• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otopark kazasi

Adami bulabilirsin. Plakayi yazarsan ben de yardimci olabilirim.
Konuya gelince kesinlikle katiliyorum. Belli bir yastan sonra kesinlikle doktor kontrolunde ehliyetin gecerli olması lazim. Benim dedem de cani gibi severdi arabasini. Köy yeri bir de lazim da olurdu. Ama iyice yaşlanınca cok tehlikeli bir hal almaya basladi. Gozleri net görmüyor, kulaklar zaten isitmiyor, elleri titriyor. Alzaymir baslangici da vardi rahmetlide. memlekete gidince beni arabayla aldi bir kere, yolculugu dualarla tamamladim. O göremediği icin ananem co pilotluk yapiyordu :))
Sonra dedik ki yazik günah, yarin bir gu kaza yapar. Daha da kötüsü bir cocuga carpar öldürür falan allah korusun. Sonra annemler doktoruyla konuştular, doktor arabaya binmesini yasakladi. Daha da kullanmadi.
gercekten cok tehlikeli ve birsey yasasalar yazik degil mi kalan ömürleri mahkemede hapiste gececek...

tutanağa ben carptim yazacakmisim
Döndüler dedeye,
O kadın sofor zaten dediler 🤦🏻‍♀️
Hasbinallah.
Benim cinsiyetimle ne alakası var, 14 yıldır araç kullanıyorum, sayılı kaza yaptım. Böyle bir savunma istemiyorum sizden, polis gelecek dedim.
He arada biri de 400-500 liralik hasar var veriver nolcak dedi 🤣 sokaktan topluyorum cünkü parayı.
Dede beddualar ve allah indan bullar eşliğinde arabasına bindi

Bir şey yapmadigim halde ne edepsizliğim kaldı, ne aileme varana kadar laf edilmedigi.

Geçmiş olsun, yani, iyi sabretmişsin Turuncu; çok sinir gıdıklayıcı bir hal.
Ben senin kadar alttan almazdım.

Şu haldeki bi adam, trafikte, kendi de dahil herkes için bir tehlike zaten.

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun
Valla cok sakin kalmissin ben hayatta kalamazdim

En son 70 yasindaki biri bizim karsi dukkanin icine arabayla daldiktan sonra kesinlille belli yas sonrasi araba kullanmanin yasaklanmasi gerektigini dusunuyorum

Nasil 18 yas ehliyet alma yasi ise 68 yas da ehliyet elinden geri alinmali insanlarin

Çok geçmiş olsun. Asıl kaza arabaya çarpılması değil, ihtiyar delikanlıyla karşılaşmanız olmuş. Bazıları böyle yaş aldıkça değişik bir moda giriyor ya. Yaşlı olmayı üstün ırk olmak filan sanıyorlar. Tamam saygı gösterelim tabi de, kabul etmeleri lazım ki bunamak diye bir şey de var.

Geçmiş olsun, yani, iyi sabretmişsin Turuncu; çok sinir gıdıklayıcı bir hal.
Ben senin kadar alttan almazdım.

Şu haldeki bi adam, trafikte, kendi de dahil herkes için bir tehlike zaten.
Sabirliymissin helal vallahi🎀
Cok gecmis olsun
Valla cok sakin kalmissin ben hayatta kalamazdim

En son 70 yasindaki biri bizim karsi dukkanin icine arabayla daldiktan sonra kesinlille belli yas sonrasi araba kullanmanin yasaklanmasi gerektigini dusunuyorum

Nasil 18 yas ehliyet alma yasi ise 68 yas da ehliyet elinden geri alinmali insanlarin

Aksi durumu düşünüyorum, sakin kalmayıp ne yapacaktım?
Polis cagirsam, gelene kadar yine uğraşacak olan ben..
Üstelik de yakın zamanda polisi aradığımda bekleyenler arasında 4. Sıradasınız demişti 🤣
Daha fazla bağır çağır ile de uğraşacak biri değilim
Parasını öde diyene, madem bu kadar üzüldünüz pamuk eller cebe, dedigimi hatırlıyorum.
Kadın sofor diyene de cemkirdim zaten aralarından da bir tek o geri adim atip alttan aldi. Güya ara bulmaya çalışmış vs.

