Merhaba, kusura bakmayın ancak cevap yazabildim. Dün Nörolojiye muayene olduk. Doktor öncelikle oğlumun hareketlerini gözlemledi; Mesela odadaki oyuncaklar ile nasıl oynuyor, odadaki kişilere nasıl yaklaşıyor, göz teması var mı vb. Gibi. Daha sonra fiziksel muayenesi yapıldı. En son olarakta psikiyatri doktorumuzla gidip görüştü. Oğlumun otizm davranışları göstermediğini, daha çok uyaran eksikliği olabileceğini söyledi. Cuma günü eeg çekimimiz var, sonucuna göre gerekirse ilaç kullanacagiz.Özel eğitim ve kreş önerdi. (415 TL muayene ücreti ödedim, eeg fiyatını bilmiyorum ama BERA testi gibi uyutularak yapılıyormuş. BERA 750 TL idi, bu da ona yakındır sanırım.)
Cuma günü de bahsettiğim özel eğitim merkezine gittim, 1,5 saat kadar görüştük. Öğretmen oğlumla oyunlar oynadı, hareketlerini gözlemledi. Oda daha çok uyaran eksikliği yada reaktif bağlanma bozukluğu olabilir dedi. Otizm olduğunu düşünmüyor.
Sonuç olarak haftada 4 saat özel eğitime başlıyoruz. Sonrasında da yarım gün kreşe başlayacak inşallah. Çabuk toparlayacagini düşünüyorlar, inşallah öyle de olur...
Rapor konusunu sordum. Tam teşekküllü hastaneden rapor alınması ve RAM a başvurulması gerekliymiş fakat bize önermedi. Eğer otizm yazılırsa, ileri de bunu saglikliya dondurmeniz gerekir, bu da olmaz dedi. Biz kendi imkanlarımız ile devam etmeye karar verdik. Seans başına 200 TL, aylık olarak 3200 TL ödeyeceğiz.
İnşallah sizin evladinizdan da güzel haberler alırız.