Fit mutlu anne kuzucum klomen tedavisi normal şartlarda 6 ay denenmelidir. Fakat ben sabırlı bir anne adayı değilim üstelik kuşkucu ve endişeliyim. Bu sebepten 3. aydan sonra hsg çekildim. klomenle devam etmeme sebebim şu : benim eşim penis ameliyatı olmuş ve idrar deliği olması gereken yerden biraz aşağı kaymış. Bu sebeple gelen meni fışkırarak gitmiyor da sızıntı şeklinde geliyor. Tahminimiz bu sebepten dolayı spermler tüplere ulaşamadan yolda ölüyor. Ayrıca babam akciğer kanseri, sol akciğer yok. Şuanda da metastaz yaptı. Torunu yok, torun sevsin diye hızlanmak istedik ve aşılamaya geçtik.
Peki aşılamada ne oluyor ?
Aşılamada adetin 2. ve ya 3. günü doktor kontrolü yapılır ve yumurtaları uyaracak ilaçlara başlanır. takibi yapılır. Yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi vurulur. 32 ve ya 40. saatler arasında hastaneye davet edilirsin. Eşin sperm örneği verir. Sperm laboratuvar ortamında yıkanır ve en verimlileri seçilir. bu sağlıklı spermler bir enjektöre konur. Bu arada sen doğumhanede bir çatalın üzerinde beklersin. Vajinal muayene gibi vajina ağzını açtıkları aleti takarlar ve incecik bir kamış yardımıyla o spermleri tüplerin en yakınına bırakırlar. Bu ağrısız ve konforlu bir işlemdir. Ve sen doğal yolla döllenmeyi beklersin. Tüp bebekte ise sperm laboratuvar ortamında aynı işlemi görür ve kadından da yumurtaları toplanır. Her iki cinsiyetin de en verimlileri laboratuvar ortamında döllenir ve sana embriyo olarak transferi yapılır. 10 gün sonra tutunup tutunmadığını anlamak için test verirsin.