Oto koltuğu ve gece yolculuğu

Cocuguna karpuz kadar deger vermedigini soyledim bu yuzden kisasa kisas mi yaptin yani o cirkin laflari kullanarak :) Bu ulkede kotu ebeveynlerde yetisen her cocuk icin uzulurum ben. En basta da seninki icin uzuldum. Yazik olmus. Ay tartisma benle daha fazla nolur cevap falan verme :) kendimi bi tuhaf hissettim su sacmaligin icinde. :) hadi iyi geceler.
Cok terbiyesisin bi bebegi karpuz degerinde gordun icin baskada bir sey demiyorum sana..

Tatlı dilimle uyarım sizi hanimefendi!!

Lütfen oto koltuğu kullanın...

Siz arkada bebeği kucakta tutsaniz da Allah korusun kaza anında hem siz hem bebeğiniz sağa sola savrulacaksiniz.... yani anne korur bebeğini düşünceniz işe yaramaz .....siz kendinizi koruyamazken çarpmanin etkisiyle bebeğinizi nasıl koruyacaksiniz ??

Evet bu bilimsel bir bilgi .... bilimsel bilgi kişiye göre değişkenlik göstermez (bu konuda olduğu gibi)

Benim kızım 7 yaş dahil hep kullanmak zorunda idi çünkü, araba icinde kati fakat uyulmasi gereken tum kurallara uyulması gerekir ...sıkıldığı ağladığı elbet oldu hareketli de bir çocuktu dikkatini başka yöne cekerek oyun oynayarak vs bir şekilde sürekli kullandık....... ha rahat edemiyor diyorsanız şartlara ayak uydurmak zorundayız.... o an o koltukta oturmak zorunda .... rezil şekilde oturarak uyusa da yapacak bir şey yok.

Lütfen oto koltuğu kullanın ....emniyet kemeri tek kisiliktir ikinizi birden aynı kemere baglamayiniz. ....Bilimsel bilimseldir kişiye göre değişmez. Kesin bilgi yayalim .

Son düzenleme:
Tatlı dilimle uyarım sizi hanimefendi!!

Lütfen oto koltuğu kullanın...

Siz arkada bebeği kucakta tutsaniz da Allah korusun kaza anında hem siz hem bebeğiniz sağa sola savrulacaksiniz.... yani anne korur bebeğini düşünceniz işe yaramaz .....siz kendinizi koruyamazken çarpmanin etkisiyle bebeğinizi nasıl koruyacaksiniz ??

Evet bu bilimsel bir bilgi .... bilimsel bilgi kişiye göre değişkenlik göstermez (bu konuda olduğu gibi)

Benim kızım 7 yaş dahil hep kullanmak zorunda idi çünkü, araba icinde kati fakat uyulmasi gereken tum kurallara uyulması gerekir ...sıkıldığı ağladığı elbet oldu hareketli de bir çocuktu dikkatini başka yöne cekerek oyun oynayarak vs bir şekilde sürekli kullandık....... ha rahat edemiyor diyorsanız şartlara ayak uydurmak zorundayız.... o an o koltukta oturmak zorunda .... rezil şekilde oturarak uyusa da yapacak bir şey yok.

Lütfen oto koltuğu kullanın ....emniyet kemeri tek kisiliktir ikinizi birden aynı kemer baglamayiniz. ....Bilimsel bilimseldir kişiye göre değişmez. Kesin bilgi yayalim .
Ben daga 22 yasindayim yeni anneyim ve iilk evladim Allah herkesinkini bagislasin ve gercekden oto koltugu hic aklima gelmis bir sey degil arasdiracagim bende tesekur ederim uyariniz icin.

Ben daga 22 yasindayim yeni anneyim ve iilk evladim Allah herkesinkini bagislasin ve gercekden oto koltugu hic aklima gelmis bir sey degil arasdiracagim bende tesekur ederim uyariniz icin.
Rica ederim . Lütfen araştırın özelliklerini ....kaza anında baskı durumunda test edilmiş vs oto koltukları var araştırın ve mutlaka alın.

Bu konuyla birlikte cehaletin insanı ne kadar acınası durumlara düşürebileceğini bir kez daha görmüş oldum.

Her çocuk bilinçli, aklı başında ebeveynleri hakeder. Şimdi reva mı bu? Yeminle bazı çocuklar için çok üzülüyorum, asla onların yerinde olmak istemezdim.

Daha 22 yaşındayım yeni anneyim kesinlikle bir kaçış değildir kusura bakma

Herkes biliyor artık oto koltuğu yeni doğana da puset kullanmak gerektiğini burda ahkam keserek bize muneye şikayet ederek eline hiçbirşey geçmez

İnsanlar sana karpuz benzetmesini bebeğine değil senin ona verdiğin değere yağıyor sen bunu bile anlamıyorsun

Bu kdr bencil sığ düşünceli olma olmayın arkadaşlar

Siz bebek ve kendinizi koruyamazsınız

He şu var ki ecel geldi mi otokoltuğu fayda etmez fakat sen Bi tedbirini al da tevekkülü zaten bırakacaksın

Ben daha 3 aylık hamileyim ve bundan önce kürtajım oldu kurtajım da dahi ilk baktığımız oto koltuğu çok pahalı şey değil taksitle 6 ay da ödenir kendi boğazımdan sıkar çocuğumun sağlığı için veririm zaten aldığım oto koltuğu Allah korusun kaza olmaz ise sanırım 12 yaşına kdr kullanılıyor

Onu da geçtim minicik çocuğu arkaya koydum tabiri bana bu devirdi koyu karanlık görüyormuşum gibi geliyor

