• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
2-3 aylık hamileyken otobüste otururken ben bi kadın böyle yapmıştı gıcık olmuştum. Ayda yılda bir otobüse binerdim hamileliğimden dolayı.
Onda da böyle dengesizce yok gençsin bilmem ne dediklerinde deli olmuştum. Ya nerden biliyorsun oturan kişi hasta mı, yorgun mu , hamile mi ?
Ben nöbetten çıkıp çok yorgun olduğumda taksiye binerim mesela. O yaşlarda da otobüse binip yer isteyeceğimi sanmıyorum. Hiç hoş değil. İnsanların halden anlaması için karnı burnunda mı olmak lazım?

Hamileler ya da ciddi rahatsızlığı olanlar dışında kimseye yer vermem,isterlerse yüzlerine cırlarım.
Ben sabahın köründe işe gidip akşama kadar hiç oturmadan it gibi çalışayım akşam saat 5te bitmiş bir halde kendimi otobüse zor atayım.Günde poğaça kısır sohbeti yapan teyze benden yer beklesin ha ? Yok öyle bir dünya.

Otobuse ayagini atar atmaz, yer verirler dusuncesi ve beklenti icinde olan dinc teyze ve amcalara gicik olurum.
Ha beklenti icinde olmasa ama yinede dinc olsa ozaman yer verilir :KK51:

Herseyi kendine hak goren insanlardan haz etmem. Genclerin gunleri daha yorucu gecmis olabilir o gun vsvs.. Oyle olmasa bile Ayni ucreti oduyorsun o koltuga oturma hakki herkeste var.

Hamilelere, hastalara deginmeye gerek yok ..verilmeli diye dusunuyorum. Ama vermeyen olursa yargilamam ayiplamam mesela.
Avrupada yaslilar ayakta duruyor genc cocuklar oturuyor ve hicbir yasli sikayetci oldugunu gormedim duymadim.
Bizim milletin cogu curetkar...edepsiz.
Oteki yandan da daha merhametliler.
Tabi firsatcilar olmasa...

Bu otobüs teyzelerine gıcığım ben kimse kusura bakmasın ama.. Özellikle insanların tepesinde dikilip zorla yer vermek zorundaymışız gibi davrananlara.

Daha 1 hafta olmadı, dolmuşa bindim. Teyze diyemiyorum çünkü en fazla 45 yaşlarında gayet bakımlı süslü ve aktif bir kadındı, karnım burnumda şu an hamile olduğumu anlamamak için kör olmak lazım, ki mont kazak falan yoktu üzerimde göbek benden önde gidiyor. Dolmuşa bindim, dolmuş zaten sıkış tepiş akşam vakti olduğu için, 3-4 tane dolu geçti baktım boş geleceği yok dedim el mahkum bin git evine. Neyse bindim, kadın oturuyor bende yanındaki demirden tutundum, hiç suratıma dahi bakmadı göbeğime bakıp bakıp duruyor ama bir yer verme girişimi ne ondan geldi ne de bir başkasından..

Önceden sessiz sakin ve gerçekten ayakta durmakta zorluk çeken yaşlılara hep verirdim, hamile ve çocuklu kadınlar da buna dahil tabi.

Ama şu an eşim yanımda değil, her çıktığımda taksiye verecek param yok malesef ve toplu taşıma kullanmak zorundayım. 20 kez bindiysem, en fazla 3 bilemediniz 4 kez yer verildi bana.

O yüzden şu saatten sonra hamile ve çocuklu insanlar hariç kimse benden yer beklemesin. Hele bu otobüs teyzesi modeli asla, ekmek almaya bilmem nereye gidiyorlar, bedava diye her allahın günü gezmedeler, benden insiyatif bekleyemezler. Otobüse biniyorlarsa halleri var demektir.

