Birbirimizi anlıyoruz
Yelbur arkadaşım
@Kestanesekeriiim sizde kendinizce haklısınız belirsizlık en kötü durumlardan biri. Ne olacak? büyüdükçe aradaki fark açılacak mı acaba? diye düşünüyorsunuz farkındayım. Ben oğlumdan behsetmiştim 9 aylıkken öpücük yapıp bay bay yapıyordu yaşını sorunca 1 diye işaret parmağını gösteriyordu, 7 aylıkken oyuncağını yorganın altına saklıyordu ben oyuncağı bulunca kahkaha atıyordu, ama farklılıkları vardı bunu benden başkası göremiyordu. Ben de çok paniktim o dönemler en kötüsü de insanın içinde bunları yaşaması kimseye anlatamaması anlatsanızda sizi anlamamaları...
Siz elinizden geleni yapıp zamana bırakacaksınız yapacak başka bişey yok.
kleopat arkadaşımızı da anlamak gerek bizler bu illetin içine girdik artık her söz her davranış alınganlık yapmamıza neden oluyor elde değil çünkü. Burada birkaç anne istemeden de olsa birçok anneyi üzdü fakat onlarda yaptıklarının farkına vardı sanırım. 2 yaşına girmiş çocukları muhakeme yapıp soru-cevap şeklinde konuşuyorlar en kötü ihtimalle yüzlerce kelşmeleri var bu platformda paylaştılar. Biz 3 yaşındaki çocuğumuz ne zaman anne diyecek diye ağzının içine düşüyoruz. Annelik işte heyecanlarını paylaşmak istemişlerdir diye düşünüyorum.
Ben de zamana bıraktım doktorlar da zamana bırakıyor çünkü, ne sebebi ne tedavisi kesinlik kazanmmamış çoğunlukla muallakta kalan bir gelişim tablosuyla karşı karşıyayız. Bizde gel gitler 1 yaştan sonra başladı. 2 ye kadar ciddi gerileme yaşadık 2 yaş sonrası açılma oldu. Ama aması çok. Bir hafta çok iyi diyorum kelimeler geliyor ufak cümleler kuruyor hatta karmaşık komutları anlayıp yapıyor, sonra hopp başa sarıyoruz sanki. Bu günlerde kimseyi takmıyor, tek kelime etmiyor, dahası basit komutları bile yapmıyor. Fakat sosyalleşme konusunda iyiyiz şimdilik. Yaşıtı birini görünce bakıp bakıp gülüyor çaktırmadan yaklaşmaya çalışıyor.
Kendime şunu söyleyip duruyorum üzülsem de bu günlerin geçmesini beklemekten başka şansım yok, o zaman neden hayatı kendime zehir ediyorum ki diyorum. Aile sorunlarım da var üstelik eşimle ayrıyım ama o konuyu hiç görmüyorum düşünmüyorum bile. Evlat söz konusu olunca dünya umurumuzda olmuyor.