- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Çok aşırı ağladığında ufak derece ile poposuna makattan azıcık uyarı verin ama dikkat! Püskürterek gaz çıkarıyorlar ama çok rahatlıyorlar. Bunun hemen kesin bir çözümü yok.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Uyutmadan önce banyo yaptırıp,bebek yağı kullanarak gaz masajı yapmayı denediniz mi(ayşe öner gaz masajı diye aratın ,videolu anlatımı var) Gazı varsa zaten masaj esnasında çıkarır. Yorulup,rahatlayıp daha uzun uyuyabilir.
Birde yarım kundak yapabilirsiniz emzirmek için kucağınıza almadan önce ,yatağa koyarken de sıcak,soğuk farki olmayacaği için uyanmayabilir. Yanına tişörtünüzü(kokunuzu alması için)koyabilirsiniz uyurken birde.
Atak haftası olabilir.
Biz bu tip durumları slingle çözmüştük. Kucağımda sıkışık bağlı durunca sakinler uyurdu. Yada şu sallanan ana kucağında uyuturduk gündüzleri.
Gaz ağrısı da olabilir gerçi. Bunun çözümünü de gaz yaptığını keşfettiklermi yemeyerek, her yemeğe kimyon katıp bir iki bardak rezene çayı içmekle bulmaya çalıştım. Herkese farklı şeyler gaz yapıyor herhalde. Bana her Tür et ve pişerken kokan sebzeler( lahana karnabahar) gaz yapardı.
Arada göbek üstü yatırabilirsiniz gündüzleri bazen öyle uyuturdum ben, gaz masajı yapabilirsniz. Özellikle bisiklet çevirme hareketi gibi hareketler bacağını karnına bastırmak işe yarıyır
Bu dönemşer en zor zamanları bol sabırla geçmesini beklemek gerekiyor be yazık ki. Ben bir yaşından sonra biraz rahata erdim
Gececek. Kolikse de degilse de bebekler illa aglar. Benim buyuk oglum kolikti, aylarca feryat figan agladi. Delirmistik artik. Simdi kucuk oglum da geceleri surekli uyaniyor. 3-4 saatlik bölük pörçük uykularla ayakta duruyorum. Ama gececek, biliyorum. Bebek bu aglar yani, cok fazla sebep bulmaya calisma. Gelisimi normalse, bir yerinde birsey yoksa ya gazi vardir ya uyuyamadigi icin agliyordur ya sicaklamistir ya usumustur falan filan
Yipranmadan buyumuyorlar malesef. Gun icinde firsatin varsa o uyuyorken sen de uyumaya calis. Benim o sansim yok, calisiyorum. Evde olsam da ya buyuk uyanik ya kucuk. Ikisinin de uyuduğu bir an yok malesef. Azicik sabret. Iki yasinda duzene girer uykusuIste tam esim geliyo rahatladim uyuyayim diyorum. Esim uyuyana kadar sesi cikmiyor. Sonra basliyor... bu beni yipratiyo aslinda.
1 yaş mi
Hergun ictigim bitki cayinin haddi hesabi yok herturlu bitki mevcut. Sut bende gaz yapiyor onu biliyorum. Yesillik sut yapar diyorlar yiyorum ne kadar dogru bilemem.
Sinirlenirsin tabi, kendine kızma, sende insansın ve uykusuzluk ağlaması cabası..Emzirme yastiginda yuzukoyun uyumayi seviyor. Ama ben guvenemiyorum bogulur bisey olur diye. Sizinki ne zaman geçti. Insan cok istedigi bebege sinirlenirmi allah affetsn bazen cok sinirleniyorum. Uykusuzluk cekilir sorun degil benim icin ben uykusuzluga alisigim ama aglamasi beni bitiriyor. Tuvalete bile gidemiyorum
Biz kızımı arabada uyuturduk. Gece çıkar dolanırdık mahalleleriMerhaba bayanlar.
40 gunlük bebegim var cok sükur tup bebek kendileri. Rabbim her isteyene yaşatsinilk 3 hafta yedirip altini degistirip besiginde uyuttugum bebegime 4.haftada biseyler oldu. Aglama krizleri, gaz sancilari derken kolik heralde dedik. Ama yine de uyuyordu gazi olmadigi zamanlarda. Şu 3-4 gündur gece 12 de ya da 2 de uyaniyor ve sabaha kadar uyumuyor once etrafa gulucukler saciyor etrafi izliyor sonra feryat figan meme istiyor. Meme verincede memede hemen uyuyor. Sonra yerine yatiriyorum tekrar feryat figan uyaniyor. Sabaha kadar tek yaptigim sey onu uyutmaya calismak. Normalde koynumda uyuyordu artik onu da yapmiyor. Kucagimda da agliyor. Cok sinirli emzigide tutmuyor.
Sinirlerim harap oldu.
Acisi varmis gibi aglamiyor. Sadece agliyor.
Ne yapilir ne olabilir bilmiyorum kizlar. Bu bir geçiş donemimi onuda bilmiyoum. Esimde her agladiginda hastaneye goturelim diyor. Bazen gunduzde uyumuyor. Varmi aranizda tecrubeli annişler nasil sakinleştirebilirim.
Not. Sinirli aglarken ne fon ne beyaz gurultu duyuyor sadece feryat figan agliyooor.
Yipranmadan buyumuyorlar malesef. Gun icinde firsatin varsa o uyuyorken sen de uyumaya calis. Benim o sansim yok, calisiyorum. Evde olsam da ya buyuk uyanik ya kucuk. Ikisinin de uyuduğu bir an yok malesef. Azicik sabret. Iki yasinda duzene girer uykusu
Lahana, brokoli, bezelye, karnabahar yapar.
Tavuk çok yapar.
İlk altı ay kadar ağlamıyor tabii bir yaş dediğim. Gece beslemesini kesip ayrı odaya bir yaşında geçirdik. Bir nebze uyuyabildim. En azınfan gece bir ili kere kalkıyorum. Kastım bu. Sanıyorum anaokuluna kadar fa. Tam oh denmiyor. Meme bitti bez gitti dedik hala su ister çişi gelir kalkar. Anne anne hep dibimde.
Sinirlenirsin tabi, kendine kızma, sende insansın ve uykusuzluk ağlaması cabası..
Onun dışında oğlum disarida uyurdu, hatta bir gün uyumuyor ve ağlıyor diye Dr a götürdük, kapısında çoktan uyumaya başlamıştı..
Sebebi varsa bakılsın, varsa tedavi, yoksa bol sabır
Aman duanı doğru dile. Hem uyusun hem ağlamasın. Uykusuzluk çok zor. 15 aylık bebeği olan biri olarak söylüyorum.Kolay olmayacagini bende biliyordum aama aglama sesine gelemeyecegimi tahmin etmemistim yeterki aglamasin gerekirse hic uyumasin
Haklisin. Cok yipratici, benim de hic sabrim kalmadi o sese. Yardim edecek kimse yok mu etrafinda? Annen, kayinvaliden... iki saatligine birakip biraz kafa dinlesen? Cok iyi gelecektir.Kolay olmayacagini bende biliyordum aama aglama sesine gelemeyecegimi tahmin etmemistim yeterki aglamasin gerekirse hic uyumasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?