İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Otoimmün hepatit hakkında bilgisi olan var mı?

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
merhabalar... benim yaklaşık 3-4 senedir karaciğer enzimlermde problemim vardı yüksek çıkıyodu tahlillerde. son 2 sene ilaç tedavisi ile düştü normale döndü. biyopsi de oldum doktor otoimmn hepatit olabilir ama tedaviden teşhise gitmemiz lazım dedi. otoimmün hepatit viral (bulaşıcı) olmayan bir karaciğer rahatsızlığıymış ben de sonradan öğrendim. acaba aynı hastalık hakkında bilgisi olan var mı? fiziksel hiçbir rahatsızlım vermeyen bu rahatsızlık yine de kafamı bulandırıyor. doktor sadece ilaçları düzenli kullanmamı söyledi onun dışında kontrolllere geleceksin dedi. ciddi bir durum yok dedi

Canım bendede var hemde Romotoit artrit ve Otoimmün Hepatiti Tip I 15 yıldır tedavi görmekteyim

Son düzenleyen: Moderatör:
karaciğer için faydalı gıdalar da tüketmeye çalışıyorum

Enginar kereviz Deve dikeni tohumu gibi

karaciğer için faydalı gıdalar da tüketmeye çalışıyorum

Enginar kereviz Deve dikeni tohumu gibi

çok geçmiş olsun... bu rahatsızlık nadire görülen bi hastalık olduğu için fikir sorabilecğm pek kimseyi bulamıyrum. merak ettğm şey ilerde çocuk sahibi olmak istedğmde sıkıntı olşturur mu bu rahatslzkık benm için? sizin bi bilgnz veya deneyiminz var mı* buarada nerde tedavi görüyosunuz

çok geçmiş olsun... bu rahatsızlık nadire görülen bi hastalık olduğu için fikir sorabilecğm pek kimseyi bulamıyrum. merak ettğm şey ilerde çocuk sahibi olmak istedğmde sıkıntı olşturur mu bu rahatslzkık benm için? sizin bi bilgnz veya deneyiminz var mı* buarada nerde tedavi görüyosunuz

ben de aynı ilaçları kullanıyorum. yaşım henüz 24 ve bu ilaçları uzun süreli kullanmak nası bi tepki verecek vücuduma merak ediyorum. sizin antikorlarınız negsatif mi pozitif mi çıkıyor peki? bnde antikorlarım negatif çıktığı için otoimmün hepatit diyemiyolar tam anlamıyla ama tedaviden teşhise gidildi gibi oldu. ilaaca bağlı toksik hepatit de olabilir dediler. kafam baya karışık

ben de aynı ilaçları kullanıyorum. yaşım henüz 24 ve bu ilaçları uzun süreli kullanmak nası bi tepki verecek vücuduma merak ediyorum. sizin antikorlarınız negsatif mi pozitif mi çıkıyor peki? bnde antikorlarım negatif çıktığı için otoimmün hepatit diyemiyolar tam anlamıyla ama tedaviden teşhise gidildi gibi oldu. ilaaca bağlı toksik hepatit de olabilir dediler. kafam baya karışık

Bende Otoimmün hepatit hastasıyım ve 1 yıldır tedavi olmaktayım. Sizden öğrenmek istediğim. İmuran kullanırken hamile kalınabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Allah hepimize acil şifalar versin...

Bu hastalık o kadar sıkıntılı ki maalesef kesin bir çözümü yok...okuduysanız eğer sonuçta siroza ulaşabiliyor. kimileri tamamen de kurtulabiliyor ama oran düşük.genelde ilaç tedavisi sonra düzelme olsa bile tekrar alevlenebiliyor.hastalık, keşfedilme tarihi bakımından da çok yeni...mesela verem gibi bir hastalık belki yüzyıllardır var ama bu hastalık 1950'li yıllarda keşfedilmiş, bilinmeyen bi hastalık ve vücut karaciğeri tıpkı bir virüs gibi görüp saldırıyor, yani bağışıklık sistemi karaciğer hücrelerini yok ediyor :KK43:(( Bunun için şu anki tek çare vücudun bağışıklık sistemini baskılamak...Tabi bu da diğer hastalıklara açık hale getiriyor vücudu ve ilaçların uzun kullanımında ciddi yan etkiler mevcut. Kardeşimde bu hastalık çıktı 12 yaşında, şimdi ilaç tedavisi görüyor bakalım ne olacak. Dert tasa hastalık gibi şeyler hepimiz için ama Allah'ım hiçkimseye şifasız dertler vermesin.

