Otizm

Cbb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
1
2
38
Merhaba..ben özel eğitim öğretmeniyim. Otizmli, zihin engelli, down, asperger sendromlu çocukların eğitimi ile ilgileniyorum. Bu tanılardan herhangi birini almış Çocuğunuz varsa, eğitimi ile ilgili sorulara elimden geldiği kadar cevap verebilirim

davranış bozukluğu topiğinde bir sürü anne yardım bekliyor ilğilenmek isterseniz...

merhaba benim 26 aylık çocuğum var. erkek. konuşamıyor, arabalarla oynarken kendinden geçiyor, seslensek bile cevap vermiyor. henüz anne baba bile demiyor, birtek su atta alo yu biliyor. bazen ama çok nadir gözleriyle yan yan bakmaya çalışıyor. ısrarla burnun nerde gözün nerde diyorum bişey öğretmeye çalıştığımda ilgilenmiyor. ama çokta dünyadan kopuk değil neşeli, bizle eğlendiği zamanlarda çok. lütfen birileri cevap yazarsa sevinirim.

Bu konu için ilgili bölümde doktora gittiniz değil mi? Burada yazarak asıl soruna ulaşamayabilirsiniz. Erken teşhis önemli.

günaydınnnnnnnnn çilekçimmmmmmmmmmmmmmmmmm......

inşallah aslında ben biraz duyacaklarıma alıştırdım kendimi, ilk zamanlar herkes konuşur acele etme telkinleriyle insan avutuyor ama zaman geçtikçe bir gelişme olmayınca bir farklı durum olduğunu seziyoruz. sizin bu konuya yakınlığınız nedir? uzman eğitici gibimi yada sizinde çocuğunuzda böyle bir durummu oldu

Psikayatr sosyal uyaran eksikliği gibi duruyor dedi. Yani anne baba çalışıyor bütün gün bakıcıyla yeteri kadar zaman ayıramamışız. özel eğitim ve kreş önerdi. 1 hafta oldu henüz yol alamadık

merhabalar , lütfen her şeyden önce sabırlı olun. Özel eğitim yavaş bir süreçtir, çocuğun eğitimciye eğitimcinin çocuğa alışması gerçekten çok önemli ve zaman alır. Arada güven ve sevgi ilişkisinin kurulması, çocuğun keyif alması şart ki öğrenme gerçekleşsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;
Benim oğlum 3 aylık. Bundan öncesinde kolik bir bebekti. Elektirik süpürgesi sesiyle uyutuyorduk. Geçen hafta arabayla küçük bir kaza atlattık. O esnada bebeğim kucağımda uyuyordu ve bir anda uyandı. Ama ağlamadı. Bu bir hafta içinde bebeğime seslendiğimde bana bakmadığını etrafla ilgilendiğini farkettim. (Bundan öncede böylemiydi emin değilim) Ama göz göze geldiğimizde göz kontağı kuruyor gülümsüyor. Uyurken mutfaktan bike bi ses gelse kıpırdanırdı, şimdi çok az tepki veriyor. Doğduğunda işitme testi yaptırdık herhangi bir sorun yoktu. Acaba şimdi bebeğim duymadığından mı bakmıyor. Bunun nedeni elektirik süpürge sesi ya da geçirdiğimiz kaza olabilir mi? Yoksa otizm belirtisi mi? Bu gibi şeyler otizme yol açar mı?

Çocuk doktoronuzla bu konuyla ilgili olarak görüşmenizi tavsiye ederim. Genel geçer internet bilgileri bir kaynak olarak kesinlikle yeterli değildir. Her çocuk özeldir ve bireysel olarak değerlendirilmelidir.,

Son düzenleyen: Moderatör:

Doktora götürün aklınızda kalmasın. Ama 3 ay erken değil mi zaten. Elektrik süpürgesini de ilk defa duydum.

Doktora götürün aklınızda kalmasın. Ama 3 ay erken değil mi zaten. Elektrik süpürgesini de ilk defa duydum.

Rutin götürdüğümüz bir çocuk doktoru var. İşitmesiyle ilgili bir problem olmadığını söyledi. Evet elektirik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör sesleri bebekleri sakinleştiriyor. Kendilerini anne karnında gibi hissediyorlar çünkü anne karnında duydukları sesler bu seslere en yakın sesler

O zaman içiniz ferah olsun. Sonuçta doktorunuz daha iyi bilir.

merhaba benim 2 yaşında oğlum var konuşma problemi vardı, isademe götürdük ordaki çocuk gelişimci bayan otizmden şüphelendi, nörolağa götürmemizi tavsiye etti ve denver testi yaptı başarısız oldu oğlum.gata 'ya götürdük nöroloğa tv izletmememizi ve kreşe oyun grubuna vermemi söyledi 3 yaşına kadar 3 ayda bir kontrole getirmemi söyledi, içim rahat etmedi birde çocuk psikiyatrisine götürdüm atipiotizmden şüphelendi yalnız oğlum o kadar hareketli ki ordada bir an yerinde durmadı heryeri karıştırdı dr hanım aşırı hiperaktif olduğu için otizm belirtileride taşıyabilir dedi emin olmadı RAM'a götürmemi söyledi ben kreşe vermek istiyorum bunun yanında özel eğitim alması gerektiğini söyledi ama bunun için rapor alması gerekiyor ben şimdi çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum oğlum için geçde kalmak istemiyorum raporlu olmasını istemiyorum sizce en azından 2 ay kadar bir kreşimi denemem gerekir bana cevap yazarsanız çok sevinirim.

sizi şüphelendiren sadece konuşmaması? onun dışında göz teması, işaret parmağı kullanımı, vs diğer belirtiler varmı

Selam arkdaslar ilk defa yaziyorum. 15 aylik bir oglum var. 2 ay once cocuk gelisim uzmanna goturdum. goz temasimiz var. ismine cogunlukla bakiyor. tel sarar bay bay var. ama top nerde anne nerde baba nerde yok. topu getir yok. gozun nerde kulak nerde yok.. cok tv izledik ondanmi bilmiyorum. doktor otizm degil bence ilgisizlil dedi ama yinede supheleniyorum. sizin erkek cocuklariniz ne zaman basladi biz yazdiklarima. cvp yazan olursa cok sevinirimm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…