• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturdugun koltugu ben aldim

Şimdi şöle bi durumda war kavqa aninda sinirli yapiya sahip olan kisilikler herseyi diyebilyo laf lafi aciyo laf lafi bi taraf susmayip ikiside ustte cikma pesinde olunca olay buralara qeliyo ki diyosunuz konuu taaaa nerden nerelere qeldi diye. Emin olun sizde dediklerinizden oda dediklerinden siniri gecince pisman olucaksiniz vede fevri davrandiqinizi dusunceksiniz esiniz de ole .etrafa bakincada ole kolay deil evlilik yurutmek fedakarlik biraz aqza her geleni solememek lazim kimse beni yanlis anlamasin affiniza siqiniyorum.emin olun biraz cewap wermeseniz ewladiniz icin anne babasinin ayrilmasindansa kavqa etmemeyi deneyen bi ailede buyumesi daha iyi boşanmak cok kolayyy en kolayi hatta mücadele edin bi yuwa ewlat kolay kazanilmiyo.

Sabahtan beri agzima bir lokma ekmek koymadim inanin. Biraz once eve geldi. Yanima geldi sakayla karisik bana laf atiyor seslenmedim. Mobilyayla ilgili sıkıntımız vardi adamlar gelecekti onun icin gelmis ben odaya gittim pesimden geldi,bana sariliyor bende itekledim cek elini kolunu dedim. Hattini taksana neden takmiyorsun dedi. Benim isim yok artik dedim senin emekginle aldiklarinla dedim. Sarilmaya calisti tamam özür dilerim dedi. Ben kin tutamiyorum keske tutsam ama konusmadimda sakalasiyor benle. Sana suni alcam bunu alicam. Yarin gene ayni . O sarilimca tutamadm kendimi agladim. Yemekte yememisin diyor birde. Sanki soyledi cok normal bisey.ona gore duzeldi ama bana gore kirilan kalp ayni.

Konusma. Zorunlu durumlar disinda sadece nasilsin cumlesini bile kurma.

Elbette yiyeceksin, ac durulmaz. Sinirle kendini hasta etme.

Ayni sofraya oturma, ayni odada oturma.

Mumkunse bir is bul kendi gecimini sagla. Bu isin sonu tatsiz.

Calisip size ve ailesine bakmak zorunda! Srviyesi iyice dusmus esinizin.. Bana esim oyle dese bende inadina -calisip essek gibi bana ve cocuguma bakacaksin beceremiyorsan evlenmeyecektin derim.. Madem seviye dustu icim rahatlasin bari:işsiz: bir an evvel ise girin cocugunuz icin bakici tutsun bir zahmet. Ev islerinide ustune yikarsiniz anlasin anyayi konyayi

Merhaba.
Esimle genel olarak anlasamiyoruz, o cocuk yüzünden ayrilmak istemiyor, ben ayrilmak istiyorum ama maddiyat el vermiyor.
Aksam ki bir tartismada, bu evin herseyini ben karsiliyorum dedi, elektirik su alisveris v.s hic biseyinizi eksik etmiyorum dedi.
Bende senin yapman gereken dedim. Eger bunu boyle diyorsan tuvalleti ,banyoyu , camasirini ,yemegini ben yapiyorum dedim.
Asil konu olan gecen sene 1 sene spora gitti yalanlar soylerek, bende yüzmeye gidiyim dedim. Konu nerelere geldi aksam aksam. Yok param yok,yok erkek vardir, yok cocuga kim bakacak. Bende dedimki , sen giderken her aksam terli kiyafetlerini getirip onume atarken yarina hazir olsun derken boyle demiyordun. Ben seslendinmi? Gidemezsin iste bu evin erkegi benim tarzinda cumlelere döndü olay.