Adami bulabilirsin. Plakayi yazarsan ben de yardimci olabilirim.
Konuya gelince kesinlikle katiliyorum. Belli bir yastan sonra kesinlikle doktor kontrolunde ehliyetin gecerli olması lazim. Benim dedem de cani gibi severdi arabasini. Köy yeri bir de lazim da olurdu. Ama iyice yaşlanınca cok tehlikeli bir hal almaya basladi. Gozleri net görmüyor, kulaklar zaten isitmiyor, elleri titriyor. Alzaymir baslangici da vardi rahmetlide. memlekete gidince beni arabayla aldi bir kere, yolculugu dualarla tamamladim. O göremediği icin ananem co pilotluk yapiyordu :))
Sonra dedik ki yazik günah, yarin bir gu kaza yapar. Daha da kötüsü bir cocuga carpar öldürür falan allah korusun. Sonra annemler doktoruyla konuştular, doktor arabaya binmesini yasakladi. Daha da kullanmadi.
gercekten cok tehlikeli ve birsey yasasalar yazik degil mi kalan ömürleri mahkemede hapiste gececek...

Teşekkür ederim, adamı şu an bile bulurum, evine kadar.
Herkesin birbirini tanıdığı bir yer burası, markete eczaneye sorsam, camiye cemaate sorsam amcanın şeceresi çıkar :)
Bir sorum da o, cidden bulup coluguna çocuğuna desem mi, siz bu dedeyi saldınız trafiğe ama olacak iş değil diye?
Gerçekten değil.
Eksiği var fazlası yok anlattığımın.

Aksi durumu düşünüyorum, sakin kalmayıp ne yapacaktım?
Polis cagirsam, gelene kadar yine uğraşacak olan ben..
Üstelik de yakın zamanda polisi aradığımda bekleyenler arasında 4. Sıradasınız demişti 🤣
Daha fazla bağır çağır ile de uğraşacak biri değilim
Parasını öde diyene, madem bu kadar üzüldünüz pamuk eller cebe, dedigimi hatırlıyorum.
Kadın sofor diyene de cemkirdim zaten aralarından da bir tek o geri adim atip alttan aldi. Güya ara bulmaya çalışmış vs.
İyi bari cemkirmene sevindim , konuda bahsetmemissin ben seni boyle cool cok sakin canlandirdim gozumde 😂

Ben cok kiziyorum belli yastan sonra araba kullananlara , dedem mesela 70 den sonra sol seritten gitmeye baslamisti ve hatasini kesinlikle kabul etmiyordu , babam resmen arabasina el koyup zor sattirmisti kullanmasin diye
Babama da gecen sene alzeimer teshisi kondu , biz nasil araba vr motor kullanmasini engelleriz diye dusurken kendiliginden cocuklar ben tehlikeli oluyorum bundan sonra araba ve motor kullanmayacagim demisti de cok sevinmistik

Gercekten belli bir yastan sonra araba kullabilmamasi gerekiyor , keske boyle bir yasa ciksa

Çok geçmiş olsun. Asıl kaza arabaya çarpılması değil, ihtiyar delikanlıyla karşılaşmanız olmuş. Bazıları böyle yaş aldıkça değişik bir moda giriyor ya. Yaşlı olmayı üstün ırk olmak filan sanıyorlar. Tamam saygı gösterelim tabi de, kabul etmeleri lazım ki bunamak diye bir şey de var.

Bana göre bir kadina 'edepsiz' diye hitap etmek daha buyuk edepsizlik.
Sırf bu kelimeden dolayı üniversitede bir hocamla ciddi anlamda tartışmıştım
Sınıfta bir kıza edepsiz dedi diye, adama demedigimi bırakmadım, dersimize girmeyi bırakmıştı.
Ama yaş alınca ağzın da ayarı kaçıyor.
Hayır adama bir şey olacak benden bilecekler, oyle ofkeli, oyle yukseldi 🤦🏻‍♀️

Nasıl ki araçların trafik ömrü var insanların da olmalı. Dedeye sahip çıkmayalım ki yarın öbür gün biri b.k yoluna gitmesin Allah korusun 🙏

İyi bari cemkirmene sevindim , konuda bahsetmemissin ben seni boyle cool cok sakin canlandirdim gozumde 😂