8 aylik hamileyim. Kontrol icin hastaneye gidiyorum. Hamileligimde de hic Kilo almadim kocaman Bir göbeğim vardi. Otobüse bindim. Ayakta 7-8 kişi variz, heryer dolu. Gectim Dikildim Biryere şansıma da önümde genc bir bayan oturuyor. Hamile oldugumu gördüğü halde kafasini cevirdi ve 40 dakika yol gittim öyle otobuste kimse yer vermedi. Birde son aylarda denge problemim de cikmaya baslamisti minyon tipli biriyim. O zaman dedim ki gercekten bu insanlar vicdanini nerde birakti

Gerçekten yasli ve temiz yuzlu insanlara, bebekli kadınlara ve tabii ki bedensel engellilere saniye bile düşünmeden yer veririm fakat böyle cirkeflere gunahimi vermem. Benim yer verdigim teyze ve amcalar otur kızım otur sen kızsın asıl sen otur diyorlar kalkmami istemiyorlar taciz vs olur diye. Zorla oturtuyorum.

yeri geliyor 12 saatim gün içinde delicesine koşturmayla geçiyor. Bazen yemeğimi bile o koşturma arasında ayak üstü atıştırıyorum işten çıkınca toplu taşımaya binersem o saatte dudağında ruju takmış takıştırmış gezmeden gelen teyzelere yer vermiyorum açıkçası. bakışlarıyla oflayıp puflamasıyla taciz eden olursa da, sabahın 8 inden beri ayaktayım çalışıyorum benden daha yorgun olduğunuzu düşünüyorsanız seve seve yer veririm diyince uzaklaşıyorlar birden :deli:

65 yaş üstü bedava diye keyfi binip 2 durak sonra bile inenler var neyin yer vermesi bu?

Dün de ben yoldan bi teyze geçiyodu ikimiz de rahatça geçebilirdik, hatta ben yanından geçerken yine de yan dönüp geçtim zaten gayet zayıfım yan döndüğüm halde iyice çizgi gibi oldum geçemeyeceği yer yoktu, bir kızdı bir kızdı sen gençsin beklesen ölür müsün falan, sorunlu heralde demeden sadece memnuniyetsiz bir yüz ifadesi yaptım böyle diyince, bir bağırıyor arkamdan şimdiki gençler hayvan diye falan şok oldum, gayet bakımlı görmüş geçirmiş eğitimli duran bir teyzeydi, şaşırdım...
ki yaşlılara o kadar saygılıyım ama işte kimi yaşlıya yaranamıyosunuz, adınız genç olunca napsanız değişmiyo heralde:duduk:

8 aylik hamileyim. Kontrol icin hastaneye gidiyorum. Hamileligimde de hic Kilo almadim kocaman Bir göbeğim vardi. Otobüse bindim. Ayakta 7-8 kişi variz, heryer dolu. Gectim Dikildim Biryere şansıma da önümde genc bir bayan oturuyor. Hamile oldugumu gördüğü halde kafasini cevirdi ve 40 dakika yol gittim öyle otobuste kimse yer vermedi. Birde son aylarda denge problemim de cikmaya baslamisti minyon tipli biriyim. O zaman dedim ki gercekten bu insanlar vicdanini nerde birakti
Yaziklar olsun o insanlara.

Üçkuyular otobüsü ise ya güne gidiyordur,ya günden geliyordur poncikler.Gun gezmelerim de restoran ve ya alışveriş merkezi cafelerinde oluyor arkadaşların.Yok öyle evinde kek çırpıp çay demleyen.Hafta içi olsaydı biri de benim kayınvalidemdir derdim.Nerede yeni açılan bir yer var cokuyorlar oraya.Zavalli garsinlari delirtene kadar da çay kahve istiyorlar.Bu guruhun Otobus ayağı da size denk gelmiş.

Bende çok yaşlı değilseler vermiyorum yer falan yok benim hasta olmadığım ne malum acaba ne yaniii çok saçma birde sanırsın dünyanın en kötü insanısın bir süzüyorlar ki gör ben hamile olduğumda yer verenler oluyordu oturmak istemiyordum çünkü hamile olsamda kendimi kötü hissetmiyorum ki çıkmışım dışarı belki o yer veren bana daha rahatsız olabilir kimsenin hakkını istemem

Kayınvalidem hep der ki. Çok elden ayaktan düşkün olmadığı müddetçe yaşlılar, orta yaşlılar kalabalık toplu taşıma araçlarında genç kızlara yer vermeli. Her yer sapık dolu diye. Takdir edilesi bir düşünce.

Ben toplu taşıma nadir kullanıyorum. Ondada gebeler ve çoooook yaşlılar haricinde kimseye yer vermiyorum. Hele günden gelenlere, hiç..

Back