Konu konuyu acti eskiler acildi. Bende dedim sevgilerkne bonkordün banami tutu cimriligin?
O internetini kullandigin telefonun farurasini ben oduyorum, oturdugun koltuk benim ,ustundekileri ben aldim dedi.
Bende kaynar sular döküldü tabi. Cikardim attim hatti kafasina al dedim allahtan telefonu ben almistim. Sen nankorluk yapip onuda isterdin. Ben atinca kafasina ,cocukluk yapma dedi. Goreceksin bundan sonrasini dedim. Cok sinirlendim. Bi cumle daha kurdu bazen ekmek alirkene almak istemiyorum sen yiyeceksin diye.. ekmeginide senide istemiyorum dedim. Suan sinirle ne dedigini hatirlamiyorum gitti yatti bende dedimki utuledigim yikadigim carsaflara yatmayi biliyorsun dedim. Seslenmedi.

Konusmayi dusunmuyorum. Elimden gelse cikip gidecegim ama cocugumun duzenini bozmak istemiyorum. Ayni evin icinde ne yapayimda yaptigina pisman edeyim?

ikinizde çok hatalısınız.
eşine ailesine bakmak erkeğin görevidir. lafı edilmez konusu açılmaz.
hanımında görevleri vardır onlarda konusu açılmaz lafı edilmez.

onu dinlemeyin çalışın
sorun çıkarırsa aman kendi ekmeğimi alayım ben laf söz oluyor nikahlı kocam tarafından diyin

bu arada aç falan bırakmayın kendinizi.. yiyin

"Bi cumle daha kurdu bazen ekmek alirkene almak istemiyorum sen yiyeceksin diye." herşey bir tarafa bu nasıl bir cümle. bildiniz nankörlük yapıyor. ve seviyesizce davranmış eşiniz. çocuğun düzenini bozmak istemiyorum diyorsunuz ama, bence ayrılın. saygı biterse sevgi de biter. ki sizin birbirinize olan saygınız çoktan bitmiş. aynı evin içinde ne ypayım da pişman edeyim yazmışsınız. niye böyle birşey yapmaya gerek duyuyorsunuz. bu daha çok ortamı gerecek ve seviyesizleştirecek. çocuğunuzun düzeni bu şekilde çok daha mı iyi olacak. yada eşinizin ve sizin psikolojiniz çok mu düzgün kalacak.
bu kadar saygısızca konuşmalar ve davranışlardan sonra, dışarıdan bir göz olarak bu evliliğin bittiğini görüyorum. yazımın en başında sizin yazdığınız cümleyi göz önünde bulundurarak, boşanma davasını açardım.

Canim sana şunu alıcam bunu alıcam demesi çok komik geldi bana. Yani bir çocuğu şekerle kandırmak gibi. Tabi ki sen olgun bir insansın, ama o senin de söylediğin "kin tutamama" özelliğini bu şekilde kullanıyor. ettiği ağır lafları bu şekilde çok basite indirgiyor. Bir öpücüge, bir alışverişe çözülebilecek bir olay gibi bakıyor. O sarılınca sende bir duygu patlaması yaşıyorsun, olay kapanıyor. Ama bu asla normal değil. Kimse aynı evin içinde kötü olmak istemez anlıyorum. O kötü enerji insanın kanını emiyor çünkü. Hiçbir şey seni mutlu etmiyor. O olay çözülene kadar hep stres altındasın. Hep düşünceler içindesin. Bir an önce bu kabus bitsin istiyorsun. Sorunlar olması gerektiği gibi çözülmemiş olsa da, o iyi bir adım atınca sende bu gerilimden bıktığın için sünger çekiyorsun. Ben çok iyi anlıyorum bunu. Aslında kendin için yapıyorsun. Affettiğin için degil. Kendi psikolojin için gününüz normal olsun istiyorsun.

Ama yanlış.

Çözüm değil. Yerinde olsam gayet sakin ve sıradan bir şeyden bahseder gibi bir tavırla eşime derdim ki "Sen bu koltukları aldın, giydiklerimi aldın, yediğim ekmeğimi aldın. Ama aldığın şeylerden en önemlisini benim onayımla aldın"

"Neyi?"

