Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok tedirgin olmaya başladım bende elime bezelye falan gelmiyor ama sürekli sis bugün hiç yemek yemedim ama bütün yemekleri ben yemisin gibi şişlik var ağrılar başladı 10 gündür anca randevu alabildi. ..
Çok çok geçmiş olsun. Ben de Over kanseri ameliyatı oldum mart 2017 de..Evre 3c...Kemoterapiler devam. 6. Yı alıcam 1 ağustosta....Allah büyük...Elimizden geleni yapıp Allah'a emanet edicez kendimizi. Umarm annenizde nüksetmemiştir. İyi haberlerinizi okmak isterim...benim annemin de evre 3c. o kadar kotuyum ki ne yazsam bilemiyorum, buraya dokmek istedim icimi zira kimseyle yuz yuze konusamiyorum bu konuyu, icime kapandim...
yenen yok mu bu illeti lutfen anlatsin yenen varsa, internette sag kalim oranlari cok dusuk gorunuyor, bunlari gordukce daha da kotu oluyorum...
ona bir sey olursa nasil yasarim bilemiyorum, Allah yoklugunu gostermesin. Allahtan baska dilegim yok. neyim varsa alsin ama onu bana, aileme bagislasin...
Çok çok geçmiş olsun. Ben de Over kanseri ameliyatı oldum mart 2017 de..Evre 3c...Kemoterapiler devam. 6. Yı alıcam 1 ağustosta....Allah büyük...Elimizden geleni yapıp Allah'a emanet edicez kendimizi. Umarım annenizde nüksetmemiştir. İyi haberlerinizi okumak isterim...
Paylaşım için çok teşekkür ederim . Allah razı olsun sizdenOver kanseri erken evrede belirti vermeyen bir hastalık olduğu için çok tehlikli. Yakınlarınıza annelerinize yıllık muayenenin önemini vurgulayın gerekirse siz onları her yıl zorla kontrole götürün.
Anneme bu teşhis 1 ay önce kondu. kontrol sırasında ultrasonla küçük bir kitle görüldü. önemsiz olabilir ama siz yinede ileri tetkik için üniversite hastanelerine gidin dedi doktoru. bizde ileri tetkikler yaptırdık ve acı gerçekle karşılaştık. Bu rahatsızlıkta öncelikle ameliyatla kitle olabildiğince küçültülüyor ardından en az 6 kür kemoterapi veriliyor.
Ameliyatta rahim, yumurtalıklar, yağ dokusu, gerekirse apandist, lenf nodları, hatta karın zarı yani yayılma ihtimali olan her yer temizleniyor. geniş çaplı bir ameliyat oldugu için sağlam girilen ameliyattan sonra büyük ağrılar, kabızlık, bacak ağrıları, karın ağrıları olabiliyor. Ameliyat sonrası olabildiince erken ayağa kalkmak hastanede gezinmek karın içi yapışıklıkları önlemek ve bağırsak hareketlerini hızlandırmak için faydalı.Hastanede sık sık terlediğiniz için çamaşır gecelik değiştirmeniz gerekebilir tedarikli olmalısınız. ayrıca hastane koridorlarında gecelikle dolaşmak sizi rahatsız edecekse sabahlık götürmelisiniz. Ameliyat sonrası barsak hareketi olmadan ağızdan gıda sıvı alamıyorsunuz damar yolu ile besleniyorsunuz. bu birkaç gün sürebiliyor. bu sürede dudaklar kuruduğu için pamukla nemlendirilmesi hastayı biraz ferahlatıyor. Ameliyat sonrası ağrılar şiddeti ve süresi azalsada haftalar boyu devam edebiliyor.
Kemoterapi ise genellikle ameliyattan 10 gün sonra damardan veriliyor. ameliyat yaraları tam iyileşmememiş olduğu için kemoterapinin yan etkilerinin yanında ameliyat ağrıları olbilir. Kemoterapi için annem sabah 8,30 gibi hastanedeydi işlem başladı öğleden sonra 15,30 a kadar sürdü. bu sürede terleme falan olabilir yanınıza yedek iç çamaşırı ve giyecek götürmeniz faydalı olur. İlk kemoterapi günü bulantı olmadı ama ertesi günü akşam şiddetli bulantılar başladı. 3-4 gün sürdü. daha sonraki günler arada bulantı oldu ama o ilk günlerdeki kadar şiddetli değildi. bu süre içerisinde hastaneye gidip kan vermeniz gerekebilir. hastaneler mikroplu olduğu için steril maske ve eldiven giymenizde fayda var. bu kan testleri ile kansızlık olmuş mu? enfeksiyon oluşmuş mu? bakılıyor.
biz kansızlık için hergün 1 tatlı kaşığı dut pekmezi verdik. Ayrıca bulantı ve rahatlama açısından "Ender Saraçoğlu" nun önerdiği zencefilli papatya çayını içirdik. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı papatya çayı( eczanelerde bebekler için satılıyor) ve yarım çay kaşığı toz zencefil ve bir dilim kabuklu limon. bunu yarısı kadar hazırlayıp gece yatmadan bir kez ve sabah kalkınca bir kez vermek rahatlattı. kansızlık için kırmızı pancar ve havucu meyve presiyle suyunu sıkıp içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyarak içirdik.