Ben cok kiziyorum belli yastan sonra araba kullananlara , dedem mesela 70 den sonra sol seritten gitmeye baslamisti ve hatasini kesinlikle kabul etmiyordu , babam resmen arabasina el koyup zor sattirmisti kullanmasin diye
Babama da gecen sene alzeimer teshisi kondu , biz nasil araba vr motor kullanmasini engelleriz diye dusurken kendiliginden cocuklar ben tehlikeli oluyorum bundan sonra araba ve motor kullanmayacagim demisti de cok sevinmistik

Gercekten belli bir yastan sonra araba kullabilmamasi gerekiyor , keske boyle bir yasa ciksa

Benim iki dedemde 70 ine gelmeden bıraktı arabayı. başkalarının güvenliğini kendi konforlarindan üstün tuttular.
Gerçekten bu kuyruğu dik tutmaya çalışanları anlamıyorum.
Adamin kolundaki saat, 1 yillik sofor maasi zaten. Cok mu zor birini ise almak?

Ve yasa konusunda katılıyorum, en azından psikomotor testler yapılsa her yıl, geçene verilse ehliyet.
Deveye,
boynun neden eğri demişler,
Nerem doğru ki, demiş.

Insanin kendini bilmesi de bir erdem.Bu yaşlilik degil karakter meselesi.Saygili olmaniz guzel,kendinizi ezdirmemeniz daha da guzel.

Bu ülkede yaşlı terörü var kesinlikle.
Eskiden ayrancıda yaşarken hele nefret etmiştim hepsinden.
Kendisi tam mesai çıkış saatinde çıkar evinden beleş diye markete bir bilemedin iki durak gider onda da hele yer verme ne yaygara ne yaygara. Arkadaş alt tatafı bir durak gideceksin onda da markete gidiyorsun yani yaşlısın diye gel sırtımızda götürelim oldu olacak.
Markete giderim sırada beklerken bir yaşlı gelir önüme geçer yandan yandan, buyrun geçin derim geçicem tabii öncelik bende diye çemkirir. Vermiyorum o zaman sıramı desen edepsiz terbiyesiz yeni nesil.
Saygı yaşla kazanılmaz. Saygı gösterir saygın davranırsan saygı görürsün. Sırf yaşa saygı göstermiyorum ben.
Sonuna kadar haklısınız. Az bile yapmışsınızz

Şimdi kaza diyince sanmayın ki büyük bir şey :)
Sinirden gülüyorum ve sakinlesemiyorum.
Peşinen söyleyeyim duyar kasacak olanlara, yaşlı düşmanı değilim.
Ama kendi güvenliğini geçtim, başkasına bela olmayı düşünmeden hareket edene düşmanım.

Muhatabım minimum 70+, (ki 80+ muhtemelen yine de iyimser olayim)
Bardak dibi gözlükler,
Titreyen vücut,
Kısık sesli bir dede

Büyük bir alan, açık otoparktan çıkarken kendisi aracımın arka lastiğinden çarptı.
Arabadan indik, ben dedenin yaşi görünce aha şimdi tansiyon falan bir şey olmasın endişesi ile iyi misiniz dedim, cevaben bağır çağır başladı.
Şimdi bagir çağır diyorum ama sesi cikmiyor da, kisik sesle agzina geleni sayarken eli kolu ile hareketler..
Her neyse, ben dedim yaşlıdır döksün içini,
Sonra çıkarttı fotoğraf çekmeye başladı.
Eyvallah, hakkıdır tutanak, ama tutanağa ben carptim yazacakmisim🤣
Iyi de ben size arka lastigimle nasıl çarptım diyorum, hızlıydın diyor? (Değildim)
Iyi de ben yolumdayim, siz aradan çıkarken önden değil, yandan değil, arkadan çarptınız diyorum.
Tahammül azaldikca, sesim de yukseldi tabi.
Her neyse, ne edepsizliğim kaldı, ne aile terbiyesi almadigim.
Bağırırken dedenin üst takma dişleri çıktı diyeyim, harareti siz anlayın..
Sonuç etrafımıza 4-5 servis şoförü toplandı.
Döndüler bana, yaşlıdır dediler, de
Zaten ben de bir şey yok tamam da ben o tutanağa çarptım yazmam diyorum.
Döndüler dedeye,
O kadın sofor zaten dediler 🤦🏻‍♀️
Hasbinallah.
Benim cinsiyetimle ne alakası var, 14 yıldır araç kullanıyorum, sayılı kaza yaptım. Böyle bir savunma istemiyorum sizden, polis gelecek dedim.
He arada biri de 400-500 liralik hasar var veriver nolcak dedi 🤣 sokaktan topluyorum cünkü parayı.
Dede beddualar ve allah indan bullar eşliğinde arabasına bindi
Ben bindim ilerledim, O geri indi, servis şoförleri ile dedikoduma devam etti aynadan gördüğüm kadarıyla.
Madem gitmeyecektin niye polis diyince arabana bindin?

