Merhaba,benim kızım 24 aylık.ve maalesef çocuk psikiyatristi otizm teşhisini koydu.çoook üzülüyorum ve kendimi çok suçluyorum.suçluyum çünkü.kızım alerjik ve huysuz bir bebekti,benim sağlık sorunum çıktı doğumdan sonra ameliyat olmam gerekti.ve maalesef kızımla yeterince ilgilenemedim.işte o esnada herşey eşimin çocuğa video açalım demesiyle başladı.baktık çocuk çok güzel izliyor çıtı çıkmıyor,ve bu maalesef hep böyle devam etti.kaç kez kapatalım dedim kapattım ilgilenmeye çalıştım ama eşim çocuk çizgi film seviyor evi cenaze evine çevirdin gibi söylemlerle baskılarla açmaya devam etti.tabi birazda acemi bi anne baba olduğumuz için bunların otizm sebep olacağını hiç düşünmedik ve araştırmamıştık
kızımın göz teması hiç yok,verilen komutları asla yerine getirmez.şu kitabı bana ver desek vermez dinlemez dikkatini bile çekmez.oyuncaklardan çok yerde bulduğu ufak tefek şeyleri oynar.mesela peçeteyi parçalar ufak ufak onunla oynar.tek bi kelimesi yok anne kelimesinden başka onu da nadir söyler.arabanın ne olduğunu bilmez diyelim ki veya top un.nesnelerin ne olduğunu bilmez.inatçıdır istediğini mutlaka yaptırmak için saatlerce ağlar.elleriyle kanat çırpar gibi hareket yapar.kurum raporu çıkartılıp derhal özel eğitim alınması gerekli olduğunu söylüyor doktor.çok üzülüyorum bu saatten sonra kızım düzelir mi eğitim alırsa? Bizler gibi normal hayata karışıp insan ilişkileri iyi olur mu? Çok mu geç kaldık
bu süreçte evde neler yapmam gerekli yalvarırım yardım edin