Oto koltuğu ve gece yolculuğu

Otokoltugu hassasiyetini anliyorum. Mustakbel bir anne olarak ben de hassas davranmak niyetindeyim. Ama kendi ozel aracim yok. Bir yere giderken ya EGO ile ya da dolmusla gidiyorum. Ego soforleri nispeten daha naif olmakla birlikte dolmus soforleri gibi hunharca araba kullanmaktan cok da cekinmiyorlar. Zaman zaman yol bossa 80 90lara ciktiklari bile oluyor. Bu durumda ne yapmak lazim? Ben kara kara dusunuyorum simdiden. Ankara dolmuslarinda oglumla ne macerelar yasayacagim acaba diye. Allah evletlarimizi korusun.

Ben kanguru kullanıyorum toplu taşımada.
Tabi ki güvenli olduğunu iddia etmiyorum ama boşta durmasından güvenli.

Bu arada kızımla akran oğulları var eşimin akrabasının.
Araçları var, koltuk almaya fırsat bulamamışlar(!) uzun yola çıkarken bizimkini vermeyi biz teklif ettik çünkü bizim aracımız yok. Ubere bağlıyorum, araç kiralayınca kullanıyoruz vs. Oto koltuğunun ikinci el olmaması gerekiyor ama hiç yoktan iyidir dedik.
Sonuç, durmadı diye oturtmamışlar ve kaza yaptılar. Daha geçen hafta. Otobüsün altına girmişler. Allaha şükür ciddi bir şeyleri yok ama olabilirdi... Hepsini geçiyorum neşeyle tatile giderken psikolojileri mahvoldu.

Çocuklarımı sadece 2 3 kere kucağıma aldım, sebebi de 40 derece ateşle acile giderken daha da ağlayıp havale geçirmesin diyeydi.
Yeri geldi üzerine abandım bağlamak için, yeri geldi sokakta yerlere yattı oturmamak için, tam 1 sene oğlum cıyak cıyak ağlarken seyehat ettim ama şuan 2 yaşında ve biliyor ki onun yerine orası, kardeşine bile vermez!
İyi bir şey yaptığınızı sanmayın, sizin uyumamanız çocuğun camdan fırlamasını engellemez.
Arabalara dünya para verip alıyoruz da çocuklarımıza da bir zahmet izofixli, hafif yatarlı, kaza testlerinden tam not almış ve özellikle koltuğu sevmeyen çocuklara 360 derece dönenden alın yahu!
En pahalısı 4 bin lira, yan bindiğimiz arabalar?
Araba kadar kıymeti yok mu çocukların?
Ana kucağını bile kemerle ben koltuğa monte ederdim olası bir kaza durumunda hayat üçgeni oluşması açısından.
Azıcık bilinç lütfen!

2. elleri var bahsettiğiniz özelliklerde uygun fiyata rahatça bulabilirler. Yani bu işin bahanesi olamaz, olmamalı..

Ben arka koltuğa yatabileceği minderlerden yer yapmıştım 14 saat yol sonuçta eşim tutturdu koltukta dursun diye ama yazık günah çocuk iki kat olur. Siz önde oturmayın arkada oturun çocuğada güzel bi yer yapın yatsın ben öyle yapmıştım gece boyu hiç uyanmadı. Oto koltuğunuda bagaja sığmıyorsada öndeki tekli koltuğa koyun gittiğinizde yerde rahat rahat kullanın.

Çocuğa gerçekten yazık günah diyorsaniz oto koltuğa oturtun.
Azıcık okuyun bilgilenin.

Bu arada kızımla akran oğulları var eşimin akrabasının.
Araçları var, koltuk almaya fırsat bulamamışlar(!) uzun yola çıkarken bizimkini vermeyi biz teklif ettik çünkü bizim aracımız yok. Ubere bağlıyorum, araç kiralayınca kullanıyoruz vs. Oto koltuğunun ikinci el olmaması gerekiyor ama hiç yoktan iyidir dedik.
Sonuç, durmadı diye oturtmamışlar ve kaza yaptılar. Daha geçen hafta. Otobüsün altına girmişler. Allaha şükür ciddi bir şeyleri yok ama olabilirdi... Hepsini geçiyorum neşeyle tatile giderken psikolojileri mahvoldu.
Akrabaya geçmişler olsun.
Oto koltuğunun neden ikinci el olmaması gerekiyor?

Eklentiler

• Screenshot_2018-09-11-20-31-49.webp
    Screenshot_2018-09-11-20-31-49.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 62
7 aylık 9 kilo bebeğim ile 9/18 kg römer koltukta 4 saat uyudu , uyandırmadım. Bagaj da boştu içerden koltuğu yatırıp bagaja bez serip iki kızımı da oraya yatırdım , evcilik oynayarak gittiler Urfa mersin arası

Bazi arkadaslarin yorumlari karsisinda soklar icindeyim, oto koltugu olsa da olur olmasa da olur diyebilecegimiz birsey degildir, biliyorum fiyatlari cok uygun degil ama arabasini alabilen bir zahmet bir de oto koltugu alsin artik. Oglum hastaneden ciktigi andan itibaren arabaya binince ilk aylarda puset seklindeki oto koltugundan sonrada normal oto koltuklarindan kullandik, hatta belli biz zamana kadar koltugu ters monte edip, cocugu oyle oturtmak zorundayiz, agladi zirladi, cirpindi ama asla vazgecmedik. Benim yasadigim ulkede oto koltugunuz yoksa cocugu hastaneden cikartamazsiniz, bir arkadasimin oto koltugu ikinci elmis, tarihi gecmis onuda kabul etmemisler, gidip yenisini alip gelip oyle cikarabilmisti esini ve cocugunu hastahaneden.

Oto koltugu kulananlar ölmuyor mu , biraz terbiyeli olun lutfen bunlar ne bicim tepkiler insan biraz terbiyeli konusur ben kulanmiyorum evladimida cok seviyorum benim.oglum.asla o koltuga oturmaz hiparaktif bir cocuk kulananlarada saygi duyuyorum.ben tas kafali demiyorum ohaaa demiyorum lutfen hattiniz bilin katilmadinizi soyleyin yada benide ikna edin koltuk kulanmaya madem o kadar guveniyosunuz

Oto koltugu kulananlar ölmuyor mu , biraz terbiyeli olun lutfen bunlar ne bicim tepkiler insan biraz terbiyeli konusur ben kulanmiyorum evladimida cok seviyorum benim.oglum.asla o koltuga oturmaz hiparaktif bir cocuk kulananlarada saygi duyuyorum.ben tas kafali demiyorum ohaaa demiyorum lutfen hattiniz bilin katilmadinizi soyleyin yada benide ikna edin koltuk kulanmaya madem o kadar guveniyosunuz
Bu saygı duyulup duyulmayacak birşey değil. Emniyet kemeri nasıl hayati öneme sahipse oto koltuğu da aynı şekilde önemli. Ama senin emniyet kemeri taktığını da pek sanmıyorum.

Back
X