bizim bağırsakların çalışmama sorunumuz vardı. bu karında gerilme ve ağrı yapıyordu bunun için bol bol kabak çorbası verdik: kaynayan suya 1 kabak doğra birde domates haşlanınca blenderdan geçir işte sana çorba bu aşamadan sonra içine tel şehriye yada erişte makarna koyabilirsiniz. genelde zeytinyağlı kabak yemeği, bamya gibi hafif sebze yemekleri yedirdik çünkü miğdesi hemen ağrıyordu. çiğ yediği meyvelerde dokunduğu için şeker koymadan az suda haşlayıp meyveleri öyle verdik, örneğin kiraz, kayısı, gibi. başlangıçta yoğurtlu pirinç çorbası besleyici olur aman içinde et suyuda var iyi gelir diye vererek hata etmişiz çok dokundu. iyileşinceye kadar hafif şeyler yemeli.
ilk kemoyu alalı 2 hafta oldu 2. si haftaya inşallah kolayca atlatırız. yan etkisi olmaz. bu arada saçları dökülmeye başladı. deneyimlerimi buraya paylaşmaya devam edicem buradaki yazdıklarımın çoğunu bilmiyorduk ameliyat öncesi bilseydik daha hazırlıklı olurduk. sizlerde deneyimlerinizi paylaşın birbirimize faydamız olsun herkese acil şifalar dilerim...
Belirtileri neydiben de bu hastalığı geçirdim üstelik 26 yaşındayım.2 yıllk evlıyım.sol yumurtalığım alındı zaten yumurtalık diye de birşey kalmamış.16 cm kitle çıkarıldı.ameliyatımı jınekolog ömer südekan yaptı ayrıca amelıyata patologta eslık ettı.patoloji sonucu kötü çıktı.ama çok şanslıyım kı ilaç almadım ameliyattan sonra hersey normal seyrıne döndü her ay rutın kanıma bakıldı sonra 2 ay ve 3 aya düştü kontroller.onkolog ve jınekolog doktorlarım bebege ızın verdı. suan bız de dusunuyoruz.ben gerçekten çok şanslyım.
Şuanki durumunuz nedir?ben de bu hastalığı geçirdim üstelik 26 yaşındayım.2 yıllk evlıyım.sol yumurtalığım alındı zaten yumurtalık diye de birşey kalmamış.16 cm kitle çıkarıldı.ameliyatımı jınekolog ömer südekan yaptı ayrıca amelıyata patologta eslık ettı.patoloji sonucu kötü çıktı.ama çok şanslıyım kı ilaç almadım ameliyattan sonra hersey normal seyrıne döndü her ay rutın kanıma bakıldı sonra 2 ay ve 3 aya düştü kontroller.onkolog ve jınekolog doktorlarım bebege ızın verdı. suan bız de dusunuyoruz.ben gerçekten çok şanslyım.
Merhaba annem bu ameliyatı oldu ve malesef vefat etti ama kanserden değil çoklu organ yetmezliğinden ilacın toksit etkisinden ... ameliyatta neler yaşantı bilgimiz pek yok cook iyi bir doktor amaliyatı yaptı ve ameliyat sonrası bütün organları riksir zehirlemeden oldu.. hiçç tavsiye etmiyorummrb herkese.herkese geçmiş olsun. bir sorum olacaktı . annem over kanseri ve 3.evresinde 4 senedir bu hastalıkla yaşamaya çalışıyor şimdi ise doktorları amelyat öneriyor hipec die bir tedavi yöntemi.yani ameliyatla karın bölgesinde olan tümörleri aldıktan sonra sıcak meoterapiyle yıkıyorlarmıs.cok uzun ve riskli bir ameliyat. bu ameliyattan olan varmı acaba.amelyat sonrası hasta nasıl oluyor faydası oluyormu hastaya . şimdiden tşk ederim herkeseç acil cvp verirseniz cok mutlu olurum
Allah sizlere sabır versin.. Başınız saolsun. Annenizin mekanı cennet olsun inşallah.. Bende annemi annemi kasım 2016 da kaybettim. aynı hastalıktan maalesef. çok çok iyi bi dr ameliyat etti. herşey iyi dendi ama öyle olmadı gidişat. hastaneden çıktık 10 gün sonra enfeksiyondan kaybettik. Hastalıkla ilgilitedavi süreci iyi gidiyor gibi görünüyor evet ama başka şeylere sebep oluyor tedavi süreci. Verdikleri ilaç başka bi yerde yıkım yapıyor ve oradan vuruyor hastayı. Annemde trambosit sıfırlanmıştı ve yaşadığımız şehirde hemen bulunup verilemedi ve 1 günde oldu herşey.. Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın diyoruz ama elimizden bişeyde gelmiyor. Tekrar başınız saolsun..Merhaba annem bu ameliyatı oldu ve malesef vefat etti ama kanserden değil çoklu organ yetmezliğinden ilacın toksit etkisinden ... ameliyatta neler yaşantı bilgimiz pek yok cook iyi bir doktor amaliyatı yaptı ve ameliyat sonrası bütün organları riksir zehirlemeden oldu.. hiçç tavsiye etmiyorum
Çok üzüldüm sizinde başınız sağolsun... ama bu işte bir hata var kemoterapiden zaten vücut bitkin düşüyor annemin de bir gecede trombosit düştü oda geç kalsaydı aynı annecimiz gibi olacaktı ama benim aklıma takılan verdikleri ilacın bu denli organları mahfetmesi hangi ilaç kullanıldı annenize ...Allah sizlere sabır versin.. Başınız saolsun. Annenizin mekanı cennet olsun inşallah.. Bende annemi annemi kasım 2016 da kaybettim. aynı hastalıktan maalesef. çok çok iyi bi dr ameliyat etti. herşey iyi dendi ama öyle olmadı gidişat. hastaneden çıktık 10 gün sonra enfeksiyondan kaybettik. Hastalıkla ilgilitedavi süreci iyi gidiyor gibi görünüyor evet ama başka şeylere sebep oluyor tedavi süreci. Verdikleri ilaç başka bi yerde yıkım yapıyor ve oradan vuruyor hastayı. Annemde trambosit sıfırlanmıştı ve yaşadığımız şehirde hemen bulunup verilemedi ve 1 günde oldu herşey.. Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın diyoruz ama elimizden bişeyde gelmiyor. Tekrar başınız saolsun..
