- Konu Sahibi melodi1970
- #9.161
Şimdi bizdede çogu kelime net degil yani ekmek için etteh dio mesela sadece anne baba babanne annaanne dede mama gibi basit gelimeler çok net . Ama kelimelere çok yakın şeyler söylemeye başladı şükür . Biz haftanın 3 günü dil 1 gün özel egitim alıyoruz. Biz öyle istedik , bize dil iin acele etmeyin dediler ama biz dil konuşuna daha çok önem veriyoruz. özel egitimi evde biz ve kreşte hocaları ilede yapabiliyor. Bizim raporumuz var ancak o kısım biraz karışık yani biz raporu zorla aldırdık gibi bişey olduki gittigimiz heryer çocuga haksızlık yapmışsınız diyor ama iyi olsun onuda sildircez allahın izniyle. Bizimkinde aşırı mırıldanma yok ablası çok konuşuruz ama oglum öyle degil ama yerinde bir istedigi olunca konuşur aslında bizim sıkıntımız çizgisel takibi var ve çok titiz . Bu aralar ıslak yere basmıo mesela zorla bastırmaya çalışıyoruz , hava yagmurluysa büyük sıkıntıİyi akşamlar Bizim çocuklar aynı 36 aylık. 2 haftamız kaldı 3 yaşa. Krlimeler söylemesine çok sevindim. Yazdıklarını okuyunca benzer yanları olduğunu farkettim. Özellikle kendi dilinde sürekli konuşup bir şeyler anlatıyor demişsiniz. El kol hareketi yaparak bişeyler anlatıyormuş...yazınızı görünce oğlumu gözümde canlandırdım. Bizim de 20-30 kelimemiz var fakat her zaman kullanmıyor aktif değil. Kelimeleri Yerinde kullanıyor ama, mesela kedi görünce "tedi del" diyor ama on kere görse 1-2 kere söyler ancak. Nanne diyor bana yani anne demek istiyor.. ama haftada bir gün der 6 gün demez. Sizinki kelimeleri ne zaman aktif kullanmaya başladı??. Biz dil terapisi almıyoruz henüz hazır değil dediler. Ama yeni yılda başlatmak istiyorum.
Raporunuz var mı sizin? Kusura bakmayın çok soru sordum. sürekli bişeyler anlatma olayı,, birde el kol hareketi yapıp sanki birine bişey anlatır gibi manasız ses çıkarmaları yapan bir çocuk annesiyle hiç konuşmadım. belki yardımcı oluruz birbirimize. Geçmiş mesajlarımı okursanız ne demek istediğimi daha net açıklamış olurum. Örneğin hiç susmaz. Abartmıyorum uykuda bile mırıldanır o derece yani. Ama mantıklı çıkan çok az kelimesi var.