Merhaba, uzun zamandır giremiyorum siteye. Maşallah gelişim gösterenlere çok sevindim. Oğlum bu ayın sonunda 4 olacak. Artık birçok seyi astik, geriye şuan sadece dil kaldı. 4 ayda bir kere psikologa gelişim takibine götürüyorum. Oda dil dışında tüm alanlarda yaşında gelişim gösteriyor dedi. Dildeki sıkıntı herşeyi konuşması ama dili etkin kullanamaması. Hayır kelimesi cok yerinde kullanıyorken ,evet cok zor oturdu ama son 4-5 aydır çok şükür hihi evet yada sadece hihi sadece evet kullanımı aktif. Bizim tek sorunumuz diyalog. Yani soru cevap var, kendinde okulda olan biteni anlatıyor ama artık daha fazla konuşması lazım yaşına göre dedi psikolog. Bunun için bu hafta 5n1k seti aldım, lali yayınlarının inceleyin mutlaka. Birde konuşmaya yeni başlayanlar için adım adım konuşuyorum seti var toplam 4 kur. Psikolog onu kullanıyormuş ve tabiri caizse aileyi resmen dil terapisti olma seviyesine getiren bir set dedi. Belki işine yarayan olur diye yazıyorum. Haftada 1 özel eğitim haftanın 5 tam günü kreş devam ediyor. Arkadaş taklidi çok var, hem olumlu hemde olumsuz, yani simarikliklari bile taklit ediyor. Şuanda gelişimini engellemediği için müdahale etmiyorum. Eğer diyalog kisminida halledersek yirticaz inşallah. Psikologa eski hallerinden bahsettim oğlumun. Resmen direkte bir tur atıp, kenarından dönmüşsunuz dedi, epey otizm belirtisi varmış dedi. Bizde gelişmeler böyle. İnşallah daha iyi günlerini görürüz hepsinin.