Bu kdr hala savunuyorsun ve bu yüzden sana ve bunu söyleyen herkese savunan herkese taş kafa diyorum

Evet zararlı farkındayım ne yaptığımın desen anlarım fakat sen tutturmuşsun benm doğrum ben tutarım sana arkadaşın biri dedi ki 50 ile giden bir araba kazaya karıştığında 10 kg ağırlığında ki bebek yavru fil kilosuna ulaşıyor daha bundan ne anladın çok merak ediyorum

@Mune lutfen bak su konuya tahrik edici msjlar dolu herkesin dogurusu kendine bilmseli kendine uyar uymaz kendine bu kadar tahrik edici yikici konusulamaz siz oto koltugu kulaniylsunuz diye tas kafali yok bilmem cahil diyomuyum bilimsel aciklamaymis uyarim uymam bu kimsyi iglendirmez ben nasi saygi duyuyosam onlarinda duymasi gerek.

Herkesin bilimseli kendine ne demek ya :D
Hayatımda daha cahil bir kadın görmedim

Ben kanguru kullanıyorum toplu taşımada.
Tabi ki güvenli olduğunu iddia etmiyorum ama boşta durmasından güvenli.

ben de bir yasina kadar toplu tasimada kanguru tipi kullandim, en azindan savrulmasini onleyebiliyorsunuz.
bir yasindan sonra da baston tipi bebek arabasinin kemerlerini takarak oturttum, kaza azinda ise yaramasa da en azindan savrulmalarda vs daha guvenli kucakta olmasindan.

BirKulunuCokSevdim BirKulunuCokSevdim

Evet bu sebeplerden.
Hani eğer arası yakın değilse kardeşe bile kalmamalı aslında.

aynen haşlanmış pattise katılıyorum. 2.el önerilmemesinin bir diğer sebebi de koltuğun geçmiş öyküsünün bilinmemesi. kendisi büyük bir kaza atlatmış koltuğun dahi kullanımına devam önerilmiyor çünkü. köpüklerin özelliğini kaybetmiş olma ihtimali nedeni ile.
benim gibi yaşları yakın 3 çocuğunuz olursa aslında oto koltuğu çok da pahalı bir şey olmuyor, zira her gruptan bir koltukla 3 çocuk büyüyebiliyor:):):)

düzeltme: bilgilendirme notunda yazıyormuş zaten söylediğim şey, görmemişim kusura bakmayın.

Cocuklari 10 yasindan buyuk anneler icin de bir uyari yapayim.. arka koltuga oturan cocugunuzun kemerini baglamasini tembihleyin mutlaka, aliskanlik haline getirsinler.. arka koltukta da kemer baglanmali..

Hayret verici!
Burada koltuk kullanmayanları bir şekilde tespit edip bildirmek istiyorum yetkililere!
Çocukların ihtiyacı olan şeyleri vermemek, can güvenliğini tehlikeye atmak istismardır!
Kimse araba kaputunda seyehat etmez ama çocuk için araba içi, bizlerin kaputa oturmasına denktir.
Ani bir frenle yaşaması imkansızdır!

uyusun uyanınca yurutursunuz uyuyan çocuk nıye uyandırılsın ki... hem çok ağlar huysuzlanırsa eşinizin dıkkatı dagılabılır...

Çocuğa gerçekten yazık günah diyorsaniz oto koltuğa oturtun.
Azıcık okuyun bilgilenin.
Sen merak etme ben gayet bilinçli bi anneyim o kadar uzun yolu koltukta oturarak uyu bakalım sen uyuyabiliyor musun. Trafik kazaları İçin evet gayet güvenli koltuklar çocuklar İçin ama senin yanında ve kucağındaysa orası da gayet güveli. Ayrıca merak etme ben gayet okumuş eğitimli biriyim. İhtiyacın varsa sanada yardımcı olabilirim

Sen merak etme ben gayet bilinçli bi anneyim o kadar uzun yolu koltukta oturarak uyu bakalım sen uyuyabiliyor musun. Trafik kazaları İçin evet gayet güvenli koltuklar çocuklar İçin ama senin yanında ve kucağındaysa orası da gayet güveli. Ayrıca merak etme ben gayet okumuş eğitimli biriyim. İhtiyacın varsa sanada yardımcı olabilirim
Trafik kazası anında sizin kucağınızla oto koltuğunun güvenliğini bir tutacak kadar nasıl bir eğitim aldınız, çok merak ettim.
Çünlü illegal bir şeyi inatla savunup övmek ve kendini supermom sanacak kadar kuvvetli görmek, hangi temele dayanıyor, bilmek istiyorum...

Bakın oto koltuğu güvenliğinin yanındayım asla karşı değilim ama düşünün yolculuk sırasında çocuk uyudu o kadar yolu zaten koltukta geçirmiş iki büklüm olmuş sizde biliyorsunuz ki o koltuklar yatmıyor dik bazıları ise küçük bebekler için hafif eğimli arka koltukta kendi kemerinizi taksanız çocuğuda kucağınıza alsanız kocanızada deseniz yavaş gidelim o çocuk rahat rahat uyusa diyorum bir kaç saat ne olur yani? Tır mı çarpacak zaten hamur olursunuz elbetteki tedbir senden tevekkül Allahtandır. Emniyet kemeri tabiki %70 hayat kurtarır. Büyük otobüslerde mesela ben hiç bebek kemeri veren bi otobüs duymadım ona bakarsanız arabası olmayan otobüs yolculuğu yapan kaza sırasında ölüyosa ölsün o zaman.

Back
X