- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
sınava kadar üyeliğini iptal ettir geçiçi süre sonra tekrar giriş yaparsın sınavada az kaldı martta galiba değil mi.Sorun aynen baslikta yazdigim sarki sozu gibi
Simdi konuyu okuyanlar cok yogun bir is temposuna sahip dolu dolu yasayan bi insan zannedecek aslinda oyle olsa sorun olmayacakti
Degerli hanimlar sorun su sanki gün 24 saat degilde 12 saat sanki bos oturmak icin 1 dakikam bile yok gibi hissediyorun kendimi
Ev kiziyim ve gecen burda konu actigimda destek olan hanimlar vesilesiyle ygs ye hazirlaniyorum gun icinde ev isleri ve buldugum firsatlarda ders çalışmak(cunku bir kardesim disinda kimseye soylemedim sinava hazirlandigimi)dısinda yaptigim hicbir is yok ama
.sanki olecekmisim 1 saat sonra olecekmisim yada sanki 1 saat sonra sinav var yada musafir gelecekmis gibi herseyom kostur kostur resmen hayati kosarak yasiyorum
Gecen carsiya kitap almak icin gittigimde fark ettim resmen acile hasta yetistiren biri gibi hissettim kendimu acele acele aldim kitapciya sorulari acele acele sordum sonra fark ettim ki o telasla yanlis kitabi almisim
Kitapcidan cikarken bi arkadasla karsilastim ama ayrildiktan sonra nasil acele acele konustugumu (sanki bi yere yetisme telasi icinde oldugumu fark ettim)hemen oradan ayrildigimi
Kafamin icinde hep bi dakika saat zaman ayarlamasi var gibi gecen gun birseye moralim bozuldu agliyordum hemen kalktim aglayacak zamanin yok ders calismam lazim diye gecen gun biseye daldigi fark ettim isimi halletmem lazim sonrasinda ders calismak lazim diye yada biseyleri dusunurken tekrar zamanimin olmadigini fark ettim
Evet sinava hazirlanmaya karar verdikten sonra oldu bu durum sinava az kalmis oldugunun farkindayin ama bu durum sanki abartili denecek kadar hep kafamin icinde
Mesela bdv mudavimiyim bdv ye giriyotum biseye bakip hemen cikiyirum tekrar girip tekrar bi bakip cikiyirum yani telefon elimde rahat rahat bakmak yerine buldugum bi dakikalarda yarim yamalak bakıyorum
Sizlerde de bunun gibi yada benzer sorunlar oldu mu hic olduuysa nasil astiniz danismak istedim
Zatem zihnimin icinde sanki hdzap makinadiyla saatler sureler kovalaniyorZihnini yavaşlat
Aslinda mantikli bi secenek evet sinav martta benim herhangi bi sosyal medya hesabim yok neredeyse hic tv izlemem evdende ciktigim soylenemez iste KK girmek iyi geliyo konusup mesajlastigim bazi arkadaslar var onlar olmasa yani uyeligimide iptal ettiririmsınava kadar üyeliğini iptal ettir geçiçi süre sonra tekrar giriş yaparsın sınavada az kaldı martta galiba değil mi.
hangi bölümü istiyorsun.Aslinda mantikli bi secenek evet sinav martta benim herhangi bi sosyal medya hesabim yok neredeyse hic tv izlemem evdende ciktigim soylenemez iste KK girmek iyi geliyo konusup mesajlastigim bazi arkadaslar var onlar olmasa yani uyeligimide iptal ettiririm
Kendni böyle yakaladığın anda derin nefesler alarak çevrene daha dikkatli ve yavaş bakmayı dene ...sakin ol diye kendini telkin et ...mutlu bir anını duşun bi kaç saniye....zamanla alışıyorsunZatem zihnimin icinde sanki hdzap makinadiyla saatler sureler kovalaniyor
Eğer bu stresle baş etmeye çalışmazsan o uğruna her şeyi aceleye getirdiğin sınavda başarılı bir sonuç alabileceğini sanmıyorum. Unutma bu senin hayatının dönüm noktası olucak. Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim çok değil düzenli ve verimli çalışmak önemli.
Maalesef bu sorunada sahibim hatta cocuklugundan beriacaba kendine güvenmiyor musun diye düşündüm ben
hani değerlendirebildin her saniyeyi değerlendirmek istiyormuşsun çünkü stres olmuşsun, başarabileceğine çok inancın yokmuş gibi
ama bu yaptığın hiç doğru değil
inan o ygsde soğukkanlı olmak o kadar önemli ki. lys biraz daha bilgi işi ama ygsde şans ve rahatlık faktörü daha çok var
sınava da böyle bir psikolojiyle girersen, ay şu soruya uzun süre baktım süre bitiyorrr diye diğerine atlarsan başarılı olamazsın. çünkü o sorudan diğerine diğerinden diğerine panik halde sıçrarsın ve sürenin çoğu boşa gider
kendini rahatlat. bu sene olmazsa seneye olur
en önemli şey sakinlik
Bahsettiğim düzen saat düzeni değil aslında. Konuları zamana bölüp o hafta içinde tamamlamak gibi mesela. Bence saat olarak fazlasıyla zaman ayırıyormuşsun. Eğer bdv senin kafa dağıtmana yardımcıysa burdan kopma. Tek sorun şu yeterince hazırlandığına emin hisset kendini ve gönlüne göre bir yere yerleş inşallah.Haklisiniz bende okudugum kitaplarda planli calismanin herseyden once geldigini okudum fakat benim soyle bi sorunum var
Kimseye soylemedim sinava hazirlandigimi sabah 6 da uyanip 3 saat ogle3 saat aksamda 20.00 den 00.00 a kadar calismaya ozen gosteriyirumda hep boyle duzenli olmuyor
Babam sinava hazirlandigimi ogrenirse sikinti cikarabilir diye onun olmadi saatlerde firsat buldugumda calisiyorum
Asiri duzensiz oldugunun farkindayim ama ne yazik ki baska secenegim yok
+1Zihnini yavaşlat
Tafsiyeleriniz icin cok tesekkur ederimBahsettiğim düzen saat düzeni değil aslında. Konuları zamana bölüp o hafta içinde tamamlamak gibi mesela. Bence saat olarak fazlasıyla zaman ayırıyormuşsun. Eğer bdv senin kafa dağıtmana yardımcıysa burdan kopma. Tek sorun şu yeterince hazırlandığına emin hisset kendini ve gönlüne göre bir yere yerleş inşallah.
Bazen biseyi dusunurken dahi sanki arkamdan biri kovaliyormus gibiyimKendni böyle yakaladığın anda derin nefesler alarak çevrene daha dikkatli ve yavaş bakmayı dene ...sakin ol diye kendini telkin et ...mutlu bir anını duşun bi kaç saniye....zamanla alışıyorsun
2 yillik saglik bolumu istiyorum onun icin sinava giricem nasip olur insalkah zaten olmazsa baska tercihte yapmayi dusunmuyorumhangi bölümü istiyorsun.
Belkide telasli telasli yazdigim icin olabilir cunku yazayim hemende gidip yemek hazirlayayin kafasindaydim yazarkenBende sayende telaşlı telaşlı okudum konunu.
Ve beynim yoruldu inan.
Bi kahve yap kendine uzat ayaklarını sakinleş biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?