merhabalar... benim yaklaşık 3-4 senedir karaciğer enzimlermde problemim vardı yüksek çıkıyodu tahlillerde. son 2 sene ilaç tedavisi ile düştü normale döndü. biyopsi de oldum doktor otoimmn hepatit olabilir ama tedaviden teşhise gitmemiz lazım dedi. otoimmün hepatit viral (bulaşıcı) olmayan bir karaciğer rahatsızlığıymış ben de sonradan öğrendim. acaba aynı hastalık hakkında bilgisi olan var mı? fiziksel hiçbir rahatsızlım vermeyen bu rahatsızlık yine de kafamı bulandırıyor. doktor sadece ilaçları düzenli kullanmamı söyledi onun dışında kontrolllere geleceksin dedi. ciddi bir durum yok dedi
Baya zaman geçmiş bana da otoummin hepatit teşhisi konuldu su an nasılsınız beni biraz bilgilendirir misiniz ?

Otoimmünhepatit olan arkadaşlar suan tedaviniz nasıl gidiyor anneme kondu tanı çok halsiz bu hastalığı sıfırlamak mümkün dedi Dr sizin nasıl gidiyor tedaviniz

Merhaba arkadaşlar ben çok yüksek değerlerle 1 buçuk yıl önce hastaneye yattım hepatit oldum ast alt değerlerim 2500lerde bilurubinlerimde 27 değerindeydi artık karaciğer nakli düşünüyorlardı sonra 1ay boyunca tedavi gördüm hastaneden çıktktan sonra kortizona başladım ve biopsi yapıldı otoimmun hepatit dediler 6aykortizon kullandım şimdi imuran kullanıyorum aşırı saç dökülmesi yapıyor sanırım ömür boyu kullanıcam çünkü ilacı bıraktğnız an tekrarlama riski çok fazla Allah hepimize acil şifa versin bol bol devedikeni enginar tüketin

Arkadaslar hangi hastanelerde davi goruyorsunuz? Fakulte mi devlet mi özel mi

Ben dokuz eylül üniversitesin hastanesinde tedavi gördüm hala daha orda tedavi olmaktayım doktorum gerçekten çok iyi biri

Bke tedavin
Ben dokuz eylül üniversitesin hastanesinde tedavi gördüm hala daha orda tedavi olmaktayım doktorum gerçekten çok iyi biri[

Tedaviniz nasıl gidiyor ilaçlara son verecekler mi yoksa ömür boyu kullanacak misiniz sizde herhangi belirtti varmı

Bende ege ye gidiyorum ilaca baslamadim daha kaç doktora gittim başlanılması gerektiğini söylüyor ama etkileri korkutuyor çok pskoljim bozuldu ağrılarım çok yaşam kalitem sıfır ne olcak böyle ne yapacağım bilmiyorum

Tedavim şu an gayet iyi gidiyor değerlerim normale döndü ama çok zorlu süreçler atlattım tabiki belki ömür boyu kullanabilirmişim ilaçları belki bırakabilirmişim herkesin vücudu farklı tepki veriyormuş biyopsi yapıldıktan sonra karar verecek doktorum bırakıp bırakmamaya Allah hepimizin şifasını versin geçmiş olsun

Bende ege ye gidiyorum ilaca baslamadim daha kaç doktora gittim başlanılması gerektiğini söylüyor ama etkileri korkutuyor çok pskoljim bozuldu ağrılarım çok yaşam kalitem sıfır ne olcak böyle ne yapacağım bilmiyorum
Hiç moralini bozma herşeyin başı moral emin ol bu şekilde yaşam kaliteni daha çok düşürürsün ilaçların yan etkileri oluyor ama vücudun alışana kadar çekiyorsun bunları sonra normal günlük yaşantına devam edebilirsin evet zor bir rahatsızlık ama başa gelen çekiliyor tekrardan geçmiş olsun

X