Otizm

Merhaba..ben özel eğitim öğretmeniyim. Otizmli, zihin engelli, down, asperger sendromlu çocukların eğitimi ile ilgileniyorum. Bu tanılardan herhangi birini almış Çocuğunuz varsa, eğitimi ile ilgili sorulara elimden geldiği kadar cevap verebilirim
Öncelikle teşekkür etmek istiyorum bizi düşündüğünüz için. 21 aylık oğlum var sevindiğinde elerrini ayaklarını çırpıyor göz teması var kreşe gidiyor herkesle iletişimi güzel ancak konuşmuyor. Suya sııı diyor babaya ba ba dedeye dede birde teyzeee. bir oyuna daldığı zaman seslenirsek dalmıyor. Psikiyatriste gittik işitme testi yapıldı. Yaşıtlarından geri olduğunu söylediler bazı otizm belirtileri varmış ancak eşhis için erkenmiş. Oğlum komut alıyor ancak hoşuna giden bir konuysa mesela buzdolabına magnitle yapışmış maymununu getir dediğimde getiriyor. Tospik nerde oğlum gel oynayalım dediğimde oynuyor. ama işine gelmeyen birşeyse dönüp bakmıyor bile. Yeme içmesi maşallah iyi seçici değil. Tabikide hoşuna gitmeyen bir yemekse burun kıvırıyor ama genelde yiyor. bağırsakları da iyi durumda doğduğundan beri hergun mutlaka tuvaletini yapar. Tv tamamen kesildi evde hiç açılmıyor tam gün kreşe gidiyor 5 te alıyorum mutlaka hergün hava yağmurlu olmadığı surece parka gideriz kumla oynarız. Merdeven çıkabilişyor kaydıraktan tek başına kayıyor. İşaret edebiliyor birşeyleri ama istediğini vermediğim zaman elimden tutup beni ona dogru götürüyor. Bütün oyuncaklarla nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynuyor ama bazen arabaların tekerlekleri ilgisini çekiyor dalmıyor ama bir iki çeviri sonra bırakır. Devamlı aynı şeylerle oynuyorsa bir 10 dakika hemen müdahale ediyorum korkuyorum çünkü. bana öneriniz ne olur. Bu durumu atlatmak mümkün mü. Diyeti yapamıyoruz (gaps) ama hazır yiyeceklerden alınmıyor artık eve. UZun oldu kusuruma bakmayın lütfen çok stresliyim.

X