Bir şey yapmadigim halde ne edepsizliğim kaldı, ne aileme varana kadar laf edilmedigi.
Tamam yaşına hürmet edelim de, bir insan sırf benden daha fazla yaşadı diye kendisini nasıl haklı görür?
Ve dahası, çarpmadığım aracın masrafını ödetmek, kadın sofor bilmem ne demek de nereden çıktı?
Kesinlikle belli bir yaşın üstünde ehliyetin devamlılığı için sağlık kontrolü yapılmalı.
Zira bu dede araç kullanamaz.
Bugün bana, yarın yayaya çarpar, millete bela olur

Şimdi, ben bu dedeyi bulurum.
Kimse ailesi onları da bulurum.
Bulayım da diyeyim mi, vermişsiniz adamın altına 400-500 binlik sağlam araç, nasılsa ona bir şey olmaz diye düşünüp salmışsınız trafige de, ya biz napalim?
Sinirimi nereden çıkarayım :)
Polis gelseydi keşke belki trafikten men edilirdi.

Arkadaşım kendi arabasına doğru geri geri gelen bir gelin aracıni görünce frene basıp kornaya basmis ama aracın kendisine çarpmasina engel olamamisti. Arkadaşım tutanakta olayı anlatırken "araca arkadan çarpmak zorunda kaldım" tarzında saçma bir cümlenin altına imza atınca ona da kusur çıkmistı 😹 Tutanakta kurulan cümleler onemli iyi yapmissiniz

aslında dede biliyor araba kullanmaması gerektiğini, e hata da yaptı, suçu atması lazım, serde erkeklik var :)
geçmiş olsun öncelikle...

valla bazen mahalle içinde parkederken bile erkekler "bu kadındır parkedemez" modunda arabanın başına geliyor, ileri geri laf ediyor. ne camı açıyorum ne aynadan göz teması. tak, tek hamlede parkedip iniyorum. bakmadan gidiyorum. hakediyorlar.
bir de geri geri gidilmesi gereken durumlarda tribe girenler var, abla sen geri geri zor olur biz hemen alalım diyenler falan. onlara da mini bi show yapıp gidiyorum.

en çok da yanında sevgilisi varken şekil yapıp yol vermeyenlere gülüyorum. benim yanımdaki adam öyle hanzoluk yapsa trafikte başka bir kadın şoföre bakış açım direkt değişir.

Amerika da herkes 5 yilda 1 ehliyet yeniliyordu. Yasli olmasa bile (ki bencede cok korkunclar trafikte)sonradan istme gorme kaybi yasanabilir. Hepkmizin hayati tehlikede

Ehliyet yenilerken verilen sağlık raporları düzgün olsa bu sorun çözülecek ama. Ne yazık ki doktorlar ehliyet için sağlık raporu dediğinde anında veriyor.
Bu tarz insanlar ehliyeti yenileyememeli bence. Yani kendini düşünmüyorsa sebebiyet vereceklerini düşünmeli.
Bir tanıdığım var adam bildiğin göremiyor ama altında son model araçla trafikte. Onun yerine ben korkuyorum bişey olacak diye.

Size çok büyük geçmiş olsun. Ne yazık ki kadın şoför gördüklerinde süremiyormuş muamelesi görmekten bıkanlardanım ki ileri teknik sürüş eğitimi almış bir yakınımın benden iyi kullanıyorsun demişliği var.

Böyle durumlarda araçtan çıkmayıp polisi aramanızı tavsiye ederim. Gerçekten arsız güçlü olunca haklı suçlu oluyor 😔

Back
X