Oturup İnce Şeyler Düşünmek İçin Vakit Yok

Ben sizin o konunuzu okumustum hatta bazi kisimlarinida kendine benzetmistim

Sanki yapmak zorundayim sanki ben olmazsam yurumeyecek hicbirsey gibi bazende baskalari yorulmasin diye kendimi yapmak zorubda hissediyorum bazende sanki insanlar o daginikligin eksikligin sebebi olarak icten ice beni suclayacaklarmis hissine kapilirim

Normalde bende eksiksiz hergun herseyi yaomaya calisirdim su aralar wn azindan calisayim diye bazi seyleri ustten yapmaya calisiyorum

Misal dun tum evi supurduysem bugun sadece kjrlenen yerleri supureyim diyorum yada dun her tarafin tozunu aldim bugun almayayin diyorum ama annemin yaptigini goruncede vicdan yapiyorum sonrasinda mecburen kalkip yapiyorum

Donusunboylemiolacakti tüm yazılanları okudum, aynıyız...

Ben yetişmezsem olmaz hissi, ben yapmazsam olmaz hissi. Yanlışsa diye söyleyememe hissi.kafan da plan yapma hissi. Hep ben yapayım, bnm elim üstünde olsun çabası. Ben sorun kaynağı olarak kendimi beğendirme, kabul gördürme güdüsünü buldum. Sende de bu olabilir. Şimdi " kime neyi ıspatlamaya çalışıyorum " kafasındayım.

Bana bnm konu çok yardımcı olmuştu, iki haftadır daha rahatım.

Daha doğrusu yanlışsa diye söyleyememe değilde, kabul görmek için karşımdakini alttan alma, duyguları düşüncelerimi ifade etmeme vardı bende. Kişiliğimi bastırıyordum , artık öyle yapmıyorum, neysem oyum...

Bendede insanlara hayir diyememe durumu vardi hep ayip olur karsimdaki uzulur kirilir diye hep kaygilaniyordum simdi eskisi gibi degilim
Ama bazen bazen yine eskisi gibi olabiliyoru

Misal bende 10 lira var cok fazlada ihtiyacim var birisi onu benden istese onun daha az ihtiyaci olsa ona veririm

Ev durumlarina gelincede valla bende sizin gibi birakayim daginik kalsin istiyorum

Ama iste insanin kendi evi bambaska en azindan su sinava hazirlandigim surecte bari cok detayli yapmayayim diyorum ama iste annemden cekiniyirum bi zamandan sonra soylenecek diye yada aniden bi misafir gelecekte mahcup kalicam diye

Arkadaslarom var mesela onlarda evde sinava hazirlaniyorlar ama ogrenci gibi kendi odalarinda misafir mi gelmis temizlik mi var bi ogrencinin oldugu kadar isin icindeler

Ben ciddi ciddi sinava hazirlandigim zamanlarda dahi dershaneden eve gwlir evde ders calisacagima misafir agirlardim

Bwlkide bunlarin epsi ev kizi psikolojisinden

Size gelince cocugunuz vardi sanirim dunya gecuci zaman su gibi akiyor en guzel zamanlarinizi is yaparak harcayacaginiza esinize cocugunuza ailenoze harcayin guzel vakitler gecirin temizliginizide yapin ama kararinda olsun hergun dip kose twmizlenmesede olur ortalim goze toplu gelecek kadar toplu olsun yeter hersey magaza vitrini gibi dumduz olmak zorunda degil bence

Hicbirsey ailenizle gecireceginiz zamanlar kadar kiymetli olmasin

Benim de sana tavsiyem, anne evinde iken kıymetini bil; evlenip kendi evin olunca , çocuğun olunca mecbur yapacaksın.

Bir de öğrenciliğin kıymetini bil. Eş sorumluluğun yok, çocuk sorumluluğun yok. Ayıp olur, mahçup olurum düşüncesini bırak.

Dedim ya; kime neyi ıspatlamaya çalışıyorum

Cevredeki evlilerdende benzer setler duyuyorum ama hani soz edilen bi baba evi rahatligini ben tam manasiyla yasayanadim ne yazik ki her seferinde mecburen yapiyorum

Kendi evim olursa ne zaman istsrsem o zaman yaparim gibj gwliyor tabi hicbirsey yasanmadan bilinmez

Ama dediklerinixi dikkate alicam

Gunduz uyu gece calis dersine babanda uyuyor olacagi icin keisntiye ugramz.
Sonava hazirlik sureci yorucu ayni zmanda lsikolojik bir savastir.
Nekadar calistigin degil nasil calistigin aldigin verim onemli.
Ins. Basaririsin arkadasim.

Gunduz uyu gece calis dersine babanda uyuyor olacagi icin keisntiye ugramz.
Sonava hazirlik sureci yorucu ayni zmanda lsikolojik bir savastir.
Nekadar calistigin degil nasil calistigin aldigin verim onemli.
Ins. Basaririsin arkadasim.

Aynen resmen bi psikolojik savas
Zaten cogunlugu aksam bidr sabah uyanir uyanmaz uyaniyorum en musait zamamlar o zamanlar oluyor cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…