Benimki daha cidden ufak tam 10 buçuk aylık ama sezeryan oldugu için 38. Haftada aldı doktor düzeltilmiş olarak 10 aylık sayılıyo sanırım.
İsmine bakmıyo diye götürüyorum ama anlamadımda yani çünkü şöyle bişey var.hiç bakmıyo degil bakıyo ama beş altı kere seslenince bakıyo bazen bir kere seslenince bakıyo hatta aramızda onunla ilgili konuşurken adını söyledigimizde bakıyo.garip bi durum yani onun dışında işaret etme yok ama sanırım bunun için erken ama mesela annane nerde diyince ona bakıyo köpegim var zeytin nerde diyince ona bakıyo bebegi var bi tane gözü nerde agzı nerde diyorum gösteriyo ama kendi üzerinde göstermiyo gözü nerde diyince parmagını oyuncagın gözüne koyuyo sonra benim gözüme bakıyo.canı isterse yarım yamalak alkış yapıyo canı isterse bay bay yapıyo müzik çıkınca öyle sallanma falan yok ama ellerini yere vuruyo veya tel sarar yapıyo gel gel yapıyo ama biz diyince degil canı isterse herşeyi canı isteyince yapıyo.dede baba mama anne anane gibi sesler çıkarıyo adaaa diyo çıglık atıyo hayır diyince sutatıma bakıp kızıyo bana.bide parmagımı sallayıp suratıma kızgın ifade takınca inanılmaz cin bi sırıtış yapıyo çok hoşuna gidiyo.cee oynamıyo kendi ama biz oynayınca gülüyo.ama işte şüphelerim ellinin tekini bazen 2-3 kere gitar sallar gibi sallıyo ismine her seferinde bakmıyo mesela altını pisletiyo hiç aglamaz öyle takılır uyandıgı zaman çok nadir aglar kendi takılabilir yani ama bi süre sonra aa heee falan diye bagırıyo haber veriyo uyandıgını.bide dışarı çıkmayı çok seviyo kapı kapanınca çıglık çıglıga aglıyo kısa sürüyo ama aglaması içeri girmek istemiyo bazen.parka gidince ııı ııı diye tepki veriyo parkı görünce.kaymayı seviyo.aglayan bi bebek olmaması bunlarda bende kendi dünyasındamı acaba diye şüphe uyandırıyo hemde ne şüphe beynimi ueidm bitirdim resmen.Herşeyin hayırlısı bakalım ne diycek doktor bi lere psikiyatriye götürdüm adam saga sola oyuncak salladı ama ezgi yabancı oldugu için adama çok dik baktı doktor bana döndü ben seni anlıyorum otizmden şüpheleniyosun ama biz anlıyoruz hiç bişeyi yok kızının dedi ama benim içime sinmiyo.bide biz ailemle kalıyoruz evde 5 kişiyiz ve herkes sürekli ezgi ezgi diye dolaşıyo fazla isim söylemek onu sıkmışta olabilir.bilemiyorum işte ya
Geçen gün uzun uzun buna yazdım ama şarjım bitti
Herşeyin farkında ise bırak bakmasın ismine zaten sana sorularına bu kadar küçük bir bebek cebpa veriyor maşallah
Bak 9 aylık bebeğim var benm.oglm göstermiyor birşey mesela bide bu açıdan bak
Burun göz göstermesi eğer bunlar varsa gelişimi baya önde olur çünkü bir yaş sonrası bir yada iki vücut uzvu göstermek lazım.
Akademisyen anne de okumuştum çocuk kendinde yada baskasnda zamanla gösteriyor diye 1.5 yaş civarı demişti
Evet herşeyi canı ne isterse yapacak çünkü robot değil daha bir yaşında bile değil bak kendime ben çok.kizdm sen küçücük bir bebekten çok çok şey bekliyorsun üzme kendini bunu Birgün birine demem de ilginç ama bu kadar sıkma.cocugu maşallah gayet iyi
Zaten ceeee oyunu şimdilik kendisi güler 1 yaş sonrası oda ceeee der ilgi duyar katılır
Kendi dünyasında olsa bu kadar çok etrafı izler bebek gözü gösterir yada annranne nerede derse baakr mı bırakın ağlamasın 9 aylık bebeğim o kadar çok ağlıyor ki hiç iyi birşey değil.aglamasi
Bak benim 9 aylık bebeğim müzik ile oynar bugünlerde abisini taklit Edip araba sesi çıkarıyor gidelim kelimesini duyduğu an bay bay yapar müzik duyduğu an alkış yapar dans eder sadece bunlar he bide iki adım atttı bide top atar at at gel gel der dedodig bazı şeyler de var
Bunları yazdım çünkü panikleme bebeğin gayet iyi isme cisme takılma.cani istemiyor bence sıkılmış
Bak büyük.oglumu o kadar sıktım ki öğretmeni kreste lütfen konuşmsi için zorlamayın onun mizacı bu belkide dedi çünkü bazen susuyor gerektiği yerde konuşuyor dedi bazen konuşmuyor ecet ama gözleri.ile anlaşıyor bazen dedi belki bu bile benm onu sıkmam yüzünden mesela benle.tuvalete girmiyor dedesi babası annenane ve öğretmeni varsa onları istiyor düşün ben annesiym ama kreşe giderken dedesi giydirsn üstünü istiyor
Düşün çocuğu nasıl bunalttm o sebepten ben yaptım siz yapmayın