slm
özel eğitime başladık 3 ders oldu henüz kurum müdürü 2 ders boyunca anlatımlarda bulundu son derste ise eğitim videosu izledik.daha ortada bir şey yok.
cuma günü de eeg çektirdik. oğlum arabada sızdı resmen 10 dk uykuya kandı . önce meyve suyu kokteyli verdiler. yine uyumadı sonra atarax şurup verdiler uyudu. çekim 20 dk sürdü hoca sağolsun hemen okudu sonucumuz normalmiş çok şükür...
oğlum o gün saat 15 ten ertesi gün sabah 9 a kadar sızdı arada nefesini kontrol ettim malum son olay insanı tedirgin ediyor neyse ki atlattık bu olayı da ...
ben de etrafımda büyük yaşta otizmli görmedim ama ara ara kendimden şüphe ediyorum.kendimi kapatmayı az konuşmayı az arkadaş edinmeyi sürekli aynı şeyleri yemeyi severim.müthiş takıntılarım var. ( çay kaşığı sesine tespih bozuk para sesine yani ritmik tüm seslere sinir olurum.)müzikten neredeyse nefret ederim sessizliği çok severim. kendimle konuşmayı iç sesimi hemen herkese tercih ederim.çift sayı takıntım var tv açıkken ses ayarını bile çift sayıda bırakmazsam rahatsız olurdum.
yolda yürürken döşeli taşları sayarım aynı hizadan yürürüm. hatta örgü örerken hatalı yaptıysam( basit bir hata ) tüm emeğime acımadan sökerim. kaç kere başıma geldi.
en önemlisi simetri takıntım var.
asimetrik ne olursa olsun bakamam bile . asimetrik kıyafetler asimetrk kolyeler ( arkadaşım takmıştı rica ettim çıkardı çnkü gözüm hep oraya takılıyor )
toplum içinde izole olmuş o kadar otizmli insan var ki ...