Bu otobüs teyzelerine gıcığım ben kimse kusura bakmasın ama.. Özellikle insanların tepesinde dikilip zorla yer vermek zorundaymışız gibi davrananlara.
Daha 1 hafta olmadı, dolmuşa bindim. Teyze diyemiyorum çünkü en fazla 45 yaşlarında gayet bakımlı süslü ve aktif bir kadındı, karnım burnumda şu an hamile olduğumu anlamamak için kör olmak lazım, ki mont kazak falan yoktu üzerimde göbek benden önde gidiyor. Dolmuşa bindim, dolmuş zaten sıkış tepiş akşam vakti olduğu için, 3-4 tane dolu geçti baktım boş geleceği yok dedim el mahkum bin git evine. Neyse bindim, kadın oturuyor bende yanındaki demirden tutundum, hiç suratıma dahi bakmadı göbeğime bakıp bakıp duruyor ama bir yer verme girişimi ne ondan geldi ne de bir başkasından..
Önceden sessiz sakin ve gerçekten ayakta durmakta zorluk çeken yaşlılara hep verirdim, hamile ve çocuklu kadınlar da buna dahil tabi.
Ama şu an eşim yanımda değil, her çıktığımda taksiye verecek param yok malesef ve toplu taşıma kullanmak zorundayım. 20 kez bindiysem, en fazla 3 bilemediniz 4 kez yer verildi bana.
O yüzden şu saatten sonra hamile ve çocuklu insanlar hariç kimse benden yer beklemesin. Hele bu otobüs teyzesi modeli asla, ekmek almaya bilmem nereye gidiyorlar, bedava diye her allahın günü gezmedeler, benden insiyatif bekleyemezler. Otobüse biniyorlarsa halleri var demektir.