- Konu Sahibi melodi1970
- #11.761
Anneler yakından göz teması kurmamak uyaran eksikliği belirtisi olabilir mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olabilir bu belirti cogu seyde var. Goz temasi kurmadiginda yan baktiginda cocugu dondurun tekrar deneyin. Buro tipi koltuklar var ondada dondurebilirsiniz varsa yoksa siz dondurun. Ama dikkat edin bas donmesi olacaktir. Bize duyu butunleme hocamiz demisti. Onlar da oyle yapiyolar.Anneler yakından göz teması kurmamak uyaran eksikliği belirtisi olabilir mi?
Çok sevindim sizin adınıza zamanla herşey çok saha güzel olur inşallah...Anneler doktora gittik baya ilgilendi sağolsun. Bakışlarını ve gülümsemesini çok beğendi. Algısı açık alıcı dili çok iyiymiş, ifade etmede sorun varmış. Daha önce Bakırköy devlet hastanesinde çalışmış rapor konusunda tecrübeli. Ben de sordum “ siz rapor yaZsanız kaç olurdu oğlumun raporu” dedim %40 verirdim eğitim alması için. Soru sormuyor cevap vermiyor dedim dikkat eksikliği de bunu yapar dedi. İlaç önermiyorum çünkü kar zarar bakımından düşünürsek sizin için zararlı olacağını düşünüyorum çünkü çevresine ve kendisine veriyorsa ya da okul çağı derse adapte olamazsa ilaç veriyoruz dedi. Genel olarak çok iyi buldu
Bize de oyle biliyoduk ama bu gittigim kurumdaki duyu butunleme uzmanlari sallanmak istiyosa sallansin dediler. Hatta eve duyu butunleme salincagindan aldik.hepsinin uzun uzun aciklamasini da yaptilar. Tabi herkesin kendi tercihi.bize bu duyu butunleme iyi geldi. Oglumun algisi hic olmadigi kadar acildi.Benim bildigim cocugunuzu dondermeyin sallamayin cunku ibnoze oluyorlarmis bi egitimci demisti bende artik parkda sallamiyorum
Anneler yakından göz teması kurmamak uyaran eksikliği belirtisi olabilir mi?
Anneler doktora gittik baya ilgilendi sağolsun. Bakışlarını ve gülümsemesini çok beğendi. Algısı açık alıcı dili çok iyiymiş, ifade etmede sorun varmış. Daha önce Bakırköy devlet hastanesinde çalışmış rapor konusunda tecrübeli. Ben de sordum “ siz rapor yaZsanız kaç olurdu oğlumun raporu” dedim %40 verirdim eğitim alması için. Soru sormuyor cevap vermiyor dedim dikkat eksikliği de bunu yapar dedi. İlaç önermiyorum çünkü kar zarar bakımından düşünürsek sizin için zararlı olacağını düşünüyorum çünkü çevresine ve kendisine veriyorsa ya da okul çağı derse adapte olamazsa ilaç veriyoruz dedi. Genel olarak çok iyi buldu
Bize de oyle biliyoduk ama bu gittigim kurumdaki duyu butunleme uzmanlari sallanmak istiyosa sallansin dediler. Hatta eve duyu butunleme salincagindan aldik.hepsinin uzun uzun aciklamasini da yaptilar. Tabi herkesin kendi tercihi.bize bu duyu butunleme iyi geldi. Oglumun algisi hic olmadigi kadar acildi.
oluyor örneğin kucağıma aldığımda bakıyor kısa süreli parmağını gözüme sokmaya çalışıyor. Uzunca bakmıyor asla 2 saniyeyi geçmiyor. ve ben ona doğru yönelince o gözünü kaçırıyor. Bilerek bakmıyor özellikle yaptığını anlıyorum.Yakın göz teması hiç mi olmuyor? Şarkı söylerken onu gıdıklarken ona birşey söylerken? Eğer sadece konuşurken gözünü kaçırıyorsa bu tamamen normaldir.. Ama hiç yakın göz teması kurulamıyor ise başka bulgular ile beraber değerlendirmek gerekir. Göz teması asla tek başına birşey ifade etmez...
Evet bize de vestibuler sistem icin verdiler bu calismalari haklisiniz her cocuk farkli. Iste bize iyi gelince heyecanla yazdim.Sallanmak için söylemek istediğim birşey var.. Çocuğun algısı çok açık değil dalmaları çok ise kesinlikle tavsiye edilmez. Çocuk hipnotize olur. Sallarken gözünüz üstünde olsun.. Çevre ile ilgisi varsa sağa sola bakıyor sabit yere gözünü dikmiyor ise sakınca yok ama algıları çok açık değil dalmaları oluyor sallanırken sabit bakıyor ise kesinlikle sallamayın. Algısı açılınca tekrar sallanabilir. Döndürmek konusu ise herkese gerekli değil.. Vestibüler yani denge sorunu varsa belli miktar önce sağa sonra sola döndürmek faydalı olur.. İç kulaktaki denge kumlarının hareketi için.. Ama lütfen duyusal sorunu olup olmadığını öğrenip bunları yapın .
