Oturup İnce Şeyler Düşünmek İçin Vakit Yok

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Sorun aynen baslikta yazdigim sarki sozu gibi

Simdi konuyu okuyanlar cok yogun bir is temposuna sahip dolu dolu yasayan bi insan zannedecek aslinda oyle olsa sorun olmayacakti

Degerli hanimlar sorun su sanki gün 24 saat degilde 12 saat sanki bos oturmak icin 1 dakikam bile yok gibi hissediyorun kendimi

Ev kiziyim ve gecen burda konu actigimda destek olan hanimlar vesilesiyle ygs ye hazirlaniyorum gun icinde ev isleri ve buldugum firsatlarda ders çalışmak(cunku bir kardesim disinda kimseye soylemedim sinava hazirlandigimi)dısinda yaptigim hicbir is yok ama
.sanki olecekmisim 1 saat sonra olecekmisim yada sanki 1 saat sonra sinav var yada musafir gelecekmis gibi herseyom kostur kostur resmen hayati kosarak yasiyorum

Gecen carsiya kitap almak icin gittigimde fark ettim resmen acile hasta yetistiren biri gibi hissettim kendimu acele acele aldim kitapciya sorulari acele acele sordum sonra fark ettim ki o telasla yanlis kitabi almisim

Kitapcidan cikarken bi arkadasla karsilastim ama ayrildiktan sonra nasil acele acele konustugumu (sanki bi yere yetisme telasi icinde oldugumu fark ettim)hemen oradan ayrildigimi

Kafamin icinde hep bi dakika saat zaman ayarlamasi var gibi gecen gun birseye moralim bozuldu agliyordum hemen kalktim aglayacak zamanin yok ders calismam lazim diye gecen gun biseye daldigi fark ettim isimi halletmem lazim sonrasinda ders calismak lazim diye yada biseyleri dusunurken tekrar zamanimin olmadigini fark ettim

Evet sinava hazirlanmaya karar verdikten sonra oldu bu durum sinava az kalmis oldugunun farkindayin ama bu durum sanki abartili denecek kadar hep kafamin icinde

Mesela bdv mudavimiyim bdv ye giriyotum biseye bakip hemen cikiyirum tekrar girip tekrar bi bakip cikiyirum yani telefon elimde rahat rahat bakmak yerine buldugum bi dakikalarda yarim yamalak bakıyorum

Sizlerde de bunun gibi yada benzer sorunlar oldu mu hic olduuysa nasil astiniz danismak istedim

Önemli Not: Hadi yapmayayin oturayim dedigim zamanlarda da kafamin icinde kalkinca sunu yapayim burayi temizleyeyim su isi halledeyim su konuyu bitireyim diye kafagin icinde bi firtina var sanki

Son düzenleme:
Bdv'ye girip çıkıp sonra tekrar girmekten başka acelem yok normalde ama yoğun olduğumda ben de aceleci davranırım...

sınava kadar üyeliğini iptal ettir geçiçi süre sonra tekrar giriş yaparsın sınavada az kaldı martta galiba değil mi.

Eğer bu stresle baş etmeye çalışmazsan o uğruna her şeyi aceleye getirdiğin sınavda başarılı bir sonuç alabileceğini sanmıyorum. Unutma bu senin hayatının dönüm noktası olucak. Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim çok değil düzenli ve verimli çalışmak önemli.

sınava kadar üyeliğini iptal ettir geçiçi süre sonra tekrar giriş yaparsın sınavada az kaldı martta galiba değil mi.
Aslinda mantikli bi secenek evet sinav martta benim herhangi bi sosyal medya hesabim yok neredeyse hic tv izlemem evdende ciktigim soylenemez iste KK girmek iyi geliyo konusup mesajlastigim bazi arkadaslar var onlar olmasa yani uyeligimide iptal ettiririm

hangi bölümü istiyorsun.

acaba kendine güvenmiyor musun diye düşündüm ben
hani değerlendirebildin her saniyeyi değerlendirmek istiyormuşsun çünkü stres olmuşsun, başarabileceğine çok inancın yokmuş gibi

ama bu yaptığın hiç doğru değil
inan o ygsde soğukkanlı olmak o kadar önemli ki. lys biraz daha bilgi işi ama ygsde şans ve rahatlık faktörü daha çok var
sınava da böyle bir psikolojiyle girersen, ay şu soruya uzun süre baktım süre bitiyorrr diye diğerine atlarsan başarılı olamazsın. çünkü o sorudan diğerine diğerinden diğerine panik halde sıçrarsın ve sürenin çoğu boşa gider

kendini rahatlat. bu sene olmazsa seneye olur
en önemli şey sakinlik

Zatem zihnimin icinde sanki hdzap makinadiyla saatler sureler kovalaniyor
Kendni böyle yakaladığın anda derin nefesler alarak çevrene daha dikkatli ve yavaş bakmayı dene ...sakin ol diye kendini telkin et ...mutlu bir anını duşun bi kaç saniye....zamanla alışıyorsun

