı kan sulandırıcı ilaç verdiTeşekkür ederim inş kanda da çıkar . İki düşüğüm var pıhtılaşmam çıkmıştı iğneye başlanacak
canım benim ailene söyledin mi? insanı heveslendiren şeylerden biri de bu. olursa benim de annem ve kayınvalidemler çok sevinecek. Allah var iki aile de hiç yıpratmadı beni bu süreçte. Dışardaki insanlar daha çok üzdüCanım, kuzenim evlendikleri gece hamile kaldı. Çok yakın arkadaşım ilk çocuğuna da ilk ay ikinci çocuğuna da ilk denemede doğal yoldan hamile kaldı ve etrafımda böyle çok örnek var. Benim ilk gebeliğim 3. ayda tedavisiz olurken bu gebeliğim 13 ay sonra aşılama ile oldu. Bazı şeyler kısmet gerçekten. Yaşadığımız hayat çok stresli. Çalışıyoruz, evde çalışıyoruz, ailemiz için ekstra çaba gösteriyoruz... Çocuk işi kafa rahatlığı istiyor. Neden bu gebeliğimde bu kadar tedavi gördüm ? Çünkü hemen olmasını istememin sebebi vardı. Eşimin babası son dönemlerindeydi torun görsün istedik, göremeden vefat etti. Babam kanser hastası bari ona yetişelim istiyoruz, o da hiç torun görmedi. Bir insanın babası bu kadar hastayken ve duygusal olarak zaten yıpranmışken, stresli bir işin varken gebe kalmak biraz zor gerçekten. Tedaviyle bile 13 ayda oldu. Eğer hiçbir acele etmemi gerektirecek sebebim olmasaydı daha çok gezmeye vakit ayırarak tedavisiz gebe kalmayı bekleyebilirdim. Sonuçta bir kadın olarak hiçbir problemim yok Allah a şükürler olsun. Sanırım kişiler şartlara göre farklı pozisyon alıyorlar bu yüzden özel hayatımıza göre bizler de şekil alıyoruz.
Allah hayırlı etsin canım ya. Darısı başımızaGünaydın arkadaşlar iğnenin olduğu sabahı saymazsak bugün 14.gün Bat 26 Eylül