En çok kafama takılan bu göz temasından kaçınma konusu. Bilgiler için teşekkür ederim.Olabilir bu belirti cogu seyde var. Goz temasi kurmadiginda yan baktiginda cocugu dondurun tekrar deneyin. Buro tipi koltuklar var ondada dondurebilirsiniz varsa yoksa siz dondurun. Ama dikkat edin bas donmesi olacaktir. Bize duyu butunleme hocamiz demisti. Onlar da oyle yapiyolar.
D duruveannesi Merhabalar, benim de bu “eski koşullanma” yı nasıl aşacağımız ile ilgili problemlerim var. Kızım 36 aylık ve 2 aydır ben-sen zamir meselesi üzerine çalışıyorum. Halen oturmadı, kendisi birşeyler anlatmaya çalışırken 1. tekil şahısı kullanıyor. “aaa ayaklarım kaydı”, “hızlı yürüyorum” vb gibi, bunu kendisi doğru söylemeye başladı. Fakat benim -senin, bana - sana oturmuyor. Sürekli düzeltiyorum ve aslında doğrusunu biliyor gibi geliyor bana. Ben bir yere giderken, hadi ben gidiyorum diyorum. “Sen de benle geleyim” diyor. Aslında “ben de senle geleyim” demek istiyor. Lütfen doğrusu söyle kızım diyorum, o zaman suratını asarak hemen “ben de senle geleyim” diyor. Hemen aferin vb. gibi destekleyici cümleler kuruyorum ama 2 aydır, halen ilkinde doğru söyletmeyi başaramadım. Sürekli zamirleri düzeltince de “kendin söylemek istiyo” diyerek kızıyor bana. Karışma demek istiyor. Ben aslında doğrusunu bildiğini düşünüyorum ama hem sizin dediğiniz gibi şartlı koşullanmadan, hem de çok düşünmeden eskisi gibi çıkıyor ağzından. Bu şartlı koşullanmayı nasıl aşacağız? Çok sıkmadan düzeltmeye devam ediyorum. Yuvaya başlayalı 3 hafta oldu, doktoru hem algı açıldıkça hem de çocuklardan duydukça düzelecek diyor ama yine de ek bişeyler yapmak istiyorum.Daha önce denediniz mi bilmiyorum. İşe kesin yarar mı onu da bilmiyorum, ne kadar katı olabilirsiniz onu da bilmiyorum. Ama hiç konuşamayan çocuklar hariç benim tavsiyem gerekirse yarım saat ağlasın bildiği ve söyleyebildiği şeyi söylemeden vermeyin ya da yapmayın.. Ben 45 dakika emzik için ağlattım kızımı.. İnsanlar piskolojisi bozulur diye yapmaktan korkuyor.. Şurası kesin her çocuğun gelişimi farklı. Her çocuğun konuşmaya hazır olduğu dönem farklı.. Ama elimizden geleni yapıp bunu öne çekmek elimizde. Çocuğunuz elma ne biliyor mu?? Elma diyebiliyor mu? Evet ise ozaman Elma demeden vermeyin. Bırakın ağlasın tepinsin. Ben asla kendi çocuğuma yapmadığım ve yapmayacağım şeyi tavsiye etmem . Tekrar edeyim bunu daha önce yapmış olabilirsiniz bunu bilmeden yazıyorum.. Ve bu kesin çözümdür demiyorum . Sadece sonucunu aldım ve alan çok gördüm.. Tavsiye edebilirim sadece. Ben hala yapıyorum . Kızımın iletişimi tam ama bazen mesela sadece süpriz yumurta diyip buzdolabını gösteriyor parmağı ile . Hayır diyorum güzel istemedin. Eski koşullama aklına geliyor sonra cümle ile istiyor . Bazen de anne süpriz yumurta diyor. Hayır diyorum yine olmadı.. Bu sefer anne süpriz yumurta ver diyor . Bunu zamanla arttırın.. Önce elma sonra elma ver sonra anne elma ver sonra anne lütfen elma ver sonra da ekler anneciğim lütfen elma verir misin
Bunların hiçbiri bugünden yarına olmaz . Çocuğa göre günler haftalar aylar sürebilir . Ama hangi basamağa geldi ise hedef 1 üst basamak olsun . Demesi gereken kalıbı söylemeden istediğinin olmayacağını bilsin.. Ama tabi bunlar o alt yapısı olan çocuk için.. Daha anne demeyen elma demeyen çocuğa anne elma ver dedirtmek saçma olur. Elma diyebiliyorsa. Elma ile başlayın. Sonra ver i öğrensin elma ver olsun ve böyle böyle gidin
Cok sevindim sizin adiniza daha da guzel haberlerinizi aliriz insallahAnneler doktora gittik baya ilgilendi sağolsun. Bakışlarını ve gülümsemesini çok beğendi. Algısı açık alıcı dili çok iyiymiş, ifade etmede sorun varmış. Daha önce Bakırköy devlet hastanesinde çalışmış rapor konusunda tecrübeli. Ben de sordum “ siz rapor yaZsanız kaç olurdu oğlumun raporu” dedim %40 verirdim eğitim alması için. Soru sormuyor cevap vermiyor dedim dikkat eksikliği de bunu yapar dedi. İlaç önermiyorum çünkü kar zarar bakımından düşünürsek sizin için zararlı olacağını düşünüyorum çünkü çevresine ve kendisine veriyorsa ya da okul çağı derse adapte olamazsa ilaç veriyoruz dedi. Genel olarak çok iyi buldu