"Beni. Beni, benim imzamla aldın. Beni ikna etmen gerekti. Her şey gibi bir ücretle karşılığım yoktu. Başka şeyler gerekiyordu. Sevgi, saygı, ilgi, güven, baglılık gibi. Bana bu degerlerle sahip oldun. Bu degerleri bir daha yediğim ekmeğe acımakla küçültürsen, eminim ki ben Altımdaki koltuga, yediğim ekmeğe kendi başıma da sahip olurum. Ben güçlü biriyim. Benimle evlenirken verdigin değerler neyse, o degerler sayesinde buna katlanabilirim. Sadece bir değer kaldı, o da sevgi. O zaman evlenmemizi sağlayan diger bütün güzel degerler kayboldu. Sadece sevgiye tutunuyorum. Ama saygının yokluğu o sevgiyi tüketiyor. O duyguyu alma içimden. Bizi seviyorum, her şey güzel olsun istiyorum. Ya sende bunun için çaba gösterirsin, ya da bir gün nasıl bittiğimizi ayrı evlerden düşünür iç çekeriz"

Yemek, temizlik, ütü yapan 24 saat yatılı hizmetçi ne kadar maaşa çalışıyor eşinizin haberi var mı?
Erkek ev geçindiriyorsa kadın da evin içinde emek harcıyor. Hiç görünmüyor bu maalesef.
Üstelik izin yok sigorta yok emeklilik yok ayrıca cocuk bakımını hiç saymıyorum bile.
Ekmek mevzusu çok kırıcı olmuş gerçekten.
Ben olsam o evde bir daha yemek yiyemezdim.
Eşinizi süründürün iyice pişman edin bu dediğine.

Karsilikli olarak konusmalar cok ucuzlasmis, sende sacma sozler kullanmissin oda. Bosanmayacaksin, ama nasil pisman ederim onu diyosun, aramizdaki sorunlari nasil cozeriz'e odaklansan nasil olur?

bak kocandır tamam mı ask evliligi yaptık hepimiz ama insan kinlenir tamam anlık affettin sarılınca ee 2 saat sonr aklına gelmiyomu ekmek dograrken ben olsam tak diye cakarım lafı

ayyy senin gibi suratsız yemek yicek diye yapmak istemiyorum ama iste de bakalım yemek yicek mi yemicek dimi iste o anda biraz daha agır laf sokarak bak nasıl bi tarafına zor geldi dimi de anlat

öyle erkekler ayy cnm karıcım bak nasılda affetti bendde hatalıyım demez göster kendini

Sizinki imzada evlilik maalesef.
Bir ekmeği paylaşmaya gönlü olmayan adamla bir ömür mü paylaşılacak mümkün mü ?
Senin paran benim emeğim vs vs biz olmamışsınız çocuk nasıl olmuş ona sasırdm doğrusu .

Pis kokular geldi burnuma nedense. Af edersin b*ktan bi sebep ve konu nerelere gelmiş ...

Bu davranışın bi sebebi var kesinlikle.

Düşünemiyorum Yol Arkadaşım ,sirdasim, evimin direği bana bunu dicek..

3 sene doldu bitiyor. Biz çok gezdik b*k gibi para harcadık. Bilmiyorum yani gun bile bunu hissettirmedi bana. Hatta bazen der. O kadar çok para yedim ki senden önce hepsinden pişmanım. Ama sana harcadigim her kurustan mutluluk duyuyorum.

Bence iyi bi derse ihtiyacı var senin öküzünn

Boşanmanın eşiğine gelmiş, alt üst olmuş konu sahibine eşinizi ballandıra ballandıra anlatmanız ;hatta arada " biz çok gezeriz, çok da paramız var, onları yeriz" mesajı vermenin mantığını çözemedim. Neyse...

Back
X