Ayyyy. Deli olurum.
Daha araca binerken gözleri fıldır fıldır dönerek kendilerini içeri fırlatırlar, resmen ağızları sulanarak genç kim var kaldırabileceğim diye bakınırlar.
Bütün yaşlı insanlardan bahsetmiyorum tabi ki, bunu artık yüzsüzlüğe ve saygısızlığa vurmuş teyzeler
Saygının karşılıklı bir şey olduğunu biliyorlar mı acaba? Sadece benden büyük diye kimseye saygı göstermem ki.
Gerçekten yaşlı insanlar olunca yer veririm, onun dışında pek oralı olmuyorum.
Ay ne anlatacağım.
Öğrenci şehrindeyim ben. Tramvayda gidiyorduk, ayakta duruyorum ben kendi halimde. Yaşlılar var gençler var öyle gidiyoruz. Bir amca konuşmaya başladı birden sesli sesli "gençler yer vermiyor, yarın öbür gün biri gelir hakaret eder yüzlerine, ben etmem de biri eder" falan mık mık konuştu. Oradan ondan daha yaşlı bir amca seslendi. 85 yaşında mıydı 90 mıydı ne, yaşını da söyledi. Ben bu yaştayım, öğlen 11'e kadar yatıyoruz biz emekliler. Bırakın da gençler oturarak gitsin sabahın köründe kalkıp okula gidiyorlar gibi bir şeyler söyledi. Diğer amca kem küm etti cevap veremedi. Biz gençlerin içinin yağı eridi orada
Ha bir de "hakaret et de görelim" gibi bir şey de söyledi. Dedem sen ne güzel bir detaysın diye elini öpesim geldi o an.
Bir 5-10 dakika sonra bu huysuz amca "O konuşan nasıl emekli olmuş çalışmadan mı" diye bir şeyler söyledi ama hiç ilgi görmedi.
E adam, ayakta duramasan anlarım da maksimum yarım saatlik yolculukta (yarım saat bile değil en fazla 15-20 dakika gidiyorlar) ayakta durdun diye kimseyi huzursuz etmeye hakkın yok. Yani hiç mi yürümüyorsunuz hiç mi hareket etmiyorsunuz gün içinde. Bu konuda aşırı doluymuşum ben