- Konu Sahibi melodi1970
- #12.741
Sevgili esra yazina sonuna kadar katiliyorum bende bir kac yil oncesine kadar burdaki endiseli anneler gibi cok uzuldum ve bu yuzden yazmak istedim dedigin gibi eskilerden bir cogu yazmiyor artik bircogu iyi durumda , malesef son zamanlarda ufacik bir gelisim geriliginde uyaran eksikliginde hemen atipik yada ygb tanisi konuveriyor tabi aileler neyle karsi karsiya hic bir bilgisi yok uzmanlarin soyledikleriyle dahada bir endise hali oluyor otizm duzelmez yasam boyu devam eder gibi evet gercekten otizm varsa haklilar ama ne kezadir bir cok atipik ygb li cocuk bir zaman sonra birden duzeliveriyor neymis egitimle egitimle diyetle gercek otiZm duzelmez sadece hayata topluma ayak uydurabillesi acisindan fayda saglayabilir siz sevgili annelere yazmak istiyorum gecmis yazilarimda da mevcuttur . Oglumda cok tv ye magruz kaldi 1.5 yas oldu tek kelime yok 10 aylik doruk kac yasinda dedigimde bir isaretiyle gosteriyordu halbuki tabi 1.5 yasini gecti baktim isaret etmiyor bu arada adina bakar goz temasi var ama cok fazla eksik vardi hepinizin yaptigi gibi bende google yazdim pat otizm cikti karsima delirmek uzereyim saskinim yurt disindayiz 2 yas oldu bir baktim butun alfabeyi ogrenmis 20 ye kadar sayiyor turkce ingiliCe renkleri ogrenmis ama anne dahi demiyor yuksek islevli otizmde gorulen bir durummus bu ben daha bir panik tabi 2.5 yas baktim korkunun ecele faydasi yok kendimi perisan ediyorum en buyuk egitmen evde annedir dedim basladim once isaret etmeyi ogrettim ters bay bay yapiyodu buda bir belirti o zamanlar goturmus olsam kesinlikle otizm denirdi , nesnelerin adini bilmiyodu surekli kinustum gosterdim mesafeli komutlarda sikinti vardi rol model olarak yaptik orn: doruk kazagini al banyoya gotur baktim yapiyor sonrasinda daha karmasik yaptim , doruk yesil corabini cekmeceden al banyoda camisr makinesi at gibi zamanlq cok ise yaradi nerdeyse tum gun egitim gibi oldu hayati ogrenerek eZber kodlayarak egitime hep karsi oldum ben kupu yerine koy hangisi kus bunlar daha gorsel ezber seyler disari ciktik bak bu kus bu kedi bu kopek seslerini cikardim baya ilerlwdik 1 sene surdu 3.5 yas hala kinusma yok kabus gibi olmuycak herhalde dedim bir psikologla dan gorus alayim tanidik araciliyla cok iyi bir psikologa gotirdum 40 dk bakti bu cocukda otiZm yok dedi bir sene oncesini gorse ilk 10. Dk koyardi teshisi icim biraz daha rahat 4 yasina 1 ay var bir subat ayi disari ciktik isaret parmagini kullanarak oraya gidelim dedi parka anlatamam sizlere yuce rabbim hepinize nasip etsin bu duyguyu snrasinda nette konusurken teyze gel dedi ve zincirleme geldi dil terapistine baslaidk tabi bulgarca baktim iki dil zorlanicak biraktim krese vericem dedim az az bulgarca kinusmaya basldim bulgarca komutlarida yerine getirmeye basladi krese verdim kresin psikologu var haftada iki saat aliyor bulgarca calisiyolardi gecen sene tavi pandemi dolayasiyla kapndi bu yil basladik iki hafta once 8 ay evde tum gun konustuk ogretmeni ve paikolog inanamamislar gecen gun ogretmenini azarlamis :) su an karsilikli soru cevap var gecmis zaman anlatiyor tum sulalenin isimlerini bilir kresteki 28 arkadasin ismini soyler hatta son zamanlrda surekli tartisiyoruz hep bir olumsuzluk halinde aklima gelmezdi bu gunler anne demiyordu size nacizane tavsiyem evde anne en buyuk rol babada oyle normal gorun normal davranin konusmuyor diye susmayin inanin hepsini geri aliyorsunuz birde mutlaka cis egitimini verin konusmuyor anlmiyor demeyin isaretle gostersin sonrasinda cis diyorlar zaten ve ilk iletisim ihtiyac icinde olsa boyle baslamis oluyor bulundugunuz umutsuzlugun endisenizi anliyorum ama kendinizi salmayin evladiniza yardim edebilecwk olan sizssiniz onu en cok seven sizssiniz cok guzel saglikli gunler yarinlar diliyorum evlatlariniza