- 8 Mart 2019
- 7.014
- 33.105
- 548
- 39
- Konu Sahibi melodi1970
- #12.781
Öncelikle minik kuzuma Allah'tan tez vakitte şifa diliyorum... İnşallah en kısa sürede sağlığına kavusur.Yazdiklariniz için cok tsk ederim. Sizin kiziniz hangi egitimleri aliyor. Evde neler yapiyorsunuz bende cok uğraşıyorum ama konuşmuyor. Otizm belirtileri süreklimi oluyor mesela bazen cok nadir oldugu zamandami otizm oluyor. Küçükken cizgifilm izlemisti görmeyi kaybedince hep dinledi. O yüzden hastanede hicbiseye ihtiyac duymazdi. O da etkilemis olabilir dendi. Görmemesi cok zorlastiriyor. Anlayamiyorum ki bay bayi bilmez mesela ama nasi bilmeli ki.
Yaklaşık 1 aydır otizm tanısı ile karşı karşıyayız. İlk doktorumuz hafif orta spektrumda otizm demişti, diger doktor arada olduğu ne otizmli ne de degil diyemeyeceğini söyledi. Nörolog ise otizm değil uyaran eksikliği dedi. Perşembe gunu eeg çektirdik, temiz çıktı.
Tek bildiğim her doktorun farklı biseyler söylediği ve otizm ile bir çok benzer durumun karıştırıldığı.. ör: reaktif bağlanma bozukluğu, uyaran eksikliği ve adını hatirlamadigim birkaç tane daha durumdan bahsettiler...hatta ileri zekalı bazı çocukların otizm belirtileri gösterdiğini bile söyleyen oldu. H hahayal inde belirttiği gibi sizin durumunuzda görme duyusunun sonradan kaybedilmesi ve yaşadığı zorlu tedavi süreci kendi içine çekilmesine neden olmuş olabilir. Onların küçük dunyasi bizim anlayamayacagimiz kadar kırılgan maalesef.
Kendi çocuğum için konuşursak, eşimle olan problemlerimizin ve babası ile haftada 1 görüşmesinin çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Belki bir çocuk psikiyatri uzmanı ya da psikolog size yardimci olabilir.