AmeGüzel bir paylaşım olmuş.Tşkler...Benim annem de over ca evre 3c maalesef mayıs ayında ameliyat oldu...4.kürü haftaya alıcak.3.kür sonrası genel tahlil yapıldı ve tomografi çekildi.Tedavi iyi gidiyor dedi dr.Bu hastalıkta nüks etmemesi önemli.Rabbim bütün hastalara şifa versin
MerhabaGüzel bir paylaşım olmuş.Tşkler...Benim annem de over ca evre 3c maalesef mayıs ayında ameliyat oldu...4.kürü haftaya alıcak.3.kür sonrası genel tahlil yapıldı ve tomografi çekildi.Tedavi iyi gidiyor dedi dr.Bu hastalıkta nüks etmemesi önemli.Rabbim bütün hastalara şifa versin
Allah annenize uzun ömürler versin.. yalnız birşey dikkatimi çekti çok bitki karışımı kullanıyor anneniz kemoterapi aldığı ilk hafta hiçbirşey içmemeli bitki çayı gibi çünkü kemoterapi ajanlarıyla kötü etkileşim yapabilir... sadece bol su ve yürüyüş ... benim annemin de hicbir şikayeti olmadi bulantı kusma vb... eğer ameliyatı iyi geçmişse karin içinde kalan bir kanser türü organlara yayılımı nadir olduğunu okumuştum. Tekrar çok geçmiş olsunKayseri de yaşıyoruz biz.Ameliyatı kadın doğum prof. u yaptı...Baya iyi bir dr dediler ve şükür ameliyatla gözle görünenin hepsini temizledik dedi dr....şu an fakültede devam ediyoruz kürlere.Yani belli bir dr yok orda...Kemoterapiler sonrası annemin ağrıları ve elde ayakta uyuşmalar oluyor ve halsizlik...onun dışında diğer hastalara göre hafif atlatıyor çok şükür...bulantı hiç olmadı hamd olsun...ama ağrısı çok oldu
-günlük ısırgan çayı,zerdeçal çayı,bitkisel karışım(bal,çörek otu,ısırgan tohumu,siyah üzüm çekirdeği) alıyor annem.
-taze meyve ve sebze
-her gece yatmadan bal süt bıldırcın yumurtası karışımı içiyor.Enerji vermesiiçin
-hakiki pekmez i ameliyatından bu yana yaklaşık 3 aydır hiç ihmal etmedi.
-ekinezya çayı,rezene.papatya çayı içiyor ama hazımsızlık kabızlık olduğu durumlarda içiyor...her gün içmiyor bunları.
-bir de karabaş otunun çayına kestane balı karıştırıp içmeye başladı yeni...
3.kür bitti ve tahliller temiz çıktı şükür...4.yü p.tesi alıcak inş.
Size dr unuz ne diyor.Umut verici şeyler söylüyor mu??istatistikler canımı sıkıyor Yani uzun yıllar bu hastalıkla yaşan var mı?Sadece kontrollerle tedavisiz.İyi şeyler duymaya öyle ihtiyacım var ki
Cok zaman gecmis. Insallah anneniz de sizler de saglikli ve huzurlusunuzdur. Amnemin durumu da boyle. 20gudur eliyat tarihi bekliyoruz. 5 gun sonra ameliyata alacaklar insallah.Güzel bir paylaşım olmuş.Tşkler...Benim annem de over ca evre 3c maalesef mayıs ayında ameliyat oldu...4.kürü haftaya alıcak.3.kür sonrası genel tahlil yapıldı ve tomografi çekildi.Tedavi iyi gidiyor dedi dr.Bu hastalıkta nüks etmemesi önemli.Rabbim bütün hastalara şifa versin