Haklisiniz bende okudugum kitaplarda planli calismanin herseyden once geldigini okudum fakat benim soyle bi sorunum var

Kimseye soylemedim sinava hazirlandigimi sabah 6 da uyanip 3 saat ogle3 saat aksamda 20.00 den 00.00 a kadar calismaya ozen gosteriyirumda hep boyle duzenli olmuyor

Babam sinava hazirlandigimi ogrenirse sikinti cikarabilir diye onun olmadi saatlerde firsat buldugumda calisiyorum

Asiri duzensiz oldugunun farkindayim ama ne yazik ki baska secenegim yok

Maalesef bu sorunada sahibim hatta cocuklugundan beri

Zaten orgun okumadigim icin temel sorunum var yillar once kisa dobem dershaneye gitmistim oda gecikmeli ve hocalar birsey sorsa bildigim emin oldugum sorulara dahi cevap vermezdim ya yalnissa diye

Ilkokulda hic parmak kaldirmazdim hatta cok zor sorularda siranin altina kalemimi dusurmus gibi yapardim ogretmen gorupte tahtaya kaldirmasin diye

Test cozeken dahi ya cevap bu degilse diye cok kasiliyorum (gerci eskisi kadar degil suan)

Hatta ilk defa ygs sinavina girdigimde heyecandan titriyordum o zaman sinavim pek iyi gecmemisti ama gecen o sinav sorulaeina baktim cevapladiklarimin cogu dogruydu

Bahsettiğim düzen saat düzeni değil aslında. Konuları zamana bölüp o hafta içinde tamamlamak gibi mesela. Bence saat olarak fazlasıyla zaman ayırıyormuşsun. Eğer bdv senin kafa dağıtmana yardımcıysa burdan kopma. Tek sorun şu yeterince hazırlandığına emin hisset kendini ve gönlüne göre bir yere yerleş inşallah.

Zihnini yavaşlat
+1

Bu cevaba katılıyorum konu sahibesi. Sorun burda. Bende senin gibiyim koştura koştura hunharca yaşıyorum. Hatta konum var. Bırakayım dağınık kalsın mı diye. Sanki arkamdan kovalayan var gibi iş yapıyorum, Alel acele hızlı hızlı.

Çünkü zihnin de planlıyorum.

En yakın örneği; eşime soruyorum hava durumuna bak yağmur yağacak mı? Çünkü ben kafam da kurdum, yağmur yağarsa çamaşırları içeri alcam.

Ama daha içeri asmaya vaktim yok, o işi çocuğu uyuttuktan sonra yapcam. Ama ısrarla sorarım bak bak bak, baktın mı???

Çünkü zihnim de işler planlı, artık bunu bıraktım konu açınca çok faydası oldu bana.

Normal de hafta da iki gün detaylı temizlik yapardım. Şimdi kafam da plan yapmadan hangi gün canım isterse yapıyorum, akışına bıraktım yani. İki haftadır daha rahatım.

Zihnini yavaşlat. Ben konuşurken de hızlı konuşuyorum çünkü Bi sonra ki cümle kafam da hazır da bekliyor.

Anahtar kelime ZİHİNİNİ YAVAŞLAT.

Tafsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim

Ders konulaeini bolusturdum gunler ve haftalar seklinde insallah hrsapladigim surecte bitiririmde tekrar yapma firsatin olur

Iyi dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim Allah razi olsun insallah basaririm cunku bu sefer benim icin gercekten önemli

Kendni böyle yakaladığın anda derin nefesler alarak çevrene daha dikkatli ve yavaş bakmayı dene ...sakin ol diye kendini telkin et ...mutlu bir anını duşun bi kaç saniye....zamanla alışıyorsun
Bazen biseyi dusunurken dahi sanki arkamdan biri kovaliyormus gibiyim

Mesela bazen dusunurum kazanirsam maddi sorunlari nasil asarimda giderim ne yapsam ya kyk cikmazsa falan diye o anda bile dusundugum seyleri kafamin icibde bi filmi hizli moda almissinda hizlica hareket ettiriyorsun gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…